lupnutí při přepínání kanálu
Pravidla fóra
lupnutí při přepínání kanálu
Ahoj, vyskytl se u mého komba Fender Hot Rod Deluxe nepříjemný problém. Bohužel nevím, co kdo s kombem vyváděl, nechal jsem ho ve zkušebně bez dozoru
. Když přepínám ze zkresleného kanálu na čistý, ozve se výrazné lupnutí. Jeho hlasitost závisí na síle signálu z kytary. Nemůžu to bohužel vyzkoušet při vyšší hlasitosti, ale i při minimální je lupnutí sakra výrazné. Pazvuk se objevuje při přepínání footswitchem i přepínačem přímo na kombu. Nemáte, prosím, nějaké tipy, co se mohlo stát, případně jak to řešit? Nechci aparát vozit rovnou do servisu, neboť bych se asi nedoplatil. Díky
Squier Classic Vibe '50s Telecaster, Cort Earth 70E
Fender Hot Rod Deluxe
EHX Big Muff Pi, EHX Memory Boy, Digitech Digidelay, TC Electronic Hall Of Fame Mini
Fender Hot Rod Deluxe
EHX Big Muff Pi, EHX Memory Boy, Digitech Digidelay, TC Electronic Hall Of Fame Mini
Re: lupnutí při přepínání kanálu
přesně tento problém mám taky na svým HRDX a momentálně ho mám na opravě u známého. Tento týden by to mělo být hotový, tak dám vědět čím to bylo.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
To je nemilé, ale jsem rád, že v tom nejsem sám, ani jsem nedoufal, že to bude taky někdo řešit. Předem díky za info:)
Fender Hot Rod Deluxe
Fender Hot Rod Deluxe
- Topster
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to dělá na mé celolampě. Ale jenom dokud se to pořádně nenahřeje. Ptal jsem se na to pána, který mi dělal servis a řekl, že je to běžná věc. Nechcu zkomolit, co mi řekl, ale údajně je tam nějaká součástka (relátko?), která přepíná kanály, a jakmile není dostatečně "nabitá" (?), tak to prostě udělá "lup".
Údajně to není žádná vada. Rád si ale počkám na vyjádření dalšího servismana
Údajně to není žádná vada. Rád si ale počkám na vyjádření dalšího servismana
Akustika: Fender CD-60
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Elektrika: Ibanez RG 450 (Made in Japan, RM Pups), Bach Explorer (RM Pups)
Kombo: Monacor IMG Stage Line GAT-1250R 50 W, Kustom Gauge 12, 16 W
Tak jsem slavnostně dotáhl kombo dom, zkouším co to dělá a nedělá, ale lupe v tom pořád, čím víc gainu, tím to víc lupne, ale zdaleka to není tak hrozný, jak to bylo předtím. Předtím to málem vystřelilo mozek z hlavy, teďka se to chová jako "normální" lupnutí v relátku. Jediný co s tím kamoš dělal, bylo že vyměnil lampy (konec i preamp - všechny byly totiž původní, i preampovky byly v háji), seřídil bias a přidal přepínač na pentodu/triodu. Pokud se to lupání zhorší nebo mě bude vadit, tak vymění i ty relátka, i když jsem to po něm chtěl hned od začátku, ale co teď už.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- sentera
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz
Ahoj.Mám kopii Mashalla a řešil jsem stejný problém LUPNUTÍ to nebylo lupnutí to byla rána že vyletí reprák
Ovšem s hlasitostí to nemělo nic společné.Volume doleva nebo do prava bylo to stejné.
Měnil jsem relátka a bylo to pořát stejné.Potom sem to odvezl p.Zemanovy a ten tam vyměnil nějaké kondezátory a už je to v pohodě.Lupnutí tam je,ale takové normální,lampové
Měnil jsem relátka a bylo to pořát stejné.Potom sem to odvezl p.Zemanovy a ten tam vyměnil nějaké kondezátory a už je to v pohodě.Lupnutí tam je,ale takové normální,lampové
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no, ty kondenzátory mohly být kondíky ve zdroji pro napájení relátek (mohli tam být staré už vyschlé), takže by to byl měkký zdroj a to relátko se nepřeplo najednou ale "pomaleji" a docházelo k lupnutí nebo se dělá to, že se relátko převáže diodou a kondenzátorem a díky tomu se vynuluje indukčnost spínací cívky a nedochází k lupnutí nebo je lupnutí méně slyšitelné. mohly tam být staré kondenzátory nebo kondenzátory se špatnou hodnotou a po výměně už to pěkně šlape. Pro úplné odstranění lupání je dobré použít mutovací obvod, který při každém sešlápnutí footswitche utlumí na několik milisekund výstup z preampu a nedojde tak k přenesení lupnutí relátek do koncového zesilovače.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Díky za informace. U sebe začnu tím, že koupím nové lampy do preampu, jelikož jsem si uvědomil, že mi také šumí čistý kanál (i bez zapojené kytary), uvidím co to udělá s lupáním.
Fender Hot Rod Deluxe
Fender Hot Rod Deluxe
Lupání u HR sem řešil po 2 měsících hraní bylo nesnesitelné: nedávno sem se dověděl že se dá řešit přidaním pár součástek ale má to vliv na zvuk nebo výběrem jedné lampy. Doufám že sem neprozradil duležité tajemství mistra servismana 
dalabo: Co si mám představit pod "...výběrem jedné lampy"? Zní to hodně zajímavě 
Fender Hot Rod Deluxe
Fender Hot Rod Deluxe
- sentera
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz
Výběr jedné lampy je opravdu zajímavé tvrzení
Myslím že to tady popsal zatím nejlíp Stanley06
Stím souhlasím.Ten problém jsem měl.A už nemám.
Stím souhlasím.Ten problém jsem měl.A už nemám.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
Já věřim servisakovi co opravil desitky Hotrodu vic než tomu co píše jak vynuluje indukčnost.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak není to úplně vynulování indukčnosti, to jsem asi napsal špatně. Ale tim přidáním kondíku tam vznikne paralelní RLC člen. Některý výrobci toho přidání diody a kondíku využívaj, takže k něčemu to tam asi bude. Většinou to ale při větším počtu relátek kombinují ještě s tím utlumovacím obvodem. HR jsem nikdy zevnitř neviděl a ani jsem nezkoumal jak to funguje přímo tam. Můj post nebyl psán ani jako rada k HR, ale jako obecný příklad toho jak se to dělá a čím to může být. Pro mě je důležitý že vim jak se toho zbavit. Pokud to někdo dokáže vysvětlit lépe než já, budu jedině rád, rád se dozvím něco nového. 
St.Anley Tube Amps
Dioda hned u relé je zapojena v závěrném směru a je to z důvodu napěťové špičky která vzniká na cívce při rozepnutí relé. Výše zmíněná špička by mohla poškodit obvod spínající relé, takže se "pustí diodou" a dál už se nedostane. Včera jsem zkoušel dát paralelně k cívkám relé elektrolyty s kapacitou 100uF a lupání nezmizelo, dokonce jsem nezaznamenal žádnou slyšitelnou změnu při přepínání kanálů. Nakonec nezbude nic jiného, než zbastlit nějaký mutovací obvod . . .
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
O té diodě to vím
s těmi kondíky - engl používá hodnoty v jednotkách uF. někdy se mi to povedlo trefit, někdy ne a vyřešil to až mutovací obvod s jedním optočlenem, který uzemní výstup preampu.
St.Anley Tube Amps
A ono schéma toho mutovacího obvodu náááhodou nemáš ? Nejlíp aby to mohlo bejt napájený ze žhavení . . .
bude to nějaká vada v součástkách... Mám druhého HR deluxe. Před tím jsem měl tu ostřejší verzi s pruhama. V tý něco chrastilo při tlumení (basové frekvence) a taky to práskalo. Teď mam obyč III a pohoda. Taky sem narazil na Bognera Alchemist ten měl dokonce zpoždění asi 2s při přepnutí kanálu a ještě lupal. Takže asi fakt servis...
IN progress
Jako skus se zamyslet jak byl ten HR novej tak ten tvuj mutovací obvod nepotřeboval a včil naráz ho potřebuje ? Kombo jde do puberty a mutujeStanley06 píše:O té diodě to víms těmi kondíky - engl používá hodnoty v jednotkách uF. někdy se mi to povedlo trefit, někdy ne a vyřešil to až mutovací obvod s jedním optočlenem, který uzemní výstup preampu.