Schecter Tempest Standart vs. Cort z-custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Fish003
Bandzone: www.bandzone.cz\fust

Schecter Tempest Standart vs. Cort z-custom

Příspěvek od Fish003 »

Zdarec muzikanti,
můžete prosím poradit mě, jakožto nezasvěcenci, která z těchto dvou kytar je kvalitnější a lepší na rockovou hudbu? Jde mi o rozdíl ve snímačích. Corta jsem si dnes vyzkoušel, ale Schectera, nebo alespoň jeho snímače hb-101 je dost obtížný někde slyšet. Máte někdo nějakou zkušenost?
Díky moc všem
Demilich

Re: Schecter Tempest Standart vs. Cort z-custom

Příspěvek od Demilich »

Ta Cortice má originály. Schecter má jakési kopie těchhle originálů. Co víc říct?
Tu Cortku jsem v ruce měl a slyšel ji hrát v rukou zkušenějších hráčů. Šel bych do ní, místo té Schecterky. Ta Z-Custom se mi jevila jako hodně dobrá kytara, hrála fakt dobře a líbila se mi.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fish: No vidíš, a proč mi nevěříš, když ti to říkám v obchodě :)
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Ak sadne cort do ruky tak ho ber. Gitary sú to v pohode. Mne to moc nesadlo, lebo som si zvykol na ten schecterácky hrubší. Tie schecter snímače sú myslím napodobeniny SH4, SH2 setu. Nehrá to špatne, ale možno ťa bude jedovať, že to nie je originál i keď nehrajú zle. Ja čo som mal OEM Blackout-y tak hrali výborne a ak by som naďalej hral tvrdú hudbu tak by som ich tam nechal.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak SH4 a jakýkoliv aktivní snímač, to je trochu jiný sport. Bral bych corta, ta kytara je boží (přímo ten kus, který zkoušel). Už bych ji měl, kdyby se mi líbil ten obláčkový javor.
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Latam píše:Tak SH4 a jakýkoliv aktivní snímač, to je trochu jiný sport. Bral bych corta, ta kytara je boží (přímo ten kus, který zkoušel). Už bych ji měl, kdyby se mi líbil ten obláčkový javor.
Pravda s tým snímačom. Navyše teraz som sa dočítal, že tam je i push pull, podľa mňa u tejto gitary nie je čo riešiť. + By som videl i v zamykacích mechanikách čo sa zase za takú cenu nevidí. Za mňa jednoznačne áno pre túto gitaru.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

No vidíš, zamykacích mechanik jsem si ani nevšiml. To není co řešit. Fishi, utíkej pro ni, nebo překonám své nechutenství k obláčkovému javoru :)
Fish003

Příspěvek od Fish003 »

Latam píše:No vidíš, zamykacích mechanik jsem si ani nevšiml. To není co řešit. Fishi, utíkej pro ni, nebo překonám své nechutenství k obláčkovému javoru :)
Ach jo pánové, vy mě štvete :D Jsem na rozpacích kvůli tomu, že Cort má klasickej a snadno okoukatelnej LP tvar, kdežto Schecter je originální a moc hráčů se s ním nenajde. Jinak ten Cort má osazením to, co bych chtěl. Originály SD a struny skrz tělo. Sákra, asi ho fakt pořídím :D Jen by se mi když už, tak líbila světlejší varianta :P
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Fish003 píše:
Latam píše:No vidíš, zamykacích mechanik jsem si ani nevšiml. To není co řešit. Fishi, utíkej pro ni, nebo překonám své nechutenství k obláčkovému javoru :)
Ach jo pánové, vy mě štvete :D Jsem na rozpacích kvůli tomu, že Cort má klasickej a snadno okoukatelnej LP tvar, kdežto Schecter je originální a moc hráčů se s ním nenajde. Jinak ten Cort má osazením to, co bych chtěl. Originály SD a struny skrz tělo. Sákra, asi ho fakt pořídím :D Jen by se mi když už, tak líbila světlejší varianta :P
:roll: Auto tiež nevyberáme len podľa dizajnu. I keď estetické stimuly sú silné, bral by som skôr to čo ponúkne toho viac a to je ten Cort. Ten Cort navyše nie je vôbec čistý LP, i keď pravda, že ten Tempest je origo viac.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Fish003 píše:že Cort má klasickej a snadno okoukatelnej LP tvar, kdežto Schecter je originální a moc hráčů se s ním nenajde.
To bych neřekl, cort je právě svým pojetím daleko originálnější. Přetvoření klasiky v praktičtější věc - přepínač na lepším místě, rozepínání, designová čistota, tvarované tělo na tělo :)... Rozhodně najdeš víc kytaristů se schecterem, než s takhle originálním les paulem.
Fish003

Příspěvek od Fish003 »

Latam píše:
Fish003 píše:že Cort má klasickej a snadno okoukatelnej LP tvar, kdežto Schecter je originální a moc hráčů se s ním nenajde.
To bych neřekl, cort je právě svým pojetím daleko originálnější. Přetvoření klasiky v praktičtější věc - přepínač na lepším místě, rozepínání, designová čistota, tvarované tělo na tělo :)... Rozhodně najdeš víc kytaristů se schecterem, než s takhle originálním les paulem.
No jo, no jo, máte pravdu a děkuju za vytažení ze snu :) Hned ráno zavolám Kubovi, jestli je v Brně, nebo v Meziříčí ten světlej kousek a vezmu ho 8) Jen mě trochu zaráží cena na tom kusu, kterej jsem si zkoušel. Byla na něm cenovka nějakých 14 990,- a přitom všude jinde se dá pořídit za 10 900,-. Nebo to byla jen nějaká starší cenovka?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Byla to starší cenovka, ještě jsem ji nestihl vyměnit. A nemusíš to řešit s Kubou, ode dvou tam budu já jestli budeš cokoli potřebovat. Být tebou, raděj vemu tenhle kus, hraje fakt abnormálně dobře. A vzhledem to zase takový rozdíl nebude, rozdíl je "jenom" v tom lehkém burstu, vždycky půjde hlavně o kresbu topu. Ale to už je na tobě, myslím, že sehnat světlý model nebude problém.
Fish003

Příspěvek od Fish003 »

Latam píše:Byla to starší cenovka, ještě jsem ji nestihl vyměnit. A nemusíš to řešit s Kubou, ode dvou tam budu já jestli budeš cokoli potřebovat. Být tebou, raděj vemu tenhle kus, hraje fakt abnormálně dobře. A vzhledem to zase takový rozdíl nebude, rozdíl je "jenom" v tom lehkém burstu, vždycky půjde hlavně o kresbu topu. Ale to už je na tobě, myslím, že sehnat světlý model nebude problém.
Díky za ochotu. S Kubem ale máme takový kamarádský vztahy, co se týče ceny, tak se s ním prvně domluvím, ať vím, kolik si nachystat a kdy si ji rovnou vyzvednout. Asi bych si totiž vzal ten světlejší model. Když už jsem se teda ale pro ni rozhodl, tak snad by byla k dispozici do pátku, abych s ní rovnou oslnil na koncertě :D
Fish003

Příspěvek od Fish003 »

Tak přírustek je doma a vítězem se stal Cort Z -Custom 8) První dojmy jsou perfektní, takže se těším na plno společných hezkých zážitků a všem děkuju za dobrý rady :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“