Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
dlabajíč

Re: Kytara a PC

Příspěvek od dlabajíč »

Zdravím, chci si doma dělat kvalitní nahrávky kytary a nahrávat svoje písničky. Momentálně mám komp před kleknutím, takže potřebuju nový a nějakou kvalitní zvukovku k tomu. Chci se zeptat na potřebné parametry počítače, zda je lepší stolní pc, nebo notebook, nějakou dobrou zvukovku se všema potřebnýma vstupama a na kvalitné software, kde si můžu hodit bící, klávesy, možná basu a zmixovat to pěkně dohromady. Vím že je to blbý dotaz po tak dlouhém thredu, jen chci abyste něco hodili do placu čerstvého.
Mně osobně se líbí tohle co vy na to ?
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-pro-pt/HN120069/
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-p5 ... 8.htm#foto
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
minibb

Příspěvek od minibb »

pavli: Dobře, dík. Stejně jsem to nakonec dal do line6 a zkreslení je z komba, povedlo se mi nastavit si docela pěknej zvuk. Teď jenom zjistit jak z toho, co jsem nahrál udělám mp3 a jsem vysmátej :D
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2minibb: normálně to vyexportuj jako WAV a stáhni si nějaký freeware komverter WAV -> MP3 a je to :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2dlabajíč: když už, tak bych tuhle M-audio zvukovku koupil za tu skoro poloviční cenu bez PT (pokud nemáš o PT vyložený zájem) a jako software použil třeba Reaper. Případně,m pokud máš na zvukovku budget těch cca 8kKč, tak sehnat za tu cenu zase samotnou zvukárnu. Reaper tě vyjde (po zkušební době) na nějakých 60 USD, což jest pár babek.

Noťas bude asi OK, ale v nich se neorientuju.

P.

JLR

Příspěvek od JLR »

Kvůli mobilitě vezmi noťas. Doporučuji silný procesor.
:arrow: Vintage Jazz bass VJ74, Ampeg Micro VR head, struny Ernie Ball Super slinky Bass, box 1x10 home made, 1x12 home made, TECH 21 VT bass DI, Zoom MS-60B, EMU 2020, Coral CAB
Pepsa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepsa »

Mám problém s tím, že když připojím kytaru přes line in tak ji v repru slyším, ale v amplitube ani v guitar rig to nejede, dříve to normálně šlapalo až prostě jednou se to pos*alo, to jsem měl ješte XP ted mam win7 a pořád to nevalí, neví někdo čím by to mohlo být, zkoušel sem snad všechna nastavení ohledně zvuku a pořád nic, chvíli sem myslel že sem spalil ten vstup ale tak když to po připojení ve windowsu hraje tak fkt nevím... dík za kazdou radu
Kramer Pacer 1986? Jackson DK2M black, Fender Strat
ENGL Screamer kombo
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pepsa píše:zkoušel sem snad všechna nastavení ohledně zvuku a pořád nic
tak to zkus jeste dalsi.

zkus se jeste podivat do ovladaciho panelu zvuku, do prehravani, do vlastnosti vychoziho zarizeni, do tabu urovne.
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.12.2012 13:00, celkem upraveno 1 x.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Už jsem psal v UG ale tam žádná odezva:
Zkoušel jsem doma nahrát kytaru. Napojil jsem výstup z hlavy do modrého jack vstupu (vstup vnějšího zdroje)
Když jsem normálně hrál bez jakéhokoliv programu jelo vše vpohodě. Když jsem spustil nahrávání zvuk z repráků šel pořád vpohodě, ale v záznamu už byl problém.
První 2,3 sekundy to nahrálo pěkně, a potom se zvuk pomalu vytrácí až nejde vůbec slyšel, zkoušel jsem tři různé programy a ve všech to dělalo. Zkoušel jsem pak i vstup na mikrofon a furt stejný problém, dá se toho nějak zbavit?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja tipuju na scitani signalu. mas jako nahravaci vstup navoleny ten vstup? (nebo potazmo ten mikrofonni?) nezustalo ti tam nahodou "record what you hear"? (neznam to cesky, pardon)
co mas za system? W7? Vistu? XP?
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Mám normální Xp, do nastavení jsem se nedíval, Zkoušel jsem Audacity, pak nějaký free audio Editor a pak záznam zvuku co je součástí výbavy počítače. Kde mám hledat nastavení těch vstupů?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tady na tom obrazku http://urtalk.kpoint.in/files/xp-proper ... eo-mix.png je to videt zhruba (prepnout mixer v rezimu "recording". to "what you hear" se tam jmenuje "stereo mix" ... to zkus prenastavit na "line in" nebo "line volume".

(edit: v audacity by to melo byt pristupne rovnou z audacity ... za posuvnikem s ikonkou mikrofonu)
Petr160494

Příspěvek od Petr160494 »

Ahoj chlapi . Chtěl bych se zeptat na doporučení nejaké jednoduché zvukové karty pro propojení el.akusticke kytary-komba akustického - zvuková a pc . Moc bych si vážil nějakého doporučení . Hraji na akustickou uz 13 let ale v tomto jsem like
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Petr160494 píše:Ahoj chlapi . Chtěl bych se zeptat na doporučení nejaké jednoduché zvukové karty pro propojení el.akusticke kytary-komba akustického - zvuková a pc . Moc bych si vážil nějakého doporučení . Hraji na akustickou uz 13 let ale v tomto jsem like
Tak záleží jednak na financích a druhak na tom, co od toho čekáš (kvalitativně)
Vesměs kolem 3-4 tisíc se dá pořídit zvukovka s kvalitním zvukem (dva vstupy ti budou předpokládám stačit). Podíval bych se na kytary.cz sekce zvuk a hledal ve vodách M-audio, Focusrite, Esi, Presonus. Vyhl bych se Behringeru.
Pak je třeba si rozmyslet, jestli máš hezky znějící aparát, by nebylo lepší ho točit mikrofonem do oné zvukovky = další investice. Nebo točit mikrofonem kytaru nezapojenou (osobně preferuju akustický zvuk)
V nouzi nebo pro pracovní záznam nápadů atd, teoreticky postačí i bez investice stolní mikrofon (na skype atd cca 100kč) do klasické zvukovky co již máš v PC.
Záleží co od toho čekáš za kvalitu záznamu a k čemu bude záznam sloužit.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Petr160494

Příspěvek od Petr160494 »

Dobře díky po něčem mrknu . A ještě něco .. máme takovou menší kapelu , kytara , baskytara , zpěv , bicí a chceme pořídit zvukovou kartu http://www.audiotek.cz/product-10722-le ... megastudio (jestli je to dobrá volba) představoval bych si to propojit .
Kytarové kombo(marshall)-zvukovka
baskytarové kombo(laney)-zvukovka
bicí-mikrofon-zesilovač (http://www.audiotek.cz/product-10355-yamaha-emx312sc)-zvukovka
zpěv-mikrofon-zesilovač-zvukovka
Vůbec nevím jestli by to tak šlo a jestli je tato zvukovka na to ta pravá :( . Předem díky za info :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No je potřeba specifikovat, jestli kapelu hodláš nahrávat, nebo zvučit. Protože ten výkonový mixer co jsi nahodil je pro live zvučení do PA ve zkušebně či na koncertu.

Jestli chcete nahrávat ve složení bicí, kytara, basa, zpěv budeš potřebovat kartu s minimálně 4 mikrofonními vstupy. Na bicí potřebuješ alespon snímat kopák, snare a overheady = 4 mikrofony. To je varianta kdy by se nahráválo zvlášť (nejdřív bicí, pak basa, pak kytary a pak zpěv)
Pokud by jste chtěli nahrávat "live", potřebuješ kartu alespoň se 7 vstupy (4 bicí, 1 kytara, 1 basa, 1zpěv)

Samozřejmě můžete použít tu Omegu která má jen dva vstupy a před ní hodit klasický mix který má vstupů více. Ovšem to vyžaduje dobrý mix už při náběru, resp. nebudeš moct hýbat zvlášt s kopákem, snarem atd. Půjde to do jedné stereostopy jelikož ta omega má jen dva vstupy.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(Omega ma 4 vstupy. ale to toho moc nemeni...)
Petr160494 píše:A ještě něco .. máme takovou menší kapelu , kytara , baskytara , zpěv , bicí a chceme pořídit zvukovou kartu http://www.audiotek.cz/product-10722-le ... megastudio (jestli je to dobrá volba) představoval bych si to propojit .
Kytarové kombo(marshall)-zvukovka
mikrofon ne? (kombo - mikrofon - zvukovka)
Petr160494 píše:baskytarové kombo(laney)-zvukovka
bicí-mikrofon-zesilovač (http://www.audiotek.cz/product-10355-yamaha-emx312sc)-zvukovka
kolik mikrofonu? a k cemu mix se zesilovacem?
Petr160494 píše:zpěv-mikrofon-zesilovač-zvukovka
Vůbec nevím jestli by to tak šlo a jestli je tato zvukovka na to ta pravá :( . Předem díky za info :)
pokud se vyjasni ty veci kolem bicich, tak by to tak nejak +- priblizne slo. ale imho to stejne nebude ta prava zvukovka.
Naposledy upravil(a) Paris dne 12.12.2011 15:51, celkem upraveno 1 x.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Paris píše:(Omega ma 4 vstupy. ale to toho moc nemeni...)
jo sorry, díky za opravu. Mění to alespon to, že se dají nahrát zvlášt do stop relativně solidně bicí na 4 mikrofony. To už je o dost lepší a vypustí to případnou koupi mixu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

co se zkusit podivat na neco takoveho? http://www.behringer.com/EN/Products/UFX1604.aspx
to by mohlo (az to bude) delat vsechno (ma to rozhrani pro pocitac (podle popisu 16 stop IN, 4 stopy OUT), a umi to nahravat i samo od sebe), staci do toho napichat nastroje a mikrofony.
freerider

Příspěvek od freerider »

Ahoj, pročet sem si tady spoustu věcí o nahrávání a nejsem z toho moc moudrej.
Chtěl bych se zeptat, co by ste mi doporučili. Zatím sem hrál jenom přes kombo a zvukovku mam v PC obyčejnou 5,1. Nahrávat přes obyč. mikrofon mi nešlo, zvuk byl čitelnej asi 5s a potom už jenom chrčení, proto bych chtěl propojit s PC přímo kytaru.

1)Koupit lepší zvukovku - např. Creative Labs Sound Blaste​r Audigy 2 ZS ?? nic sem tu ale o ní nenašel

2)Koupit nějakou krabku - kvalita zvukovky by potom teda nehrála roli??

Dík za odpověď
Kytara: Cort M600 AVD
Aparát: Marshall Valvestate VS100 + Kustom 4*12 box
Trsátka: George Dennis Sharp 1,0
Struny: Ernie Ball 09-46
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kvalita zvukovky, respektive jejího převodníku A/D, bude hrát vždycky roli. S Creative toho moc nenaděláš, pořiď nějakou zvukovku třeba z řady M-audio nebo podobnou (projeď třeba na kytary.cz sekci Studio & Recording/Zvukové karty). Každopádně potřebuješ Hi-Z (=Instrument) vstup pro přímé připojení kytary.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“