ALESIS DM8 USB KIT vs YAMAHA DTX500K

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
dRUMmer Ge

ALESIS DM8 USB KIT vs YAMAHA DTX500K

Příspěvek od dRUMmer Ge »

Neflákal jsem to a přečetl a zjutůboval co se dalo. Jsem na konci, ale přeci jen ještě nějakou tu radičku od zkušenějších. Kterým dát přednost pro domácí "bum-prásk" podle nálady nebo jak vás kdo v práci na ...., ale třeba taky rozveselil. :D V podstatě takové od Bacha po Vlacha, ale samozřejmě přes AC/DC!!! Hranice 15 tis. je prostě strop. Jsou i jiné hračky, které člověk nutně potřebuje. :lol: :lol: :lol:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: ALESIS DM8 USB KIT vs YAMAHA DTX500K

Příspěvek od Monikad »

Já bych se nebála ani jedněch. pro ty účely, co píšeš, je obojí nadmíru dostatečné. Ono i naživo před lidi to svoji práci odvede, i když jako ortodoxní rockerka mám trochu kyselý úsměv, viděla-li bych hrát někoho AC DC na elektrické placky :oops: :twisted:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Já by ch osobně raději bral ty Yamahy. Jsou to jednoduché bicí, ale jejich konstrukce je léty ověřená a pravděpodobně i dlouho vyrží. Rampu bych časem dovybavil ještě jednou příčkou mezi tom pady a kick padem. Snadno tuto sadu rozšíříš o další, třeba činelový prvek. Není to žádný luxus ale hrát se na to dá, jak píše Monika. S AC/DC si nelam hlavu. Myslím, že je důležitější jak hraješ, než na co hraješ. Sllyšel jsem hrát dobrého bobeníka na spíše rockovou sadu jazzové standardy a bylo to fantastické. Je to zřemně více o muzikantovi, než o nástroji. Já vnímám muziku jako příležitost něco se naučit na nástroj, v komunokaci a spolupráci se spoluhráči, prožít s tím vším hezké chvíle a taky musím lecos překousnout, někdy ustoupit a někdy něco prosadit. K tomu patří i zklamání, ale i radst. Pro mně není nejdůležitější, jaký dojem to dělá na oko.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
pehve

Příspěvek od pehve »

Basspetr píše:Já by ch osobně raději bral ty Yamahy. Jsou to jednoduché bicí, ale jejich konstrukce je léty ověřená a pravděpodobně i dlouho vyrží. Rampu bych časem dovybavil ještě jednou příčkou mezi tom pady a kick padem. Snadno tuto sadu rozšíříš o další, třeba činelový prvek. Není to žádný luxus ale hrát se na to dá, jak píše Monika. S AC/DC si nelam hlavu. Myslím, že je důležitější jak hraješ, než na co hraješ. Sllyšel jsem hrát dobrého bobeníka na spíše rockovou sadu jazzové standardy a bylo to fantastické. Je to zřemně více o muzikantovi, než o nástroji. Já vnímám muziku jako příležitost něco se naučit na nástroj, v komunokaci a spolupráci se spoluhráči, prožít s tím vším hezké chvíle a taky musím lecos překousnout, někdy ustoupit a někdy něco prosadit. K tomu patří i zklamání, ale i radst. Pro mně není nejdůležitější, jaký dojem to dělá na oko.
Basspetře naprostý souhlas s malou připomínkou - kdyby jsi slyšel hrát dobrého bubeníka jazzové standardy na tyhle elektrošity fantastické by to určitě nebylo.
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Sohlasím s Tebou Pehve. Fantastické by to asi nebylo. Je doufám jasné k čemu směřuju. Asi se mi nepodařilo objasnit, že já za sebe preferuji kvalitní výkon hráče, před kvalitou nástroje. Chodím hrát na různé akce taky na baskytaru. Vždycky mě to bude víc bavit s bubeníkem který to fakt umí a klidně může hrát na el.sadu, nebo nějaké ak.bicí z těch levných řad různých značek, než s někým, kdo má super vybavení
s top činely, ale má problém s dynamikou, technikou, nebo nedejbože třeba s udržením tempa.
pehve

Příspěvek od pehve »

tak to každopádně :)
elektriky mají hodně problémů - jiný odskok paličky, zvuk na ploše padu všude stejný, údery přes ráfky nereagují na posun paličky do středu a zpět, zpoždění způsobuje to že víry a drobivé podkresy zní strašně...zdaleka se s tím nedá pracovat tak jako s klasickým korpusem. Učit se vířit na elektrikách je jasná volba že to nikdy nebudu umět atd atd. To nemluvím o "činelech", modulech, kvalitě hw.
Na druhou stranu uznávám že mají určité vlastnosti které někdo může považovat za takovou výhodu že si je koupí. Proti gustu....
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Velmi a velmi moc souhlasím s Tebou Pehve. Zkrátka a dobře,výrazové možnosti akustických bicích elktrikou nelze docílit ani zdaleka. Třeba košťátka /štětky/ nelze vůbec používat a to je obrovská ztráta. Už tady žvaním úplně mimo téma.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Souhlasím s tím co tu oba píšete pehve i basspetře, jen chci uvést na pravou míru věc, kterou cítím, že mi basspetr trošku podsunul, aniž by to tak bylo míněno... nebo jsem moná já blbě formulvala.... jasně že v první řadě jde o výkon muzikanta! Dobrý hráč zahraje lecos i na horší nástroj (i když určitě ne své maximum) a naopak hudební dřevo nezachrání ani nástroj z kategorie top class! :!:
každopádně, jak asi líp ví Pehve, a sám to tu zmiňuje, je hra na elektrické bicí spíše jen PŘÍBUZNÁ hře na akustický buben, nikoliv TOTOŽNÁ. To zmiňované odskakování paliček velmi ovlivňuje techniku hry, v mnohém lze spoustu věcí zjednodušit ovšem naopak mnohé je pro akustické hráče na elektrikách takřka nezahratelné! Tohle netřeba pitvat....bubeníci to vědí a muzikanti od jiných nástrojů to možná tak dobře nepochopí.

jde tu ale i o jinou věc...... ke kvalitnímu výkonu na podiu je potřeba několikero věcí. Nejhlavnější je ten hráčský um. V druhém sledu za tím je pak kvalitní nástroj, který dokáže ten skutečný um taky solidně "prodat" do lidí. Laicky řečeno, když to nezní, není to poslouchatelné, byťje to hráčsky dokonalé. Třetí a minimálně stejně důležitou věcí, pak je hráčská pohoda. Za sebe řeknu, že i když mám nacvičeno a jsem si naprosto jistá svým výkonem (říkám hypoteticky, ne jako nějaké dogma nebo snad machrování) tak u nástroje, co mi zvukově a pocitově nevyhovuje jsem prostě nejistá a nervózní, což z toho výkonu jasně pár čárek ubere.
Samostatnou kapitolou pak je i to, je-li to komu hrát. před nabitým sálem se hraje jinak, než do prázdných židlí. Tím se dostávám k tomu, co mi neprávem je basspetrem posdsouváno.... a to je to "jaký dojem to dělá pro divákovo oko"! Chtě nechtě je to tak a a dnes už skoro v každém žánru (nejen u nás v rocku, metalu či popině) chtějí lidi nejen slyšet, ale i vidět a zažít něco unikátního. A tady přicházejí do hry ty patřičné "kulisy" v podobě vyšperkovaných nástrojů, kostýmy, choreografie, světelné parky, pyroefekty,atd..... Troufn si říct, že parta lidí, hrajících skvěle na méně kvalitní nástroje v triku tak jak přišli někde od autobusu, hrajících ve světle zářivky, už se uplatní maximálně při nějakém intelektuálně nepochopeném undergroundu nebo nějaké podobné menšinové muzice npro jednotlivce v publiku. :?

A tohle není moje parketa. Pokud to má někdo jinak, je to jeho věc, no já ke svému umění prostě otřebuji lidi, nejlíp hodně, a ti zase od nás čekají samozřejmě určitý výkon ale i show! proč jim to nedat, když tím uspokojíme je i sebe??? :wink: :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Celý život se snažím s nikým nemanipulovat, nikomu nic nepodsouvat a pod. Asi mi to moc nejde.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Celý život se snažím s nikým nemanipulovat, nikomu nic nepodsouvat a pod. Asi mi to moc nejde.
Ona je chyba asi i u mě... když to po sobě čtu, tak jsem to prve formulovala poměrně víceznačně. takže jsem to jen uvedla minulým příspěvkem na pravou míru :wink:
inak basáku Petře, to máme v životě s tím nemanipulováním stejně :wink: nerada lidmi manipuluj a příčí se mi, když totéž někdo praktikuje směrem ke mě. proto jsem to raději napsala polopatě 8)
dRUMmer Ge

Tak, a teď se zastavme a vraťme se k podstatě. Přečtěme si, co jste mi napsali a jak jste mi pomohli. :shock: Já už nemám ambice vyprodat Ódvojku, já nechci polemizovat kdo je větší rocker či hejvík či under. Nepotřebuji polemizovat, zda je lepší elektrika nebo akustika, protože odpověď je přeci jasná!!! Ale prostě jsou životní okolnosti, které mě dovedly sem na rozcestí – elektrické bicí a většinou na sluchátka nebo nic. A NEŽ NIC, TAK TO JE BUBEN S KÁBLEM LEPŠÍ. A mohu vám říct, že ve čtyři ráno, v hlavě s flaškou rumu, když se po Labi válí ranní opar, tak „Smoke On The Water“ na dvě španělky a barel s kbelíkem má také své kouzlo na které do smrti nezapomenete. Prostě se člověk na stará kolena chce ještě vyblbnout, ale má to svá kritéria (cena, prostor, ticho léčí). Souhlasím, že Yamaha je Yamaha, ale taky přeci všichni víme, že jenom za ten nápis platíme něco a nemusí to být zrovna ve kvalitě. Tím chci říct, že neYamaha za stejné peníze má něco, co Yamaha v té ceně nemá. A to je třeba případ těchto Alesis. Dvouzonový snare pro hru na blánu a rim-shot, dvouzonový ride (bell a tělo). Takže pokud mi chcete poradit, tak s chutí do toho. Ale fakt k tématu. :D 8)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Omlouvam se, ze vam do toho vstupuju, ackoliv o bicich nevim skoro nic. Jen bych se chtel zastavit u znacky Alesis - v posledni dobe jsem si vsiml na trhu nekolika vyrobku (nemluvim ted konkretne o bicich), ktere mely od Alesisu na sobe jen napis, jinak to byly nastroje bezejmennych asijskych vyrobcu. A v e-shopech se daly i ty "originalni" (tedy bez napisu Alesis) najit, vetsinou o neco levnejsi. Takze mi z toho vychazi, ze by pri vyberu mel byt clovek hodne obezretny (a to pozor nerikam, ze to nemuze byt slusny nastroj), a bez vyzkouseni a srovnani s nejakym jinym (dejme tomu vic "znackovym") nastrojem, pripadne procteni dostupnych dikusi na webu (pokud nejake relevantni najde), se urcite nerozhodovat. Chyb na tom muze byt hodne (vetsinou pujde o mechanicke veci, ktere se na tomhle casto pri vyrobe odflaknou) a ve vysledku muze byt takova koupe mene vyhodna, nez se jevi pri pohledu na obrazek z katalogu...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ale moje rada už zazněla hned v úvodu. Tak tedy znova: nebála bych se ani jedné z těch dvou souprav, obě mají trošku na víc, než co po nich ty chceš. takže fakt se rozhodni jen podle aktuální dostupnosti té které soupravy. technicky neprohloupíš a žádnou z těch dvou!!

Stačilo si přečíst hned první větu prvního příspěvku a mohl sis ušetřit tu výtku, že ti nikdo neporadí.
dRUMmer Ge

To Paris: Hmm, tak je fakt, že ač se jedná o americkou firmu, tak na offiko stránkách Alesis ma modul zezadu napsáno Made in Malaysia, ale to je asi v dnešním světě normální. Ale jestli by to mělo mít dopad do kvality, proto jsem utekl od Medeli.

To Monikad: Tak se furt nečerti :) a radši mi řekni, jestli dvouzonový snare a dvouzonový ride, jsou na váze plusy pro Alesis.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

dRUMmer Ge píše:.......To Monikad: Tak se furt nečerti :) a radši mi řekni, jestli dvouzonový snare a dvouzonový ride, jsou na váze plusy pro Alesis.
samozřejmě že je to velké plus, u Yamaha se platí hodně ta profláklá značka..... každopádně i bez těch dvouzónových padů se s tím dá doma parádně vyblbnout , tak jak naznačuješ, že je to ten účel, pro který si to kupuješ :wink:
Já osobně bych brala bez toho všeho kolem ty Alesis, jednak vím, že to není žádná neznámá a nekvalitní firma, ale hlavně mám alergii na bicí komponenty YAMAHA. vadí mi, že sice nabízí špičkovou kvalitu, nicméně spolu ještě s DW si účtují největší peníz jen za tu značku na bubnu napsanou. :!:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja mel mysli neco jineho, nez to, kde je to vyrobeno. Dam ti priklad:
mrkni na tohle kompaktni piano: http://www.thomann.de/cz/hemingway_dp201_at.htm
a srovnej ho s Alesis Cadenza: http://www.alesis.com/cadenza
Jak vidis, az na par drobnosti a barvu, se jedna o totozne nastroje. A v diskusich se pise, ze ten nastroj nema nic, co by ho radilo do pribuzenstva drive cenenych klavesovych nastroju Alesis. Takze se imho vubec nejedna vubec o zadny Alesis, ale o jen obchodni zamer prodavat pod tou znackou levne vyrobky jinych vyrobcu o neco draz.

edit: Jeste radsi zopakuju, ze nerikam, ze to je pripad te bici soupravy. Nebo ze je tim automaticky spatna.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Paris píše:Ja mel mysli neco jineho, nez to, kde je to vyrobeno. Dam ti priklad:
mrkni na tohle kompaktni piano: http://www.thomann.de/cz/hemingway_dp201_at.htm
a srovnej ho s Alesis Cadenza: http://www.alesis.com/cadenza
Jak vidis, az na par drobnosti a barvu, se jedna o totozne nastroje. A v diskusich se pise, ze ten nastroj nema nic, co by ho radilo do pribuzenstva drive cenenych klavesovych nastroju Alesis. Takze se imho vubec nejedna vubec o zadny Alesis, ale o jen obchodni zamer prodavat pod tou znackou levne vyrobky jinych vyrobcu o neco draz.

edit: Jeste radsi zopakuju, ze nerikam, ze to je pripad te bici soupravy. Nebo ze je tim automaticky spatna.

Ale tohle je běžný. Pokud nemáš nějaký top výrobek té které značky (obecně, nejen hudební nástroj, ale třeba elektroniku, spotřebiče, ..) pak si můžeš být jist, že to bylo vyrobeno někde v šikmooké Asii. A že se tam dělá univerzální "výrobek" který se liší jen nápisem jednoho, nebo druhého renomovanějšího výrobce, to už je jen obchodní domluva majitele značky a laciné asijské výrobny. To že na tom je napsaná renomovanější značka dává alespoň sounáležitost se značkou a skoro jistotu, že se renomovaná firma nějak se ctí postaví k případné nespokojenosti zákazníka, neboť jim to nestojí za poškozování dobrého a tradičníh jména. :wink:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

To ano ... rozumim tomu, co myslis. A mas pravdu. Ale na tomhle prikladu jsem chtel naznacit, ze v tom vyrobku nemusi byt nic z technologii uvedeneho vyrobce, tedy zadny duvod se na jmeno vyrobce odvolavat. Protoze jinak by tu nebylo tema Yamaha vs Alesis, ale Yamaha vs Alesis vs Libovolna obchodni znacka vyrobce elekronickych bicich souprav, ktere se distribuuji do nasich krajin. Ale protoze je tema Yamaha vs Alesis (tedy se tu odvolava na jmeno vyrobce), napsal jsem sem tohle.
A protoze o bicich nic moc nevim, dam zase priklad z klaves - dejme tomu vyse zminena Yamaha + dejme tomu, ze obecne doporucuje mezi levnyma keyboardama (jednak kvuli technologiim (uvedu treba XG) a jednak kvuli mechanickemu zpracovani, ze mechanika bude reagovat na hru tak, jak se od ni ocekava).
A ted si vem, ze by Yamaha prevzala vyrobek jineho vyrobce, ve kterem nebude XG a mechanika bude reagovat jinak, nez jsme zvykli. A nalepi na nej sve jmeno. Bude to jeste Yamaha? Bude to jmeno zarukou neceho, co od nastroje s takovym napisem ocekavame? Fungovat to asi bude, takze co? A nevyplatilo by se pak rovnou poridit ten samy vyrobek (ovsem bez napisu Yamaha) za cenu o 30% nizsi? Nebo za stejnou cenu vyrobek o tridu lepsi?

(moc se omlouvam dRUMmerovi Ge za zaneradeni tematu ... vysvetlit to, co jsem tim myslel, zabralo vic prostoru, nez jsem puvodne myslel.
btw ... kouknul jsem zbezne na ty bici, a neco z technologie Alesisu tam vypada, ze bude (minimalne vzorky), takze jeste k tomu byla ta moje poznamka pravdepodobne castecne mimo...)

edit: a kdyz uz jsem to takhle rozvrtal ( ;) ), tak jeste pridam zamysleni konkretne k ty bici sestave - u Thomanna jsem si vsiml bicich souprav Millenium http://www.thomann.de/cz/millenium_elek ... _bici.html - kdyz se na ne podivas, nejsou ti nektere komponenty povedome? Nejsou treba slapky (rika se slapky?) a dalsi komponenty uplne ty same, jako v sestave Alesis? Neni tohle ten vyrobce, na jehoz vyrobky se lepi jmeno Alesis? A lisi se nejak kvalita tehle znacky? Vyplatilo by se vyrobci vyrabet ve dvou kvalitach?
Neni to podobny pripad jako u akustickych kytar Fender? Ktere jsou defacto jen preznacenyma kytarama Cort (mozna je to historicky naopak, ale na principu to nic moc nezmeni) s par detailama udelanyma jinak (a taky se v soubezne produkci totozne nastroje neobjevuji, ale v historii vyrobku je lze najit) a s navysenou cenou.
Nebylo by (pokud je ta moje konstrukce realna) vyhodnejsi najit za cenu Alesisu lepe vybavenou sestavu Millenium?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ToPARS: y HW komponenty u Millenium jsou nejspíše totožné, nebo přinejmenším hodně podobné, spoustě jiným. To je přesně to o čem se tu celou dobu mluví. Je to asijskký výrobek vyráběný podle hesla "funguje nějak s co nejmenšími výrobními náklady" a pak se čeká co a jak. Část produkce si odkopí nějaká renomovaná firma a prodává ji jako svoji "low end"ovou třídu se svým logem, část vezme jiná známá firma.... a ten zbytek se prodává pod noname logy jako je Millenium, Medeli a podobně.......

ta finta toho, že to vezme pod křídlo třeba ta Yamaha nebo Alesis je v tom, že ty firmy mají alespoň nějaké nastavené standardy jakosti a politiku kolem servisu a reklamace, tedy jednají jakž tak seriozněji se svými lienty (za ten příplatek) než parta neznámých asiatů!
pehve

Příspěvek od pehve »

millenium, medeli, alesis, yamaha, romo fulnek....takto chudákovi ještě více zamotáte hlavu :cry:
ale on chce přece odpoveď :!: :roll:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“