Marshall 1974X - tip na vhodné "zkreslovadlo"

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
waclove

Marshall 1974X - tip na vhodné "zkreslovadlo"

Příspěvek od waclove »

Zdravím vespolek, před nedávnem jsem si pořídil aparát Marshall 1974X a po počáteční euforii "žádné krabice, prostě kytara, kabel a poťáky" jsem dospěl ke zjištění, že nějaké zkreslovadélko pro rockovější zvuk by nebylo od věci. Tudíž bych rád požádal zdejší odborníky a krabičkoznalce na možná doporučení - 1974X je 20W aparátek bez korekcí - pro akusticky "čisté" styly můj ideál, ale jak jsem psal, do bigbítu by nějaká ta zkreslovací krabička přišla vhod. Díky za vaše tipy a názory.
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall 1974X - tip na vhodné "zkreslovadlo"

Příspěvek od DL »

Já bych zkusil MXR Distortion +/III. Spíš tu trojku - ta má Tone knob (když nemáš korekce).
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
waclove

Příspěvek od waclove »

Díky za tip - MXRko vypadá zajímavě a cena je příznivá - především v porovnání se Suhr Riot Distortion, o kterém jsem uvažoval asi nejvíc. Holt za butik se připlácí :-). Suhra mají skladem v Guitarparku, MXRko v brněnském Audioteku, tak teď jen naplánovat v krátkém časovém rozmezí, v němž uši nezapomenou návštěvu pražské a brněnské metropole a bude se moct brutálně kreslit... :-)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

waclove píše:a bude se moct brutálně kreslit... :-)
No ty MXR toho gainu zase nemají kvantum - je to spíš overdrive.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
waclove

Příspěvek od waclove »

Tak když ne kreslit, tak alespoň citlivě dobarvovat...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Tohle čekej od MXR Distortion + (potažmo III, liší se jen v Tone)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ted mam aparat podobne koncepce - resp 18w vychazejici docela dost z 1974x a hraje s tim dobre skoro cokoli, nejvic pouzivam okko diablo, stazenej gain tak na 1/4, a zbytek podle ucha a kytary...a hraje to famozne, byt tim prikopnutim to trosicku ztrati cink...ale ne prostor...a barvu...

jinac jsem se jeste nedostal k tomu,abych zkusil s dalsima krabicema...dam kdyztak vedet kdyz me neco nadchne, zkouset mam co :) taky by pak nebyl problem kdyz uz budes v praze, si to tu zkusit...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nemuzu nedoporucit muj oblibeny Turbo Rat, popr jinou variaci Proco krysy :) mam ty krabice radeji a radeji. navic jsou levne, na bazaru kolem tisicovky (pusobi neznicitelne).
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Já bych bral Smrčka effects T613. Stojí asi 3300 Kč. Zatím nejlepší zkreslení, porovnám-li to se zkreslením lampových komb Fender Deluxe, Marshall JCM2000, Laney nebo krabiček DS1, TS9, ZVEX Box of Rock...

Je čitelné - každý tón je pěkně slyšet. Pan Smrčka vymyslel teď nový upgrade, takže to asi bude zase o něco lepší.

Doporučuju.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
stanislaw

Příspěvek od stanislaw »

Co se týče kreslidla k 1974, záleží dost na hlasitosti v jaké chceš hrát a s jakou kytarou - kolikrát může stačit clean boost, který se postará o kreslení samotného zesilovače .. pak je možnost něco ve stylu overdrivu - zde bych doporučil nějakou variaci na tubescreamer (např. v našich končinách 808+ od Jardy Smrčky, nebo pak něco ze zahraniční produkce Wampler, Keeley, Analogman) .. pro výraznější komprimaci je pak možný nějaký distortion - s MXR bohužel žádné zkušenosti nemám, nicméně mohu doporučit již zmiňovaný ProCo RAT (nebo opět variace T613 od Smrčkaeffects) konec konců i DS-1 od Bosse odvede svoji práci, či opět něco od Briana Wamplera a dalších výrobců. Kamarád hraje na vlastní stavbu 1974 v provedení hlava+box a celkem úspěšně používá TC Electronic booster line driver & distortion. Já na jeho aparátu testoval svůj Smrčka Station III (poslední verze) a též se mi zvuk dost líbil. Nicméně jak už jsem psal - dost záleží na co to chceš .. :)
Fender JV stratocaster 1982 - RMC 3LE wah - Tao of Fuzz Tombtones - Turbo Tuner Sonic Research - Keeley TMB - Smrčka Station III - ProCo RAT Smrčka mod - TB looper Smrčka - 1. Ibanez TL5 Tremolo - 2. Phase 90 CS - 3. TC Electronic SCF - Eventide Time Factor
HOTamps 5W class A / Vermona MV3 / Teisco Professional Bass
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kdyz uz se to tu ozivilo, kdybys byl z prahy, tak neni problem se tu zastavit a zkusit, mam tu docela leccos z OD apod. efektu...
man

Příspěvek od man »

Doporučuju klasickou TS-9. Mam JTM-45, což je podobnej aparatek. Je to vlastně úplně první Marshall co postavili a k němu používám Ibanez TS-9 buď jako nakopávadlo (gain na nulu a volume naplno) nebo jako kreslidlo ( volume zesik na 11 hod. , gain na TS dle potřeby). Obojí má příjemnej, průraznej, lampovej zvuk a každá varianta jinej charakter zkreslení. TS9 koupíš na bazaru kolem 2000,- a výhoda je že za ty samý prachy ho zase rychle prodáš pokud se ti nebude líbit ( to stejně poznáš asi až po pár zkouškách). Jinak se mi moc líbilo již zmiňované Okko diablo , ale to už je za jiný prachy.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Aryon
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/aryon

Příspěvek od Aryon »

Jestli ho seženeš, tak doporučuju Marshall Drive Master, ideální zvuk na Bigbeat/hard rock, hrál jsem s nim i na 20W stagga a fakt ten zvuk pozvedl.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“