Floyd Rose ladění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Floyd Rose ladění

Příspěvek od woro90-1 »

kmensik píše:Při výměně 10-ky za 10-ky na pružiny nešahej. Prostě kytaru nalaď. Chce to tak třikrát dokola doladit všechny struny, protože při každé změně napětí 1 struny se ostatní pohnou o 1/5 naopak.
Při výměně desítek za desítky od jiného výrobce obvykle je potřeba to přeštelovat. S tím trikem kdy tremolo zablokuješ ve správné poloze, naladíš, seřídíš, odblokuješ, a pak seřídíš pružiny tak, aby se vrátilo do původní pozice, případně nejdřív seřídíš pružiny a pak dáš pryč to, čím jsi to blokoval, je to otázka chvilky.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mě se už párkrát stalo, že jsem musel sahat na pružiny, i když jsem měnil za stejné struny(stejný druh, šířka a výrobce).
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Lidi, jak moc se vám povoluje páka ze závitu, když s ní pracujete (zejména vy, vlastníci originálního FR) ? Mně tam vždycky chvíli drží, ale stačí parkrát zahejbat, dive bomby, atd., povolí se a plandá jen tak dole, sice pořád pevně v závitu, ale nedrží v určitý poloze...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To je nevýhoda, která mě vždy odrazovala od FR. Nic moc s tím nenaděláš. Maximálně použít nějakou teflonovou pásku nebo tak. U tohohle jasně vede Ibanez nebo Kahler. Upřímně ani moc nechápu, proč se tenhle v podstatě překonaný způsob uchycení pořád používá.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Možná pro to, že jsou lidi, kterým plandající páka pořád vyhovuje... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Mě třeba u páčky ( i když nemám floyda ) štve že když neni dotažená víc tak se viklá a když je tak aby se neviklala tak prostě neplandá, takže když jí pustim tak sama nespadne do polohy dolu ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Solstice

Příspěvek od Solstice »

jakub.kubaaa píše:Mě třeba u páčky ( i když nemám floyda ) štve že když neni dotažená víc tak se viklá a když je tak aby se neviklala tak prostě neplandá, takže když jí pustim tak sama nespadne do polohy dolu ...
To je přesně o co mi jde, já nechci, aby mi sama spadla dolů, potřebuju aby zůstala v poloze, ve který ji nechám. Posunout dolů jde vždycky.
Fade píše:U tohohle jasně vede Ibanez nebo Kahler.
Ibanez myslíš Edge III Pro, nebo jak se to jmenuje? Tam je ten stejnej systém, ne? Zasunovací páka s dotahovací maticí na závit. Asi jsem to prve blbě napsal, samotná páka na FR, kterou mám já, je opravdu zasunovací, ne šroubovací.
Naposledy upravil(a) Solstice dne 30.11.2010 18:41, celkem upraveno 1 x.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Mě na ESP licenced FR padá páka pořád. Někde jsem četl,že se to dá vyřešit nějakou vazelínou, ale osobně jsem to nezkoušel.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

ZKus tam namotat trochu alobalu, ale to je jen dočasný řešení myslim ....
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

U šroubovacích pák to opravdu řeší vazelína, závit se tím zatěsní. U nasazovací asi jedině páska nebo dodělat ten třecí šroub.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nero píše:Možná pro to, že jsou lidi, kterým plandající páka pořád vyhovuje... :wink:
No, když našroubuješ páku do díry a ještě dotáhneš, tak páka zůstává v poloze, kterou chceš. Po povolení aretační matice je zase volná. Hlavní výhoda toho je, že se nic neviklá a páka se otáčí jen kolem osy otáčení. Takhle jsem to myslel.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Predator

Příspěvek od Predator »

Ja som toto riešil na svojej gitare pomocou teflónovej vodárskej pásky, a funguje to dosť dlho spoľahlivo.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Solstice

Příspěvek od Solstice »

tak teď jsem si zkoušel v obchodě levnějšího Jacksona s licencovaným tremolem a páka držela jak přibitá, i když jsem s ní točil kolem dokola jak divej, takže evidentně bude problém v něčem jiném...no, objednám originál FR páku a uvidíme...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Problém není v páce, ale v pouzdře. Třeba u pák, co se šroubují do sustainblocku, má být uvnitř pružina, která tlačí na páku směrem ven. Víte, proč mají nové fender straty nálepku přes dírku na páku? Proto, aby ta pružinka nevypadla. Jinak to řeším smršťovací buírkou, teflon páska je moc low-tech, eště koudel do toho nacpat.
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

čaute mám jednu technickou...Mám kytaru s Floyd Rose a změnil se mě náklon Bridgu. Nikdy jsem tohle neupravoval. Tak moje otázka zní jak se nastavuje Floyd Rose aby byl v rovině s kytarou. Díky moc předem za odpověď

Pak by mě zajimala jedna věc, odstranil jsem všechny struny, baxch mohl dát nové a když jsem zatáhl za páku tak me Bridge vypadl a teď to mám v jiném náklonu a nevím jestli je tam dobře "zasazený"
Kytara: Cort X6 BK
Aparatura: Engl Ritchie Signature, Engl Box 2x12
http://www.zakladniinstinkt.cz
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

povol/utahni srouby, co drzi pruziny. (vzdyt je to v tomhle tematu popsany. i s video-ukazkama)
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

Teď jak si to tu pročítám...tak když se mě rozhodilo tremolo tak se mě rozhodí i naladěné oktávy??...už nevím přesne jakou jsem měl pozici Bridge...udělal jsem chybu že jsem neměnil postupně .. ale "Odstřihl" jsem všecky na ráz. Ještě pls jedna technická...prva mám navázat struny a pak se hrát s tremolem nebo .. Dát tremolo do roviny a pak navázat struny..díky
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Koukni na youtube, jsou tam mraky návodů. Když odděláš struny, pružiny ti tremolo táhnou dolů a dozadu, a to můžeš vyrovnat zase jen napnutýma strunama.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Princip je poměrně jednoduchý téměř u každého tremola - zablokuješ ho v požadované střední poloze, seřídíš ho stejně jako pevnou kobylku (dolaďovače máš přitom uprostřed dráhy), naladěné to pevně zamkneš a doladíš na kobylce, odblokuješ a hraješ si s pružinami, dokud se nedostane zpátky do polohy, kdy je to všechno naladěné. Zablokovat se to dá kdečím - pevnou (to zdůrazňuji - že, panca? :D ) lžičkou, nějakým klínkem, mincemi...
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

Tak teď jsem začal měnit ty struny.
- prva jsem si podložil Bridge.
- pak jsem navázal nové struny
- bridge jsem povolil a struny se trochu naply. Ale:) ... když to začínám dolaďovat tak struny hodně drnčí. Šrouby jsem ze zadu dotáhl skoro na doraz a zdáý se mě že se to ani nehlo...nevím no...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“