Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Fade »

Ještě chvíli počkám, jestli mi někdo okomentuje tuhle ukázku a pak ji tady hodím :) Ona by se totiž ta singlová zakecala a já bych se dozvěděl h***o :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Sem si po dlouhý době zas pustil něco od Johna Mayera a vzpomněl si na flicking. Je to plný chyb, ale stejně z toho mam radost, protože to není úplně jednoduchý :)

Naposledy upravil(a) tele.kom dne 9.12.2011 11:56, celkem upraveno 1 x.
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

tele.kom: Perfektne zahrate :)
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
filo01

Příspěvek od filo01 »

tele.kom: fantazie, pro mě to absolutně nemá chybu, klobouk dolů!
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Krása :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

dík moc :) nahrál sem to ještě jednou a dal to ze soundcloudu na youtube, ty přehmaty mě tam štvaly
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dívám se dobře, že to hraješ jen palcem a ukazovákem?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

jojo.. ono to totiž není hraný vybrnkáváním, ale jde spíš o to, že tim ukazovákem švihneš do strun ve stejný chvíli, kdy děláš palcem ten perkusivní zvuk. Jmenuje se to flicking a John Mayer to dost používá ve svých písničkách. A já sem se teda taky divil, že používá jen ukazovák, ale je to vážně nejlepší řešení. Zkoušel sem to hrát s prostředníkem i s prsteníčkem, ale ty další prsty už se tam pak spíš pletou. O týhle technice tu je někde na fóru thread, tak si to můžeš zkusit najít, jestli tě to zajímá..

Tady ten to vysvětluje docela dobře... I když on teda řiká, že Mayer používá dva prsty, ale když se podíváš na nějakej jeho živák, tak to dělá fakt jenom ukazováčkem
Naposledy upravil(a) tele.kom dne 9.12.2011 12:35, celkem upraveno 1 x.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Zajímá, děkuju!
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Trošku jsem chytil náladu nebo spíš atmosféru v Řecku a tak jsem si udělal takovouhle vzpomínkovou věc na letošní léto...

http://profile.ultimate-guitar.com/MrCoreyGuitarM/

Greece :)

A ještě bych byl rád, kdyby jste si poslechli písničku "African World", je to taková verze, kde mám jasno jak už by všechno mělo být... Vím, že jsou tam vady jako je šum, metronom na pozadí atd... Když jsem tuhle písničku skládal, tak jsem si představoval, jak by se to hodilo, jako doprovodná hudba k videu, kde jsou africká zvířata a jak je ten svět, život úžasný, ... Snažil jsem se o takovou věc, ze které bych měl radost, když bych si to poslechl... Děkuju za vaše názory :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

poslechl sem si to cely (African World) a dobry. vubec sem nemel potrebu to pretacet. takze ++.

ted posloucham Thank you Mr.Gilmour ... a je to taky zajimavy, resp libi se mi to. Akorat bych to teda nazval spis Thank you Mr.Oldfield. +.
shmootik

Příspěvek od shmootik »

když nemůžeš potěšit tak aspoň uraž :lol: aneb jak jsem překopal battery vod metly
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Smile

Příspěvek od Smile »

tele.kom - moc pekny, tuhle techniku se musim naucit :-D btw ty knoby ti na potacich chybi zamerne nebo se proste rozlamaly (taky mi u obou volume potu chybi :-D)?
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

No jeden mi vypadával, tak sem ho sundal a nakonec sem si řikal, že stejně v podstatě používám jenom volume pot u kobylky, tak sem nechal jen ten a když potřebuju rychle hejbnout s hlasitostí, tak se nemůžu přehmátnout. Nějak sem si na to takhle zvyknul a nemam potřebu si tam ty ostatní dávat
shmootik

Příspěvek od shmootik »

tak eště jeden cover vodemě
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

snad se nepletu ale doufám že sem můžu dát i svoji písničku... jak tu vidim hodně coverů tak nevim dyžtak to smažte...
všechno sem nahrál sám v AC a pokud by někdo chtěl přidat basu nebo cokoliv vůbec nejsem proti...tady to je

http://www.box.com/s/edymqegbox7hhk0q45zk

jsou tam chybičky nepřesnosti maličko v rytmu a tak spíš mě zajmá názor na nápad a tak co si celkově myslíte...doufam že to někdo doposlechne do konce :)
Naposledy upravil(a) Chmelař dne 14.12.2011 10:55, celkem upraveno 1 x.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Chmelař píše:jsou tam chybičky nepřesnosti maličko v rytmu
Jsou, maličko ... :roll: Sebevědomí je dobrá věc, ale někdy neškodí vytáhnout špunty z uší (nebo je naopak utemovat ještě jedním párem? :wink:).
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Chmelař: mě příde že to místy neintonuje jak by mělo hlavně jinak by to asi chtělo zpěv protože dlouho trvá než se tam něco začne dít.

k těm mejm věcem nikdo nic? to jsem tak dobrej že mi neni co vytknout? :lol:
Chmelař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chmelař »

shmootik: jo ty přechody sou dost mimo občas ale ta myšlenka ty pisničky tam je ... vono je fakt těžký tam nahrát nějakej přechod z ticha když posloucháš tu stopu předtim a máš se trefit uplně přesně bez bicích a ty doby tam nejsou dycky uplně přesně stejný no...

Fořt: děkuju za kvalitní kritiku
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Není zač. Asi se tě to dotklo, ale co jiného ti napsat? Kde je ten nápad? Naskládat za sebou 5 akordů, arytmicky je střídat, každou chvíli zaškobrtnout a vypadnout z toho (a)rytmu, a po pár minutách do toho něco pidlikat mimo tóninu, s přehmaty a příšerně falešnými bendy? To jsi chtěl slyšet? Nezlob se, ale mně to vážně přijdeš, že to neslyšíš, jinak by ses snad ani nikoho neptal na názor.
Cvič třeba lidovky podle nějakého zpěvníčku, nahraj si akordy jako základ a místo sól si k nahranému hraj jejich melodickou linku. I na tom můžeš trénovat bendy, improvizovat ...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“