Myslim, že bych ho ukecal na 30k, snad, ale nevim pro kterej se rozhodnout a 30k je hodně
Les Paul do 20 - 25 000,-
Pravidla fóra
Re: Gibson Studio vs. Standard
Rozhodoval a rozhodl pro Gibson LP
Myslim, že bych ho ukecal na 30k, snad, ale nevim pro kterej se rozhodnout a 30k je hodně
Re: Les Paul do 20 - 25 000,-
Téma Gibson Studio vs. Standard sloučeno s tématem, které Dusty95 již před časem založil a týká se v podstatě stejného problému.
Dusty95: Nebylo nutné zakládat téma nové. Stačilo jen pokračovat ve vlastním tématu.
Dusty95: Nebylo nutné zakládat téma nové. Stačilo jen pokračovat ve vlastním tématu.
studio nema lemovani, nema casto tak peknej top a je celkove min adidas. verim tomu ze do standardu to drevo vybiraji trochu vic, ale treba to je jen moje domenka a ten cenovej rozdil tam tvori jen ty ozdoby
oboje je uz dneska komorovany a oboje ma stejny snimace i hw. jo a ten standard napis na hlavici je peknej, urcite hezci nez studio (ale nejvic hnusna je krytka tahla ze studia na LP custom, to vypada fakt divne).
Tak rozdíl mezi Studiem a Standardem je dvojnásobná cena, tedy asi 25000,-. To určitě není jen za lemovku a hezčí nápis na hlavě. Řek bych že to hlavní bude ve výběrovějším materiálu u Standarda a sériovější výroby u Studia. Standa Papež říkal že má díky současné produkci Studií o práci postaráno, každou chvíli tam má nějaký na úpravy, seřízení apod. Jednoho mi ukazoval s tím že za tohle by se musel stydět kdyby to pustil ze své dílny. A byl to fakt docela otřes, hlavně odfláknutá povrchovka. Ale jak říkám prvotně to asi bude důkladnější výběr dřeva pro Standardy a Studia pak dělaj z toho co zbyde. A pak taky pěčlivější zpracování a tím pádem víc hodin lidské práce, která je asi na Gibsonu to nejdražší (když pominu marže několika překupníků, dopravců a konečných prodejců).
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail
Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
zmetkovitost co se zpracovani tyce bude u std pravdepodobne mensi, nicmene kdyby gibson chtel maximalizovat zisk tak to z toho stejnyho dreva udela
a o ten jim preci jde ne?
std ma hezci topy a pravdepodobne bude z min kusu (studia jsou casto ze tri, byvaji i ze dvou, u standardu by to tak byt nemelo?). drevo na hmatnik byva taky hezci.
Lezim marod tak si tu ctu. Je jasne ze jdes po zvuku urciteho idola, ale bohuzel to fakt byva v rukou a hlave, myslim tu co mas na krku ne na krku kytary
Je jasne ze chces spise novou kytaru krasnou bez tukancu a skrabancu. Koupit si drahy nastroj te taky muze hodne zklamat, protoze to z toho pravdepdobne nedostanes aspon ne hned. Takze bych radil pilovat styl a az si to zaslouzis tak treba mit super nastroj a aparat. A tohle by treba resilo zatim co chces .... cena/novota/znacka http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio-fi/HN021588/
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
Tak sem to pochopil že i když budu mí kytaru Stagg a kombo Stagg ale v hlavě si budu myslet že to zní jako třeba Gilmour tak to tak znít bude?Talman píše:Lezim marod tak si tu ctu. Je jasne ze jdes po zvuku urciteho idola, ale bohuzel to fakt byva v rukou a hlave, myslim tu co mas na krku ne na krku kytaryJe jasne ze chces spise novou kytaru krasnou bez tukancu a skrabancu. Koupit si drahy nastroj te taky muze hodne zklamat, protoze to z toho pravdepdobne nedostanes aspon ne hned. Takze bych radil pilovat styl a az si to zaslouzis tak treba mit super nastroj a aparat. A tohle by treba resilo zatim co chces .... cena/novota/znacka http://kytary.cz/gibson-les-paul-studio-fi/HN021588/
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Myslim, ze jsi to pochopil spatne, a kdyz budes mit od Gilmoura kytaru a aparat bude to znit od tebe stejne ? Chtel jsem rict a nemam to z vlastni hlavy, ze ton se tvori > hlava > ruce > kytara > aparat, ale klidne se do me pust
pokud to tak neni tak se vsem omlouvam za sireni poplasne zpravy.
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
- Alternátor
Tahle fráze už mi leze na nervy. Jo, sice je to pravda, ale když tohle čtu v každým topicu, tak rovnou můžem zamykat témata s dotazama na výběr kytary... Nebylo by lepší věnovat se hlavnímu tématu?Talman píše:Myslim, ze jsi to pochopil spatne, a když budes mit od Gilmoura kytaru a aparat bude to znit od tebe stejne ? Chtel jsem rict a nemam to z vlastni hlavy, ze ton se tvori > hlava > ruce > kytara > aparat, ale klidne se do me pust
Jinak co jsem si zatím měl šanci zkusit, tak Standardy na tom nebyly vůbec zle, což se o některejch Studiích rozhodně říct nedá. Třeba jedno mělo tak zprasenej hmatník, že by se za to styděla i moje Fokuska. Zatím jsem ještě nedržel v ruce novou Jolanu Diamant, abych to mohl objektivně zhodnotit, ale už jen z pozitivních ohlasů mi přijde jako lepší volba, než Studio.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
no a proč by to nemohlo znít stejně? Přece je to taky jen obyčejný člověk. Jinak Diamantku sem zkoušel a mě se osobně moc líbila a to nejsem fanda LP tvarůTalman píše:Myslim, ze jsi to pochopil spatne, a kdyz budes mit od Gilmoura kytaru a aparat bude to znit od tebe stejne ? Chtel jsem rict a nemam to z vlastni hlavy, ze ton se tvori > hlava > ruce > kytara > aparat, ale klidne se do me pustpokud to tak neni tak se vsem omlouvam za sireni poplasne zpravy.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Rád bych taky přispěl... Tudíž měl jsem možnost zkoušet vedle sebe studio a standard a myslím si že ten rozdíl je nejen cenový. Myslím že ten rozdíl dělají i ve zvuku takové kraviny, jako jsou poťáky, přepínače snímaču a podobné kravinky. stačí i blbé připájení a pak ta kytara nehraje. dle mého názoru nevím zda bych dal o 20000 víc za ten zvuk ale každopádně pokud bych vybíral studio tak právě nějaké starší odrbané z let tak 1992-1996. Co jsem slyšel tak to byly kvalitky. samozřejmě kus od kusu líbí se mi i ty limitovky 1993. Dá se toho sehnat spousta i na ebay. A za slušné ceny. takže nezoufat a hledat. A navíc mně jsou dlabané těla nesympatické. Moje záda by to uvítaly, ale zvuku to dle mého moc nepomůže. Jinak já sám toužím po gibsonce les paul ale jaksi finance... Ale doporučuju hodně kvalitní apec. Taky sem si říkal chvílemi že neumím hrát a dostat z kytary zvuk, než sem si pořídil Engl Savage. Je to docela náser a to mám blbýho BaCha. TAkže zvuk dělá úplně všechno. Kytara, ruce hlava, apec...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
To byly úplně jiný nástroje než ty dnešní Studia. Teď před pár dny bylo na bazaru jedno ze studia (nahrávacího) z Tuchoměřic a taky si ho cenili na 29 litrůdlabajíč píše:..ale každopádně pokud bych vybíral studio tak právě nějaké starší odrbané z let tak 1992-1996. Co jsem slyšel tak to byly kvalitky. samozřejmě kus od kusu líbí se mi i ty limitovky 1993. Dá se toho sehnat spousta i na ebay. A za slušné ceny. takže nezoufat a hledat. A navíc mně jsou dlabané těla nesympatické. Moje záda by to uvítaly, ale zvuku to dle mého moc nepomůže.
Shodou okolností zrovna teď čtu na http://www.mylespaul.com/forums/gibson- ... udios.html ..tohle:
my '91 studio weighs 11 lbs and sounds like a holy war. Not in any way comparable to the studios made ten years later, let alone today.
a je to přesně tak.. Jak se tu furt píše "ročníky neřešit" tak u gibsonů rozhodně jo.
I´m wheels... movin´wheels
- Alternátor
Dělá dneska vůbec Gibson nějaký nekomorovaný Les Pauly kromě reissue?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
LP Traditional a Custom /ne reissue/ jsou (jen) "děrovaný" - weight relieved,
reissue jsou plný - ale taky se dělají chambered, číslo začíná CR
chambered reissue je něco, co popírá význam reissue
reissue jsou plný - ale taky se dělají chambered, číslo začíná CR
chambered reissue je něco, co popírá význam reissue
- Alternátor
Takže v dnešní době člověk nemá šanci koupit si novýho plnohodnotnýho Gibson Les Paula, aniž by za to dal 100 klacků...
GIBSON Les Paul Traditional Plus 45 500 Kč
tak, a Custom je teď na Kytarách za 65 t.Talman píše:GIBSON Les Paul Traditional Plus 45 500 Kč
a RI 58 a 57 za 74 tis, tak to do 100 ještě zbývá na pár trsátek a strun
Gibson Les Paul Traditional Desert Burst s 3% VIP slevou za 33.941,-Kč.
http://www.music-city.cz/lptd-dbch1-gib ... -2646.html
http://www.music-city.cz/lptd-dbch1-gib ... -2646.html
- Alternátor
No dobře, ale Tonda psal, že Traditional i Custom maj odlehčení, takže plná kytara to taky není (pokud jsem to dobře pochopil).
Edit: Jinak co jsem koukal tak zběžně, tak to bylo samý reissue okolo 90, takže jsem se zas až tak neseknul.
Edit: Jinak co jsem koukal tak zběžně, tak to bylo samý reissue okolo 90, takže jsem se zas až tak neseknul.
Ode mě to nebyla reakce namířená proti tobě. Jenom mi není jasné, čemu říkáš "plnohodnotný Gibson Les Paul"?
Pro mě jsou i tyhle gibsonky s dutinami plnohodnotnými Gibson Les Paul:
http://www.audiotek.cz/product-41850-gi ... 10-limited
http://www.audiotek.cz/product-41707-gi ... n-les-paul
Jinak jsme už dost OT.
Pro mě jsou i tyhle gibsonky s dutinami plnohodnotnými Gibson Les Paul:
http://www.audiotek.cz/product-41850-gi ... 10-limited
http://www.audiotek.cz/product-41707-gi ... n-les-paul
Jinak jsme už dost OT.