Návrh a stavba tranzistorového komba s 10" repro
Re: Návrh a stavba tranzistorového komba s 10" repro
Mikefuku, ujasni si, jestli vážně chceš stavět, nebo kupovat. Tím Orangem jsi mně trošičku vytočil, když už se ti dost lidí snažilo poradit.
Postav nějaký preamp, třeba krank distortus maximus, na čistej třeba mxr microamp. Obojí je na netu i s plošňákama, easy.
Konec bych doporučil převzít z komba Laney TF50, je tam TDA 2050. Oproti katalogovému zapojení je tam pár odlišností, jako zpětná vazba (podobně jako ze sekundáru u lampáče). Když koupíš hotovou stavebnici čehokoli s TDA20.., taky se nic nestane.
Postav nějaký preamp, třeba krank distortus maximus, na čistej třeba mxr microamp. Obojí je na netu i s plošňákama, easy.
Konec bych doporučil převzít z komba Laney TF50, je tam TDA 2050. Oproti katalogovému zapojení je tam pár odlišností, jako zpětná vazba (podobně jako ze sekundáru u lampáče). Když koupíš hotovou stavebnici čehokoli s TDA20.., taky se nic nestane.
ok, ok, mě šlo konkrétně o tohle zapojení, těch pdf s timhle emulátorem mam v kompu kupujastud píše:Klídek, jde o to že zrovna stavby tady toho emulatoru je plnej internet. Zkus použít vlastní hlavu a investuj do toho hlavně vlastní čas. Tvrdils jak se chceš něco naučit a to nepřijde tak, že ti lidi řeknou zapoj a do b a toč kolečkem c dokud neuvidíš pětku.Mikefux píše: To myslíš vážně nebo tě už tak s**u, že se mě chceš zbavit?
ale už sem si to přeložiil takže musim nastavit trimr tak abych mezi zemí a drainem toho tranzistoru naměřitl napětí 4,5V díky moc já si toho řádku ani nevšiml!
Jinak pro kmesika já neřek, že to kombo fakt koupim já se po něm ani nesháněl a jak se to nakonec vyvrbilo tak ho ani nekoupim, ale musíš uznat, že i za tu cenu na kytarách.cz je to libový kombo na doma a taky sem neřek, že ty rady co jsem tady dostal nezužitkuju takže se prosím nerozčiluj.
Kytary:
Akustika - MANUEL RODRIGUEZ C8
Elektrika - WASHBURN RX10MB
Takže stavíš nebo ne?Mikefux píše: ... takže musim nastavit trimr tak abych mezi zemí a drainem ...
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Měl by si nejdřív taky postavit Ruby, na doma. Tohleto bude o nervy.
Jo stavět budu, ale trochu jinak. Vím, že mě ukamenujete, ale kmensik mi vnuknul nápad. Postavim jak zesik(s TDA2030) tak preamp ( JCM 800 emu), ale pozor ted bude změna celý to dam do malý krabičky s dvouma 5" reprákama zapojenejma v serii (8Ohm). Bude to takovej změnšenej model Marshall comba. Má to svoje výhody - Využiju vaše rady, neutratim moc peněz a uspokojim moji potřebu něco postavit.
Kytary:
no nevim ale s těma 5" to nebude žádnej vodvar . když si koupíš za 500 ten nejlevnější celestion tak to bude už malinko za něco stát.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
upřímě řečeno vyleze ti z toho něco jako je Marshall MS2 nebo MS4, akorát silnější, jenom silnější chrchlák, pokud použiješ hifi repro, tak tam ještě budeš muset přidělat simulaci reproboxu aby to vubec nějak hrálo. pokud chceš něco stavět, udělej něco co bude mít smysl - smysl nemají malinký repráčky pokud chceš aby to nějak hrálo
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
No hifi to asi neni, jsou to repráky od sony určený do auta. Simulátor reproboxu, no na něco jsem koukal něco jsem zjistil, vím k čemu to je, našel jsem i nějaká schémata, ale nejsem z toho moudrý. Jinak ty repráky hrajou s 15W kombem od washburnu líp než ten 6,5 reprák co tam je. ta elektronika se dá vyndat a do velkýho komba to můžu dát vždycky.
Kytary:
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
no jestli jsou to repra do auta tak to hifi je, resp aspon takhle nějak jsem to myslel, měl jsem ale spíš napsat ne-kytarové repro. to je jedno...
taky jsem dělal jeden JCM800 emu s TDA 2009A koncem a když se to napíchne na kvalitní hifi bedny tak zkreslenej je hroznej, uvidim až si to vyzkouší on, ale možná tam budu muset dodělat právě tu simulaci boxu aby to nehrálo tak hrozně. Na kytarovým repru je to v pohodě. Problém je v tom, že když máš lampovej originál jcm800 tak ti spodní frekvence ořeže výstupní trafo a reprák, ale pokud ti z preampu lezou basy jako kráva a nějak je neořežeš, tranzistorovej konec to zesílí od 20Hz a pustí se to do repra který zvládá i nízký frekvence tak je ten zvuk pořád nabasovanej a třeba i uprděnej a neni to zrovna příjemný. Ano, je tam eq a dá se to doladit, ale pak už ten eq nefunguje tak jako u originálního JCM
taky jsem dělal jeden JCM800 emu s TDA 2009A koncem a když se to napíchne na kvalitní hifi bedny tak zkreslenej je hroznej, uvidim až si to vyzkouší on, ale možná tam budu muset dodělat právě tu simulaci boxu aby to nehrálo tak hrozně. Na kytarovým repru je to v pohodě. Problém je v tom, že když máš lampovej originál jcm800 tak ti spodní frekvence ořeže výstupní trafo a reprák, ale pokud ti z preampu lezou basy jako kráva a nějak je neořežeš, tranzistorovej konec to zesílí od 20Hz a pustí se to do repra který zvládá i nízký frekvence tak je ten zvuk pořád nabasovanej a třeba i uprděnej a neni to zrovna příjemný. Ano, je tam eq a dá se to doladit, ale pak už ten eq nefunguje tak jako u originálního JCM
St.Anley Tube Amps
Jo, je mi to jasný, četl jsem ten článek z amára co mi poradil jastud. Postavím to, vyzkouším to rozložený a podle toho co z toho poleze se zařídím a postavím když tak ten simulátor reproboxu.
co myslíš? to hle by mohlo být to co jsi myslel ne??
http://www.generalguitargadgets.com/pro ... -simulator
co myslíš? to hle by mohlo být to co jsi myslel ne??
http://www.generalguitargadgets.com/pro ... -simulator
Kytary:
Simulátor nedělej, určitě ne kvůli tomu, aby repra do auta hrály kytarově. Kup bazarový kytarový repro, nebo i nový, dneska jsou už i dost levný.
Postavit si malé kombíčko s dvěma 5palcovýma repráčkama může být celkem sranda, ale na pořádné hraní to nebude, navíc elektroniky v tom bude škoda. To tam rovnou strč Rubyho, ten si s takovýma chrchlákama bude rozumět dobře 
Mi povídej
dneska jsem byl nakoupit na to JCM800 součástky skoro za 200, takže, že toho bude škoda jentak to někam mrsknout to jsem zjistil sám 
Kytary:
kup ještě tůto repro a budeš v klidu http://kytary.cz/celestion-tube-10/HN082466/ a pak si to kus porovnat s nějakejma "hifi" reprákama a uvidíš ten rozdíl

K tomu bych dal aspoň tda2050 ale trafo k tomu mě vyjde na 348
Kytary:
Ten reprák můžeš koupit za 300 tady trziste/p-vht-special-6-head-akai-intel ... 27954.html
Mimochodem 30W repro a 50W zesilovač? To raděj ne. (Byť je pravda, že ten TDA2050 dá 50 W spíš teoreticky a jen ve špičkách, ale i tak...)
Mimochodem 30W repro a 50W zesilovač? To raděj ne. (Byť je pravda, že ten TDA2050 dá 50 W spíš teoreticky a jen ve špičkách, ale i tak...)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
A ten tvůj výtvor chceš na doma nebo do zkušebny?Mikefux píše:K tomu bych dal aspoň tda2050 ale trafo k tomu mě vyjde na 348
50W?? v datasheetu je 32W a to s 4Ohm repro! Jinak hraju jenom doma. Ale ted mam větší problém ty prťavý cestičky nejdou přenest na desku nažehlením toneru z křídového papíru prostě je to moc tenoučký, takže to asi jen tak nevyrobim.
Kytary:
to zkus namalovat tenkou lihovkou . nebo zkus tuto http://www.ges.cz/cz/fpcb-bl-GES07700242.html jestli máš blízko do GESu

50 W (do 4Ohm) hudebního výkonu což je trochu něco jiného než RMS. Fakt je, že do 8 Ohmů to dá zhruba dvě třetiny z toho. Hraju jenom doma není argument, vždycky se najde někdo kdo to bude chtít osolit.Mikefux píše:50W?? v datasheetu je 32W a to s 4Ohm repro! Jinak hraju jenom doma.
Co zkusit fixu?Mikefux píše:Ale ted mam větší problém ty prťavý cestičky nejdou přenest na desku nažehlením toneru z křídového papíru prostě je to moc tenoučký, takže to asi jen tak nevyrobim.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje