Footswitch: zapojení v kombu
Footswitch: zapojení v kombu
ahoj,
stavím si na doma male kombo s TDA2030, v predzesilovači mam http://runoffgroove.com/thor.html jako zkreslení a http://runoffgroove.com/tonemender.html na čistej kanal a eq, ale chci si tam dát footswitch a nevím jak ho zapojit v kombu, vsechno co jsem do ted nasel bylo akorat jak to udelat v tom pedalu, slysel jsem neco ze tam je rele nebo co ale nevim co je na tom pravdy a hlavne jak to zapojit dik
stavím si na doma male kombo s TDA2030, v predzesilovači mam http://runoffgroove.com/thor.html jako zkreslení a http://runoffgroove.com/tonemender.html na čistej kanal a eq, ale chci si tam dát footswitch a nevím jak ho zapojit v kombu, vsechno co jsem do ted nasel bylo akorat jak to udelat v tom pedalu, slysel jsem neco ze tam je rele nebo co ale nevim co je na tom pravdy a hlavne jak to zapojit dik
Naposledy upravil(a) syneda dne 14.12.2011 14:46, celkem upraveno 2 x.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: footswitch
are you kidding?
nestačí že tu máš vlastní vlákno o stavbě komba, nemůžeš se zeptat tam? ano přepínání uvnitř pokud to chceš přepínat footswitchem na kabelu je třeba většinou řešit relátkem, optočlenem, tranzistorama nebo podobně...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
synedo
to už si tady děláš ze všech p***l ?
Tůto je už 6. vlákno co se menuje FOOTSWICH
ostatni-f73/footswitch-t25873.html
ostatni-f73/vyroba-footswitche-t15196.html
ostatni-f73/ibanez-footswitch-predelavka-t21497.html
ostatni-f73/footswitch-t20004.html
ostatni-f73/footswitch-diody-t12366.html
Takže tady by sem to viděl na LOCK
bejt tu novej tak nad tim mávnu rukou ale tůto je už fakt moc.
to už si tady děláš ze všech p***l ?
Tůto je už 6. vlákno co se menuje FOOTSWICH
ostatni-f73/footswitch-t25873.html
ostatni-f73/vyroba-footswitche-t15196.html
ostatni-f73/ibanez-footswitch-predelavka-t21497.html
ostatni-f73/footswitch-t20004.html
ostatni-f73/footswitch-diody-t12366.html
Takže tady by sem to viděl na LOCK
bejt tu novej tak nad tim mávnu rukou ale tůto je už fakt moc.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

jo ale vsechno cos mi poslal jsou presne jak jsem psal uz vys ze se tam resi jak se stavi ta krabicka ale to ja NEPOTREBUJU
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
co zkusit trochu myslet? ten tonemender pojede pořád a thor budeš připínat před něj na zkreslení? s použitím dvojityho rele je to uplně primitivní...
vstup-> rele jedny kontakty -> thor -> rele druhy kontakty -> tonemender -> konec
rele zapojis tak aby ti v jednom stavu signal vedl přes thora a v druhem toho thora vynechal... vem si tuzku, papir a blokove si nakresli co chces, tohle bys měl vymyslet.
vstup-> rele jedny kontakty -> thor -> rele druhy kontakty -> tonemender -> konec
rele zapojis tak aby ti v jednom stavu signal vedl přes thora a v druhem toho thora vynechal... vem si tuzku, papir a blokove si nakresli co chces, tohle bys měl vymyslet.
St.Anley Tube Amps
To je problém do jednoho s těch vláken napsat a zeptat se tam ? Místo toho je tu další vlákno z kerýho si niko nic nevezme .syneda píše:jo ale vsechno cos mi poslal jsou presne jak jsem psal uz vys ze se tam resi jak se stavi ta krabicka ale to ja NEPOTREBUJU

to prave neni pravda kdyz bude nekdo hledat to samy co ja tak to najde hned a nemusi procitat nejakej 50 stranek toho co ho nezajima. A jestli Vam tak vadi ze jsem se zeptal, tak nevim k cemu to forum je.core88 píše:To je problém do jednoho s těch vláken napsat a zeptat se tam ? Místo toho je tu další vlákno z kerýho si niko nic nevezme .syneda píše:jo ale vsechno cos mi poslal jsou presne jak jsem psal uz vys ze se tam resi jak se stavi ta krabicka ale to ja NEPOTREBUJU
A jak psal stenley to zapojeni tak takhle me to taky napadlo, ale raci jsem se zeptal, nez abych zase vymejslel picoviny a dopadlo to jako u toho prvniho komba.
a omlouvam se vsem ktery jsem nasral tim ze jsem se zeptal
No mě nevadí že si se zeptal vod toho to forum je . Ale jen mi naštvalo že si že si založil už 3. vlákno Footswitch . v pravidlech se píše zě se nemaj zaklídat duplicitní vlákna . takže tak

Re: footswitch: zapojení v kombu
Tak co lepsi?
Re: Footswitch: zapojení v kombu
aspoň tak no

- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Něco jiného by bylo, kdybys už stavěl, a nějaký neobvyklý. Na jiných forech ( většinou ) má každý projekt samostatné téma. Ale na dotazy fakt stačí jedno dvě. Kdo to pak má hledat, když je to rozbordelené po celém home-made.
stenley to co jsi mi psal s tema relatkama, kdyz na to tak cumim tak to bude fungovat jenom na 1 prepinac ne? ja bych potreboval abych mel 1 na kombu a 1 footswitch, nejdriv me napadlo ze bych to udelal jako schodistovej vypinac, ale to by zase slo jen kdybych mel furt zapojenej FS a ja ted nejak nemuzu prijit na to jak to udelat aby mi to fungovalo napada Vas neco?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jde to udělat pokud bys pro připojení footswitche použil jack s pomocnými spínacími kontakty, pak to není problém. Taky jsem tohle kdysi do jednoho aparátu vymejšlel
St.Anley Tube Amps
já to dělam takle 1 rozepínací mono (případně stereo) jack a je to ...
http://core88.rajce.idnes.cz/junkyard/#IMG_2971.jpg

presne tak jak to ma nakresleny Core88 jsem to delal i ja ... btw nezapomen premostit to rele diodou ... prece jenom pri zapinani a vypinani ti bude generovat pekne spicky, ktere se asi nebudou moc libit kondikum ve zdroji
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jo přesně tak jsem to myslel, ale chtěl jsem nechat rozvinout synedovo tvořivost 
St.Anley Tube Amps
moji tvorivost?
ty uz mam plny zuby za dnesek jsem pocmaral asi deset papiru a z toho jen 2 kvuli footswitchi, dostali jsme totiz ve skole ukol udelat v multisimu knight ridera pres klopny obvody typu D uz mam 4 rezimy z 5 porad nemuzu prijit na to jak to zapojit aby se mi ty ledky rozvicely po 1 od zacatku dokonce a pak naopak
co je tam ten 4 vypinacten nepopsanej nahore, at pocitam jak pocitam furt mam jen 3= FS, na panelu, jackcore88 píše:já to dělam takle 1 rozepínací mono (případně stereo) jack a je to ...
kdyz kouknes na ten jack, tak ten ma rozpinatelny oba poly - jak zem, tak signal = 2 spinace
to je druhej spínací kontakt v jacku . já sem použil tůty plasťáky http://www.musikding.de/images/product_ ... chmono.jpg