Digitální (modelingové) kombo s funkcí loop (overdubbing)?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
flametop
Kontaktovat uživatele:

Digitální (modelingové) kombo s funkcí loop (overdubbing)?

Příspěvek od flametop »

Zdravím,

vím že tu již pár diskusí na téma ampmodelingových komb bylo, ale je tu jedna funkce, která mě hodně zajímá : zabudovaný looper s možností nahrání několika desítek sekund trvajících beglajtů a experimentování se sóly.

Rád bych kombo buď jen čistě na doma, anebo i na menší jamming s kapelou.

Hodně se mi zamlouvá nová řada Mustang od Fenderu (jak cenově tak přítomností 12" repra), ale ten looper evidentně nemá. Taky existuje řada G-dec, ale tam si nejsem jistý jestli to na 100% má, a taky má jen 10" repro. To samé, Super Champ XD - bomba věc, lampáč s DSP, sice jen 10" repro, ale to bych u 15W lampy oželel (i bych se plácnul přes kapsu), ale ten ho (asi) taky nemá. Jediný kdo ho zjevně má je Roland Cube od 40XL a výš, ale zas ten mi zněl na videu dost chemicky (nemluvě o hnusném designu :-) ), no a 80XL má výkon, ale ta cena kolem 8200,- ...

Nevíte někdo o nějakých dalších, které by stály za zájem? Případně tedy i nějaké to krabičkové řešení? Ale ty loopery jsou nějak kua drahý :-)

P.S.: V googlu jsem toho moc nevygooglil..
Kytara: Flying V (Kent Armstrong Rocker)
Aparát: preamp JCM 800, 2xEL34 power amp 50W, box 2x12"
Efekt: Boss MT-2
Demilich

Re: Digitální (modelingové) kombo s funkcí loop (overdubbing)?

Příspěvek od Demilich »

Mám ho doma, a odpověď je: Line6 Spider Jam
http://kytary.cz/line-6-spider-jam/HN099579/

Nabouchané kombo jak cip. Nemám mu co vytknout, jsem z něho nadšen. Zvuk perfektní, možnosti obrovské. Na doma absolutní pecka.
Od čistých zvuků po nejtuhší metalové podladěnosti si dává. Ukládání a pojmenováváni presetů. Jsou tam bicí smyčky, které lzou zpomalovat, či zrychlovat. Pak jsou tam tracky i s backovou kapelou. Ty jde transponovat nahoru a dolů v tóninách. To všechno jsou nahrané živé studiové tracky, žádné MIDIčka. Umí to neuvěřitelné věci. Pak ten looper, můžeš na sebe nahrávat do těch tracků sóla, cokoli, a pak to uložit a vyexportovat na SD kartu! :lol:
Tohle kombo je tak dvě generace skok dopředu podle mě. I zvukově se u Line6 tímhle hodně zlepšili. To kombo za to stojí do poslední koruny. Někdy bych na něj měl napsat recenzi až dojedu dom :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Ahoj Demilich,

díky za tip! Tento model jsem nezaznamenal. Uz jsem chtel vytknout, ze zrovna Ty jsi Line6 dost hanil (Spidery, ve vlákně z minulého roku)..:-) k cemuz se mohu s klidem pripojit, protoze to zni fakt nemastne a neslane, ale pokud je to co se týče kvality zvuku změna, tak to je rozhodně dobrá zpráva..:-) A pokud se to da vyexportovat na SD kartu, tak kua tim jeste mnohem lépe!!

Totiz kdybych za sve penize nechtel ten looper a trochu toho modelingu, sel bych zcela jiste do Crate (GT,FW) anebo do toho krásného Boutique kombíčka od VHT.
P.S.: Jen skoda, ze se uz nedelaj ty mosfety..:-(
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ano ano. Vím. Dlouho jsem čekal, kdo mi to první "vmete do tváře" :) A je to tak. Nesnášel jsem Line6. Zněly mi hrozně, chemicky, a taky si myslím, že pořád zní. Ovšem týká se to těch řad, které existovaly v tom čase, kdy jsem o nich psal. Od té doby přibyly nějaké zesilovače nové a vznikly nové řady třeba těch Spider komb.
A znáte to přísloví - Odříkaného chleba největší krajíc :D
Myslím si, že se s těmi novými věcmi posunuli hodně kupředu a ty zvuky prošly změnou k lepšímu. Alespoň teda za sebe to můžu říct, co se metalových věcí týče. Dokonce se stalo to, že se mi Line6 líbilo i na živém koncertě nejvíc ze všech 10 kapel! Jednalo se o http://kytary.cz/line-6-spider-valve-mk ... /HN107924/ to mělo zvuk panečku, rvalo to beton. Armi zas říkal, že na koncíku kde jsem nebyl měl HD147 asi best zvuk. Obecně se mi nějak začínají zamlouvat ty jejich dražší věci :lol: Je to mor...

Tož tak. Jestli ty prachy máš, tak za sebe ho můžu fakt doporučit. Já si ho vyzkoušel, protože ho mají borci vedle v kapele a fakt mě to tak překvapilo, že jsem neodolal a názor na ně změnil a začal si všímat, že to fakt jde :-)
I náš druhý kytarista si koupil na doma toho malého Spidera, novou řadu. ten 15 wattový chrchel. Myslel jsem, že to bude stejná chemka jak ty starší, ale je to lepší. Samozřejmě to pořád zní dost nahovno, ale v kontextu Line6 jasně slyším pokrok směrem k "normálnějšímu zkreslení" :-) Třeba FW15R od Crate s krabkou by tomu p***l natrhlo, ale prostě průser už to takový není jak býval :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

No tak to jsem potěšen, že jsem první :-)) Je to hrozná náhoda, zrovna předchvílí jsem narazil na to vlákno, kde se rozebíraly nejlepší komba do 6 tisíc, tuším.

Akorát, teď jsem poslouchal něco na youtubu, ale zvukově mě to ještě uplně nepřesvědčilo. Proto se tě zeptám jako kolegu metalisty/hardrockera: má to kombo "koule"?? :-) O to mi hodně jde.

Moje priority (když už to má stát víc jak 5000,-):

1. Pokud možno tučný zvuk (samozřejmě s přihlédnutím k tomu že to neni lampa), který vyplní zkušebnu a obstojí před bicími.
2. Looper
3. Možnost exportu tracků na SD/USB a pak rovnou do PC, a poslat e-mailem někomu, kdo to otevře třeba v GuitarPro.

Tak tenhle apec ty body 2. a 3. rozhodně umí. Teď už jen, jestli má koule :-)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jestli to nebude tím, že už jste se s tím někteří naučili i kroutit? :lol:
Pokud má člověk žebráka kytaru a ho*no tomu rozumí, tak nenakroutí zvuk na ničem. Jak tady v těch vláknech o Line6 a konkrétně Spiderech někteří psali o ''chemii'' a strašném zkreslení a na druhou stranu vychvalovali Rolanda, který v tom není o moc lepší, tak bych to viděl spíš na předsudky než nějaké podložené zkušenosti.

A nebyl by lepší ten loop řešit krabičkou a kombo si vybrat podle libosti ?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jasně no. Člověku přibývají zkušenosti, učí se kroutit atd. A taky se mu vlivem hlasitých koncíků třeba změní i uši? :D Kdo ví...

No s koulema nevím. Já na to hrál jen doma zatím a tam to kouluje dostatečně :-) Jak ale proti bubeníkovi s kapelou, to nemám tušení, takže ti neřeknu. Pokud hrajete metal, tak bych se možná troch obával, že bys to musel hodně tavit doprava a ten zvuk by se už zahltil. Ale opravdu nevím. A taky nevím co hrajete, kde, a jak do toho kdo valí :-)
Ale psal jsi že jen čistě na doma, maximálně na malý jammík. Pak vpohodě. Na doma to valí až moc nekdy :lol:
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

K tomu se nemůžu vyjádřit :-), protože jsem na Line6 nikdy nehrál, nicméně já jsem i se shitovou kytarou natočil na tranzistorovém páskovém magnetofou s pětikolíky slušný deathmetalový distortion :-))

Bohužel i u tohohle kombíčka mám furt dojem, že ten zvuk pořád vykazuje takovou tu nepřítomnost až plytkost..Snad to Demilich vyvrátí :-)

Já to nechápu, ať mi nikdo neříká, že tranďák není schopen zahrát tučný, i když chladný sound.
Třeba ten Cube takový zvuk jakž takž udělá, ale zní to chemicky, což je jiná věc.

To bubucci: To je moje druhá varianta. Jenže v looperech se vůbec nevyznám. Třeba mě napadlo, jak, když v looperu uložím track se zkresleným zvukem a pustím to do zkresleneého kanálu (protože chci hrát zkreslený), tak jestli se track nebude kreslit distortionem. V tom mám mezeru. Poradíš?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

flametop píše: Bohužel i u tohohle kombíčka mám furt dojem, že ten zvuk pořád vykazuje takovou tu nepřítomnost až plytkost..Snad to Demilich vyvrátí :-)
A ten pocit jsi získal čím? ZKoušel jsi to kombo? Na internetu z videa to nikdy nebude tak plastické jako v reálu. Není vůbec žádný problém najít video se špatným zvukem i těch nejlepších aparátů :-) Já myslím, že plytké a nepřítomné zvuky z toho fakt nelezou. Ale fakt nevím moc co tím myslíš :D
Podle mě to hraje prostě dost dobře. Zbytek je ale samozřejmě na tom jaké máš zvukové chutě. A ty jsou u každého jiné.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Demilich píše:Jasně no. Člověku přibývají zkušenosti, učí se kroutit atd. A taky se mu vlivem hlasitých koncíků třeba změní i uši? :D Kdo ví...

No s koulema nevím. Já na to hrál jen doma zatím a tam to kouluje dostatečně :-) Jak ale proti bubeníkovi s kapelou, to nemám tušení, takže ti neřeknu. Pokud hrajete metal, tak bych se možná troch obával, že bys to musel hodně tavit doprava a ten zvuk by se už zahltil. Ale opravdu nevím. A taky nevím co hrajete, kde, a jak do toho kdo valí :-)
Ale psal jsi že jen čistě na doma, maximálně na malý jammík. Pak vpohodě. Na doma to valí až moc nekdy :lol:
S tím měněním uší vlivem dlouholetého zkoušení souhlasím :-) A taky bohužel vlivem hraní na starém Rozdallovi, což není žádná sláva, ale koule to rozhodně mělo.

Omlouvám se, vím že jsem psal že to chci na doma, ale to kdyby to stálo do 4-5 tisíc.. Třeba kdyby Roland Cube 20XL měl ten looper, tak to neřeším a vezmu a na jammíky vezmu Crata a celé to vyjde na 6-7 tisíc.
No a když už tenhle Spideřík stojí nový 8000,- tak už bych kua čekal že koule (nebo aspoň kouličky) mít bude :-)
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Demilich píše:
flametop píše: Bohužel i u tohohle kombíčka mám furt dojem, že ten zvuk pořád vykazuje takovou tu nepřítomnost až plytkost..Snad to Demilich vyvrátí :-)
A ten pocit jsi získal čím? ZKoušel jsi to kombo? Na internetu z videa to nikdy nebude tak plastické jako v reálu. Není vůbec žádný problém najít video se špatným zvukem i těch nejlepších aparátů :-) Já myslím, že plytké a nepřítomné zvuky z toho fakt nelezou. Ale fakt nevím moc co tím myslíš :D
Podle mě to hraje prostě dost dobře. Zbytek je ale samozřejmě na tom jaké máš zvukové chutě. A ty jsou u každého jiné.
Omlouvám se, nechtěl jsem být nevděčný. Možná mám moc náročné ucho. Ty nahravky byly 4, každá z jiného obchodu (3 US, jeden DE) a ty simulace byly hodně slušné, ale ten zvuk celkově byl trochu tenký. Aspoň mě to tak přišlo.. Ale vypravím se do kytar, a nechám si to předvýst na živo.
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

flametop píše: To bubucci: To je moje druhá varianta. Jenže v looperech se vůbec nevyznám. Třeba mě napadlo, jak, když v looperu uložím track se zkresleným zvukem a pustím to do zkresleneého kanálu (protože chci hrát zkreslený), tak jestli se track nebude kreslit distortionem. V tom mám mezeru. Poradíš?
Ak to dáš do slučky aparátu tak bude hrať takú stopu akú si si nahral.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
jastud

Příspěvek od jastud »

flametop píše: 3. Možnost exportu tracků na SD/USB a pak rovnou do PC, a poslat e-mailem někomu, kdo to otevře třeba v GuitarPro.
Je to sice pitomost, ale jen pro jistotu. Nahrávku v Guitar Pro neotevřeš. To umí číst jen midi.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Ondskan píše: Ak to dáš do slučky aparátu tak bude hrať takú stopu akú si si nahral.
Aha, no pravda :-) Ale to musí být paralelní smyčka? Viděl jsem u jednoho zajímavého komba, že má sériovou..
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

jastud píše:
flametop píše: 3. Možnost exportu tracků na SD/USB a pak rovnou do PC, a poslat e-mailem někomu, kdo to otevře třeba v GuitarPro.
Je to sice pitomost, ale jen pro jistotu. Nahrávku v Guitar Pro neotevřeš. To umí číst jen midi.
Dík, nevadí, to je dost podstatné. A WAW/MIDI softwarový converter je?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

myslis konvertor z wavu --> do midi (tedy timhle smerem)?

je ... i neni. obe odpovedi jsou defakto spravne. uplna odpoved by asi znela: "je, ale tvarime se tu jako ze neni, protoze pro tyhle ucely je nevyuzitelny a i nepouzitelny."
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Paris píše:myslis konvertor z wavu --> do midi (tedy timhle smerem)?

je ... i neni. obe odpovedi jsou defakto spravne. uplna odpoved by asi znela: "je, ale tvarime se tu jako ze neni, protoze pro tyhle ucely je nevyuzitelny a i nepouzitelny."
Ano, tímhle směrem jsem to mysel. Takže, ani kdybych nahrál pokud možno čistě (zkresleně, myslím třeba jen na jedné struně) nějaký riff, tak by to konverter zvládl?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... neco takoveho by zvladnout mel. aspon tedy tak, ze ti pomuze s vytvorenim toho midi souboru, ktery si pak docistis a doupravis sam, pokud udela nejake chyby. ale stejne mi to prijde zbytecne jako drbani se pravou rukou za levym uchem (vlastne chces prelozit zvuk do midi, aby se na druhe strane prelozil z midi do zvuku zpatky), to uz mi prijde lepsi vyuzit jiny system (nez ten, co umi jen midi (upozornuju, ze guitar pro neznam a vychazim jen z informaci, co tu byly napsane)) a posilat ten riff jako zvuk.

edit: na webu je par takovejch "wav to midi" programu k nalezeni. neco je jako freeware, neco jako demo. myslim, ze kdyz si neco nahrajes a vyzkousis prevest sam, ziskas lepsi predstavu, nez kdybychom o tom tady diskutovali dva dny.
flametop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flametop »

Paris píše:no ... neco takoveho by zvladnout mel. aspon tedy tak, ze ti pomuze s vytvorenim toho midi souboru, ktery si pak docistis a doupravis sam, pokud udela nejake chyby. ale stejne mi to prijde zbytecne jako drbani se pravou rukou za levym uchem (vlastne chces prelozit zvuk do midi, aby se na druhe strane prelozil z midi do zvuku zpatky), to uz mi prijde lepsi vyuzit jiny system (nez ten, co umi jen midi (upozornuju, ze guitar pro neznam a vychazim jen z informaci, co tu byly napsane)) a posilat ten riff jako zvuk.

edit: na webu je par takovejch "wav to midi" programu k nalezeni. neco je jako freeware, neco jako demo. myslim, ze kdyz si neco nahrajes a vyzkousis prevest sam, ziskas lepsi predstavu, nez kdybychom o tom tady diskutovali dva dny.
Ok, zacina to zavanet prekombinovanosti, nicmene i tak muze nastat situace, kdy by se to mohlo hodit. Kdyz existuje OCR (optical character recognition), tak proc by nemělo jít toto. Ale s Guitar Pro ani dalšími software zkušenost nemám, tak to radši uzavřem :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

flametop píše:Kdyz existuje OCR (optical character recognition), tak proc by nemělo jít toto
Protože OCR ti bude taky špatně fungovat s písmeny, co jsou chlupatá a je jich třeba víc přes sebe (akordy, nečistá hra).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“