Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Nicolas

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od Nicolas »

woro90-1 píše:
Nicolas píše:
woro90-1 píše: A jediné, co se dá odlišit od provozního opotřebení, jsou ty tečky, a na ty při hraní vidím jen já nebo člověk, který mi kouká přes rameno..
Pozor,já myslím ty tečky,co jsou pod strunama přímo,nebo-li ty,kde jsou připevněné pražce,né ty jak kdyby na hraně kytary.Na hraně by mi to nevadilo,ale takhle to vidí každý,kdo se dívá a vypadá to strašně blbě a lacině...
woro90-1 píše:Přední tečky jsou sice horší věc, ale na první pohled a za ty peníze...
Samozřejmě záleží na tom, jak moc mimo to je. Navíc nevidím nic špatného na tom, že sis za dané peníze koupil kytaru, která má sice nějakou tu kosmetickou vadu, ale pořádně hraje.
Zhruba půl centimetr mimo osu,vidět to jde docela hodně.A samozřejmě,když bude kytara v pořádku a hrát,tak jak má,tak mi to vadit nebude,ale to já nepoznám a musím čekat na kamaráda,který se na ni podívá.Ale jinak budu mít radši kytaru,která bude mít třeba kosmetickou vadu ale bude zvukově tak,jak má,než vzhedově dokonalou,kter ale nebude třeba ladit,to je jasný!!
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

woro90-1 píše:Na zdi visí od jednoho typu třeba i víc kusů, pro případ že by jeden z nich byl těžce podprůměrný, a zákazník si vždycky vybírá z toho, co visí. Teprve když se jeden kus prodá, vybalí se další a pověsí se na jeho místo.
Jen doplním, že zatím vždy jsem se v prodejnách setkal s tím, že když jsem chtěl mít co největší výběr, tak mi k těm vystaveným přinesli i ze skladu zatím nevybalené kusy, abych si mohl vybrat...

Jinak ale se vším souhlas a ty značky na hmatníku skutečně tolik neřeš, pokud je kytara zvukově v cajku :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

rocky77 píše:
woro90-1 píše:Na zdi visí od jednoho typu třeba i víc kusů, pro případ že by jeden z nich byl těžce podprůměrný, a zákazník si vždycky vybírá z toho, co visí. Teprve když se jeden kus prodá, vybalí se další a pověsí se na jeho místo.
Jen doplním, že zatím vždy jsem se v prodejnách setkal s tím, že když jsem chtěl mít co největší výběr, tak mi k těm vystaveným přinesli i ze skladu zatím nevybalené kusy, abych si mohl vybrat...

Jinak ale se vším souhlas a ty značky na hmatníku skutečně tolik neřeš, pokud je kytara zvukově v cajku :wink:
pokud kamrad rekne,ze je po strance zpracovani v pohode,tak to resit nebudu,to je jasny.ja jsem proste perfekcionista a vsechno musi u vseho ladit do posledniho detailu a je jedno,o co jde.dela mi to problemy furt.ted musim stejne cekat na kamarada,co mi na to povi,ja nepoznam nic:-(
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Tak jak to hraje????
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

jirkatol píše:Tak jak to hraje????
Jak jsem psal v sekci pochlubte se svojí kytarou,hraje velice příjemně,přesně tak,jak jsem slyšel na youtube.Z mého amatérského sluchu,má kytara jiná zvuk než ty kytary okolo 2000 kč.Nevím jestli je to jen má doměnka,ale zdá se mi ten zvuk takový plnější,hutnější,přesnější,nevím jak to popsat.Každopádně mně se líbí a to je důležité.A taky bych řekl,že oproti kytarám,které jsou zde jmenovány v této sekci,Cort AD 810 a podobné,že ten Washburn má basovější zvuk,než ostatní zmiňované.ALe znalec to možná vyvrátí 8)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Nicolas píše:
jirkatol píše:Tak jak to hraje????
Jak jsem psal v sekci pochlubte se svojí kytarou,hraje velice příjemně,přesně tak,jak jsem slyšel na youtube.Z mého amatérského sluchu,má kytara jiná zvuk než ty kytary okolo 2000 kč.Nevím jestli je to jen má doměnka,ale zdá se mi ten zvuk takový plnější,hutnější,přesnější,nevím jak to popsat.Každopádně mně se líbí a to je důležité.A taky bych řekl,že oproti kytarám,které jsou zde jmenovány v této sekci,Cort AD 810 a podobné,že ten Washburn má basovější zvuk,než ostatní zmiňované.ALe znalec to možná vyvrátí 8)

Hlavně,že jsi spokojený se zvukem....Znalec možná ano,já ne:-)))))
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tak ještě malý dovětek ke kytaře,kterou jsem onehdá koupil (Washburn WD7SATB).Včera se mi na ni kamarád byl podívat a byl velice překvapený,jak kytara hrála.Ne jen že všude ladila jak měla,ale velice se mu líbil i zvuk,na to,že to je kytara z téměř nejlevnějších vod.Je zvyklý na kytary zcela jiné cenové hladiny(ikdyž hlavně elektrické),ale zvukem byl velmi příjemně překvapen.Takže pro případné zájemce si myslím,že jde o zajímavý kousek.
Akorát tam ještě našel jednu chybku.Na pár posledních pražcích(asi3,nebo 4) viděl na jedné straně jemné zvlnění,ale říkal,že tam hrát stejně v brzské době nebudu a celkově asi taky moc né,takže to není až tak důležité.Až na těch pár much musím říct,že po stránce zvukové,jsem spokojen.A když jsem slyšel na živo,jak na ni hrál on,tak poslechově se mi líbila ještě víc,než když na ni "hraji" sám 8)
Ikdyž jak si teď uvědomuju,popisek je výběr kytary do 2500,což sem tedy nespadá,ale určitě toho nelituju a vděčím za to všem diskutujícím rádcům a tímto jim chci všem ještě jednou poděkovat :!:
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

:) v tom případě můžeš být spokojený:-)
Baloo

Příspěvek od Baloo »

zdar... no ted si vybiram akustickou kytaru na vanoce :D nejakou levnejsi protoze to budu mit spie na leto k ohni a nechci nejakou drahou abych pak nelitoval toho ze bych ji treba znicil nebo tak takze sem rozhodnuty do tech 2300 a narazil sem na http://kytary.cz/cort-ad-810e/HN111045/ je to elektroakustika... zarazi me ta cena :D myslite ze je to dobre ? nebo si mam koupit o 200 levnejsi cortku 810 klasickou akustickou :D
Naposledy upravil(a) Baloo dne 13.12.2011 23:00, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak jako je v pohode, ale nevim, k cemu ti u ohne bude elektronika.
Baloo

Příspěvek od Baloo »

tak kdyz na ni budu hrat i doma tak bych si ji pichl do komba ale taky si myslim ze je to zbytecne :-) jen me zajimalo jestli je za tu cenu dobra :-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Baloo píše:jen me zajimalo jestli je za tu cenu dobra :-)
To asi je (kdyz vyberes dobry kus).
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Šel bych do elektroakustiky, jestli je rozdíl jen 200kč tak za to ladičku nekoupíš, tak už jenom kvůli tomu že se i u ohně naladíš. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Baloo

Příspěvek od Baloo »

jj taky sem se na to koukal prave :D na ty ladicky a rekl sem si ze s tou elektroakustou 200 usetrim :D takze ji beru
Baloo

Příspěvek od Baloo »

Tak ji mam :-) díky za rady je fakt dobrá, ladí to všude, nedrnčí to, zpracovaní je povedené, žadne trcici prazce coz je na tu cenu opravdu potěšení :-) jen se chci zeptat sou na ni 12tky struny a je to docela sila protoze sem hral vzdy jen na 10tky, kdybych na ni dal 10tky nebude rozladěná v oktavach a nezacne drncet ? protoze tam neni ani nic na serizeni krku... dik za jakoukoli odpověd :-)
...EDGE...

Urcite tam neco na serizeni krku je ;)
Bude to nejspis ne na hlave (jak budes asi zvykly), ale na druhem konci krku, uvidis to, kdyz se mrknes ozvucnici dovnitr.
Pak zalezi jen na tobe, zdali hned desitky, nebo zkusit jedenactky a zvykat si na silnejsi struny, ono to neni od veci.
Baloo

Příspěvek od Baloo »

jj nasel sem ho... hej asi tam necham 12tky :D sice kamos mi tedka rekl ze s 12tkama mi uletí kobylka :D ale tak to snad jen u španělky ne ? :D trosku vyděsilo :D ale tak to by na Dčko asi nenatahovali prevozni 12tky :D zkusim si na to zvyknout teda :-) ono s tema 12tkama to ma hodně silnej zvuk coz se mi libi :D
...EDGE...

Kamos se v tom moc nevyzna. Toto neni spanelka, jak jsi naznacil, nemas se ceho bat.
Baloo

Příspěvek od Baloo »

jj :-) u španělky sem toho byl sam svědkem kdyz na to kamos hral s 10tkama kovovyma a z razu prask a kobylka visela na strunach a na misto kobylky jen velká díra :D ale tak to byla ta klasická ceskoslovenska kytara takze uz mela neco zasebou :-) díky za rady,
b.a.rr.a.96

Příspěvek od b.a.rr.a.96 »

Ahojte na Vánoce si kupuju novou kytaru. Jsem začítečník ale akordy a tak už umím. Rok nebo dva se učím na staré španělce a teď si můžu dovolit novou. Mám na výběr do 3000 kč víc němůžu jelikož RODIČE. Jakou byste mi z vlastní zkušenosti doporučili ? Budu objednávat přes net takže teda neuslyším její zvuk. Potřebovala bych nějaký tip. Slyšela jsem že kytary CORT jsou dobré. Díky za tipy.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“