ok a kolik to tak je? jestli je to vůbec reálné?Eizor píše:Jak říkám, zhruba víme, ale zatím nepadlo konkrétní číslobudeme smlouvat do morku kostí
Jak organizovat tour a koncerty
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak organizovat tour a koncerty
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Hele, IMHO na tom budete strašně tratní... Mnohem radši bych šel do hraní v klubech, které tě obecně vyjdou levněji.
Ale je to jenom můj názor.
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Ano, připojuji se... ale obávám se, že podle toho co psal, kde to chtějí odehrát, tak tam jiná možnost není a něco jako kub tam neznajíNesst píše:Hele, IMHO na tom budete strašně tratní... Mnohem radši bych šel do hraní v klubech, které tě obecně vyjdou levněji.
Jéé.. tady je někdo vtipnej jak igeliťák... my tu známe kluby
, akorát je ten zvukař prostě známej a udělá nám cenu na ozvučení. Všechno je stejně ve fázi domlouvání a přemýšlení
P.S.: Sokolovny a starý kulturáky vyvolávají takovou tu bigbeatovou náladu

P.S.: Sokolovny a starý kulturáky vyvolávají takovou tu bigbeatovou náladu
tady hraju teď KOSMONOPOL
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tj, to vyvolávaj, ale ne když ti tam přijde tolik lidí, že v klubu to vypadá pěkně zaplněné, ale sokolovna/kluturák bude téměř prázdnejEizor píše:Jéé.. tady je někdo vtipnej jak igeliťák... my tu známe kluby![]()
, akorát je ten zvukař prostě známej a udělá nám cenu na ozvučení. Všechno je stejně ve fázi domlouvání a přemýšlení
![]()
P.S.: Sokolovny a starý kulturáky vyvolávají takovou tu bigbeatovou náladu![]()
p.s. bylo to myšleno tak, že tam jen kluby nemáte
My tu máme kluby, právě do jednoho pojedeme jako předkapela.
Ty sokolovny a kulturáky.. to je pravda že to nenaplníme, tak místo sokoloven a kulturáků zkusíme najít nějaké kluby
Ty sokolovny a kulturáky.. to je pravda že to nenaplníme, tak místo sokoloven a kulturáků zkusíme najít nějaké kluby
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Eizor píše:My tu máme kluby, právě do jednoho pojedeme jako předkapela.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, připojuji se pozdě, ale přece... dělat hned "tour" to není pro takový chuďasy a lamy jako je nás tu spousta. udělat hned desku a tour je nákladný a můžou si to dovolit jen 14-ti letý holčičky a prachatejma rodičema a ty jim udělaj slibnou českou kariéru. pak lidi, jako my, který na tý muzice dřou 10 hodin denně zavřený na zkušebně prostě musí začít objíždět hospůdky -> hospody > bary > kluby > velký kluby > kulturáky a tak dál. a stejně to nikam nepovede, takže si budem celej život v kraji brnkat pro zábavu, pivo a párek.
Rozhodně není řešení dělat tour na získání zkušeností, protože k tomu jsou nějaký potřeba. Akorát byste si uřízli ostudu a to nikdo nechce. Udělejte pár koncertů u vás ve vsi, pak zkuste nějaký větší město co je okolo. A mimochodem, lidi na vesnicích jsou mnohem lepší fanoušci a diváci. A kupodivu i většinou přijdou. Ve městech jsou lidi rozmazlený a nikam nechodí.
Většina z toho je sice OT, ale cítil jsem potřebu se o tenhle můj poznat podělit.
Rozhodně není řešení dělat tour na získání zkušeností, protože k tomu jsou nějaký potřeba. Akorát byste si uřízli ostudu a to nikdo nechce. Udělejte pár koncertů u vás ve vsi, pak zkuste nějaký větší město co je okolo. A mimochodem, lidi na vesnicích jsou mnohem lepší fanoušci a diváci. A kupodivu i většinou přijdou. Ve městech jsou lidi rozmazlený a nikam nechodí.
Většina z toho je sice OT, ale cítil jsem potřebu se o tenhle můj poznat podělit.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Tomas.Tajfun: máš docela blbé zkušenosti, to Ti povím. Nebudu se k tomu vyjadřovat, každopádně s těma "městskejma lemrama" jsi to přestřelil. Třeba v LBC underground scéna docela žije, je tu pár hodně slušnejch klubů a lidi docela choděj.
Eizor: Jste od Prahy nebo od Břeclavi?
Eizor: Jste od Prahy nebo od Břeclavi?
Tebe ta hudba dost baví koukám...seš takovej krásně pozitivní.Tomas.Tajfun píše:ahoj, připojuji se pozdě, ale přece... dělat hned "tour" to není pro takový chuďasy a lamy jako je nás tu spousta. udělat hned desku a tour je nákladný a můžou si to dovolit jen 14-ti letý holčičky a prachatejma rodičema a ty jim udělaj slibnou českou kariéru. pak lidi, jako my, který na tý muzice dřou 10 hodin denně zavřený na zkušebně prostě musí začít objíždět hospůdky -> hospody > bary > kluby > velký kluby > kulturáky a tak dál. a stejně to nikam nepovede, takže si budem celej život v kraji brnkat pro zábavu, pivo a párek.
Lidi ve městech na akce choděj. Je jich tu ale tolik, že si vybíraj....přece nepudu na blbou akci viď. Ale když je v Prdelní Lhotce v Kulturním domě sena a slámy jeden koncert za rok, tak je jasný že ty lidi přídou.
Od Břeclavi.....
Nechcete hrát zatím jenom v M-klubu a tam si vybírat vstupné, které půjde do vaší kapsy a třeba se tam najde někdo, kdo s vámi začne dělat ''tour''?
Nechcete hrát zatím jenom v M-klubu a tam si vybírat vstupné, které půjde do vaší kapsy a třeba se tam najde někdo, kdo s vámi začne dělat ''tour''?
Tak v Mku to asi začneme, ale uděláme něco i na Školce (hospoda, když to do té doby nezavře)
a jelikož se teď otevřelo pár možností hrát po klubech, tak pojedeme po klubech.
a nechceme ty koncerty dělat samy. Pozveme kapely z okolí a když se na ně příjdou podívat známí, tak by tam mohlo přijít docela dost lidí.
a jelikož se teď otevřelo pár možností hrát po klubech, tak pojedeme po klubech.
a nechceme ty koncerty dělat samy. Pozveme kapely z okolí a když se na ně příjdou podívat známí, tak by tam mohlo přijít docela dost lidí.
Jo Školka
Tak jako v Hustopečích (a okolí) je podle mě dost kapel od punku po metal.
je jich tu jak na..., ale to je dobřespeed8 píše:Jo Školka![]()
Eizor: Helé, když budete chtít, pozvem Vás někdy na sever, co vy na to? 
to by bylo superr0nn!e píše:Eizor: Helé, když budete chtít, pozvem Vás někdy na sever, co vy na to?
můžeme se domluvit. Pokud chceš, tak by nebyl problém, aby vy jste přijeli k nám
Zdravím..Mám kapelu a už jsme dlouho nic nehráli a chtěli bychom udělat tak 3 koncerty no, pořád se někoho ptám a nic..až na to že jsem na razli na tuto stránku..Jestli nám domluví někdo koncert? Mohu vám klidně i ukázat mojí tvorbu už jsem naposledy hrál před 2-3 měsíci.. Pokud by tak šlo tak byhom to nejraději odehráli někde v ústeckém kraji nebo sousedních krajů Ústeckém.(Karlovarský kraj, Středočeský kraj možné je to i v Praze.. a věnujeme se Hip hopu a s Djem a zvukařem nemáme problém sehnat..
) děkuju.)
přeje hezký den EPOZIT
přeje hezký den EPOZIT
napiš do místních klubů, sežeň nějakou kapelu (je jich hódně moc) a hrajteeposit píše:Zdravím..Mám kapelu a už jsme dlouho nic nehráli a chtěli bychom udělat tak 3 koncerty no, pořád se někoho ptám a nic..až na to že jsem na razli na tuto stránku..Jestli nám domluví někdo koncert? Mohu vám klidně i ukázat mojí tvorbu už jsem naposledy hrál před 2-3 měsíci.. Pokud by tak šlo tak byhom to nejraději odehráli někde v ústeckém kraji nebo sousedních krajů Ústeckém.(Karlovarský kraj, Středočeský kraj možné je to i v Praze.. a věnujeme se Hip hopu a s Djem a zvukařem nemáme problém sehnat..) děkuju.)
přeje hezký den EPOZIT
Ona je druhá věc, jestli chceš za to hraní peníze, nebo ti jde hlavně o to hraní. (kapele, která nehraje koncerty a poslední, co může doložit je koncert před 2-3 měsíci nikdo žádnej velkej honorář nedá)
Všechno je to ale o domluvě.
-
dr.MENGELE
ale no tak ,tour":))pokial vieš kde chceš hrat maš dohodnuté miesta obvolat nech pošlu podmienky ak na tom nechceš zarobit máš aparát zvukara nejaké peniaze na cestáky kapelam určite nečakaj na vstupné.zábavovky idú túúr permanentne každý víkend beru 30000 maju narváno a nepotrebuju roudmanažerov ani sponzorov.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
na tour (tj. minimalne 6-8 koncertov v roznych mestach) z mojho pohladu treba toto (niektore veci uz boli spomenute)
1. spolahlive kontakty (to je dolezite, ale kontakty sa vacsinou buduju rokmi a reputaciou, takze spravit si turne po roku fungovania je asi nemozne)
2. peniaze (vela - treba pocitat radsej s tym, ze na kazdom koncerte kapela prerobi a preto treba mat slusnu rezervu, plus nejaky merchandise fanusikov potesi)
3. aparat (na SK je zvykom ze PA poskytuju kluby, ak kapela nechce so sebou vlacit aj boxy a komplet bicie, treba zohnat lokalny support)
4. lokalny support (aspon 1 kapela - pritiahne ludi + bod 3)
5. minimalne dalsia jedna divacky atraktivna kapela so sebou (idealne znamejsia)
podla mojho nazoru v malom meritku to funguje, vo vacsom (mimo krajiny) radsej ako support nejakej vacsej a znamejsej kapely
1. spolahlive kontakty (to je dolezite, ale kontakty sa vacsinou buduju rokmi a reputaciou, takze spravit si turne po roku fungovania je asi nemozne)
2. peniaze (vela - treba pocitat radsej s tym, ze na kazdom koncerte kapela prerobi a preto treba mat slusnu rezervu, plus nejaky merchandise fanusikov potesi)
3. aparat (na SK je zvykom ze PA poskytuju kluby, ak kapela nechce so sebou vlacit aj boxy a komplet bicie, treba zohnat lokalny support)
4. lokalny support (aspon 1 kapela - pritiahne ludi + bod 3)
5. minimalne dalsia jedna divacky atraktivna kapela so sebou (idealne znamejsia)
podla mojho nazoru v malom meritku to funguje, vo vacsom (mimo krajiny) radsej ako support nejakej vacsej a znamejsej kapely
gitara: JACKSON PRO RHOADS RRMG SATIN BK | amp: PEAVEY 6505 | box: HARLEY BENTON 2x12 W/ 1x VINTAGE CELESTION 30 & 1x G12T-75| fx: BOSS DD-2, EHX NEO CLONE CHORUS, EHX NANO LPB-1 | picks: DUNLOP TORTEX 1.0