Marshall 6100 30th Annniversary
Pravidla fóra
- citizen.one
Re: Marshall 6100 30th Annniversary
j on taky rikal ze konkretne kdyz se neco vysype v tehle sekci, jinak je to pochopitelne jen slozitejsi zesilovac normalniho typu
Tak natvrdo - nazory diletantu mne nezajimaji. Kdyz to zaneses do opravny na pracky tak to taky nespravi. V Praze neni konkurence zakazniky ma kazdy aji Ruda nebo Bato
.
Autorizovany servis to opravit umi a dalsich xx servisu s toho 10 v Nemecku.
Digitech posli do Praha music center stredisko servis - Louny opravi ti ho pokud je to ekonomicky unosne.
Autorizovany servis to opravit umi a dalsich xx servisu s toho 10 v Nemecku.
Digitech posli do Praha music center stredisko servis - Louny opravi ti ho pokud je to ekonomicky unosne.
- citizen.one
neopravi to nikdo v CR a velmi pravdepodobne ani ve svete, je tam nejakej cip LSI Logic neco neco, mam to i vyfoceny, kterej se neda sehnat, daval se i do whammy 1, kvuli ktery jsem to IPSko koupil abych z whammy mohl vytahnout ten nefunkcni cip a vrazit tam ten, kterej jsem vydloub z IPSka, jenze ted mi logicky doma lezi prakticky mrtvy IPSko...
ptal jsem se jak zastoupeni v CR, tak primo Digitechu, tak na stovkach for atp.
porad ale nejak nechapu odkud beres ten pocit ze zrovna vladyka je diletant, v republice je jen par lidi kteri s tim umi tak jak on...no ale je to tvuj nazor...takze myslim ze nema smysl se o tom dal dohadovat...
porad ale nejak nechapu odkud beres ten pocit ze zrovna vladyka je diletant, v republice je jen par lidi kteri s tim umi tak jak on...no ale je to tvuj nazor...takze myslim ze nema smysl se o tom dal dohadovat...
me spis vrta hlavou ze jsem co si pamatuju zkousel dva kusy, jeden obycejny (zlaty panel cerna kozenka) a druhy bylo nejake barevne kombo - oba ale byly kazove. kombu nefungoval cisty kanal (reps fungoval ale nejak divne chrcel a delal bordel), zkresleny byl SPICKOVY. fakt prekvapeni. no a ta hlava zas brumela, jak jsem jiz drive popisoval
to me moc nepresvedcuje o "starych dobrych casech u marshallu" (do kterych mimochodem podle puristu tahle hlava davno nespada), i kdyz samozrejme co s tema dvouma zeskama kdo kdy delal nikdo nevi zejo 
je to samozrejme asi nahoda, ale jinak bych kazive marshally na ktere jsem narazil napocital na prstech ruky amaterskeho pyrotechnika
a to jsem jich zkousel dost.
je to samozrejme asi nahoda, ale jinak bych kazive marshally na ktere jsem narazil napocital na prstech ruky amaterskeho pyrotechnika
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 10.11.2011 14:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeno do jednoho. Užívej tlačítko "Upravit". Není třeba více příspěvků.
Důvod: Spojeno do jednoho. Užívej tlačítko "Upravit". Není třeba více příspěvků.
- citizen.one
to ja teda tak dobre zkusenosti nemel, vlastne nejakej zadrhel mely skoro vsechny co jsem mel nebo meli lidi okolo me...krom teda starejch JMP/JCM800...starsi uz nikdo nemel...
samozrejme ty na ktery jsem hral nekde letmo byly ok, pokud me nekdo neupozornil, ze je tam neco v neporadku, tak jsem to ani nepostreh...napr. zlobily smycky, kolikrat fungoval jen jeden vystup na box, brumelo to atp...
a presne jak pises, pod stary dobry casy spada jeste tak to osmikilo a dal uz nic...jak moc dobry byly netusim, pac jsem z tech starsich hral akorat na starou 1959, ale to taky jen tak letmo a pak uz jen na reedice a ty neverim ze by hraly jak ty opravdu stary...
samozrejme ty na ktery jsem hral nekde letmo byly ok, pokud me nekdo neupozornil, ze je tam neco v neporadku, tak jsem to ani nepostreh...napr. zlobily smycky, kolikrat fungoval jen jeden vystup na box, brumelo to atp...
a presne jak pises, pod stary dobry casy spada jeste tak to osmikilo a dal uz nic...jak moc dobry byly netusim, pac jsem z tech starsich hral akorat na starou 1959, ale to taky jen tak letmo a pak uz jen na reedice a ty neverim ze by hraly jak ty opravdu stary...
Ty snad dělaš karieru v politice bo cocitizen.one píše:neopravi to nikdo v CR a velmi pravdepodobne ani ve svete, je tam nejakej cip LSI Logic neco neco, mam to i vyfoceny, kterej se neda sehnat, daval se i do whammy 1, kvuli ktery jsem to IPSko koupil abych z whammy mohl vytahnout ten nefunkcni cip a vrazit tam ten, kterej jsem vydloub z IPSka, jenze ted mi logicky doma lezi prakticky mrtvy IPSko...
Napřed meleš o digital komplet přepinani co ma být v Marshall a BBD čipu. Pak přisereš pokaženy Digitech kery nikdo na celem světě neopravi a ja mam povinost ti napsat 20 servisu kere jo a pak oznamiš že si ten Digitech pokazil sam a že se do něho čip neda nikde sehnat. Jesli už nikde neni na celem světě k sehnani ani u vyrobce a nema ekvivalent tak i guma vi že to nikdo neopravi tak co s takovou hovadinou tady kališ vodu. Ja mam kameru co stala 250 tisic a taky ji nikdo neopravi proto že dil do ni už neni a nebude tak co mužu dělat.
DILETANT je někdo keremu zavolám že přijedu do Prahy v ponděli rano a a budu do čtvrtka že bych potřeboval někerý den dopoledne vymněnit zlomeny potencák a dva jacky na zesu kerej spad na zem. Potencák sem mněl sehnaný a pán povi že dopoledne nemůže *protože chodí do zaměstnání*. U palmovky to udělali na počkani a to sem přijel naslepo.
DILETANT je chlap kerej když schánim ihned trafák do Marshallu tak povi že by tam dal nějaky uplně jiny co ma že to je jedno že na tom vubec nezaleži. Maucta sbohem.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 10.11.2011 14:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeno do jednoho příspěvku. Užívej tlačítko "Upravit". Není třeba tvořit další příspěvek.
Důvod: Spojeno do jednoho příspěvku. Užívej tlačítko "Upravit". Není třeba tvořit další příspěvek.
ja tomu verim ez to hraje jak ty originaly, treba u ty reedice jcm 800 se to fakt povedlo. hral jsem nekolikrat na tu novou verzi a proste to hraje jako ty stary hlavycitizen.one píše: a presne jak pises, pod stary dobry casy spada jeste tak to osmikilo a dal uz nic...jak moc dobry byly netusim, pac jsem z tech starsich hral akorat na starou 1959, ale to taky jen tak letmo a pak uz jen na reedice a ty neverim ze by hraly jak ty opravdu stary...
nestihani je klasicky jev u cz servisaku, samozrejme to neni dobre ale nepovazuju to za diletantstvi. jako vedlejsak to dela asi vetsina lidi co vyrabi ci opravujou aparaty a nedivil bych se kdybys takhle pochodil i jinde. a s tema trafama je vec nazoru, ja bych teda taky trval na originalech - jenze to je spis z ekonomickeho hlediska, aby zesak neztratil na hodnote. protoze nejsem elektrikar tak vliv traf na zvuk nedokazu urcit, jsou nazory ze je to dominantni cinitel ve zvuku zesilovace ale zaslechl jsem i nazory ze to neni zas az tak kriticke a vhodne nahrady neni zas takovy problem udelat.dalabo píše:
Napřed meleš o digital komplet přepinani co ma být v Marshall a BBD čipu. Pak přisereš pokaženy Digitech kery nikdo na celem světě neopravi a ja mam povinost ti napsat 20 servisu kere jo a pak oznamiš že si ten Digitech pokazil sam a že se do něho čip neda nikde sehnat. Jesli už nikde neni na celem světě k sehnani ani u vyrobce a nema ekvivalent tak i guma vi že to nikdo neopravi tak co s takovou hovadinou tady kališ vodu. Ja mam kameru co stala 250 tisic a taky ji nikdo neopravi proto že dil do ni už neni a nebude tak co mužu dělat.
DILETANT je někdo keremu zavolám že přijedu do Prahy v ponděli rano a a budu do čtvrtka že bych potřeboval někerý den dopoledne vymněnit zlomeny potencák a dva jacky na zesu kerej spad na zem. Potencák sem mněl sehnaný a pán povi že dopoledne nemůže *protože chodí do zaměstnání*. U palmovky to udělali na počkani a to sem přijel naslepo.
DILETANT je chlap kerej když schánim ihned trafák do Marshallu tak povi že by tam dal nějaky uplně jiny co ma že to je jedno že na tom vubec nezaleži. Maucta sbohem.
Rozdily mezi horizontal a vertical nějake sou ale pry meně podstatne než rozdily v osazeni rúznýma lampama.
Mezi starymi JMP Mk2 a JCM krom toho že se par součástek upravilo hlavni rozdil pry byly trafáky keré byly od dvou firem: u některych modelu pry bylo možne potkat jedno nebo druhe podle roku vyroby.
Ale to sem nepatři netyka se 6100
Mezi starymi JMP Mk2 a JCM krom toho že se par součástek upravilo hlavni rozdil pry byly trafáky keré byly od dvou firem: u některych modelu pry bylo možne potkat jedno nebo druhe podle roku vyroby.
- citizen.one
dalabo ty si vzdycky precti dvakrat co pisu a pak reaguj. Pisu ze jsem ten cip vymenil, nicmene kdybych rekl ze mam whammy s cipem kterej nemaka, tak by to bylo uplne totez. Analogicky se z toho da usuzovat, ze je varianta, ze nejake podobne nedostupne cipy uz Marshall proste nema...
Ja z hlavy nevim co tam marshall pouzil za cipy, ale je klidne mozny ze diky tomu, ze to byla tak nejak limitovana serie (byt pozdej ji pomerne vyrobne rozsirili), tak uz ty cipy nebudou k mani. Jeste nez mi reknes ze ses nekam koukal a ze k mani jsou, konstatuju, ze to je jen domnenka, spousta cipu z te doby se schani proste blbe, draze, nebo vubec...
ad trafo, to ti rekne skoro kazdej clovek kterej to dela takhle rutinne, az na par vyjimek...a otazka teda jestli se jednalo o vstupni nebo vystupni trafo...
6100 se netyka cela diskuze od te tve reakce
ad. kinx : j jasne, ja myslel ty reedice bluesbreaker komba a tech opravdu starejch ampu. V handwired serii se mi to vzdycky libilo, ale kamarad ma prave BB nekdy z roku 91/92 a jako original to fakt nehraje, ted mu to upravoval dusan zeman a je to o dost lepsi, ale nejak z toho neni neleze to stejny...pravda taky jiny repraky a jiny leccos...
JMP se mi teda libilo o kousek vic jak 2203, ale v primym porovnani jsem videl jen ty dva konkretni kusy, takze nevim jestli se to tyka cele serie...
Ja z hlavy nevim co tam marshall pouzil za cipy, ale je klidne mozny ze diky tomu, ze to byla tak nejak limitovana serie (byt pozdej ji pomerne vyrobne rozsirili), tak uz ty cipy nebudou k mani. Jeste nez mi reknes ze ses nekam koukal a ze k mani jsou, konstatuju, ze to je jen domnenka, spousta cipu z te doby se schani proste blbe, draze, nebo vubec...
ad trafo, to ti rekne skoro kazdej clovek kterej to dela takhle rutinne, az na par vyjimek...a otazka teda jestli se jednalo o vstupni nebo vystupni trafo...
6100 se netyka cela diskuze od te tve reakce
ad. kinx : j jasne, ja myslel ty reedice bluesbreaker komba a tech opravdu starejch ampu. V handwired serii se mi to vzdycky libilo, ale kamarad ma prave BB nekdy z roku 91/92 a jako original to fakt nehraje, ted mu to upravoval dusan zeman a je to o dost lepsi, ale nejak z toho neni neleze to stejny...pravda taky jiny repraky a jiny leccos...
JMP se mi teda libilo o kousek vic jak 2203, ale v primym porovnani jsem videl jen ty dva konkretni kusy, takze nevim jestli se to tyka cele serie...
jj, ale pro me je to porad stejny zvukovy zaklad. tvrdi se ze horizontal input je "rezavejsi" a jmp "teplejsi", me to prislo tak nejak na stejnodalabo píše:Rozdily mezi horizontal a vertical nějake sou ale pry meně podstatne než rozdily v osazeni rúznýma lampama.
citizen.one: o tech starejch reedicich 1959 a BB to tvrdi vic lidi. dneska vecer si na tenhle devadesatkovej BB zahraju tak jsem zvedavej
HW plexiny a originaly jsem nikdy nesrovnaval (a myslim ze by to muselo bejt fakt stesti aby se mi to povedlo), ale verim ze to bude hrat stejne. mezi tema starejma zesakama asi budou urcite rozdily, protoze asi pouzivali dost velkou toleranci soucastek etc. ale porad to jsou takove hodne marginalni rozdily z kterych vetsina se da setrit tim jak se hraje nebo nejakym lehkym upravenim nastaveni potaku.
- citizen.one
tak s tema flaskama je to jeste horsi v tom, ze se kazda chova v jinem zesilovaci trochu jinak...
ostatve vem si kolik jsou schopni lidi dat za mullard EL84 do voxa nebo jinejch EL84 starejch zesaku...a jak by se chovali v necem modernim...
btw. poridil jsi diezela?
ostatve vem si kolik jsou schopni lidi dat za mullard EL84 do voxa nebo jinejch EL84 starejch zesaku...a jak by se chovali v necem modernim...
btw. poridil jsi diezela?
Nestihani chapu a znam ale jesli někdo je kdesik zaměstnany a po večerech děla bokovku tak to je profik jak bitchKinx píše:[ot
nestihani je klasicky jev u cz servisaku, samozrejme to neni dobre ale nepovazuju to za diletantstvi. jako vedlejsak to dela asi vetsina lidi co vyrabi ci opravujou aparaty a nedivil bych se kdybys takhle pochodil i jinde. a s tema trafama je vec nazoru, ja bych teda taky trval na originalech - jenze to je spis z ekonomickeho hlediska, aby zesak neztratil na hodnote. protoze nejsem elektrikar tak vliv traf na zvuk nedokazu urcit, jsou nazory ze je to dominantni cinitel ve zvuku zesilovace ale zaslechl jsem i nazory ze to neni zas az tak kriticke a vhodne nahrady neni zas takovy problem udelat.
Jesli chce někdo dělat něco pořadně tak to nemuže dělat po večerech to muže skladat brambory na nadraži nebo nosit letaky a ne dělat techniku. Školeni vzdělavani zkoušky na ITI školeni servisnich techniku zasoby součastek mněřicí přistroje to stoji balik a ty mysliš že bes toho muže někdo dobře fungovat ? V dnešni době kdy ty aparaty sou čim dal složitější. Pak logicky umi jenom ty zakladni věci a do Marshall čumi jak opica na banan a povi že to nikdy neda dohromady když se to pokazi.
Smutne potom je že takove blbosti dalši lidi kvakaji dal až vznikne fama třeba že 6100 je neopravitelna a šileně poruchova.
Stejno tak tu Citizen piše že hral na nějakou s pokaženou smyčkou nebo nehrajicim jednim vystupem na bednu. Když je majitel bordelař nebo nema prachy na opravy nebo jezdi k dalšimu diletantovi tak je možne všecko.
6100 sem mněl rok možna rok a pul na skušebně a potkal sem jich na festech v zahraniči jako erarni apec desitky kusu je to oblibeny rentalovy univerzalni Marshall kery respektuji i lidi co chteji puvodne JCM800 nebo plexiny.
- citizen.one
ale nikde jsem nerekl ze je to silene poruchove, jen ze za urcitych okolnosti je pravdepodobne, ze to pujde velmi spatne opravit, nic vic...pravda napsal jsem to ze zacatku tak, ze to vyznelo ze vpodstate jak se cokoli pokazi, tak to pujde spatne...coz ma dalabo pravdu ze to tak neni...
vladyka to dela na plnej uvazek, aspon teda naposled co jsem s nim komunikoval, tak to tak delal a pripravoval dalsi modely, ktere nakonec aspon co vim, vyrabi(el)...ja mezitim prestal inklinovat k tvrdemu zvuku a tak jsem se presunul uplne jinam...nehlede k tomu ze vetsinu veci si upravim/opravim/nastavim sam, takze uz neni treba...i tak pro me naposled byl dostatecne duveryhodna osoba
na druhou stranu to co pises o skolenich je pravda, ale znam treba par lidi, kteri by se do tehle slozitych veci vubec nepousteli, ale zase opravdu dobre rozumi jednoduchym zesilovacum nejen teoreticky, ale hlavne prakticky (mozna je ten obrat takovej nepresnej, ale je to ve smyslu ze znaji vlastnosti, reakne na drobne upravy, materialy, soucastky atp., lidove receno jak to vyladit co to jde
) - tonalne.
no ale to uz jsme uplne mimo misu
vladyka to dela na plnej uvazek, aspon teda naposled co jsem s nim komunikoval, tak to tak delal a pripravoval dalsi modely, ktere nakonec aspon co vim, vyrabi(el)...ja mezitim prestal inklinovat k tvrdemu zvuku a tak jsem se presunul uplne jinam...nehlede k tomu ze vetsinu veci si upravim/opravim/nastavim sam, takze uz neni treba...i tak pro me naposled byl dostatecne duveryhodna osoba
na druhou stranu to co pises o skolenich je pravda, ale znam treba par lidi, kteri by se do tehle slozitych veci vubec nepousteli, ale zase opravdu dobre rozumi jednoduchym zesilovacum nejen teoreticky, ale hlavne prakticky (mozna je ten obrat takovej nepresnej, ale je to ve smyslu ze znaji vlastnosti, reakne na drobne upravy, materialy, soucastky atp., lidove receno jak to vyladit co to jde
no ale to uz jsme uplne mimo misu
Tak já vás zase do tý mísy naházim - nějak jsem se smířil s tím, že do doby, než našetřim pár korun na to budu hrát i s tim divným zvukem. Minulej tejden se to ale rozsypalo uplně - začalo to kreslit na čistým kanálu, další kanály běs a hrůza a svítěj jenom dvě lampy (zprava!).. Tak a teď co s tim? :-/no ale to uz jsme uplne mimo misu
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)
STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
máš samozřejmě přednost...mr_mocak píše:Tak já vás zase do tý mísy naházim - nějak jsem se smířil s tím, že do doby, než našetřim pár korun na to budu hrát i s tim divným zvukem. Minulej tejden se to ale rozsypalo uplně - začalo to kreslit na čistým kanálu, další kanály běs a hrůza a svítěj jenom dvě lampy (zprava!).. Tak a teď co s tim? :-/no ale to uz jsme uplne mimo misu
chlapi ku.va, nehádejte se. čtu to nezaujatě a beru vaše názory z obou stran, protože to alespoň MNĚ dává smysl (+ něco si člověk kvůli té online kominikejšn musí domyslet). citizene a dalebo, je to ve finale jen o tom, že každý z vás prožil ohledně 6100 jinou zkušenost, takže běžte někam s tím hádáním. věřit se dá totiž oběma, akorát to asi kvůli horké krvi nevidíte. to, že se nějakej blbej čip těžko shání, je velmi pravděpodobné. citizen to podle mě myslel tak, že obyčejný smrtelník by mohl narazit na neřešitelný problém s výměnou toho čipu a je dobře že to píše. dalebo tvrdí opak, což je v konečném důsledku jen dobře. podle mě je to jak říkate nepřímo oba dva: jde sehnat, ale půjde to hůř...
pánové, zkusme být konstruktivní = zkusme najít odezvu u adekvátních oficiálních nebo legendárních handmade servismenů apod. jinak to nemá smysl.
vaše příspěvky mě zajímají, ale s3re mě když se hádáte kvůli jedné poje.ané zkušenosti.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
pokud těmi dvěma lampamy z prava myslíš koncové a svítí ti jen dvě tak ti odešly ty druhé dvě v konci které zesilují druhou půl vlnu, proto je zvuk hrozný, máš tam teď jen půlku signálu a to nemůže hrát dobře. Bez dalších informací to vypadá na výměnu koncových lamp.mr_mocak píše:... Minulej tejden se to ale rozsypalo uplně - začalo to kreslit na čistým kanálu, další kanály běs a hrůza a svítěj jenom dvě lampy (zprava!).. Tak a teď co s tim? :-/
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Co je *handmade servismen* ? Někdo robí servis rukama někdo nohama bo co ?reason píše:[
pánové, zkusme být konstruktivní = zkusme najít odezvu u adekvátních oficiálních nebo legendárních handmade servismenů apod. jinak to nemá smysl.
vaše příspěvky mě zajímají, ale s3re mě když se hádáte kvůli jedné poje.ané zkušenosti.
Do servisu. Nejlépe autorizovaneho.mr_mocak píše:Tak já vás zase do tý mísy naházim - nějak jsem se smířil s tím, že do doby, než našetřim pár korun na to budu hrát i s tim divným zvukem. Minulej tejden se to ale rozsypalo uplně - začalo to kreslit na čistým kanálu, další kanály běs a hrůza a svítěj jenom dvě lampy (zprava!).. Tak a teď co s tim? :-/no ale to uz jsme uplne mimo misu
Samozřejmě myslím koncovky. Ale že to jsou lampy si právě nemyslím - zkoušel jsem prohodit nesvítící dvojici za tu, která svítí a furt svítí ty vpravo :-/Stanley06 píše:pokud těmi dvěma lampamy z prava myslíš koncové a svítí ti jen dvě tak ti odešly ty druhé dvě v konci které zesilují druhou půl vlnu, proto je zvuk hrozný, máš tam teď jen půlku signálu a to nemůže hrát dobře. Bez dalších informací to vypadá na výměnu koncových lamp.mr_mocak píše:... Minulej tejden se to ale rozsypalo uplně - začalo to kreslit na čistým kanálu, další kanály běs a hrůza a svítěj jenom dvě lampy (zprava!).. Tak a teď co s tim? :-/
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live