Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
nedotklo je mě to jedno...ale určitě bych radši slyšel to druhý z toho si můžu něco vzít...
dobrá smažu to nechám si to pro sebe a budu cvičit akordovky...
Chmelař: I když jsem ten tvůj výtvor neslyšel, tak pod tohle se 100% podepisuju, je to výborná škola. K lidovkám bych přidal i folkárny a neboj se zkoušet i pop/rock, pusť si rádio a hrej.Fořt píše:Cvič třeba lidovky podle nějakého zpěvníčku, nahraj si akordy jako základ a místo sól si k nahranému hraj jejich melodickou linku. I na tom můžeš trénovat bendy, improvizovat ...
BTW: Jsi schopný zopakovat (zazpívat, zapískat) melodii, když ti ji někdo zahraje?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Chmelař: Najdi si učitele, jinak se v tom budeš plácat do nekonečna. Tvoji snahu o hraní na kytaru bych přirovnal ke stavbě domu, kterou začínáš od střechy. Musíš mít pevný základ a na tom stavět.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
+1 J.J. má pravdu. Teď jsem nejspíš OT, protože žádnou nahrávku nemám, nejsou bicí a kytaru sem nechci dávat, když mám jen doprovod. Se sólem to bude až přijdu na to, jak kvalitně(teda alespoň nějak) nahrát bicí, bez nich nedržim rytmus a nechci aby mi do toho cvakal metronom z reaperu(ikdyž asi nakonec bude)J.J. píše:Chmelař: Najdi si učitele, jinak se v tom budeš plácat do nekonečna. Tvoji snahu o hraní na kytaru bych přirovnal ke stavbě domu, kterou začínáš od střechy. Musíš mít pevný základ a na tom stavět.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
jo melodii dokazu zopakovat v dobach se tak nejak taky orientuju...když hrajem s klukama bez bicích nebo s bicíma tak se taky orientuju docela v klidu tak už fakt nevim kde je problém...bud sem uplně blbej nebo hluchej ale nejspíš oboje...akordy taky umim vsechny tony na kytare taky najdu ale neznám všechny stupnice nazpamět...resp. znám jen pentatoniku a Ddur a možná eště na nějaký bych si vzpoměl + takový ty tony bluesový přidaný do pentatoniky...čim pokračovat nebo co dál? Nikdy mě nepřišlo že je to tak hrozný a když už mě nechaj hrát spolu lidi který fakt vim že by mě řekli že to stojí za h***o tak sem nemyslel že je to tak příšerný mno.. sám nevim
Naučit se pořádně stupnice s křížky a béčky. Obzvlášť tóniny s křížky jsou IMO na kytaře často používany - Cdur/Amoll, G dur/Emoll, Ddur/Hmoll...čim pokračovat nebo co dál?
Chmelař: Pětitónová pentatonika ti bude stačit, ale musíš vědět, v jaký poloze ji hrát, jinak ti je to k ničemu a tahá to za uši (slyšíš to tam vůbec? nemyslim zrovna předchotí song, ten jsem neslyšel, mluvim o jam sessionech). A HLAVNĚ METRONOM! Vim jak těžký je hrát v nahrávce sólo bez bicích, ale ten podklad bez toho v klidu pujde, staci ti metronom.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
- OndrejCvrk
Zdravím, jsem tu zpátky s další nahrávkou. Zkoušíme dát dohromady novou písničku, tak bychom chtěli slyšet co zlepšit a co se vám líbí. Za každou kritiku děkujeme
PS. S kvalitou zvuku jsme na tom podobně jako předtim - uplně na h***o
EDIT: Tak nějak jsem zapomněl přidat odkaz
PS. S kvalitou zvuku jsme na tom podobně jako předtim - uplně na h***o
EDIT: Tak nějak jsem zapomněl přidat odkaz
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ten zpev... to je nekdo od vas nebo z origos nahravky?
Hodně budem někde...
My jsme s Brianem kamarádi, tak se občas staví...SUK píše:Ten zpev... to je nekdo od vas nebo z origos nahravky?
Nahravka z dnesneho "Jamovania" alebo hranie s Carlosom. 
Je to nahrate na 1.krat naraz, narychlo, bez nejakych uprav a snazenia to nejak dobre a bezchybne zahrat...len ako ukazka zvuku a pod.
http://www.box.com/s/vmyhpomt05961hfypm33
Je to nahrate na 1.krat naraz, narychlo, bez nejakych uprav a snazenia to nejak dobre a bezchybne zahrat...len ako ukazka zvuku a pod.
http://www.box.com/s/vmyhpomt05961hfypm33
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
zaznam z posledniho zivaku
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
AC, jeden z mala hlasitejch koncertu tam tento rok.SUK píše:Lucka?
Tubular: boooooooring
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Kinx: Super. Občas jsem se i zasmál těm pohybům zpěváka 
Tubular> pěkně kulaťoučké, tak jak to mám rád, díky 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
co todle? k tomu mi někdo něco řekne?
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je moje další nahrávka Farewell ballad na Ibanez + Guitar Rig + M-Audio Fast Track PRO se zkresleným zvukem. Doporučuju poslouchat na větší hlasitost
Je to nahráno jen tak na jeden pokus přímo v tom tapedecku v GR. Nějak mi nejde použít GR jako VST efekt v jiných programech.
http://www.box.com/s/orx9trd7jyv120rv2m0k
http://www.box.com/s/orx9trd7jyv120rv2m0k
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote