Kvalita - značka; jak si vybrat?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

A jak byste hodnotily GODIN Detour
?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

celkově poměrně ne tak známý kytary, ale syšel jsem na ně jen chválu, díky velmi kvalitnímu zpracování, vůbec netuším, jak se zvukově bude chovat, ale chtělo by to určitě zkusit...jinak se mi vůbec nelíbí:D...a když jsme u toho, zkoušel jsi PRS? právě jsem se vrátil z Aleximu unešenej kytarou PRS SE Santana, za 16 000, neuvěřitelně sympatickej nástroj...začínám šetřit na PRS SE Custom, to byla první kytara, která mi přišla jednoznačně lepší než moje, na první zahrání! ale ta už je za 20 000:( jinak 2 HB, pevná kobyla, mahagon, zvuk - agresivnější LP, jinak hodně podobný... 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Mig_all

Příspěvek od Mig_all »

rasta_blasta píše:
Dark Axel píše:Bral bych to LP, ale je to můj subjektivní názor :)
taky....
taky...
Epiphone SG G400 Cherry Left Hand, Marshall MG 15W, D´Addario 9-42, Dunlop Tortex 1mm
Lase

Příspěvek od Lase »

Já bych ze zmíněnejch modelů vybral Epi LP. Hlavně teda podle osobního vkusu co se charakteru zvuku týká. Taky tu cítím určitou jistotu v kvalitě zpracování jednotlivejch kusů. Tolik spíš můj pocit, radit si netroufám.

Každopádně bych místo Ultra Faded volil klasiku... Standard, Custom, Studio... Ultra Faded má všelijak vydlabaný tělo kvůli snížení hmotnosti a proto si myslím že jeho zvuk nebude úplně ten, pro kterej máme LP (dobře.. někteří z nás) tak rádi.
Epiphone LP STD+, ENGL Screamer, Dunlop Cry Baby, EHX Small Clone, Boss DD-3, EHX Deluxe Memory Man
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jo P.R.S. se mi dost zacinaji libit... mozna zradim Gibson modely :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je to vážně třída...ty PRS jsou tak vynikající nástroje! pochopitelně, že LP si nechám, klasika, ale když nová kytara, tak jedině PRS! a s tou řadou SE máte dokonce možnost sehnat kvalitní prso pod 80 000 :lol: a to už je co říct 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

spidershit
Kontaktovat uživatele:

lp

Příspěvek od spidershit »

myslím že jestli zvolíš les paul zvolíš dobře. Epiphonka je dceřinná společnost Gibson. Kvalitní provedení, snímače. Navíc je lehká a má dobré vlastnosti co se týče hratelnosti. :wink:
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Maples píše:http://www.prsguitars.com/secustom/index.html to je ta za 20 000
podle mě nejkrásnější z těch SE modelů.....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCH :oops:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maples píše:http://www.prsguitars.com/secustom/index.html to je ta za 20 000
Tak tu bych si hned nechal líbit... Akorat mi řekni, v čem je rozdíl mezi touhle za 20 a ostatníma za 80?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rozdíl je v tom, že ty za 20 jsou dělané v Asii a za 80 jsou to origoš USA :-)
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

rotten77 píše:Tak sem si byl kytary "ošahat". Chci 2x humbucker, pevnou kobylku, bez zámků. Nakonec sem zvolil tyhle dvě.
IBANEZ RG 321MH
EPIPHONE Les Paul - Standard
Teda,přesně takovou kytaru sem hledal, 2 Humbuckery, pevnej oř...a zvolil sem tu,co mám v podpisu - Yamahu RGX320FZ...a že by pokulhávala zpracovánim se mě fakt nezdá :P Nedal bych ten nástroj z ruky :-) Jediný,co by se snad dalo vytknout,že váží asi 1000kg,ale zvuk je naprosto perfektní a hraje se mě na ní skvěle :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
petrpeter
Odborník

Re: Kvalita - značka; jak si vybrat?

Příspěvek od petrpeter »

rotten77 píše:Zdravím. Vybral jsem 4 kytary kolem 15 tisíc a chtěl bych znát váš názor... Myslím hlavně jak si v této cenové kategorii vybrat - cena / kvalita / značka.
Nehleďte na to, že tyhle kytary jsou každá jiná. Jde mi o to, že si chci koupit novou kytaru a nevím, jestli vsadit na jednoho z levnějších Fendrů, nebo třeba jednu z dražších Epiphonek...

Tady jsou:
P.S.: Nepište mi tady prosím otázky typu "A jakej styl hraješ?". Nejde mi o kytaru do stylu, nebo na image, ale o kvalitní nástroj...

kolem 15tis. cokoliv z bazaru co je dobry, co je dovoz, co je stary, vyhrany, co je delany kytararem u nas, atd.... pze novou kytaru za 15tis. "kvalitni" nekoupis - vzdycky maji nejaky mouchy... a stejne musis jeste investovat... malokdo ti da na kytaru za 15 Graphtech, Trem-nut nultaky, nebo Schaller mechaniky a kameny na kobylu....... (a kdyz ti je tam da, odrbe te zas na necem jinym - treba na dreve a to uz je horsi, pze drevo nevymenis).

OT: ted jsem jednomu klukovi vybiral mezi Epiphone SG Gothic(Made inChina) a Ibanez SA120(Made in Indonesia) - obe mahagon, stredne tezky, SG lepeny krk a tlusta vrstva laku, Ibanez krk 3ks javor a pruhledny lak. Obe HB alnico, SG klasicky prepinani jako LP, Ibanez prepinani s rozepinanim na singly a parallel HB.
Ibanez asi 7700,-, SG asi 9700,-.
Samozrejme obe "nedotazeny"... potrebovali by jeste par uprav a dodelavek.

Obe meli stejny sustain na sucho... (a to melo SG lepeny krk!!!, kdovi co pod tim lakem skutecne bylo za drevo, ted Epi porad mate lidi temy popisky telo: olse/mahagon - tak co teda?!?)
Na prazdno zneli cca stejne, Ibanez trochu jasneji diky javor krku.
ALE!!!!
Jakmile jsem to strcil do MesaBoogie F50 (kvalitni lampa ti ukaze co v kytare je a co ne),
SG silny vystup, na zkreslenym kanalu ji hodne vybudil a hralo to solidne, ale nekonkretne, zkresleni silny ale o nejake citelnosti a dobrem attacku se nedalo vubec mluvit - bud si brnknul a kreslilo to, nebo nic....(ale o to tu neslo), jakmile jsem dal clean kanal, SG totalni propadak, zvuk jak kdybych hral na bukovy prah ke dverim, proste nic, zadna barva - placaty, plechovy, nevyrazny, zahuhlany, vubec ne teply a kulaty... proste des! A to se ty snimace honosili vselijakymi kecy na nalepkach na tech HB...

Strcil jsem tam Ibanez, a najednou BAF, jak se to na clean kanalu rozjasnilo, okamzita vyrazna zmena zvuku - barevnost, citelnost, krasne byly slyset rozdilny zapojeni ruznych kombinaci snimacu, proste brilantni zvuk na kytaru za necelych 8litru... parada. Pravda, pri zkreselnym kanalu uz jsem musel riznout vic do strun aby to zkresleni bylo poradny, ale o to to melo lepsi citelnost, artikulaci a attack... Proste mnohem lepsi zvuk nez predrazeny Epiphone made in China, ktery tezi jen z toho ze muze delat kopie Gibson kytar, a ze v devadestaych letech delali opravdu dobry kytary a proslavili se tim... - dneska uz i u Epi platite za znacku...).
Ibanez vyhrala na cele care, presto ze mela jeste drobnosti na upravy - rozhodne minimalne zabrouseni loze krku (presto rezonovala do bricha i na tenkym E krasne). Sam bych ji za ty prachy bral... To SG melo strasne zpracovany nultak, dohmat uz na prvnim prazci snad 0,8mm od strun (normal 0,3-0,5mm podle zanru), a to jsem schvalne kouknul na vic stejnych SG co tam meli...
Jediny Epi co trochu staly za rec byly od 14 vys, osobne bych bral Joe Perryho kousek, ale ne za ty prachy - predrazeny...

Takze pozor na Epiphone a Squiery, atd... Uz i tyhle znacky presly v marketingu spis na kvantitu nez kvalitu (pred 10ti lety to jeste bylo jinak)
Kdo neveri at se presvedci sam, a at se treba za pul roku tluce do hlavy... :lol: Koukejte radsi po bazarech a kupujte kytary vyrobeny pred rokem 2000/1999. Dneska uz jsou velky omezeni na tezbu kvalitniho dreva takze vyrobci si to lepsi drevo nechavaji na opravdu kvalitni a hodne drahy modely.

(btw. nejsem nijakym velkym zastancem a propagatorem Ibanez, sice jednu mam, ale taky jsem mel vyhrady - spravil jsem to...)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Tak me jeste napadlo, zkus si udelat propocet (rozpocet) na kvalitni nastroj u www.warmoth.com
Muzes si vybrat cokoliv, tvar, drevo, profil krku, radius, povrchovku, osazeni, atd. atd.... a mas tam u vseho ceny...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

petrpeter píše:Tak me jeste napadlo, zkus si udelat propocet (rozpocet) na kvalitni nastroj u www.warmoth.com
Muzes si vybrat cokoliv, tvar, drevo, profil krku, radius, povrchovku, osazeni, atd. atd.... a mas tam u vseho ceny...
super ceny... ja ted psal sivxakovi kolik by si vzal za krk na tele cely javorovy + telo ber barvy a odepsal 17000 sk :cry: coz mi pride docela dos... kdyz telo na olsi stoji u nej max 1000sk a krk je myslim za 300sk... jako chapu, ze dobry krk pod 5000 nebude... ale brat si nejakych 12-13t sk za vyfrezovani tela???
Raichy

Příspěvek od Raichy »

Být tebou, tak bych se ještě poohlídl po téhle:
http://www.musiccenter.cz/Yamaha-RGX-A2-RGX-serie:22952
Na internetu dostává skvělý recenze, určitě by stála za vyzkoušení.
Černé provedení: http://eshop.kytary.cz/yamaha-elektrick ... 50:0:0:1:0
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Raichy píše:Být tebou, tak bych se ještě poohlídl po téhle:
Ja nevim ale ja proste yamahu neberu jako vyrobce kytar.takze ja bych yamahu nebral
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

urcite bud tu epiphone nebo ibanez, zalezi na tom, co hrajes, na ibanez se ti budou lip hrat slozity hmaty, ma dost uzkej krk .. a ta epiphone je taky paradni, ale myslim, ze ma trochu kratsi menzuru. zbytek na tech kytarach je na srovnatelny urovni
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Martin656 píše:
Ja nevim ale ja proste yamahu neberu jako vyrobce kytar.takze ja bych yamahu nebral
ano, to je úžasný přístup, jenže si asi neuvědomuješ, že yamaha dělá hodně kvalitní kytary i v nižších i ve vyšších cenových relacích. jenom není tak známá právě v oblasti kytar, to je jediný problém
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Martin656 píše:
Já taky ne,dokud sem na ní nehrál :-) Takovejm předsudkum nevěř, hrál sem na dva kousky, oba kolem 10 000(jeden mám dom :-)) a řek bych že stojej za 20 :PZkus si na to zahrát, a pak můžeš soudit ;)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“