Téma přesunuto do sekce zvukařské techniky. Kdyby ses opravdu ptal v souvislosti s kytarou,v jejíž sekci to bylo předtím, tak samy o sobě budou znít všechny dost nepoužitelně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Spěchal jsem se a nevšiml jsem si, že jsem tento příspěvek dal ke kytarám. Jedná se o obyčejné aktivní bedny na hraní (přes mix). Není to na žádný velký koncert, ale hrajeme na tom kapelka (2 akustické kytary, klávesy, zpěv, saxofon, housle,...) - nic tvrdšího se nehraje, jenom jemná hudba (bez bicí a basy); občas se je bude používat na mluvené slovo.
Nyní máme RCF 310-A. Výkon úplně postačí (no, teď bych možná koupil o něco větší ), ale mají trošku ostrý zvuk. Proto hledám bedny se stejným nebo trochu větším výkonem, ale příjemnějším zvukem
Noo, jelikož hrajete bez basy, tak aby to "uječené" nebylo i s ostatníma bednama
Jasně, to byl žert a navíc věc aranží, čili jiné téma.
Ale i přes to, že jedinou basou ve vaší kapele, je klávesákova levá ruka, tak bych se poohlédnul po 15" bedně.
Např. ART 425A.
Na HK jsem moc chvály neslyšel.
A QSC K12, jsou sice 12", ale basují celkem slušně (takže si hned protiřečím )
Máme v kapele 3. kousky. Dvě pouštíme ven, jednu jako monitor pro našeho maestra zpěváka... Jsou to panečku parádní bedny.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
No ja som vlastníkom HK Audio kompaktu (sub+2xsat) a hrá to dobre, nemôžem na to zlé slovo povedať. Zvuk je čistý a nehltí sa ani na väčších hlasitostiach. Zatiaľ to nikde nemalo problém hrať čisto a vyrovnane. A reprá Eminence, ktoré HK používa, nepokladám práve za nejaký odpad.
Ale samozrejme tu sa vkus môže značne líšiť. Dôležité je hlavne to, čo človek chce docieliť. Či ohlušujúci masakrálny rev hýbajúci vnútornosťami, alebo dostatočne hlasitý a pritom čitateľný a vyvážený zvuk. Na to prvé by som sa naozaj asi poohliadol inde, toto neni moc parketa pre HK. Tieto stroje sú robené na ozvučenie a nie na ohlušenie. Ale, ako mám overené, trebár môj kompakt Soundhouse One utiahne klub so živou kapelou aj s akustickými bicími, s mastermi na polovici, bez problémov.