ibanez rg 370 dx vs cort

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
peta.21

ibanez rg 370 dx vs cort

Příspěvek od peta.21 »

Zdravim. Mam takovy dotaz. V hudebninach ( cmmias.cz ) mam do soboty zamluvenou ibanez rg 370 dx a premyslim, jestli si ji mam koupit nebo ne.. :-D docela dobre se mi na ni hralo mela krasnej zvuk, ale je tu hacek, ze premyslim jestli si ji vzit nebo se poohlednout po nejakym cortu, protoze kazdy kdo kytaru tohoto vyrobce ma, si ji hrozne chvali.:-) takze prosim o nazory jestli si myslite, ze bych v ty cenovy hranici kolem tech 9 tisic mohla najit neco vyrazne kvalitove lepsiho, a nebo levnejsiho nez tahle ibaneza a pres to taky dobryho a vhodnyho na prevazne metalovou muziku. Diky za odpovedi :)
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 15.12.2011 19:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněno duplicitní téma
duvid

Re: ibanez rg 370 dx vs cort

Příspěvek od duvid »

Hele a co zkusit bazar? přesně tu tvojí ibanezku tam měl nedávno někdo cca za 6tisíc , a tři tisíce by ti zůstaly na nějaký kombo nebo efekt :)

jo tady jsem jí našel http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =10&order=
Epiphone SG faded G400 brown
Blackheart BH15 112
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

peta.21 píše:prosim o nazory jestli si myslite, ze bych v ty cenovy hranici kolem tech 9 tisic mohla najit neco vyrazne kvalitove lepsiho, a nebo levnejsiho nez tahle ibaneza a pres to taky dobryho a vhodnyho na prevazne metalovou muziku.
A zadani je teda to, ze to ma byt takova kytara jako ta RG 370? Resp. ktery ty veci na kytare chces mit? Dvouzvratne tremolo? (Je ta kytara DX s Edge III nebo DXZ s Edge Zero II?) Chces na kytare 3 snimace? Ma ta kytara mit 24 prazcu? Ma mit placaty telo, nebo je to jedno? Co je jeste pro tebe dulezity, aby kytara mela/nemela?
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

Paris píše:
peta.21 píše:prosim o nazory jestli si myslite, ze bych v ty cenovy hranici kolem tech 9 tisic mohla najit neco vyrazne kvalitove lepsiho, a nebo levnejsiho nez tahle ibaneza a pres to taky dobryho a vhodnyho na prevazne metalovou muziku.
A zadani je teda to, ze to ma byt takova kytara jako ta RG 370? Resp. ktery ty veci na kytare chces mit? Dvouzvratne tremolo? (Je ta kytara DX s Edge III nebo DXZ s Edge Zero II?) Chces na kytare 3 snimace? Ma ta kytara mit 24 prazcu? Ma mit placaty telo, nebo je to jedno? Co je jeste pro tebe dulezity, aby kytara mela/nemela?

Co se týče toho tremola tak mě docela láká, dají se s tím dělat dobrý kousky..:-) to co je v závorce, předpokládám něco s kobylkou, a tak tomu extra nerozumím takže to je asi jedno..co se týče snímačů chtěla bych humbuckery takže můžou být klidně jen 2 snímače.. a chtěla bych aby měla těch 24 pražců.. co se týče těla tak to je vcelku jedno když to nebudou nějaký V a podobný typy.. Jako radši bych jiný typy než Les paul, protože nejsem nijak velká a nehraje se mi na to moc pohodlně, i když jako zvykla bych si taky..pak taky aby neměla moc širokej krk, blbě se mi pak hraje protože mrňous nemůže mít moc velkou ruku a já nejsem vyjímka.. :) no.. a to je asi tak všechno.. Ještě mě napadá materiál těla, ale tomu moc nerozumím taky, protože mi zněly kytary z různých materiálů dobře (nebo jsem aspoň na dobrý narazila 8) ). Ale vrtá mi hlavou tak trochu mahagon, jestli má jako nějak výrazně lepší zvuk než jiný materiály..:-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

peta.21 píše:to co je v závorce, předpokládám něco s kobylkou, a tak tomu extra nerozumím takže to je asi jedno..
v tom je asi hlavni rozdil mezi DX a DXZ modelem ... ten novejsi ma tremolo Edge Zero II - v tom sou navic nejaky pruziny (konkretnima vyhodama si ted nejsem ale uplne jistej). viz tady http://www.ibanez.co.jp/products/eg_pag ... ies_id=477 a neco se o tom povidalo tady: elektricke-kytary/ibanez-rga-42tfmz-t26072.html

edit: jinak u zminenyho Corta se da asi taky poridit (a mozna das pak min penez za minimalne srovnatelny nastroj), ale v cmias zrovna (podle webu) zadny takovy vhodny nevedou.
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

no prave, co se tyce zrovna toho cortu tak vyber stoji za nic.jako jednoho jsem zkousela ale s tim jak byl nepohodlnej ten krk jsem to zas zahodila.. No a myslis teda, ze kdybych se preci rozhodla pro tu ibanezu, tak ze by to nebyl zas tak marnej kauf z pohledu zkusenyho kytaristy?:-):-P
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bohuzel nemam k dispozici pohled zkuseneho kytaristy :) takze takovy soud bych nechal na nekom jinem (on se snad behem zitrka jeste nekdo, kdo rozumi ibanezkam, dostavi).

jinak ciste osobne si myslim, ze "marnej kauf" nebude temer nikdy. pokud ti ten nastroj vyhovuje a libi se ti, neni moc co resit. kytara neni pocitac, u ktereho se daji srovnavat technicke parametry. a na naky drobny, co clovek muze teoreticky usetrit, se brzo zapomene.

btw ... v cmias maji jeste kytary Yamaha, ktere mozna v podobne cenove relaci stoji za vyzkouseni taky (treba RGX 220), ale nejsem si jisty jestli za ty penize dostanes vic (ve smyslu kvality provedeni), nez u Ibanezu. to uz bude spis na srovnani kus od kusu.

jo ... a co hudebni centrum? tam maji na prodejne Cort X-Custom (se snimacema SD, ale neni jasne kterou verzi) a Cort EVL-X6 (s aktivnima EMG), ty urcite za vyzkouseni stoji taky (treba by se tam nasla (kvuli srovnani) podobna ibanezka, jakou mas zamluvenou). a Cort EVL-K6 je dostupna u dodavatele. a jeste tam maji ... ale vlastne .... kdyztak priste ... ;)
nazaret

Příspěvek od nazaret »

Ahoj já bych šel do Ibanezu. Nejenom proto, že jsem na Ibanezy, ale rg 370DX jsem dost dlouho měl. Cort všichni chválí především z toho důvodu, že je cenově výhodný, ale tady při těch cenách nikdo špatnou kytaru nevyrobí. Zkus zjistit, jestli je to RG370dx nebo RG370dxz. Je to to samý jen ta druhá má lepší tremolo se spoustou výhod. Já osobně bych se vyprd na nákup nový kytary, páč ma bazaru můžeš mít za ty prachy starou japonskou RG550 RG570 což jsou nebe a dudy.
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

Jako já osobně nejsem moc zastánce kytar od yamahy :D nevim ani pořádně proč, ale mám k tomu tak nějak nedůvěru.. jinak v tom hudebním centru jsem taky byla a i s jedním kamarádem a přesně tuhle kytaru jsme zkoušeli, ale myslim že nás to nijak nezaujalo.. a toho Cort EVL-K6 sme taky zkoušeli..ale už si vůbec nepamatuju jak to hrálo..:-D možná že jsem to nevnímala kvůli tý ceně, protože původně jsem se chtěla vejít do 6000 tisíc..:) fakt už nevím jak hrály :-/
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

Je to uričtě RG 370 dx..bez toho z :).. ale s tím z to maj taky ale to je zas o litr dražší už.. :?

jinak co jsem koukala na ty japonky, tak sem toho moc nenašla.a když jo, tak to bylo pár tisíc nad 10..a zas tak bohatá nejsem.. :lol: :P .. Jako kdybych měla velký štěstí, tak bych možná narazila na dobrou cenu, když by se toho někdo chtěl zbavit, ale s mým štěstím už na mě nezbyde.. :D

no já se dneska stavím v těch hudebninách, a když říkáte, že to zas tak blbý není, tak to asi zkusím.. :wink:
Takže moc díky za příspěvky a názory ;-)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Ta Ibanezka není špatná a má teda alespon dle mě dost příjemný krk a to taky nemám velkou ruku. I když na malou ruku jsou podle mě nejlepší Fenderácký krky
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

necross píše:Ta Ibanezka není špatná a má teda alespon dle mě dost příjemný krk a to taky nemám velkou ruku. I když na malou ruku jsou podle mě nejlepší Fenderácký krky
No vzhledem k tomu, že mám doma squiera, tak mám možnost porovnat :-P.. jako nepřišel mi ten krk ibanezy nějak širší než toho squiera..:-) právě že mi naopak velice vyhovoval.;-)
nazaret

Příspěvek od nazaret »

Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

No právě že jsou skoro stejný. Na mý 550 je ten krk uplně jiný než na tý 370
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

:wink:
nazaret píše:http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum

Co tahle? Za ty prachy ji ber
farrao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od farrao »

Mně se na 370DX hraje skvěle, kytara je univerzálnější, má parádní zvuk (doporučoval bych přikoupit nějaké kvalitní struny, doporučuju Elixíry) a je velice pohodlná. Pokud se bojíš problémů s tremolem, tak ti můžu s klidem v duši říct, že po správném seřízení jsem s tím neměl doteď problém. V téhle cenové relaci patří kytara mezi nejlepší. :wink:
Moje výbavička

:: Elektrická kytara Ibanez RG370DX BK :: Akustická kytara Furch D-61 :: Kombo Laney LX20R :: Pouzdro na el. kytaru Ibanez M5C :: Kabel PLANET WAVES JACK-JACK 4,5m :: Ladička Ibanez MU40 ::

PRODÁVÁM téměř novou, málo hranou akustiku BLOND DJO-600T-N s vestavěnou ladičkou, ozvěte se ;-)
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

farrao píše:Mně se na 370DX hraje skvěle, kytara je univerzálnější, má parádní zvuk (doporučoval bych přikoupit nějaké kvalitní struny, doporučuju Elixíry) a je velice pohodlná. Pokud se bojíš problémů s tremolem, tak ti můžu s klidem v duši říct, že po správném seřízení jsem s tím neměl doteď problém. V téhle cenové relaci patří kytara mezi nejlepší. :wink:
:-) tak to je fajn.. Struny určitě časem změním, protože ty původní za moc nikdy nestojí:).. Jinak kytaru mám už doma, jsem ráda že jsem si ji koupila nakonec.. Jen teď možná půjde do prodeje squier..:)

Takže ještě jednou všem vám děkuju za rady :wink:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

chceme foto!!! :)
peta.21

Příspěvek od peta.21 »

Paris píše:chceme foto!!! :)
no klidne kdyz mi jeste reknes co na ni ma byt?;-)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

fotky s kytarou samozrejme sem do tematu (ty ostatni kdyztak po SZ) ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“