Přestavba Fender Hot Rod III 112 na 210

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Venca1911

Re: Přestavba Fender Hot Rod III 112 na 210

Příspěvek od Venca1911 »

Díval jsem se na tuhle úpravu (pěkný zvuk) ale neumím si představit co u toho změním za 40dol.. :D http://www.youtube.com/watch?v=4dzLVvCGD-c
Zdá se, že asi mění i lapmy...
IN progress
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Tobě se tento zvuk líbí ? Fender se zvukem Marsha.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

já tam slyšim Marshall i Fender... Je to moc měkké... :))
IN progress
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Proč sis vůbec kupoval Fender Hot Rod na hardrock??? Asi neznám vícekanál, který by se na to nehodil ještě míň...
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No, co k tomu všemu dodat. Je to víceméně tak, Deluxe už mám asi přes rok, výměna repra je nutná (stačí keramo Weber Vintage za 150 babek), jinak nevim, můžu srovnávat s AC30 a oproti tomu je to pořád lampovej aparát, pač ten "novej" VOX zní jak blbej tranďák, respektive co se týče plochosti je oproti němu Deluxe pořád sexy dáma se slušnejma dvojkama.

Taky ale začínám uvažovat o něčem jiném, nehraju nic extra tvrdýho, ale občas ten aparát zní nudně, občas ale zase hodně charakterně, vždycky poměrně špinavě. Ale co má člověk tady v tý cenový relaci vlastně na výběr...?
Nebavěj mě moderní věci, nechápu jak si někdo může koupit kombo s vestavěnejma efektama, možná tak na doma...

Ohledně nahrávání jedno a více reprákovejch komb... Sou to koko-tiny, kde jakej small recording amp, jak jim rádi ve studiu řikaj je lepší než velká bedna, samozřejmě vše je o snímací technice, počtu mikrofonů, vzdálenosti a ose snímání, předzesilovači, ekvalizaci a taky stylu kapely a zvuku kytaristy...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak ono jde kolem 20-25t. na bazaru sehnat spoustu skvělých vícekanálů, zas tak nemožné to není.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

qwer píše:Tak ono jde kolem 20-25t. na bazaru sehnat spoustu skvělých vícekanálů, zas tak nemožné to není.
To je ale stále o 10 víc jak za HR..., kterej je tam v prumeru kolem 12-ti. Jinak samozrejme OK.
Co treba namatkove?
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já spíš myslel cenu za nové, bral jsem to tak nějak k tématu - Venca1911 to bral nejspíš nové když má nedlouho prodávanou třetí verzi, dal za to určitě kolem dvacky.

Když si vemu, že před měsícem byl na bazaru 212 Mesa Rectoverb kombo v super stavu za 19t., teď je tam Marshall JTM45 s 212 Orange openback - oboje v super stavu za 22t., no a já prodávám za 25t. Rockerverba 112 v super stavu. A to je jen tak namátkou - věci, na které si teď vzpomenu. Samozřejmě pokud se budeme bavit o tom, že má někdo jen 12-13t. a koupí jetý HRDX, tak je situace značně jiná.

Na hardrock bych bral ale i Rocker 30 112, který jde sehnat nový za necelých 20t. a je otázkou času, kdy se tyhle Orange komba budou objevovat jeté za nějakých 14-15t.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No, budu muset začít šetřit. Díky. Orange mi byl vždycky simpaticó, líbilo se mi i něco od Blackstar, ale spíš ty dražší kusy. Co takovej Fender Super Sonic? Ale tohle sem asi nepatří, stejně nebudu mít peníze hned...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pokud nemas rad plochy zvuky tak se super-sonicu vyhni. libivej aparat, ale az moc komprimuje.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

No nejdřív k volbě. Kupoval jsem to s tím, že potřebuju 100% spolehlivé kombo na hraní plesů a tak podobně (proto nové - ne že bych nevěřil, že se o to každý stará jako o oko v hlavě :))). Pak mám druhou kapelu a s tou hraju více méně hard rock. Dokresluju to Ratkou. Když dám mikrofon cca 10cm od středu repra (zvučí se to tak??) a nahraju si to je a to fakt plochý. Charakter zkreslení se mi líbí, ale nevim jak tu plochost odstranit. Myslím si, že je to nepojímatelností některých frekvencí (repra). No a nebo snímačem na tom Fenr H1 HSS. Co myslíte...? Jinak bych měl ještě dotaz k tomu zvučení. Chtěl bych nějaký mikrofon s bočním snímáním. Abych to mohl jen zavěsit (případě si k tomu vyrobit podložku aby to neleželo na repru). Máte o tom někdo přehled?
IN progress
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Abych snížil na minimum les mikrofonních stojanů na malých podiích, tak jsem si koupil tu nejmenší sadu nástrojáků Superlux. Byly tam tři malé universály a jeden určený do šlapáku. Ten byl použitelný třeba na zvučení kotle, do šlapáku jsem dával AKG D112. A k těm třem maličkým nástrojáčkům jsem si nechal udělat takové klouby podle mikrofonních stojanů, ale v menším a na druhý konec jsem přišrouboval hliníkovou klipsnu, co používají modeláři při zmáčknutí lepených předmětů. Za tu jsem kloub s mikrofonem upevnil buď přímo na kombo, nebo třeba na desku židle, na které kombo bylo položeno a pod. Už to nemám, ani mě nikdy nenapadlo to vyfotit, ovšem fungovalo to skvěle a vyhnul jsem se stojanům před komby. Ber to jako jednu z možných cest. Pokud bys chtěl použít luxusnější mikrák, vyber něco z nabídky Audixu, ale Superluxy na snímání kytarových komb byly v pohodě.
Venca1911

Příspěvek od Venca1911 »

Potřeboval bych to trochu konkrétněji.. :)) Vůbec tomu nerozumím... Kondenzátoroví, dynamický... Na podiu potřebuju mít kombo dost potichu a zvukař mě dost vytahuje. Dřív se mi často stávalo že došlo ke zpětné vazbě s odposlechem... Momentálně zvučím kytaru jen přes bosse me 50, ale chtěl bych to zpět na kombo. Existuje nějaký mikrofon, který by byl proti zpětné vazbě alespoň částečně odolnější (cílené snímaní)?
IN progress
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

to by chtělo nějaký mikrofon se směrovější charakteristikou aby nechytal zvuk od odposlechu, pokud používáš odposlech aby jsi se slyšel a nepotřebuješ tak slyšet zvuk z komba můžeš kombo s mikrofonem otočit někam do pryč aby ti to nechytalo zpětnou vazbu, i tak to ale je spíš o vhodném kroucení s knoflíky na mixu (gain vs. volume) když se to přežene s gainem začne mikrofon snímat vše okolo a pak se jednoduše chytá vazba
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Klasika na kytarovy aparat je dynamická Shure SM57, nebo rovnější Beta, určitě ne žádnej kondenzátor na stage, pokud zvukař neví co dělá. Osobně používám ve studiu AKG C214 + páskovej Tbone RB100 a chci si právě koupit ještě SM57 protože přeci jen mě dostal před pár týdny týpek v Brně, kterej mi šel zvučit aparát takovým tím mikrofonem co se dává politikům na košile, fakt sem si řikal že se asi posral, tak abych mel svuj, ikdyž se nejspíš najde zajímavá alternativa překonávající dogmaticky zakořeněný Shure. Mimochodem, kytarista z MUSE pouziva na zvuceni drahy paskovy mikrofony ROYER, ten muj RB100 je jeho hodne levnou kopii. Paskace maji dobry stredy a zatazenejsi vysky, takovej natural sound a na kajtry dobry...

K tematu... včera jsem byl opět pochvalen za skvělý zvuk HR DELUXE v kombinaci s origo RAT a OD-855. Měl sem ten pocit taky, plochým bych to nenazval, spíš hodně dobrá špína. Hrálo to pěkne odspod, holt dřevo na podlaze a pod ním prostor :)
Naposledy upravil(a) subroofer dne 17.12.2011 15:43, celkem upraveno 1 x.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Určitě použij dynamiku, kvalitní kondíky jsou drahé, ty levné za moc nestojí a vazbí se více, než dynamika. Jak píše Standa, chce to vybrat směrovější. Superluxy, o kterých jsem se zmiňoval, jsou superkardiodní. takže pro Tebe vhodné. Mimochodem, pokud táhneš signál z nějké krabky linkou a pak si to necháš poslat do monitoru, kombo můžeš nechat doma.
Ta sada se snad jmenovala Superlux DRK4 nebo podobně, gúgluj. Domluv se se zvukařem a kupte to společně. Jsou z těch levných mikrofonů ještě tak nejlepší. Krom toho maličké a lehké. Nějaký upínací systém si už vymyslíš.

Tohle je ono: http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... rlux-DRKA4
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta TBone kopie royeru hraje prekvapive dobre, taky do ni chci pristi rok jit s tim, ze bych ji vozil s sebou jako jistotu (57 dostanu skoro vsude, tohle bych chtel jako druhej mikrofon). Origo royer je pro me bohuzel zatim nedostizny sen :)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Sice docela dobre hraje, ale mel sem ho rozdelanej a je to katastrofa, 50% jich prichazi s provesenym paskem, ja ho musel natahovat a pritom sem ho malem znicil. Uz jen kvuli tomuhle pocitu bych ho mozna strelil, ikdyž za ty prachy se to asi nevyplati :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kamos rikal, z kdyz mu prisel tak prvni co vypadlo z baleni byl listecek s instrukcema jak ten pasek natahnout :D ale za ty prachy...
subroofer

Příspěvek od subroofer »

No doprdele, ja ho tam teda nemel :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“