Klávesy Yamaha PSR S550 vs Korg PA50
Pravidla fóra
Klávesy Yamaha PSR S550 vs Korg PA50
Zdravím.Múžete mně poradit které klávesy jsou lepší na domácí hraní. Yamaha PSR S550 nebo Korg Pa 500.
Re: Klávesy
Těžká odpověď, protože tvoje otázka je veliceobecně formulovaná!
A navíc chceš porovnat dva neporovnatelné nástroje - každý je úplně jiná třída - to je vidět už na ceně! (Yamaha cca 14K a Korg cca 25K).
Pokud si pod pojmem "domácí hraní" představujeme to stejné, stačí Ti bohatě ty Yamahy. A já bych se dokonce nebál jít s cenou ještě o hodně níž a doporučil bych Ti PSR 423. Ty dostaneš do 8K a na "domácí hraní" ti udělají stejnou parádu jako ty 550-ky.
Otázka je, jestli máme oba na mysli stejné využití ...
A navíc chceš porovnat dva neporovnatelné nástroje - každý je úplně jiná třída - to je vidět už na ceně! (Yamaha cca 14K a Korg cca 25K).
Pokud si pod pojmem "domácí hraní" představujeme to stejné, stačí Ti bohatě ty Yamahy. A já bych se dokonce nebál jít s cenou ještě o hodně níž a doporučil bych Ti PSR 423. Ty dostaneš do 8K a na "domácí hraní" ti udělají stejnou parádu jako ty 550-ky.
Otázka je, jestli máme oba na mysli stejné využití ...
Re: Klávesy Yamaha PSR S550 vs Korg PA50
Asi jsem ten dotaz zjednodušil. Tak já mám Yamahy PSR 550. Chodím jednou týdně do Muzické školy hrát ( 1 hodinu učit se) jinak hraji jenom doma. Ale dostal jsem nabídku od kolegy na výměnu klaves Korg PA 500. Tak jsem se jenom chtěl dozvědět jestli jsou lepší. Ale nevím proč je chce vyměnit. Jsou prý v perfektním stavu. Mám známeho hudebníka. ktery tvrdí že ty Korgy jsou náročné na obsluhu. Mám pry si nechat Yamahy.
Jestliže se chodíš učit na nástroj do školy, vem si tu Yamahu. Je opravdu uživatelsky nejpřívětivější. Korg PA 500 je na ovládání složitý, ale je to vyšší třída, bude mít mnohem víc funkcí nemluvě o zvukové výbavě a možnostech úpravy zvuku. Nesouhlasím s Hushem, že E423 udělá stejnou službu jako S550. E423 se mnohem hůř ovládají - nemají tolik tlačítek na ovládání doprovodu a volbu registrací!! A co koupit rovnou S650?
lidé čtěte 
(yamahu on má)
(yamahu on má)
Paris: Snad sem tě pochopil dobře, ále on má 550 a rozhoduje se mezi S550 a PA50..
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Taky jsem to tak pochopil, proto jsem mu radil tu S550.
Já jsem zase odpovídal v době, kdy nebylo jasné, že má něco doma! Myslel jsem, že chce teprve něco kupovat - odtud plyne má odpověď! 
Pánové díky za Vaše názory. nechám si tu Yamahu. V mých letech bych se možná nestačil ani tu PA 500 ovládat.