Stratocaster - Squier nebo Mexico?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jester
Rádce

Re: Stratocaster - Squier nebo Mexico?

Příspěvek od Jester »

No jde o to, že když se ti líbí strat, tak ten zvuk asi se dvěma HB nedosáhneš. Takže bych se spíš díval jinam. Neznamená to, že to je špatná kytara.
To bylo vše, co jsem tím chtěl říct. Tedy vyjma toho, že pro mě není nic strat, co nemá tři singly, ale to už je taková moje stařecká nemoc ... :wink:
grock

Příspěvek od grock »

Souhlas s Jesterem.
HB nebo SC není "jen otázka designu" . Strat s HB je hybrid, který se nevyrovná ani klasickému stratu ani LP.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V čem se jim nevyrovná? Nevyrovná se jim se stratovitosti a lespaulovitosti, ale to se od takového nástroje ani nedá čekat. Ještě v něčem?
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Možná jsem se špatně zeptal. Tyhle dvě kytary, který se mi líbí, hrajou? Nemyslím že je to kus od kusu a musím vybírat, ale když pojedu do obchodu, kde budou mít jednu skladem, jestli je vysoká pravděpodobnost, že si ji odvezu.

Omlouvám se za špatnou formulaci dotazu :)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
mesiah

Příspěvek od mesiah »

Teraz som z druhej ruky kúpil Squier Stratocaster Classic Vibe ´50 za 170,- Eur. Mám doma ´70 američana, aj Standart Mexiko. Poviem k tomu len toľko, že Mexiko ide preč. Ten Squier ho schová do vačku ako remeselným spracovaním, tak zvukom. Či po akustickej stránke, tak aj v aparáte. Je pravda, že tento Squier je osadený Alnico III snímačmi a má krásny teplý zvuk, fakt ako staré Stratocastre. Zámerne neporovnávam z Američanom. lebo 70-vé Strakáče mali a majú veľmi špecifický štiplavý ukričaný zvuk.
grock

Příspěvek od grock »

woro90-1 píše:V čem se jim nevyrovná? Nevyrovná se jim se stratovitosti a lespaulovitosti, ale to se od takového nástroje ani nedá čekat. Ještě v něčem?
Já bych to přirovnal jako když na motokrosovou motorku dáš pneu Valentina Rossiho z MotoGP. Také pouze neujedeš v terénu a budeš poslední na okruhu, k čemu ta motorka bude..? A přitom ta motorka sama o sobě může být dobrá, jen nedokážeš využít její potenciál. :D Já tím chci jen říct, že když někdo chce zvuk LP, musí si koupit LP, když strat,tak strat. Taková ta česká cesta- koupím si jedno a budu mít v podstatě 2, tudy se daleko nedojde. Já postupně došel k poznání, že snad za zajímavé se dá ještě považovat HB na tele u KRKU, ale u bridge na fendera singl být musí. Je dobré mít různé kytary a porovnávat.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

grock píše:
woro90-1 píše:V čem se jim nevyrovná? Nevyrovná se jim se stratovitosti a lespaulovitosti, ale to se od takového nástroje ani nedá čekat. Ještě v něčem?
Já bych to přirovnal jako když na motokrosovou motorku dáš pneu Valentina Rossiho z MotoGP. Také pouze neujedeš v terénu a budeš poslední na okruhu, k čemu ta motorka bude..? A přitom ta motorka sama o sobě může být dobrá, jen nedokážeš využít její potenciál. :D Já tím chci jen říct, že když někdo chce zvuk LP, musí si koupit LP, když strat,tak strat. Taková ta česká cesta- koupím si jedno a budu mít v podstatě 2, tudy se daleko nedojde. Já postupně došel k poznání, že snad za zajímavé se dá ještě považovat HB na tele u KRKU, ale u bridge na fendera singl být musí. Je dobré mít různé kytary a porovnávat.
Grock - pod to bych se podepsal :!:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

grock píše:
Ale co kdyz si ta kytara ani nechce hrat na to, ze by mela byt Strat ci Les Paul?
grock

Příspěvek od grock »

Jenže ona materiálem a konstrukcí JE strat. Nic víc, nic méně. Hrát si chce asi na " prodané zboží" :cry:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

grock píše:k čemu ta motorka bude..?
na zvlnenej asfalt (nebo do mesta) bude dobra. o to bych strach nemel. akorat holt nepojede zavody mezinarodni federace.
kvasna

Příspěvek od kvasna »

grock píše:
Osobně mám Strata s HB u kobylky a nikdy jsem si ho nepořizoval proto abych měl zvuk LP nebo klasickýho strata prostě jsem se jako hodně lidí jít svojí vlastní cestou a nepodřizovat se pouze té či oné uniformitě ale hledat specifický zvuk...... a z tohoto názoru vyplívá to že se například přidáním HB na strata znehodnotí jeho zvuk- a to je blbost zvuk je prostě jiný což ale neznamená že špatný a někomu třeba vyhovuje více
Btw: když chci strat zvuk- což chci hlavně u čistýho kanálu tak stejně z 95% používám na to co hraju krkový nebo středový singl ........ ja jsem napřklad. 100% spokojenej protože napřlad do variability zvuku se tomu ani LP ani klasickej strat nevyrovná
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To přirovnání k motorkám je pěkná kravina mimochodem....
Pokud chci tvar a základní charakteristiku stratu, ale požaduji zvuk HB, tak jsem automaticky debílek, co si neumí vybrat mezi stratem a LP? To se mi nějak nezdá teda :roll:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
grock

Příspěvek od grock »

aby přirovnání k motorkám bylo srozumitelnější- doplním: Apollo LP=Babeta. :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

grock píše:aby přirovnání k motorkám bylo srozumitelnější- doplním: Apollo LP=Babeta. :D
:roll: Jestli si myslíš, že se rozbrečím, když se na mě bude povyšovat někdo, kdo má LP od Gibsonu a Tele se Stratem od Fenderu, tak teda fakt ne. Navíc se diskutuje od kytaře od Fenderu, takže nemám tušení, co do toho taháš nějaký Apollo, ale když Ti to dělá radost, jen si posluž...
Jen se snažím vyjádřit svůj názor na to, že strat s 2HB nemusí být nutně podřadná kytara pro "čecháčky", kteří si neumějí vybrat mezi stratem a LP. To, že to nějaký omezený namyšlený blbeček není schopen pochopit mi vážně žíly netrhá :wink:
EDIT: A že je víc jak dvakrát starší než já mi je taky vcelku jedno a není zde první ani poslední, který si myslí, že díky tomu ví všechno...
Naposledy upravil(a) Moleek dne 18.12.2011 17:04, celkem upraveno 1 x.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jak to vypadá, tak Grock prostě nezná nic jiného než Gibson HB - HB a Strat SSS.

Je dobré, že nám ostatním zůstávají všechny ty krásné kytary s dalšími zvukovými možnostmi. Viz Parker nitefly swamp ash s H S S a piezem atp. atd.

Strat SSS ani Gibson není o nic více kytara než například Reverend, nebo Maton. To zbožné uctívání by mohli už u některých uživatelů prostě přestat.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
grock

Příspěvek od grock »

to Red Bull: Nikdy jsem nepsal,že Gibson nebo Fender jsou víc než Parker apod., ale jen a jen si myslím (a vůbec nejsem sám,viď Jestere), že Gibson HB-HB a Fender SSS je lepší než Gibson SSS a Fender HB-HB. :D A pokud někdo chce hledat něco jiného, tak udělá líp,když bude hledat třeba u toho Parkera nebo Godina atd..Lze to pochopit?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stále ale nechápu co je špatného na HB HB stratu a co na SSS Gibsonu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
grock

Příspěvek od grock »

Já nechápu mořský příliv a odliv. Ale vím, že existuje. Přesvědčil jsem se o tom. :D
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Myslím, že to zbytečně moc hrotíte (a nechci slyšet žádné, že si ten druhý začal). Nikdo nikdy neřekl, ani já, ani grock, že nějaká kytara (taková nebo maková) je špatná. Jenom oba asi máme stejnou představu, že ten správný strat, resp. jeho zvuk dostaneš z Fendera se třema singlama (vím o např. G&L a vůbec bych se mu nebránil ...) a správné LP je se dvěma HB (a pro mě třeba s P90). Zbytek jsou naprosto zbytečné vášně a slovní přestřelky. Vše vzniklo tím, že Tomáš chtěl strata, a já jsem tím rozuměl stratovský zvuk, né tvar kytary, a proto jsem mu říkal, že tou kytarou, kterou si vybral, stratovský zvuk nedostane. A to je vše. Měli bychom se všichni vrátit k původnímu tématu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Taky může zkusit HSS strata. U kobylky HB, v mezipoloze kobylka - střed je tuším standardně zapojena z HB jen 1 cívka - to nejlepší z klasického zvuku strata zůstává. V cenové relaci, kterou uvádí, by asi za zkoušku stál tento:
http://kytary.cz/fender-lone-star-strat ... /HN112938/
HB Seymour Duncan a singly Texas Special jsou rozhodně lepší, než třeba keramiky, které se dávají na mexické Standardy.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“