Randall RH150G3 - při vyšších hlasitostech vypíná

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
xaero

Randall RH150G3 - při vyšších hlasitostech vypíná

Příspěvek od xaero »

Čau k vánocům jsem si pořídil Randall RH150G3 a k tomu reprobox Randall RS412XJM (300W) problém je v tom že se při určité hlasitosti vypíná :(.

Např. nastavím:
Master volume: 3 , Overdrive volume: 10 >> HRAJE
Master volume: 6 , Overdrive volume: 6 >> HRAJE
Master volume: 4 , Overdrive volume: 10 >> NEHRAJE
Master volume: 7 , Overdrive volume: 7 >> NEHRAJE
Master volume: 10, Overdrive volume: 10 >> HRAJE :shock:

Přijde mi že má reprobox nějakou ochranu a při určité hlasitosti něchce pustit dál. Problém je to že zrovna ta hlasitost při které box vypíná by byla ideální (při nižší mě přehluší bicí) :( a při maximální hlasitosti z toho nic rozumného nevyleze (nebo alespoň ve zkušebně se to už docela mlátí).

Reprobox je připojen přes 8 ohmů na Mono a zkoušel jsem zapojení i přes 4 ohmy jen na dva reproduktory a bohužel nic nepomáhalo.

Budu vděčný za každou radu .. díky ;)
Naposledy upravil(a) xaero dne 19.12.2011 14:29, celkem upraveno 1 x.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero

Re: Reprobox Randall - při vyšších hlasitostech vypíná

Příspěvek od xaero »

Prosím o pomoc ... hlavně bych potřeboval vědět jestli taková věc jako je pojistka hlasitosti doopravdy existuje nebo jestli je problém v něčem jiném a mám se obrátit spíše na prodejce.

Je to můj vůbec první hlavový zesilovač + reprobox.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Moleek

Příspěvek od Moleek »

v Boxu většinou žádný finty nejsou... spíš v hlavě jestli to není
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jak píše Moleek: v tranzistorové hlavě (tvoje má tranzistorovej konec) jsou v koncáku ochrany a podle toho, jak jsou navrženy, mohou omezovat nebo v řadě případů i vypínat zvuk (nadproudová ochrana).

Skoro to vypadá, že ti hlavu přinesl hodnej Ježíšek, ale za pár dnů přijede na saních hnusnej Děda Mráz a odveze si jí do servisu.
Obrázek
xaero

Příspěvek od xaero »

Probůh :( takže si myslíte že reproboxem to není ale je to spíš v hlavě? :(
Já si myslel opak. :(
Kdyby ještě někdo věděl čím by to mohlo být tak budu rád za každou odpověď (obzvlášť rád bych byl kdyby přispěl i někdo kdo má s Randallem RH150G3 nějaké zkušenosti).

Ale každopádně díky moc za rady ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Podle mně tohle je prostě chyba a pomůže servis, nemyslím si, že by takovýhle trn v patě byl v základní výbavě ^^'
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
xaero

Příspěvek od xaero »

No jo no taky si myslím, tady jde ale o to co mám do toho servisu odnést .. hlavu nebo repro?
Podle komentářú to zatím vypadá na hlavu. :(
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Nadproudové ochrany se dávají hlavně do PA beden na ochranu výškáčů - ty jsou choulostivý na přetížení. Do kytarových beden se to necpe, nemělo by to žádný efekt - teda kromě zvýšení prodejní ceny (teda a snížení spolehlivosti :-), což u bedny za desítku nemůžeš chtít - obzvláště pokud má deklarováno 300W - to je taková rezerva (pokud jsou to skutečné watty a ne výmysl reklamního oddělení), že ochranu nepotřebují. Prostě tam bude jenom jack samice - kabely - repráky. Když se to podělá, tak buď to začne chrčet nebo přestane hrát úplně. Může tam samozřejmě být taky studený spoj, že ti to občas vypadne, ale podle toho, co popisuješ, to spíš vypadá na hlavoidní problém - tam je těch možných důvodů podstatně víc.
Otestovat hlavu připojením do jiný bedny - třeba basákovy - by taky pomohlo, možná máte něco ve zkušebně, na co basák hraje... To, že zvuk nebude to pravý, je jedno, jde je o to, jestli to dělá to samý. Nicméně pokud jsi to zkoušel i na jiný zapojení (4 ohmy/2 repro), tak je fakt pravděpodobnější zblblá hlava.

To byla nová hlava nebo druhá ruka?
Obrázek
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Ještě mě napadlo - čím to máš propojený? Zkus vyměnit kabel...
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
xaero

Příspěvek od xaero »

Cybermuff píše:Nadproudové ochrany se dávají hlavně do PA beden na ochranu výškáčů - ty jsou choulostivý na přetížení. ..................

To byla nová hlava nebo druhá ruka?
Díky moc za vysilující odpověď ;)

Obojí je nové.

Myslím že problém bude v hlavě, našel jsem stejných problémů se stejnou hlavou více.
viz. http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic.php?t=5212
nebo zde http://mtsforum.grailtone.com/viewtopic.php?t=4547

Jinak reprobox i hlava si myslím za tu cenu hraje výborně.
Viděl bych to asi tak že až bude nejméně času na hraní tak vezmu hlavu zpět do obchodu s hudebninami a společně to tam vyzkoušíme a případně vyreklamujeme ;).

Díky moc za rady ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
xaero

Příspěvek od xaero »

Kryšpín píše:Ještě mě napadlo - čím to máš propojený? Zkus vyměnit kabel...
Propojené to je RockCablem, vypadá přesně takto Obrázek
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Nechci být za pitomce, možná to je ok, ale není to nástrojovej kabel?
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kryšpín píše:Nechci být za pitomce, možná to je ok, ale není to nástrojovej kabel?
Neřek bych,... Koukni na velikost jacku a "toho válce" za ním
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
xaero

Příspěvek od xaero »

Nebuj je to kabel mezi box a hlavu ... v hudebninách mi ho přihodili přimo k tomu randallovi.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

xaero píše: Viděl bych to asi tak že až bude nejméně času na hraní tak vezmu hlavu zpět do obchodu s hudebninami a společně to tam vyzkoušíme a případně vyreklamujeme ;).
No ona je otázka, jestli - když jsi to kupoval teď - by nebyla šance to vyměnit kus za kus. Pokud budeš otálet, půjde to do záruční opravy a to se může protáhnout klidně na 3 týdny (nevím, kdo to u nás servisuje). Slušný prodejce/distributor by ti mohl vyhovět.
Osobně bych zkus okamžitě domluvit s nima výměnu, pokud je to možné. Teprve pokud by to z nějakého důvodu nešlo, čekal bych na dobu, kdy bude "nejméně času na hraní".
Obrázek
xaero

Příspěvek od xaero »

Jojo díky moc za radu ;) zítra si tam zajdu.
Bohužel při koupi byl na obchodě pouze jeden kus a myslím že teď tomu nebude jinak.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
filcek
Bandzone: http://bandzone.cz/bombatolcser
Bydliště: Kousek od Brna v jedné takové krásné vesničce jménem Blučina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filcek »

Borci mě to dělá uplně to samí... :shock:
kytara:Washbern x-10
krbička:Digitech grunge distortion
kombo:Laney lxd 120w 2x12''
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tak s tím úplně to samé udělej, ne? ;)
xaero

Příspěvek od xaero »

Já sem ho reklamoval a dostal zpět peníze a raději si koupil Marshalla. Ze servisu napsali že je to výrobní vlastnost toho aparátu. V obchodě se se mnou naštěstí nehádali a bez řečí mi vrátili peníze.

PŘEJMENOVAL JSEM TÉMA ABY BYLO ZŘEJMÉ ŽE JE TO CHYBA HLAVY, NE BOXU

Abych toto téma shrnul.

Randall RH150G3 - Zvukově dobrý aparát za dobré peníze který ale trpí touto vadou. Neříkám že se to děje se všemi RHčky ale můj konkrétní kus to dělal a vidím že nejsem sám.
Proto se při případné koupi nebojte aparát pořádně vyzkoušet a zahrňte tento problém do svého rozhodování zda si ho koupit/nekoupit.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
filcek
Bandzone: http://bandzone.cz/bombatolcser
Bydliště: Kousek od Brna v jedné takové krásné vesničce jménem Blučina
Kontaktovat uživatele:

Re: Randall RH150G3 - při vyšších hlasitostech vypíná

Příspěvek od filcek »

Zdarec tak poprvé sem to vyměnil kus za kus měl sem strach aby mi neměnili aji tu bednu protože sem to koupil spolu jako kdyby v saďe ale nakonec ještě že tak tá bedna je skvělá Vintage 30 4x no zdarec.(budu pokračovat dál ) samozdřejmě že aji ten novej kus dělal uplně to samí od 0 až 6 volume hrálo 6-7,5 ee nic vypínalo 8-10 hrálo uplně to samí jak u tebe tak sem se nasral dal sem to ke kořeňovi kterej opravuje komba zesáky atd.A teď se podrž..hodili sme to na měřák napíchli na to odpory a položili na dřevjený podložky ten zesák tam kde to vypínalo šahal až na 250watú ty dřevjený podložky byly propálený takže ten zesák je tak předimenzovanej že kdyby to nevypínalo tak ti to vypálí všechny čtyři repráky .Takže teď to mám doma a musim s tim vodehrát celej červen koncíky ale v červenci nic nemáme tak to k němu dám zpátky a von tu pojistku upraví taky aby nespínala a před zesák hodí tak aby pouštěl fakt 150 W a nebo tu pojistku vyrve a já si budu muset koupi ještě jednu bednu .Tak takhle to je s tady s těmi zesáky. :wink:
kytara:Washbern x-10
krbička:Digitech grunge distortion
kombo:Laney lxd 120w 2x12''
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“