Zdravím všechny kytaristy,
zajímalo by mě, jakým způsobem vy pokročilejší dosahujete čistého zvuku, např. při hraní několikaoktývových stupnic s přechodem přes všechny struny. Při sestupu je většinou lehčí struny tlumit, ale jak to řešíte při vzestupu ? Někdo tlumí palcem, někdo posouvá celou ruku, jsou ještě nějaké jiné způsoby ? Abych byl přesnější, trápí mě problém, kdy zahraju tón na jedné struně a přecházím na další, prst zvednu ze struny, nicméně struna zahraná zní i po zvednutí prstu a je to nehezké.
Adiós!
Čistý zvuk
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Čistý zvuk
hoj, nepatřím sice k těm pokročilejším, ale ještě se to dá třeba tlumit prstem na levé ruce. Když přimáčkneš tón na nové struně, tak se tím prstem dotýkej i vedlejší struny, aby ji to tlumilo.
Tohle se učí při string skippingu. Používá se k tomu levá ruka a to tak že při přechodu prst na nižší struně akorát povolíš ale necháš ho na struně přičemž jí tim máš zatlumenou
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
-
Teorge
No u skippingu to už asi jinak nejde, ale pokud jde strunu po struně, tak mi přijde jednoduší to tlumit tím mým způsobem. Ale to už bude spíš individuální záležitost 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Osobne tlumim strunu nad prstem kterym ji drzim a jeste trsatkovou rukou se dotykam tak nejak palcem + jakoby palmmutuju. Bohuzel, jde mi to na prd a obcas z toho vseho utlumovani vznikaj dost nechutny zvuky jak narazim do strun atd... (coz je problem hlavne pri zkresleni)
Hodně budem někde...