Behringer FCB 1010

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer FCB 1010

Příspěvek od Fade »

Je to snad nejpoužívanější MIDI kontroler a je spolehlivý. Já ho mám a nezklamal mě. Je to taky jediná věc od Behringera, kterou bych vzal (protože přes ni nejde audio signál) :D
Za ty prachy nic jiného tak dobrého podle mě neseženeš.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

zdravím, možná ta otázka už tady padla, mohl by mi FCB sloužit jako Fswitch přepínání kanálů u hlavy Valveking a zároven taky přepínač efektů u G-major ???
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

FCB ti bude přepínat presety s maprogramovanými efekty na každém efektovém midi prcesoru. Relé na FCB ti bude přepínat až 4 kanály na jakém koliv ampu, některé ampy mají dva jacky na přepínání, stačí upravit kabel. U ampů se speciálním přepínačem 5 - 7.pin kabel budeš muset použít ve většině případech original přepínač.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

dobré díky to jsem potřeboval vědět :-)
Kvetak

Příspěvek od Kvetak »

zdar lidi potřeboval bych poradit: mám efektor alesis quadraverb, preamp rocktron gainiac a konec rocktron 50/50. efekty a zkreslení z preampu chci ovládat pomocí fcb 1010.
problém je v nastavení a programování fcb. pokud chci naprogramovat zapnutí/vypnutí zkreslení z preampu pod některý pedál z fcb (zdířka switch) tak toto sice funguje, ale příslušný pedál musí být pořád sešlápnutý (tzn.musí se na něm pořád stát, aby zkreslení bylo zapnuté) - nevím proč nefunguje "normální sešlápnutí pedálu".. nicméně se mi podařilo ovládání zdířky switch nějakým způsobem dostat pod tlačítko UP, což se mi ale nezamlouvá.
co se týče komunikace fcb s quadraverbem, quadraverb jsem podle manuálu nastavil pro midi, fcb přepíná mezi jednotlivými efekty, nicméně stále mi nejde přiřadit k jednotlivým presetům příslušné zvuky, které chci. mám pocit, jakoby se nastavení neukládalo. stále nějak nevím, na jakém principu to celé vlastně funguje - je příslušný zvuk z quadraverbu označen konkrétním číslem, které musí být nastavené i na fcb?? jak se pak tedy naprogramuje pod určitý pedál např. přidání gainu?? nebo se mi pod příslušný preset uloží zvuk, který mám zrovna na quadraverbu zapnutý?? nemám prakticky žádné zkušenosti z midi, tak prosím poradte, jsem z toho poněkud neštastný. díky
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Alesis quadraverb funguje určitě stejně jako ostatní, nevím jestli jsi zvolil vhodnou variantu programu, ale na efektoru si navolíš pod určitými presety různé kombinace efektů je každému zvuku co chceš v preampu použít. FCbéčkem pak přepínáš hotové presety, a zároveň pod ně si naprogramuješ zapnutí switchů. Pedály si aktivuj na volume a druhý na jiné modulace nějakého efektu v alesis quadraverb, tředa delaye nebo whamy. Je tu jedno takové základní jednoduché vidko, sice s Majorem, ale funkce stejná.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

S tím přepínáním kanálů se to snad dá přestavit v základních nastaveních, aby to fungovalo na jedno sešlápnutí, ne kontinuálně, což je tovární nastavení.
habera

Příspěvek od habera »

Zdárec muzikanti,už jsem bezradnej,mám GR 55 a do dnešního dne se mi nepodařilo rozchodit volume pedály A/B na FCB 1010,pořád to spolu nekomunikuje,tak si myslím,že budu muset vyměnit Epromku. Zajímalo by mně co to obnáší,kde ji koupit,instalace,zda to zvládnu sám.Díky za každou radu.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Taky mi to nešlo. Stačilo udělat kalibraci celého FCB podle návodu a rozchodil jsem to v pohodě ;)
habera

Příspěvek od habera »

Fade píše:Taky mi to nešlo. Stačilo udělat kalibraci celého FCB podle návodu a rozchodil jsem to v pohodě ;)
A zkoušel jsi to s GR55?Prolezl jsem různý fora a docela mají s GR55 problém,ale nikdo nenapíše jak ho odstranit,proto se ptám jestli náhodou nemáte nějaký tip.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To ne, akorát vím, že když jsem hýbal expression pedálem na FCBčku, tak Major nepříjmal žádná data. Zkalibroval jsem tedy FCB a potom s Majorem začal komunikovat
Kvetak

Příspěvek od Kvetak »

tak už jsme to nějak rozchodil. jen je furt problém u quadraverbu, když chci uložit zvuk, kterej sem si upravil, tak mi to nabízí lokaci místo 0-99 (jak je uvedeno v návodu) jen 1-9. takže se mi zvuky neukládaj tam, kam bych potřeboval a u fcb jsou pod jinými presety. takže nevím co s tím
Kvetak

Příspěvek od Kvetak »

ZDAR, potřeboval bych menší radu:
pořídil jsem si midi/usb převodník http://kytary.cz/bespeco-bmusb/HN112344/ nicméně když chci připojit quadraverb nebo fcb k počítači, tak je to prostě nenačte. obzválšt by se mi hodilo připojit k pc quadraverb, pač nakonfigurovat si svůj zvuk na tak malém displeji, kterým quadraverb disponuje je nadlidský úkol. :) chci se zeptat co používáte za software? pač je já si stáhnul Midi quest, představoval jsem si, že editor u quadraverbu bude vypadat nějak takhle http://www.squest.com/Windows/Instrumen ... index.html
díky moc za každou radu
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ono se nema nic "nacist" ... kdyz pripojis FCB nebo QV.
neco se ma "nacist" kdyz pripojis to Bespeco (v systemu se objevi novy MIDI port), pak uz se nic nemeni.
Kvetak

Příspěvek od Kvetak »

bespeco se mi sice načte, ale co dál??
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ja nevim ... zalezi na tobe, na tom v cem co delas. v programu, ve kterem delas, nastavis to bespeco jako midi vstup/vystup.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Pokud požíváš nějaká soft,vždy musíš určit ( nastavit ) Program change ( číslo zařízení do kterého bude midi ovladač vysílat , a cestu - controllery 1 - 16 . popřípadě quadraverb umí ukládat řetězec nastavení přímo pod presety stejně jako Gmajor atd. Pak zadáš Progr.Chan. + číslo presetu a pedály používáš přes controllery, ale ty musíš nastavit stejně v obou zařízení.
Jestli ti midi port funguje, se můžeš přesvědčit v nějakém free FCB editoru.
Lukes

Příspěvek od Lukes »

Zdravím koupil sem si Behringer fcb 1010 potřeboval bych poradit jak naprogramovat pedály A a B na FCB. při kalibraci semi zkalibruje jen jeden pedál B. U pedálu A semi při kalibraci objeví jíná hodnota naž je 08..
Dá seto nejak zmenit? A ješte jestli se musí neco pak ješte nastavit v gsp Aby jsme mel na pedálu A kvákadlo a na pedalu B třeba volume pedal..Dik za odpoved Lukes
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Může to být dioda, popisoval jsem to na začátku vlákna, jinak v GSP musíš nastavit stejné cesty jako na FCB, s tím že pokud chceš modulovat nějaký efekt pedálem máš v GSP další nastavení.
Lukes

Příspěvek od Lukes »

Tak už jsem zkalibroval a FCB sem nastavil podle videa na youtube..Při hýbání s pedály bliká ledka na GSP TAk podály komunykují s GSP Ale pořád nevím jak nastavit přesne to GSP ?? dal sem midi controls-CC map controler-tam jsem dal 1EXP PDL..A pořád se nic nedeje. Mohl by me nekdo navést jak teda nastavit to GSP ...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“