yamaha psr e 333

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
tienzl

yamaha psr e 333

Příspěvek od tienzl »

prosím o radu jsou tyto klávesy dobré pro začátečníka moc děkuji za rady :D
Paris
Rádce

Re: yamaha psr e 333

Příspěvek od Paris »

ano.

(ovsem pro zacatecnika, co chce hrat na keyboard.
jen pro jistotu: nejde o zacatecnika, co bude hrat na piano?)
tienzl

Příspěvek od tienzl »

jde o uplného začátečníka :oops:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to je ok, v tom problem neni ... ja jsem se jen (pro jistotu) zeptal, jestli ten zacatecnik hodla hrat na keyboard (pak je vsechno v poradku), nebo jestli bude chtit hrat (a treba chodit se nekam ucit) na piano (pak by to byl asi malicko problem a chtelo by to poridit spis (treba elektricke) piano, nez klavesy).
tienzl

Příspěvek od tienzl »

jak to myslíte chtěla jsem pak chodit do lidové školy protože sama se to asi nenaučím :cry: chtěla jsem prvně fox bk 818 ale všichni mě přesvědčovali o těchto yamahách prosím o odpověd :oops:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tienzl píše:chtěla jsem pak chodit do lidové školy...
Pořád se ptám na to samé:

A) Budete do té skoly chodit hrát na keyboard? (pak je to v pořádku, keyboard bude vyhovující)
nebo
B) Budete do té školy chodit hrát na piano? (pak by to byl asi problém, a chtělo by to pořidit spíš piano...)
tienzl píše:chtěla jsem prvně fox bk 818 ale všichni mě přesvědčovali...
Ano, to (přesvědčování) bylo asi správné.
tienzl

Příspěvek od tienzl »

a aš se naučím tak bych tedy nezahrála na piáno ? kvuli počtu kláves ?mám v umyslu si pak koupit digitální piáno
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ne, jen kvuli poctu klaves to neni.

a kdyz mate v umyslu poridit piano (a jestli chapu co pisete, tak i chodit na piano do skoly ... i kdyz odpoved tu porad neni), tak proc kupovat keyboard? neni to zbytecne vyhazovani penez? (chapu, ze je keyboard dostupnejsi. ale hrat na piano se na nem nenaucite ... a ucitel vas zrejme s takovym nastrojem ani nevezme.)
tienzl

Příspěvek od tienzl »

já sem stoho jelen :shock: chodila bych na keyboard no a aš budu fakt něco umět protože si myslím že to hned tak rychle nebude tak do budoucna bych chtěla nějaké to elektronické piáno víte jak je ve dřevě bude v tom nějaký problém moc děkuji za odpověd :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja se priznam, ze vam moc nerozumim. tedy zjednodusene - na prvni otazku (jestli je ta 333 vhodna pro zacatecnika) jsem odpovedel (ano).

a k tomu ostatnimu mohu rict jen to, ze pokud je vasim cilem naucit se hrat na piano, poridte si piano. neznam zadnou skolu, kde by vyuka hry na piano zacinala vyukou hry na keyboard. pokud je cilem naucit se na keyboard, pak uz odpoved znate (tedy ze ta Yamaha bude vhodnejsi nez ten Fox).
tienzl

Příspěvek od tienzl »

děkuji nevěděla jsem že je to tak složité jaké potom doporučujete klávesy v tom dřevě víte v tom dřevěném stojanu aby to vypadalo
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ono to neni "aby to vypadalo" ... v pianu je (krome dalsiho) jina mechanika (kladivkova), kterou bezny keyboard nema .... A pokud se chcete ucit na piano, zacatek na keyboardu by vam mohl pozdeji prinest problemy s navyky a hlavne s uhozem (stryc pianista dokonce rikal "znicit diteti ruku').

A co se tyka o doporuceni digitalniho piana, neni to ani jednoznacne, ani jednoduche. Hodne zalezi na tom, kolik jste ochotna obetovat penez, za 5.000,- to nebude. S tezkym svedomim a primhourenim obou oci by se (mezi novyma nastrojema) dalo vybrat neco v hladine kolem 15-20.000,- (dalsi moznosti je nastroj z bazaru (nebo na splatky, ale to je jen vase rozhodovani)).

(edit: Ted nedavno se na trhu objevil dalsi vyrobce s pianem za 13-14.000,- korun, ale nikdo tu zatim o nem nic nepsal. Treba ho v dohledne dobe potkam (nebo nekdo jiny potka) nekde na prodejne...
edit2: tak tohle uz neplati. dosel jsem se na to podivat (shanel jsem neco jineho a mel cestu okolo) a imho to nestoji za to... na uceni to neni.)
Naposledy upravil(a) Paris dne 20.12.2011 19:00, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

tienzl píše:děkuji nevěděla jsem že je to tak složité ...
Ono je to o technice. Není nic složitějšího než přeučovat techniku hry (práce, přístupu, ... - platí to obecně). Takže stejně jako tenis může být přínos pro stolního tenistu, ale naopak je to právě špatně, tak totéž platí i zde. Keyboard má prostě zcela jinou klaviaturu co se techniky hry týče (síla úhozu, chování, ...), čili jako "příprava pro klavír" rozhodně nebude.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hush

Příspěvek od Hush »

tienzl píše:já sem stoho jelen :shock: chodila bych na keyboard no a aš budu fakt něco umět protože si myslím že to hned tak rychle nebude tak do budoucna bych chtěla nějaké to elektronické piáno víte jak je ve dřevě bude v tom nějaký problém moc děkuji za odpověd :)
Pokusím se Vám v tom stručně udělat jasno:
Pokud se v lidušce naučíte hrát na keyboard, nebudete umět hrát na klasické piáno - tedy snad něco brnkat, ale rozhodně ne hrát! V tomto případě, jak píše Paris je ta 333 naprosto vyhovující!
Jestli uvažujete o tom, že si v budoucnu koupíte el. piano a chcete na ně obstojně hrát, šetřete peníze už teď - nekupujte keyboard ale rovnou el. piano (obstojné casio se dá sehnat kolem 10k) a zároveň se rovnou přihlaste do lidušky na hru na piáno! Protože když budete umět hrát na piáno, tak keyboard zvládnete docela lehce! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“