WAH-WAH
Pravidla fóra
Re: WAH-WAH
Už jste viděli nové signature Cry Baby ?
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
máte tady zkušenosti se signature wah wah pedály ??
vyplatí se kupovat signature wah wah o proti klasickýmu wah wah ??
jsou tam ve výsledku velký rozdíly ?
hlavní rozdíl bude samozřejmě jaký použiju zesilovač/kombo a kytaru (Snímače) ale ty fičury co dávají do těch signature modelů jsou tak zásadní pro zvuk ?
má např. cenu připlácet za signature wah wah Satrianiho/ Hammeta vs klasic/original dunlop wah wah ?
Děkuju za názory
vyplatí se kupovat signature wah wah o proti klasickýmu wah wah ??
hlavní rozdíl bude samozřejmě jaký použiju zesilovač/kombo a kytaru (Snímače) ale ty fičury co dávají do těch signature modelů jsou tak zásadní pro zvuk ?
má např. cenu připlácet za signature wah wah Satrianiho/ Hammeta vs klasic/original dunlop wah wah ?
Děkuju za názory
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Oplatí, měl jsem signature Tremonti a teď mám Bad Horsie /Vai/ od Morley. Jsou to jediné kvákadla, které mají spínají položením nohy, takže jsem neměl jinou možnost při výběru.
Připlácet má cenu pouze v případě, že si vedle sebe postavíš nějaký standardní wah a signature wah svého miláčka idola, a budeš porovnávat. Nejlépe na své kytaře a na svém aparátu. Buď zjistíš, že je to takový rozdíl oproti standardu a tak se to blíží miláčkově zvuku (protože ty máš samozřejmě zbytek vybavení, tj. celý řetězec kytara - efekty - zesilovač ty samé jako miláček), že bez toho prostě nemůžeš žít. Anebo zjistíš, že ten rozdíl, který by ospravedlnil dvojnásobnou cenu, neslyšíš, a vys...š se na signature. Anebo třetí možnost, uslyšíš prd, ale signature si koupíš. Protože budeš blíž svému miláčkovi, nebo bůhví proč vlastně ...
ibanez weeping daemon ma moznost obojiho - spinat nohou nebo pres spinac.bubucci píše:Oplatí, měl jsem signature Tremonti a teď mám Bad Horsie /Vai/ od Morley. Jsou to jediné kvákadla, které mají spínají položením nohy, takže jsem neměl jinou možnost při výběru.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jdi si na nějaký signature wah zahrát a sám poznáš, jestli to má nebo nemá smysl. Na to ti nikdo nedokáže moc objektivně odpovědět, když jen sám ty víš, co za features a zvuk hledáš.Rainmaker píše: vyplatí se kupovat signature wah wah o proti klasickýmu wah wah ??
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to spinani nohou lze osetrit i pres wah pad od g-lab, sam ho snad brzo koupim.
jinak jak pise nero, zalezi na vlastnostech konkretniho modelu signatura/nesignatura. samotnyho me momentalne trochu hloda zakk wylde signature wah, predtim jsem mel chvili pujceny slash signature a ten mel zas par veci co normalni seriovka nema (mimo jineho frekvencniho naladeni napr diodu a spinatelny boost). me treba neprijde ze bych u signature veci obecne nejak moc priplacel za jmeno, kdyz uz to je v ramci moznosti odlisne od bezne seriovky.
jinak jak pise nero, zalezi na vlastnostech konkretniho modelu signatura/nesignatura. samotnyho me momentalne trochu hloda zakk wylde signature wah, predtim jsem mel chvili pujceny slash signature a ten mel zas par veci co normalni seriovka nema (mimo jineho frekvencniho naladeni napr diodu a spinatelny boost). me treba neprijde ze bych u signature veci obecne nejak moc priplacel za jmeno, kdyz uz to je v ramci moznosti odlisne od bezne seriovky.
Kinx: Jaký chceš kupovat G Lab Wah Pad? Ten true bypass, nebo jen tu podložku co spolupracuje s TB-looperem/controllerem GSC? Mám ten samostatný (TB) v kombinaci s G. Dennis Wah+, a je tam jeden nešvar. Při zapnutí, pokud je wah v poloze na špičce, nebo kousek za ní, asi tak do prostřed chodu, se ozve při sepnutí hlasité ostré zakviknutí. Zeslabuje se to směrem k patě a odprostředka už to tam není. Při kvákání už to tam není, jde jen o ten první moment zařazení signálu z wahu, jako nějaké vybití kondíku či co. Naučil jsem se s tím žít, nechávám pedál ve výchozí (a konečné) pozici na patě, ale je to nepříjemné omezení. Nevím, zda je to wahem GD, nebo vadným Wah Padem, resp. jeho konstrukční nedostatek (ale nenašel jsem nikde, na YT ani v diskusích k Wah Padu, že by to někomu dělalo). Ještě zkusím napájet wah z jiného zdroje, než z toho integrovaného ve wah padu (napájí se wah pad, a z něj jde napájecí kablík pro wah). Samozřejmě zkusím s jiným wahem, až bude příležitost. Je to jinak skvělá věc, reaguje to citlivě, a TB je skutečně non-buffered TB (je to asi na relátko), poznám to nejen uchem, ale podle EHX Double Muffa, který nese nelibě bufferovaný signál.
tak me v sobotu dorazil ibanez weeping daemon jr. Velice mile prekvapeni. Ja mam dunlop original crybaby a ten ibanez mi prijde o tridu lepsi co se tyce mechanickeho provedeni a teda uvedeni do chodu seslapnutim je pecka
, presen tohle me chybelo u crybaby, kde na to clovek musi hampnout jako slon, aby se to zaplo/vyplo. Co se tyce zvuku, tak jsem srovnani nedelal.
nevíte náhodou jaký Wah Wah pedály používali Dave Murray a Adrian smith na začátku 80 let v Iron Maiden ?
byly to cry baby clasic ?
jen takovej dotaz
jsou 2 verze
Dunlop GCB95 Crybaby Wah
a
Dunlop GCB95F Crybaby Classic
to F značí Fasel induktor kterej prej nebyl dlouhobě dostupnej a právě ten Fasel se používal u prvních kvákadel který Dunlop vyráběl
pokud bych chtěl tedy kvákadlo který se co nejvíc podobá zvuku z 80 let měl bych si koupit to s označením F ?
byly to cry baby clasic ?
jen takovej dotaz
jsou 2 verze
Dunlop GCB95 Crybaby Wah
a
Dunlop GCB95F Crybaby Classic
to F značí Fasel induktor kterej prej nebyl dlouhobě dostupnej a právě ten Fasel se používal u prvních kvákadel který Dunlop vyráběl
pokud bych chtěl tedy kvákadlo který se co nejvíc podobá zvuku z 80 let měl bych si koupit to s označením F ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Neřekl bych, že wah-wah hrál až tak podstatnou roli ve výbavě obou kytaristů IM, u Adriana si ani nevybavuju, kde ho používal. Proč si je obě vedle sebe nevyzkoušíš a nevybereš, které ti pro požadované zvuky vyhovuje víc?
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Pomalu uvažuju o koupy wah wah pedlu,a le nikdy jsem krz něj nehrál, atak nevím jakej si pořídit, jako první?
Mám si koupit nejlevnější od behringra anebo od voxe? Nevím, jak, co funguje s kombem(roland cube)? Snad nemusím mít bossácký wah jen kvůli značce, ne?(je drahej)... a na začátek?
Mám si koupit nejlevnější od behringra anebo od voxe? Nevím, jak, co funguje s kombem(roland cube)? Snad nemusím mít bossácký wah jen kvůli značce, ne?(je drahej)... a na začátek?
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Zrovna wah se Behringeru moc nepovedl (zřejmě výjimečně nekopírovali osvědčené předlohy a zkusili vlastní návrh), tomu se vyhni. Do 2000 Kč pořídíš základní modely Vox i Dunlop-Cry Baby, je třeba vyzkoušet, který by ti sednul víc. Některé modely, tuším, že to nejlevnější Cry Baby, ale docela žerou signál (najdi si tady na fóru). Do 2k se dají pořídit i základní modely Morley, které mají optické ovládání (nebudeš mít po čase problémy s chrastěním potenciometrů), dokonce i velmi skladný Morley Mini jsem někde viděl pod 2k (a na Kytarách málo přes 2k). Podobnou konstrukci mají wahy George Dennis (nejlevnější model je ale možná klasicky s potenciometrem).
Jen málo přes 2k stojí Ibanez Weeping Demon Jr., který má úžasnou vychytávku - aktivuje se už položením nohy na pedál. To najdeš až na dražších modelech, případně si musíš koupit G Lab podložku za cenu celého wahu. O kus výš je lunchie postnul ukázku a mikrorecenzi.
http://www.audiotek.cz/product-41994-ib ... wah-wd7-jr
Jen málo přes 2k stojí Ibanez Weeping Demon Jr., který má úžasnou vychytávku - aktivuje se už položením nohy na pedál. To najdeš až na dražších modelech, případně si musíš koupit G Lab podložku za cenu celého wahu. O kus výš je lunchie postnul ukázku a mikrorecenzi.
http://www.audiotek.cz/product-41994-ib ... wah-wd7-jr
Crybaby z bazaru ...lehce pres litr se da sehnat, podle nabidky.viwalda píše:Pomalu uvažuju o koupy wah wah pedlu,a le nikdy jsem krz něj nehrál, atak nevím jakej si pořídit, jako první?
Kdo chce dlouhy chod tak treba Michalika z bazaru.
do dalsich variant bych sel az budes vedet co od kvakadla opravdu chces (muze se ukazat ze treba vubec nic
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ty GD se dají sehnat asi nejlevněj, viděl jsem i kolem 700kč. Ty PMT/michalik mají výraznější kvákání než to GD a celkově se mi líbili víc. Crybaby je taková klasika, ale ten chod /mechanicky i zvukove/ mě odobně moc nesedne...
EHX přichází s docela převratnou novinkou. Na videu od 7:50:
Těžko říct, co si o tom myslet. Ale napadá mě hned problém s pohybem kabelů a konektorů, jak signálových, tak napájecích. Není to sice rotace o velký úhel, ale neplechu by to časem dělat mohlo, kontakty mají být podle mě v klidu.
Těžko říct, co si o tom myslet. Ale napadá mě hned problém s pohybem kabelů a konektorů, jak signálových, tak napájecích. Není to sice rotace o velký úhel, ale neplechu by to časem dělat mohlo, kontakty mají být podle mě v klidu.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kirk Hammet si z toho udělá boty a má vyřešené
Jaké je spínání? jak to připevnit do pedalboardu ?
Jaké je spínání? jak to připevnit do pedalboardu ?
Spínání jsem z toho nevykoukal, ale zřejmě se sepne pohybem. V tom případě by mě zajímalo, zda je to TB, který jinak EHX u krabiček preferuje. Upevnění na PB: No, velcro na spodek asi ideální nebude
...
Napadají mě nějaké pružné závěsy kolem signálových jacků, které by ho držely zhruba v pozici na PB, nebo vyrobit si pro něj nějakou ohrádku, chlíveček.
Edit: Spínání pohybem ke špičce, nevím, zda je tam spínač, ale je slyšet nějaké cvaknutí.
Napadají mě nějaké pružné závěsy kolem signálových jacků, které by ho držely zhruba v pozici na PB, nebo vyrobit si pro něj nějakou ohrádku, chlíveček.
Edit: Spínání pohybem ke špičce, nevím, zda je tam spínač, ale je slyšet nějaké cvaknutí.
- OndrejCvrk
Tak tahle věc se mi zrovna od EHX nelíbí, já osobně bych tomuhle moc nevěřil. Raději si šlápnu na skutečný pedál, který má v sobě potenciometr. Navíc to kvákadlo bude držet v pedalboardu, když ho připevním suchým zipem, tohle snad ani nevím, jak bych tam upevnil. Navíc, jak říkal Fořt, tak ten pohyb signálových a napájecích kabelů, no nevím nevím, moc se mi to nezamlouvá. A nevíte, co je za to spínání? Je tam nějaký optický senzor? Mám dojem, že tam žádný mechanický spínač není a tudíž by to asi neměl být true-bypass, jak je u EHX zvykem 
Jinak věc druhá, nejspíš si koupím levný vox V845, takže to snad bude stačit na blbnutí. Je nutné pro ,,rackování´´ vyloupnout buffer? Bude to aspoň trošku rackovat, když tam bude? Moc se mi do toho nechce zasahovat, když se mi nebude moc líbit, tak bych ho chtěl dát pryč. Ale nevím, jak budu spokojen, s wah wah jsem se setkal jen v multiefektu od bosse, ale nějak extra jsem to nestudoval, takže je to má první zkušenost s ,,opravdovým´´ kvákadlem, ne jeho simulací.
Jinak věc druhá, nejspíš si koupím levný vox V845, takže to snad bude stačit na blbnutí. Je nutné pro ,,rackování´´ vyloupnout buffer? Bude to aspoň trošku rackovat, když tam bude? Moc se mi do toho nechce zasahovat, když se mi nebude moc líbit, tak bych ho chtěl dát pryč. Ale nevím, jak budu spokojen, s wah wah jsem se setkal jen v multiefektu od bosse, ale nějak extra jsem to nestudoval, takže je to má první zkušenost s ,,opravdovým´´ kvákadlem, ne jeho simulací.
Na to samé se chci zeptat s V847OndrejCvrk píše: Jinak věc druhá, nejspíš si koupím levný vox V845, takže to snad bude stačit na blbnutí. Je nutné pro ,,rackování´´ vyloupnout buffer?
EDIT:
OndrejCvrk, TADY je pro nás oba odpověď.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M