snimace Fender Custom '54 strat

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
bubo69

snimace Fender Custom '54 strat

Příspěvek od bubo69 »

Koupil jsem vyse zminene snimace. Rozbalil jsem je, ale chybi mi na nich jakykoliv popis (krome samolepky Custom Shop). Takze nejsem schopen indentifikovat ktery kam patri (B,M,N). Vlastne pri absenci jakehokoliv popisu jsem na vazkach zda-li to jsou opravdu originaly. Magnety jsou hrube opracovane. Mate nekdo zkusenosti se snimaci od Fendera. Jde o tyto: http://www.fender.com/products/search.p ... 0992112000 Diky!
qwer
Odborník

Re: snimace Fender Custom '54 strat

Příspěvek od qwer »

U sady 54 je krkový a prostřední snímač to samé, kobylkový je odlišný - měl by být nějak označen (není tam tečka, jinak barevný káblík apod.?). U dražších snímačů od Fender žádný popis ani part number nebývá.
jastud

Příspěvek od jastud »

Podle Fendrových stránek se dají rozlišit změřením jejich stejnosměrného odporu: Krkový a prostřední by měly mít odpor 5,9 kOhm a nejspíš jsou zaměnitelné, kobylkový má odpor 6,5 k Ohm.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Krkový a prostřední - jeden by měl mít opačně orientované vinutí a magnety, jinak by nefungoval hum cancelling v mezipolohách(?). Ale který to je, poznáš nejspíš jen v kombinaci s kobylkovým. Ale třeba to nemají, aby to bylo echt vintage, jako v roce 1954, kdy neměl o hum cancellingu asi nikdo ponětí, mezipolohy na stratu nebyly (napevno, tj. byl 3-polohový místo 5 polohového switche).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Prostřední snímač by neměl být u této sady opačně orientovaný.
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Dik, dam vedet jak to dopadlo se zvukem.
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Tak me napadlo, muzu prohodit draty prostredniho snimace? Rovnalo by se to opacnemu vinuti a rusily by se brumy?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Myslím, že to bys ho zapojil v protifázi, ale orientace magnetického pole by se neměnila, takže poznal bys to na slabounkém a vykastrovaném zvuku (u singlů má protifáze význam jen při sériovém zapojení), ale brum by zůstal.
bubo69

Příspěvek od bubo69 »

Tak v rychlosti prvni dojmy ze zvuku. Snimace maji doopravdy vice harmonickych kmitoctu jak slibuje manual. Az nebezpecne vic - pridani vysek na VOX AC30 delalo obzvlaste pri nakreslenem zvuku neplechu! Pri stazeni vysek na kombu se zvuk srovnal. Cisty zvuk i zkresleny jsou frekvencne vyrovnanejsi a pri nakreslenem zvuku jsou struny velmi dobre zvukove od sebe oddelene. Cisty zvuk (o ten mi slo) je prijemne vyrovnany, (snad jen stredovy snimac je prilis 'kulaty') attack je velmi pekny (zvlast u kobylky). Tot zatim vse.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“