snimace Fender Custom '54 strat
Pravidla fóra
snimace Fender Custom '54 strat
Koupil jsem vyse zminene snimace. Rozbalil jsem je, ale chybi mi na nich jakykoliv popis (krome samolepky Custom Shop). Takze nejsem schopen indentifikovat ktery kam patri (B,M,N). Vlastne pri absenci jakehokoliv popisu jsem na vazkach zda-li to jsou opravdu originaly. Magnety jsou hrube opracovane. Mate nekdo zkusenosti se snimaci od Fendera. Jde o tyto: http://www.fender.com/products/search.p ... 0992112000 Diky!
Re: snimace Fender Custom '54 strat
U sady 54 je krkový a prostřední snímač to samé, kobylkový je odlišný - měl by být nějak označen (není tam tečka, jinak barevný káblík apod.?). U dražších snímačů od Fender žádný popis ani part number nebývá.
Podle Fendrových stránek se dají rozlišit změřením jejich stejnosměrného odporu: Krkový a prostřední by měly mít odpor 5,9 kOhm a nejspíš jsou zaměnitelné, kobylkový má odpor 6,5 k Ohm.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Krkový a prostřední - jeden by měl mít opačně orientované vinutí a magnety, jinak by nefungoval hum cancelling v mezipolohách(?). Ale který to je, poznáš nejspíš jen v kombinaci s kobylkovým. Ale třeba to nemají, aby to bylo echt vintage, jako v roce 1954, kdy neměl o hum cancellingu asi nikdo ponětí, mezipolohy na stratu nebyly (napevno, tj. byl 3-polohový místo 5 polohového switche).
Prostřední snímač by neměl být u této sady opačně orientovaný.
Dik, dam vedet jak to dopadlo se zvukem.
Tak me napadlo, muzu prohodit draty prostredniho snimace? Rovnalo by se to opacnemu vinuti a rusily by se brumy?
Myslím, že to bys ho zapojil v protifázi, ale orientace magnetického pole by se neměnila, takže poznal bys to na slabounkém a vykastrovaném zvuku (u singlů má protifáze význam jen při sériovém zapojení), ale brum by zůstal.
Tak v rychlosti prvni dojmy ze zvuku. Snimace maji doopravdy vice harmonickych kmitoctu jak slibuje manual. Az nebezpecne vic - pridani vysek na VOX AC30 delalo obzvlaste pri nakreslenem zvuku neplechu! Pri stazeni vysek na kombu se zvuk srovnal. Cisty zvuk i zkresleny jsou frekvencne vyrovnanejsi a pri nakreslenem zvuku jsou struny velmi dobre zvukove od sebe oddelene. Cisty zvuk (o ten mi slo) je prijemne vyrovnany, (snad jen stredovy snimac je prilis 'kulaty') attack je velmi pekny (zvlast u kobylky). Tot zatim vse.