Ukulele
Pravidla fóra
Struny na Ukulele (tenor)
Co si myslíte o těchto strunách ?
- GHS H T10
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -63115.php
(011'',012'',013'',014'' , Hliníkové vinutí)
- D'ADDARIO J54
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -51798.php
(černý nylon, C-struna s postříbřeným měděným ovinutím (.028, .036, .035, .032))
Případně i jiné. Ty co mám na Lanikai LU-21T se pořád rozlaďují (nějaý neutral nylon), ani nevím jak tam jsou dlouho a co je to za značku, chce to vyměnit.
EDIT: no někdo to zkusit musí, takže jsem objednal ty hliníkový. Škoda ještě, že nemají tento oblal skladem
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -75980.php
, prý až v lednu, za 95,- paráda.
- GHS H T10
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -63115.php
(011'',012'',013'',014'' , Hliníkové vinutí)
- D'ADDARIO J54
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -51798.php
(černý nylon, C-struna s postříbřeným měděným ovinutím (.028, .036, .035, .032))
Případně i jiné. Ty co mám na Lanikai LU-21T se pořád rozlaďují (nějaý neutral nylon), ani nevím jak tam jsou dlouho a co je to za značku, chce to vyměnit.
EDIT: no někdo to zkusit musí, takže jsem objednal ty hliníkový. Škoda ještě, že nemají tento oblal skladem
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-s ... -75980.php
, prý až v lednu, za 95,- paráda.
Re: Ukulele
už jsem psal nahoře parkrát, doporučuju GHS mají krásný měkký zvuk
tenson basic ukulele, lanikai elektoakustické, roland micro cube
taky na tom základě jsem objednal tuto značku, dík. Ale víc mě zajímal názor na ten můj odkaz - hliník.vinutí - to bude asi zajímavý zvuk, uvidím až je přetáhnugwyn píše:už jsem psal nahoře parkrát, doporučuju GHS mají krásný měkký zvuk
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar lidi. Musím se tu tak trochu svěřit a vylít si srdce.
Dostal jsem v listopadu k narozkám soprán uke od firmy Bach a hned druhý den šlo na reklamaci kvůli prasklé kobylce. Náhoda, říkal jsem si, asi blbý kus dřeva. Teď jsem ho dostal zpátky (nevím, jestli nový kus, nebo opravené staré) tři dny jsem ho ladil (do C), pořád se to rozlaďovalo. Tak jsem si dnes řekl, že ho naladím do D a nevím, jestli jsem udělal krpu já, nebo kdo, protože po chvíli slyším z futrálu praskot a ejhle - kobylka odchlíplá vlivem zvýšeného tahu strun. Podotýkám, že nejsem debil, a ladil jsem to skutečně jen do D, ne výš.
Takže se ptám, musí být na ladění do D jiné struny, než na ladění do C?
A pokud ne, mám řešit reklamaci č. 2? Hrát na to zatím nespěchám, poněvadž mám i baryton uke od Baton Rouge a to je v pohodě a zatím si s ním vystačím.
Co byste podnikli vy?
Achjo, dík za radu
Dostal jsem v listopadu k narozkám soprán uke od firmy Bach a hned druhý den šlo na reklamaci kvůli prasklé kobylce. Náhoda, říkal jsem si, asi blbý kus dřeva. Teď jsem ho dostal zpátky (nevím, jestli nový kus, nebo opravené staré) tři dny jsem ho ladil (do C), pořád se to rozlaďovalo. Tak jsem si dnes řekl, že ho naladím do D a nevím, jestli jsem udělal krpu já, nebo kdo, protože po chvíli slyším z futrálu praskot a ejhle - kobylka odchlíplá vlivem zvýšeného tahu strun. Podotýkám, že nejsem debil, a ladil jsem to skutečně jen do D, ne výš.
Takže se ptám, musí být na ladění do D jiné struny, než na ladění do C?
A pokud ne, mám řešit reklamaci č. 2? Hrát na to zatím nespěchám, poněvadž mám i baryton uke od Baton Rouge a to je v pohodě a zatím si s ním vystačím.
Co byste podnikli vy?
Achjo, dík za radu
Určitě bych zkusil reklamovat. Nebo rovnou chtít zpět peníze, nebo vyměnit za něco jinýho, záleží na ochotě výrobce/ prodejce (ale po třetí stejné reklamaci už peníze vrátit musí).
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jasně. Já jen jestli jsem to nepo*ral já tím, že jsem to naladil do D. Jsem ukulelista jen měsíc, ještě neznám všechny svízele a úskalí ukulelistova živata 
Tak jsem blbec prozřel z naivity a zjistil, že to hliníkové vinutí je jen na struně C . Mohlo mě to napadnout, když na jiných se píše měď. Ale u těch GHS H T10 píšou jakoby to mělo být u všech. No nic, natáhnul jsem, ale je pozdě a ladím...ladím a ty nylony se furt nechcou ustálit, tak jim dám trochu času na protáhnutí do rána. Narychlo to zní dobře...až na to céčko. Struna je tvrdší a měl by tomu odpovídat i silnější přítlak. Jenže tlačit na jednu strunu jinak než na ostatní chce asi víc kumštu. Ráno moudřejší večera....
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ne! Zvýšené ladění o jeden tón, rozhodně nemůže utrhnout kvalitně naklíženou (přilepenou) kobylku. Ovšem, vzhledem k faktu ža Bach je prachsprostá čína, rozhodně nelze hovořit o kvalitě, rozhodně ne v klasických konstrukcích.Jasně. Já jen jestli jsem to nepo*ral já tím, že jsem to naladil do D.
Vrátil bych ten krám a připlatil na normální nástroj.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Neni Čína jako Čína.
Lanikai je Čína také včetně lepších a dražších nástrojů, které se u nás ani neprodávají.
A myslím, že i to co se u nás prodává je celkem hratelné.
Lanikai je Čína také včetně lepších a dražších nástrojů, které se u nás ani neprodávají.
A myslím, že i to co se u nás prodává je celkem hratelné.
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dík, to jsem potřeboval vědět. Budu se snažit ať mi vrátí prachy a koupím asi nějaký Lanikai. A nejlíp rovnou elektroakustický, třeba tento http://kytary.cz/lanikai-ulu-21ce/HN117323/?Atkins píše:Ne! Zvýšené ladění o jeden tón, rozhodně nemůže utrhnout kvalitně naklíženou (přilepenou) kobylku. Ovšem, vzhledem k faktu ža Bach je prachsprostá čína, rozhodně nelze hovořit o kvalitě, rozhodně ne v klasických konstrukcích.
Vrátil bych ten krám a připlatil na normální nástroj.
-
Hans Wydle
Lanikai mě zatím nezklamal, za tu cenu je to podle mě hratelný nástroj.
Temné ukulele v dáli zní...
Můžu jen doporučit mám ho doma a je skvělej. Když jsem chtěl vyměnit struny, koupil jsem nějaké GHS black, bohužel neoznačené jen udána tloušťka. A ze začátku neznalý v těchto věcech jsem ladil ladil a pořát to stálo za ho...no až jsem si uvědomil že jsem o oktávu výše a prásk struna "a" šla do háje.Kobylka ale drží perfektně.Hodil jsem tam zpátky ty co tam byly ( mimochodem dodávají je se strunami Aquila ).
Takže čína ale OK.
Takže čína ale OK.
A hrajete teda někdo s potaženým céčkem (měď, Al...) ??? Jak se vám to chytá ? Největší problém mám s barré, jak na potvoru vychází zrovna do ohybu článku prstu 
Dobrý den(Ahoj),
Dnes jsem k svátku dostal sopránové ukulele. Nicméně vůbec neladí
Jak v klasickém G,C,E,A tak A,D,F#,H mám dost silný pocit, že nedokážu ukulele sladit:( Jedná se o nástroj od firmy MSA typ UK2-lipové dřevo(na oko to vypadá celem pevně a to dřevo kvalitně i když za tu cenu) Nikde nic nekouká, vše přiléhá, krk se nekroutí-je rovný. Trochu podezřívám struny, které vypadají nespolehlivě. A také se zatím moc dlouho neudrží ladění. Doufám, že to způsobuje novota nástroje. Kytara mi ndělala to samé. Nebo myslíte, že je to kompletní šunt hodný akorát na ozdobu stěny?
(Nástroj je primárně určen pro a,d,fis,h)
Dnes jsem k svátku dostal sopránové ukulele. Nicméně vůbec neladí
nu hele nástroj je primárně určen na cokoli tam naladíš:) je jedno jestli C nebo D, i s vyloženě špatné struny se dají naladit, ale trvá to tak dva tři dny brnkání než si sednou a i pak /teda mě/
klesali o půl tónu za šest hodin:D ..ale časem si sednou, jinak každopádně doporučuju nové struny, projdi si forum a najdeš dobré rady, jaké si pořídit
-
peter_k.o.
Ahojte,
vcera Jezisek donesl tenorove ukulele LANIKAI 21TE se snimacem. Je paradni az na to, ze snimac je porporovan 9V baterii, kterou nemuzu do ukulele dostat. Byla soucasti baleni, kdyz ji dam do nadstavce pro baterii a snazim se vsunout do mechaniky snimace, tak to nedoleha a nejde to zavrit. A proto ukulele taky nezapojim. Po svatcich skusim poridit baterii od jinych firem, mozna sednou. Nemate s tim nekdo skusenosti?
Diky za rady
vcera Jezisek donesl tenorove ukulele LANIKAI 21TE se snimacem. Je paradni az na to, ze snimac je porporovan 9V baterii, kterou nemuzu do ukulele dostat. Byla soucasti baleni, kdyz ji dam do nadstavce pro baterii a snazim se vsunout do mechaniky snimace, tak to nedoleha a nejde to zavrit. A proto ukulele taky nezapojim. Po svatcich skusim poridit baterii od jinych firem, mozna sednou. Nemate s tim nekdo skusenosti?
Diky za rady
Zdar..to je nějakej renonc asi...mě tam šla ta jejich baterie i nová 9V od eee myslím že panasonicu..jestli ti tam nejde a nepůjde ani nová asi máš trošku problém buď s krytem nebo tou kolíbkou na baterii...doporučil bych jít do obchodu pokud to nepůjde
no ted jsem si uvědomil, že jde docela ztuha ale jde..
no ted jsem si uvědomil, že jde docela ztuha ale jde..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
9V baterie jsou standardizované, je jedno, jakou značku použiješ, všechny jsou stejné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
peter_k.o.
jj, to je jasne, ale za pokus nic nedam, vracet to kvuli tomu nebudu, objednane to bylo cez e-shop. Jinak kontakt tam je, snimac po zapojeni ukulele hraje v pohode, jen ten nadstavec s baterkou se nezacvakne, ale ani nevypadava, jen cca 2-3 mm trci ven:-)
Zejtra letím k Houdkovi pro struny. Trochu si to sedlo, ale Cčko se nedá sladit k ostatním. Je to hrůza...
Když zahraju prázdné struny tak to ještě jde, ale když se chytne akord tak je to horší jak tahat kočku za ocas:( Doufám, že to je jen strunama. Byl bych docela smutnej, kdyby to bylo ciste nastroj. Mama mi to urcite kupovala s laskou