jakou mechaniku na strata?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
OndrejCvrk

jakou mechaniku na strata?

Příspěvek od OndrejCvrk »

Ahoj, tak jsem tu opět s nějakým svým dotazem... Potřeboval bych koupit na svého strata mechaniku a to v ceně do + - 1500,- ... Na kytaře se mi pár těch kolíků totiž podělalo a tak jsem se rozhodl pořídit si novou celou, než si pořizovat ty tři, které jsou nyní nefunkční...

Vím, že tu woro psal článek o tom, že každá mechanika, tremolo atp, může fungovat vždy skvěle, když je promazané atd, ale když už jsem se rozhodl koupit něco za takovou cenu, kterou jsem uvedl nahoře, tak bych chtěl něco "lepšího" ? Jestli se to dá vůbec takhle říct?

http://www.thomann.de/cz/fender_70tuner.htm

http://www.thomann.de/cz/fender_amstdtu ... aniken.htm

Opravdu netuším, nevyznám se v tom, tak se mi kdyžtak snažte nějak povědět, co by bylo fajn za tu cenu... Děkuji =)
krasty

Re: jakou mechaniku?

Příspěvek od krasty »

Dříve jsem tam měl na Stratu mechaniku American Standard a neměl jsem s nimi sebemenší problém.
Teď tam mám Sperzely a naprostá spokojenost, jen by si musel trochu přidat :wink:

http://www.thomann.de/cz/sperzel_m6l_lo ... aniken.htm
OndrejCvrk

No, asi bych šel do těch american standardů, když říkáš, že jsi neměl sebemenší problém... :) A copa, že jsi přešel na tyhle, co jsi tu dával odkaz?
krasty

Příspěvek od krasty »

Používám hodně páku a to nejen na lehké vibráto. Minimalizoval jsem tím rozlaďování. A taky se mi rychleji mění struny :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

http://www.hudebniraj.cz/kytary/dalsi-p ... caster-wil

Za ty peníze fungují výborně, měl jsem je na stratu. Mám zamykací mechaniky i na Musicmannu a ty bych řekl, že jsou špičkové, akorát nevím, kdo to pro ně dělá.
OndrejCvrk

a jak tyhle zamykací mechaniky vlastně fungují? mám zkušenosti jen se zámkama floyd rose, ale to je trošku něco jiného... :))
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Prostrčíš strunu, zatáhneš ten šroub /uvnitř kolíku strunu ji sevře nejačastěji kulička/, naladíš /max. 1/2 až 1 otáčku/ a hraješ. Vyměnit všechny struny mi trvá do 10 min, a to mám floating kobylku.
krasty

Příspěvek od krasty »

bubucci píše:http://www.hudebniraj.cz/kytary/dalsi-p ... caster-wil

Za ty peníze fungují výborně, měl jsem je na stratu. Mám zamykací mechaniky i na Musicmannu a ty bych řekl, že jsou špičkové, akorát nevím, kdo to pro ně dělá.
Jestli jsou bez problémů, tak není co řešit. Za 800 je ber.
OndrejCvrk píše:a jak tyhle zamykací mechaniky vlastně fungují? mám zkušenosti jen se zámkama floyd rose, ale to je trošku něco jiného... :))
Prostrčíš strunu co to půjde, utáhneš šroub, čímž strunu "skřípneš" - zamkneš a naladíš. Stačí i půlotáčka a je to.

Edit: Bubucci byl rychlejší :wink:
OndrejCvrk

Ty bláho, tak jestli říkáte, že s těmahle není žádný problém, tak do nich určitě půjdu... Asi by nemělo smysl kupovat o polovinu dražší mechaniky, když já bych ten rozdíl moc nepoznal... :) aspoň si budu moci koupit ještě pár jiných věcí na kytaru... :) Děkuji moc...
loquito

Re: jakou mechaniku na strata?

Příspěvek od loquito »

přidám též něco do tématu, byl jsem přesměrován, tak věřím, že už do správného tématu.

chci si pořídit ladící mechaniku na strata od Gotoh.

Na jejich stránkách
mají různé série, ale nevím jak se odlišují.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Na těch stránkách je to tak skvěle popsáno včetně technických rozměrů, že ti to nikdo lépe nevysvětlí.
Nebo chceš tady znovu popsat, že SE jsou otevřené mechaniky, SD zakrytované a SG olejové zapouzdřené?
Pod každou fotkou mechaniky máš obrázky, které ti znázorňují jestli dodávají mechaniky na dvouřadou, jednořadou nebo reverzní hlavu. Máš tam průměry a délky osiček, máš tam popsáno jestli je osička vysouvací (H.A.P) nebo vysouvací se zámkem strun (H.A.P.A.M.)...
Rád bych ti pomohl, ale přepisovat se mi to fakt nechce. Kdybys alespoň popsal, jaké máš stávající mechaniky, tak se můžem od něčeho odpíchnout.
Taky je možné, že jsem tvůj dotaz nepochopil a plácám tu blbosti :oops:
loquito

Příspěvek od loquito »

už jsem to pochopil...nejdřív jsem nad tím dumal, pak jsem si přečetl technologii a už mám vybráno :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“