Laney LC30 vs Blackstar HT-40

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Alternátor

Laney LC30 vs Blackstar HT-40

Příspěvek od Alternátor »

Čau, tak jsem tady zas. Konečně už se mi jakž takž podařilo dát dohromady peníze a je načase odeslat Marshalla MG30 do věčnejch lovišť :twisted: . Nakonec se rozhoduju mezi dvěma kombama a to Laney LC30 a Blackstar HT-40. Hraju převážně rock a hardrock a z ukázek mi obzvlášť tyhle dvě prostě seděj. Faktem je, že jsem ani na jedno nehrál a v dohledný době se chystám vyrazit do kytar a ozkoušet naživo. Přesto bych se rád zeptal na jednu podstatnou věc a tou je spolehlivost. Co jsem si tu pročítal, tak Laney i Blackstar na tom jsou poměrně dobře, ale docela mě odradil komentář Bummera (nevzpomenu si teď přesně, do jakýho vlákna to psal) že HTčka jsou víceméně přecpaný elektronikou a s případnou opravou by byl problém. Navíc ani nevím, jestli u nás je nějakej autorizovanej servis. Ještě mě napadla taková drobnost, jelikož má Laney možnost přepínání kanálů i reverbu footswitchem (dvoutlačítkovým), dal by se použít klasickej jednotlačítkovej čistě na clean/overdrive? Reverb stejně nepoužívám a nechce se mi kupovat další fs. Díky za odpověď.
Naposledy upravil(a) Alternátor dne 23.12.2011 23:25, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney LC30 vs Blackstar HT-40

Příspěvek od Bummer »

To jsem psal. A o to hůř, že tu ten autorizovaný servis opravdu není. V porovnání s LC30 je to střevy podstatně složitější hračka. Uvnitř je navíc osmibitový mikroprocesor řídící fungování aparátu, který když odpravíš, tak můžeš ten aparát vyhodit (pokud jej nechceš posílat do zahraničí, resp. uplatňovat záruční opravu), protože ten čip se sehnat dá, programátor pro něj taky (měli jsme je ve škole), ale ten program do něj seženeš těžko.
Hraje to pěkně, na rock je to skvělá věc. Ale příště už bych si osobně tyhle věci hlídal a koupil něco, co se dá opravit doma v garáži.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Toho jsem se bál. Původně jsem byl totiž přesvědčenej, že vezmu Blackstara, ale tahle věc mě nahlodala... Přece jen, není to málo peněz a pokud pokažení jediný součástky znamená jistou smrt... Je to docela škoda, obzvlášť ta ISF funkce mě lákala... :x Takhle to asi vypadá spíš na to Laney. Díky za odpověď :wink:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
miro

Příspěvek od miro »

Alternátor píše:Toho jsem se bál. Původně jsem byl totiž přesvědčenej, že vezmu Blackstara, ale tahle věc mě nahlodala... Přece jen, není to málo peněz a pokud pokažení jediný součástky znamená jistou smrt... Je to docela škoda, obzvlášť ta ISF funkce mě lákala... :x Takhle to asi vypadá spíš na to Laney. Díky za odpověď :wink:
Nevím, jestli ses už rozhodnul pro nové, ale za cenu nového Laney máš na bazaru léty prověřené kousky.

Popř. můžeš i to Laney pořídit levněji např.:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Osobně bych taky volil bazar. Pokazit se může jak nové tak staré kombo, z toho bych si hlavu nedělal.

Mému Studiu je 23 a funguje tak jak má.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Alternátor

Jj, taky jsem si toho všim. Včera jsem inzerujícímu psal. Za ty peníze je to určitě zajímavý... Navíc je u toho i ten footswitch. Občas se tam povaluje pár zajímavejch věcí... Já teda vždycky radši koupim novou věc, obzvlášť kvůli záruce, ale ta konkrétně tady taky je, takže by to mohlo bejt ok.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“