Akustika typu Dreadnought struny ?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
wiston
Kontaktovat uživatele:

Akustika typu Dreadnought struny ?

Příspěvek od wiston »

Ahoj, koupuju si struny Martin Acoustic 11 na svou akustiku, ale géčko je vinutý a to mě trošku trápí, když bych rád trošku tahal. Jak by to tedy znělo se strunami na elektriku ? Kdybych koupil 11 nebo 12 ? A jinak dotaz, objednal jsem si pevne pouzdro na akustiku a trosku se naklání dopředu...jakože není vyvážený a ted nevim jestli mě to má s**t, nebo jestli je to ok :D Díky :)
...EDGE...

Re: Akustika typu Dreadnought struny ?

Příspěvek od ...EDGE... »

Tahat se da i vinute g, jen ne zdaleka tak snadno jako hladke. Ale byt tebou, tak bych se s tim spis zkusil naucit zit. A to s naklanenim dopredu jsem nejak nepochopil...mohl bys prosim dodat vic informaci?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Vinuté G je u akustiky je standard, být tebou zvykl bych si na to. Jsou sady i z nevinutým, zeptej se v dobrých hudebninách. Na hodně krabičkách to lze poznat z popisu.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
MilanT

Příspěvek od MilanT »

wiston píše:jakože není vyvážený a ted nevim jestli mě to má s**t, nebo jestli je to ok :D Díky :)
Jakože ho vezmeš za rukojeť a převažuje se? Bez kytary i s kytarou?
Kufr, který je dodáván s kytarou by měl být vyvážen. Pokud jsi kufr dokupoval, záleží na mohutnosti, tvarování a druhu výstelky. Myslím si, že to bude kus od kusu.
Pokud ti to extrémně vadí, vrať ho a příště vyzkoušej se svojí kytarou než ho koupíš.
Můžeš vyzkoušet posunout rukojeť, ale to je zbytečně velký zásah (odstranění výstelky) a pak budeš řešit maskování děr po původní rukojeti.
Nebo dovnitř někam vlep závaží :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wiston píše:Ahoj, koupuju si struny Martin Acoustic 11 na svou akustiku, ale géčko je vinutý a to mě trošku trápí, když bych rád trošku tahal. Jak by to tedy znělo se strunami na elektriku ? Kdybych koupil 11 nebo 12 ?
Znelo by to blbe. Vinute G neni standard pro nic za nic. Tenke struny totiz na akustice zni hur. I proto se na akustikach vytahuje minimalne (silnejsi struny, kratsi sustain). Jestli se na elektriku povazuji za prumer 10, na akustice jsou to 12. Pak samozrejme vznika problem pri stridani nastroju.... elektricti natahuji na akustiky tenke struny protoze to nejsou schopni umackat, akusticti naopak na elektriky natahuji tluste struny (jako napriklad ja, a napr. ja zas pro zmenu nemam rad zvuk nemotaneho gecka :)

Myslenku nejakeho zuriveho bendovani na akustice bych doporucil opustit, protoze bud bude spatny zvuk, nebo slachy.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Bendovat se na akustice s 12tkama dá. Chce to jen jinou techniku, víc prstů a víc síly. Na levných nástrojích bych to ale kvůli krátkému sustainu pustil z hlavy.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nejsem akustikar a mam na elektrice 13ky :) I kdyz nejaky "light", protoze se na to docela da hrat (ackoliv mi tam neustale neco drnci). A bendovat se to da taky, i kdyz vetsinou jen tak pulton. Celej ton je uz dost vo prst....

A pak je taky blby, kdyz vezmu elektriku s devitkama, to benduju o ton i kdyz nebenduju :D
Hodně budem někde...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

SUK píše:Nejsem akustikar a mam na elektrice 13ky :)
No jo ale ty jsi divny
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Sedi.
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“