Poradil byste mi někdo, jakým způsobem nastavit a propojit hlavu Engl Blackmora s G-Majorem+FCB1010, aby mi šlo pomocí FCB1010 přepínat i kanály v hlavě?
Moc díky za rady.
G-Major + Engl Blackmore přepínání kanálů
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: G-Major + Engl Blackmore přepínání kanálů
Taky bych rád věděl. Myslel jsem, že když Blackmore má vzadu dva stereo jacky a G-Major má jeden stereo jack k přepínání + FCB1010 má taky jeden stereo jack k přepínání, tak stačí koupit dva stereo jack kabely a propojit, nastavit. Normálně jsem to propojil a zkoušel nastavit, ale ani Major ani FCB nechce nic přepnout. Jsem z toho jelen. Když jsem vzal footswitch z 6505 našeho kytaristy, tak to normálně přepínalo, takže samice v Englu jsou v pohodě. Nevíte někdo kde je zakopaný pes? Napadlo mě, že možná jsou jinak napájené drátky k těm stereo jackům než v tom Peavey FS.
Celkem to potřebuju vědět, protože jinak nemůžu Engl přepínat. Leda si půjčovat FS od druhé 6505ky, která je na zkušebně, ale to se mi opravdu nechce...
Budu vděčný za každou radu.
Celkem to potřebuju vědět, protože jinak nemůžu Engl přepínat. Leda si půjčovat FS od druhé 6505ky, která je na zkušebně, ale to se mi opravdu nechce...
Budu vděčný za každou radu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Našel jsem toto http://tcsupport.custhelp.com/app/answe ... F-g-system. První obrázek je můj případ - Peavey dvojtlačítkový FS to přepíná v pohodě. Jen mi to schéma nic neřekne... Nevím, jestli je takhle napájený stereo kabel z obchodu...
Nemůžeš se podívat těm footswitchům na střívka a zjistit, v čem je rozdíl?
Já se už teoreticky připravuju na řešení podobného problému. Chci si pořídit G Lab GSC 2 jako programovatelnou TB lištu, a přepínat s ním kromě krabiček i kanály a efekty na Fenderu Super Champ XD. G Lab vyrábí pro přepínání zesilovačů (které je řešeno stejně jako třeba ve FCB), u kterých je footswitch řešen nestandardně, speciální kabely-adaptéry (mimochodem pro Engl nic nenabízí). Pro Fender tam má různé typy, ale pro SCXD ne. Tam je použito zapojení se Zenerovou diodou, takže 2-tlačítkový přepínač si vystačí s mono kabelem. Chci si střívka footswitche předělat do malé krabičky (možná i dovnitř pouzdra jacku, jako to má G Lab), s tím, že tlačítka footswitche jsou vlastně nahrazena těmi uvnitř GSC. Doufám, že to bude fungovat.
Já se už teoreticky připravuju na řešení podobného problému. Chci si pořídit G Lab GSC 2 jako programovatelnou TB lištu, a přepínat s ním kromě krabiček i kanály a efekty na Fenderu Super Champ XD. G Lab vyrábí pro přepínání zesilovačů (které je řešeno stejně jako třeba ve FCB), u kterých je footswitch řešen nestandardně, speciální kabely-adaptéry (mimochodem pro Engl nic nenabízí). Pro Fender tam má různé typy, ale pro SCXD ne. Tam je použito zapojení se Zenerovou diodou, takže 2-tlačítkový přepínač si vystačí s mono kabelem. Chci si střívka footswitche předělat do malé krabičky (možná i dovnitř pouzdra jacku, jako to má G Lab), s tím, že tlačítka footswitche jsou vlastně nahrazena těmi uvnitř GSC. Doufám, že to bude fungovat.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já to bohužel neposoudím. V elektrice se absolutně nevyznám. Jestli jsem to dobře pochopil, tak by to mělo být na obou koncích zapojené takto:

Zem (ta nejdelší část jacku) s tím prostředním ringem pro první dva kanály a zem se špičkou pro další dva kanály.
Já jsem právě čekal, že mi s tím poradí více lidí.

Zem (ta nejdelší část jacku) s tím prostředním ringem pro první dva kanály a zem se špičkou pro další dva kanály.
Já jsem právě čekal, že mi s tím poradí více lidí.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ono by to tak na tom englu opravdu mělo být zapojené, je zajímavé, že to nefunguje 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Není problém v nastavení latching - nonlatching (momentary) módu? FCB to myslím umožňuje a továrně to má možná nastavené v nonlatching módu. U G-Majora by to ale mělo snad být v latching módu, takže pokud to nejde ani u něj, problém bude nejspíš jinde ...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak, začínám se bát o G-Major. Zkoušel jsem přepínání jakkoliv nastavit, ale nechtěl přepnout nic. V FCB1010 jsem se porýpal a všechno v pohodě přepíná. Zatím jsem si to tedy nastavil na přepínání přes FCB. Bojím se, že mi ten systém přepínání v G-Majoru přestal fungovat. Když ta relátka zapínám a vypínám, tak to v Majoru normálně cvaká, ale nepřepne. Zkoušel jsem jím přepínat 6505ku a tu taky nepřepnula.
Čím by to mohlo být?
Čím by to mohlo být?