Klávesy REY K200

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Janetik

Klávesy REY K200

Příspěvek od Janetik »

Stačí tohle pro začátečníka ?? Jestli jste tohle někdy viděli tak napište. A vůbec co je to REY za značku ??
A k čemu jsou zvukové rejstříky, rytmy a perkusní pády ??
Moc dík za odpovědi.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Klávesy REY K200

Příspěvek od pavlii »

Tak na základě zbytku dotazu usuzuji, že budou stačit dostatečně. Předpokladem je hodně zajímavá cena, aby to nebyla později přílišná škoda, pokud by se tazatel chtěl buď výrazně zlepšit nebo se na celou věc dokonale vyprdnout :wink:

Rozhodně seznámí s rejstříky, rytmy a pady. Rejstříky jsou vlastně nadefinované zvuky nástrojů, rytmy jsou vlastně nadefinované rytmy (ve formě obvykle tzv. "patternů", čili úvod, sloka, přechod, závěr apod.) a perkusní pady by měly být dotykové (úhozové) plošky, na které se dají namapovat minimálně bicí zvuky.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Janetik

Příspěvek od Janetik »

Děkuji za výborné vysvětlení a omlouvám se za tak hloupý dotaz a především za ty "pády". Jelikož bych na klávesy zahrál asi jen Kočka leze dírou tak budu chodit do ZUŠ v Liberci. Bude mi to na takové to domácí procvičování stačit ??
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako asi takhle: můžeš na tom procvičovat rytmiku, prstoklad a tak podobně. Pokud se budeš v ZUŠ učit na klavír, tak to nebude úplně ideální, neboť klavírní mechanika je prostě specifická a "domácího procvičování" se týká i úhoz, což ti klasická klávesová mechanika nikdy neposkytne (je podstatně měkčí).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
honzik30

Příspěvek od honzik30 »

Moje neteř Reye má a na to že se jedná pořád ještě o dětské varhany jsou na tom lépe než Casio v této cenové relaci, ale pokud si priplatis a koupis si Casio za 5000 kaček, budeš na tom lépe, jediné co je na něm špatné že asi nedokáže renderovat automatické rytmy po MIDI ven aspoň před 7mi lety to tak bylo, ale teď jsou Casia na tom lépe, ale rozhodně ne za 1900 korun
PatasK

Příspěvek od PatasK »

Ahoj, rád bych se zeptal, když si "hraji" s tlačítkem pitch, jak a kde poznám, že jsem zpět v normálu. Předem děkuji za opdpověd. Mějte ohled, právě začánám.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ten pitch by se ti automaticky vrátit do původní polohy. Jinak je to fakt nástroj na houby
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Hush

Příspěvek od Hush »

Pitch snad není tlačítko!? Já teda ty klávesy neznám, ale pitch-band jsem zatím všude viděl jen jako kolečko (nebo joystik), které se MUSÍvracet do nulové polohy!
Vedle může být modulační kolečko, které se nevrac í a nulovou polohu má v poloze "dole"!
Ale jak říkám - temto nástroj neznám, tak jen odhaduji!
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“