Stačí tohle pro začátečníka ?? Jestli jste tohle někdy viděli tak napište. A vůbec co je to REY za značku ??
A k čemu jsou zvukové rejstříky, rytmy a perkusní pády ??
Moc dík za odpovědi.
Klávesy REY K200
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klávesy REY K200
Tak na základě zbytku dotazu usuzuji, že budou stačit dostatečně. Předpokladem je hodně zajímavá cena, aby to nebyla později přílišná škoda, pokud by se tazatel chtěl buď výrazně zlepšit nebo se na celou věc dokonale vyprdnout
Rozhodně seznámí s rejstříky, rytmy a pady. Rejstříky jsou vlastně nadefinované zvuky nástrojů, rytmy jsou vlastně nadefinované rytmy (ve formě obvykle tzv. "patternů", čili úvod, sloka, přechod, závěr apod.) a perkusní pady by měly být dotykové (úhozové) plošky, na které se dají namapovat minimálně bicí zvuky.
P.
Rozhodně seznámí s rejstříky, rytmy a pady. Rejstříky jsou vlastně nadefinované zvuky nástrojů, rytmy jsou vlastně nadefinované rytmy (ve formě obvykle tzv. "patternů", čili úvod, sloka, přechod, závěr apod.) a perkusní pady by měly být dotykové (úhozové) plošky, na které se dají namapovat minimálně bicí zvuky.
P.
Děkuji za výborné vysvětlení a omlouvám se za tak hloupý dotaz a především za ty "pády". Jelikož bych na klávesy zahrál asi jen Kočka leze dírou tak budu chodit do ZUŠ v Liberci. Bude mi to na takové to domácí procvičování stačit ??
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako asi takhle: můžeš na tom procvičovat rytmiku, prstoklad a tak podobně. Pokud se budeš v ZUŠ učit na klavír, tak to nebude úplně ideální, neboť klavírní mechanika je prostě specifická a "domácího procvičování" se týká i úhoz, což ti klasická klávesová mechanika nikdy neposkytne (je podstatně měkčí).
P.
P.
Moje neteř Reye má a na to že se jedná pořád ještě o dětské varhany jsou na tom lépe než Casio v této cenové relaci, ale pokud si priplatis a koupis si Casio za 5000 kaček, budeš na tom lépe, jediné co je na něm špatné že asi nedokáže renderovat automatické rytmy po MIDI ven aspoň před 7mi lety to tak bylo, ale teď jsou Casia na tom lépe, ale rozhodně ne za 1900 korun
Ahoj, rád bych se zeptal, když si "hraji" s tlačítkem pitch, jak a kde poznám, že jsem zpět v normálu. Předem děkuji za opdpověd. Mějte ohled, právě začánám.
Ten pitch by se ti automaticky vrátit do původní polohy. Jinak je to fakt nástroj na houby
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Pitch snad není tlačítko!? Já teda ty klávesy neznám, ale pitch-band jsem zatím všude viděl jen jako kolečko (nebo joystik), které se MUSÍvracet do nulové polohy!
Vedle může být modulační kolečko, které se nevrac í a nulovou polohu má v poloze "dole"!
Ale jak říkám - temto nástroj neznám, tak jen odhaduji!
Vedle může být modulační kolečko, které se nevrac í a nulovou polohu má v poloze "dole"!
Ale jak říkám - temto nástroj neznám, tak jen odhaduji!