Domácí hraní: kombo + mp3 do sluchátek

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
smAsh3

Domácí hraní: kombo + mp3 do sluchátek

Příspěvek od smAsh3 »

Zdravím všechny! Potřeboval bych poradit, jsem v tomto směru amatér. :?

Jde nějak do jedněch sluchátek pustit dva signály - kytaru (zvuk z komba) a písničku (pc,mp3player,...) zároveň?
Podle mě by to mohlo jít tak, že zvukovku v pc propojit s kombem do konektoru Line In u komba, který tam mám a pak připojit sluchátka do konktoru Headphones u komba.
Zatím ještě nemám kabl a sluchátka tak si to nemůžu ověřit, ale jestli někdo tady ví zda by to tak šlo, či věděl by třeba i o jiném způsobu, budu moc rád za každou radu.

Ps.: Rodiče už to moje hraní štve. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Domácí hraní

Příspěvek od Nero »

smAsh3 píše: Podle mě by to mohlo jít tak, že zvukovku v pc propojit s kombem do konektoru Line In u komba, který tam mám a pak připojit sluchátka do konktoru Headphones u komba.
Ano, takhle by to mělo fungovat bez problémů, pokud je line-in stereo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Re: Domácí hraní: kombo + mp3 do sluchátek

Příspěvek od Bejk »

A když nebude Line in stereo ale jen mono? To by se dalo vyřešit přepnutím přehrávače na PC ze stereo na mono nebo se pletu a chápu to nějak jinak?
Jestli jo, tak se omlouvám za debilitu :)
mia
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí hraní: kombo + mp3 do sluchátek

Příspěvek od mia »

Pokud to kombo má 3,5mm vstup, tak bývá obvykle stereo (vnitřně se to smíchá pochopitelně do mono) a nemusíš s tím nic dalšího dělat. U 6,3mm si nejsem jistej, to by chtělo vyzkoušet, ale pokud by byl mono, tak se zkratne pravej kanál a do komba poleze jenom levej. Pak by to chtělo kabel s redukcí 3,5 stereo->6,3 mono.
If ain't broken, don't fix it!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“