Audio-Technica AT2020 - Audio Testy

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Audio-Technica AT2020 - Audio Testy

Příspěvek od Hiddenplate »

Tak jsem zkusil ještě nějaký audio testy. Tak kdyby to náhodou někoho zajímalo. :)

Double-Tracked Distorted Guitars Only (Line 6 Spider III Metal Green)

Double-Tracked Distorted Guitars (Line 6 Spider III Metal Green) mixed with Bass and Drums

Pozn.: Mikrofon jsem měl přidělanej k držáku od pop-filtru, kterej sem přidělal k starý dřevěný židly, kterou jsem vytáhnul z koupelny. :D Mic byl zhruba 10cm od komba směrovanej na střed reproduktoru.

Distorted Guitars Sound-Chain:
BC Rich Warlock Bronze -- Line 6 Spider III -- Audio-Technica AT2020 -- RH Sound PS100 -- Asus Xonar D1

Acoustic Guitar with Vocal

Pozn.: Vokál a kytara byly nahraný najednou. Mikrofon asi 50cm ode mě, nad moji hlavou, směrovanej na můj hrudník.

Quadruple-Tracked Acoustic Guitars with Guitar Bouncing

Pozn.: Mikrofon se válel volně na židly směrem na moji hlavu asi 50cm ode mě.

Acoustic Guitars Sound-Chain:
Fender CD-60 -- Audio-Technica AT2020 -- RH Sound PS100 -- Asus Xonar D1
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-Technica AT2020 - Audio Testy

Trance/House Vocal

Další audio-test v podobě trance/house songu, kterej jsem spatlal asi za 20 minut v FL 10.

Remake písničky The Fountain od Pendulum.

Pozn.: Na zpěv byl přidán compressor a delay. Na celej track pak už jen Limiter. Poloha mikrofonu a pop-filteru je vidět v uvedeném videu.

Sound-Chain:
Audio-Technica AT2020 -- RH Sound PS100 -- Asus Xonar D1

External link: http://www.youtube.com/watch?v=Y5yZrokyt6U
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

KSE Cover Sample Test

Cover písničky My Curse od Killswitch Engage.

Pozn.: ...snad jedině, že byla použitá předvolba KSE: KL SWTCH ENG, která je ve Spiderovi.

Sound-Chain:
My Hands with Dunlop pick - BC Rich Warlock Bronze - Planet Waves - Line6 Spider 3 - Audio-Technica AT2020 -- RH Sound PS100 -- Asus Xonar D1
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

hodne dobre. sedi to na p*deli fakt pekne. ++.
Pavel94

Příspěvek od Pavel94 »

Zdravím všechny,

poslechl jsem si vaše nahrávky, které jste pořídili přes AT2020, tak jste mě přiměli, abych si jej taky koupil. Sic jsem se rozhodl pro levnější variantu At2020 USB, přes který bych rád nahrával vokály a sem tam nějaký nástroj.
Ale o to vlastně nejde. Koupil jsem si ho a před Vánoci jsem ho poprvé vyzkoušel. Vkládám sem jenom nahrávku - http://www.ulozto.cz/12024518/zpev-wav. A jde mi o to, rád bych se zeptal, jak docílím toho vašeho "interface" zvuku; jakým způsobem vytvořím kvalitně záznam hlasu, protože když tak koukám na videa na YT, tak vokály jsou celkem dobré, ale můj není; popřípadně, jaký software bych měl zvolit. Mám doma Audacity, Adobe Audition a teďka se kouknu po Reaper.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pavle,
jsem zkusil schválně na rychlo. http://www.ulozto.cz/12025106/pavel94-wav když už jsme probírali v jiném threadu a mám to v hlavě :)
Equalizerem jsem ořezal spodní basy pod 50 hz, použil kompresor pro stlačení dynamiky a "vyrovnání" zpěvu tak i pro zamaskování docela silných sykavek a přidal trošku roomu.
Chtělo by to se naučit alespon základy s kompresorem a EQ aby se s vokálem mohlo pracovat.
Jinak mi v té Tvé původní nahrávce vadí ten prostor, jako by jsi nahrával v nějakém velmi malém prostoru? je to takové, jak z koupelny. Ona akustika místnosti je dost podstatná věc, jak pak nahrávka zní.
Čím dále jsi od mikrofonu, tím více se to jak místnost zní v nahrávce odráží. Zároveň platí, že čím blíže mikrofonu jsi, tím víc "do tváře" in your face" ten zvuk je.
K testům Hiddenplata bych ještě dodal, že on má tu klasickou XLR verzi, a nahrává klasickou cestou. USB mikrofon je vlastně "vše v jednom" a vždy za cenu kompromisu.
mažu na pivo :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Pavel94

Příspěvek od Pavel94 »

Mockrát děkuju za ochotu:). Člověk by nevěřil, co se dá dostat z tak blbě nahrané nahrávky. Ale pořád si říkám, čím to je, že například (http://www.youtube.com/watch?v=SYuCEYfe6LM), má ten zvuk tak usazenej. Myslíš, že je to tou místností?! Já to nahrával v pokoji, kterej je opravdu velkej, ale začal jsem stěhovat nábytek, takže tu toho moc nezůstalo. Já právě nemám k dispozici žádnou odhlučněnou místnost, takže nevím, kde by se to dalo nahrát. Je lepší velká místnost nebo malá místnost ze sadrokartonu, abych tak měl představu, kde nahrávat.
Já už se nemůžu dočkat, až začnu pořádně nahrávat. Tobě to musí přijít směšný s takovými prostředky:D. Ale chci, aby to znělo dobře.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - v zásadě je lepší menší místnost, ale nejde jen o velikost, nýbrž hlavně (!) o akustické úpravy v ní, aby byla dostatečně pohltivá a s minimem nežádoucích odrazů (které v zásadě budou v jakékoli neupravené místnosti, pouze bude ten dozvuk mít jiný charakter - daný velikostí - ale bude pořád nežádoucí).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pavel94

Příspěvek od Pavel94 »

Takže si myslíš, že sádrokartonová malá místnost by byla nejlepší volba?!
Teda popravdě na výběr moc nemám:D - koupelna, pokoj, sádrokarton. No jsem zvědav, co z toho zítra vzejde.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jako základ ano 8) ale pouze jen jako základ!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pavel94: ta nahrávka z youtube (mimochodem mám tu slečnu v odběrech už dlouho) je mix kláves a vokálu, to je hrozně důležitý. Samotný vokál Ti tak nepřijde, ale když k němu máš "něco" a můžeš ho k tomu smixovat tak to zní prostě jinak. Takže bych to takhle moc nesrovnával. Druhak věřím, že slečna tam má relativně kvalitní postprocesing, ale to už je zase uplně jiná liga - mixování :) my se bavíme o kvalitním náběru, se kterým se pak dá pracovat.

Pavlii vyjádřil že menší je lepší, resp. základ. Ono jde o to pochopit princip a vědět co chci za zvuk.
Jsou kapely (jako moji oblíbenci U2) kteří točí ve velikých prostorách (obrovská místnost na hradě se stropem 5 m např.) a využívají prostoru, jelikož je kvalitní, zní dobře a není potřeba domíchávat "umělý" reverb, prostor, hall atd. A je to záměr, jejich muzika je hodně "prostorová" (delay kytara atd)

Druhou variantou je jak zmínil Pavlii, menší místnost, dobře akusticky vyvážená tj. bez velikých odrazů, s něčím co pohlcuje basy, kde jsou různé věci (gauč, koberec, jiný nábytek atd). Principiálně, prázdná místnost = echo, stačí se zamyslet, tlesknout, vzpomenout si na fyziku a člověk ví :)

Dneska není neběžné, že se točí i v uplně "hluchých" prostorách (různé paravany, skříně atd) prostě na sucho. Prostor se pak domíchává pluginama nebo externíma efektama, plate reverbama, popřípadě různé komory (chamber) pro reverb (schodiště, haly kde se pustí záznam vokálu a sejme se z dálky prostor). Technik je nepřeberné množství. Hlavní je záměr, a jakého zvuku chceš dosáhnout.
Ale to už jsou témata na mraky mraky stránek a diskusí.

Doporučil bych pár měsíců čtení různých diskusí, na youtube je taky spousty videí s tipy a triky atd. Naučil bych se základy jak pracovat s kompresorem, s equalizerem a pak zkoušel, nahrával, zkoušel, měnil a nahrával a zase nahrával a zkoušel :) Je to celoživotní koníček, pořád se je co učit, objevovat atd.

Zkus se nahrávat v různých prostorách co máš k dispozici, pak si k tomu sedni, a zhodnoť si jak to kde zní a neboj se experimentovat ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“