Je tohle nové repro?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
real_dead_one

Je tohle nové repro?

Příspěvek od real_dead_one »

Ahojte,

nechal jsem si udělat reprák na zakázku. zatím nebudu říkat u koho. Jelikož mi přišel s nepřišroubovanou ozvučnicí musel sem to rozebrat, převrtat, přilepit a přišroubovat...

Ale jak jsem to rozebíral, divil jsem se že takle vypadá nový reprák. Podle mě to je už používaný. Je vidět že už byl přešroubovaný, etiketa je ošoupaná a utrhlá. magnet je naštíplý. Vypadá zaprášeně a obal cívky je špinavý. no zkrátka znaky používání...

Co na to říkáte vy?
Přílohy
DSC00067.JPG
DSC00065.JPG
DSC00064.JPG
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Je tohle nové repro?

Příspěvek od rotten77 »

Tohle určitě nebude nové repro... Fidek? :-)
real_dead_one

Nene Fidka ani neznám :)

díky za názor. doufám že to ještě potvrdí víc lidí... potom napíšu kdo to takle vede :/....
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Podle fotek to vypadá, že už bylo někde namontováno. Ale nepoznáš kolik má odehráno - v tomto ohledu nemuselo odehrát ani minutu a tudíž může být nové. Rozhodně není nové ve smyslu, že právě vyjelo z výrobní linky (podle fotek by nové muselo projít povodní :D ).
Pokud sis ten box nechal dělat na zakázku jako novou věc (a nedomluvil ses s ním na montáži použitých součástek), tak tam tohle nemá co dělat. Dotyčný výrobce počítal s tím, že se v tom hned nebudeš vrtat.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Je to kopie EVM thiele boxu? Pokud jo, tak tam ma byt reprak montovany ze predu a ne ze zadu. podle fotek ten reprak uz neco zazil ...

http://boreas.telex.com/archives/EV/Bui ... 0Plans.pdf

a

http://tubenexus.com/?p=33
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Podle toho jak to popisuješ, mi to přijde jako pěkná prasárna. Doufám, že se dozvíme u koho si nenechat vyrábět box. Nepřišroubovaná přední deska (?), používané repro ? hnus.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

real_dead_one píše:...
nechal jsem si udělat reprák na zakázku. zatím nebudu říkat u koho. Jelikož mi přišel s nepřišroubovanou ozvučnicí musel sem to rozebrat, převrtat, přilepit a přišroubovat...

Ale jak jsem to rozebíral, divil jsem se že takle vypadá nový reprák. Podle mě to je už používaný. Je vidět že už byl přešroubovaný, etiketa je ošoupaná a utrhlá. magnet je naštíplý. Vypadá zaprášeně a obal cívky je špinavý. no zkrátka znaky používání...
Co na to říkáte vy?
Já na to říkám, že bys do toho měl vnést trošku řád - reprák nebo reprobox na zakázku? To je trochu rozdíl, ne? Co je to podle tebe "ozvučnice" ? Co obnáší to "rozebrat, převrtat, přilepit a přišroubovat" ? A kde má reprák "obak cívky" ? Jak je řečeno výše, reprák může být klidně nový ve smyslu nehraný, mohl někde několik let ležet v regále kde se na něj prášilo, nebo byl osazen v (otevřeném) boxu/kombu a není hraný atd. Taky bys měl specifikovat "objednávku" resp. na čem ses vlastně dohodl. Každá mince má dvě strany...
real_dead_one

A já zas říkám že si nejspíš jediny kdo to nepochopil.. (slovíčkaření moc nemam v lásce, bohužel sme na internetovém foru) Ozvučnicí sem myslel přední desku, na které je přišroubovaný reprak. Omlouvám se za špatný výraz.

Co nejdřív to tady rozepíšu pořádně, a doufám že se ozve i druhá strana.

Ještě pár detailů, ať na to nezapomenu. V reproboxu byly na magnetu repráku (magnetickou silou pozn. pro méně chápavé) přichycené dvě matky a jedna podložka , které do boxu nikam nepatří. Logo je přišroubované pouze na třech šroubech - čtvrtý je pouze zastrčený navolno. Není ho totiž kam přišroubovat, na jeho místě už je výřez pro repro. Jeho hrot tedy směřuje přímo do repráku.

DOMLUVENO BYLO, ŽE KOUPÍ NOVÝ Z OBCHODU. tOHLE PODLE MĚ NESPLNIL.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Zcela určitě se takto nový reproduktor netváří. Výrobce by si to měl obhájit. Uzpůsobit cenu. Nic nebrání tomu, abys zveřejnil jeho jméno. Cenu.
I kdyby repro leželo někde v regálu delší dobu, bylo by jistě ve svém originálním obalu a pořád by se lesklo novotou. Zkus si pro zajímavost změřit stejnosměrný odpor cívky a porovnat naměřenou hodnotu s údajem výrobce.
real_dead_one

Díky za zprávu, změřím to.

Dám Vám vědět jak jsem vše vyřešil.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

real_dead_one píše:A já zas říkám že si nejspíš jediny kdo to nepochopil.. (slovíčkaření moc nemam v lásce, bohužel sme na internetovém foru)
Já taky dlouho tápal, nejde o slovíčkaření, ale o to abychom se domluvili!
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
minibb

Příspěvek od minibb »

Napiš od koho to máš.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
real_dead_one

shooter: To se pleteš. Tady jde pouze a jenom o to, jestli to je nové repro, nebo není. Jak jsem se dověděl tak není. Ale dal tam omylem tohle a posílá mi nové.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

real_dead_one píše:shooter: To se pleteš. Tady jde pouze a jenom o to, jestli to je nové repro, nebo není. Jak jsem se dověděl tak není. Ale dal tam omylem tohle a posílá mi nové.
Omylem? Hm, tak v tom případě bych skutečně rád zvěděl, copak je to za popletu.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Že se divíš, bežná praxe, třeba si trubec nevšimne. V servisu mi bežně dávaji omylem staré kotouče a destičky.
Samozřejmě, že když mi to patřičně vysvětlí, že to bylo jen a pouze omylem, pochopím to... :roll:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Já se jen divím, že poškozený kreje podvodníka.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Nebuď zlý, ten člověk to udělal nevědomky, OMYLEM omámen snad........... solamylem?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kukuřičný škrob dělá divy. Co si budem povídat. To se skutečně musí omluvit.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“