Chtěl bych , aby mi fadery na mixu reagovali na virtualni mix v CUBASE, jak? Pokud to jde, ale myslím, že by mělo, akorát jak hledám v nastaveních pořád jsem nic nenašel díky moc za vysvětlení.
Fadery
Pravidla fóra
- FLAMING.RECORDS
Fadery
Ahoj lidi, teď se mi budete asi hodně smát, ale opravdu potřebuji poradit jak se nastavují fadery, když chci aby se mixpult propojil s PC. Potřeboval bych abych mohl do software zafixovat ty určité fadery a potom si hrát se skladbou pomocí mixu
!! Možná jsem to špatně napsal
Chtěl bych , aby mi fadery na mixu reagovali na virtualni mix v CUBASE, jak? Pokud to jde, ale myslím, že by mělo, akorát jak hledám v nastaveních pořád jsem nic nenašel díky moc za vysvětlení.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Fadery
Má ten tvůj ZED24 vůbec motorizované fadery? Letmo jsem projel info na webu výrobce a explicitně to tam nikde není zmíněné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- FLAMING.RECORDS
Čili?
Mě šlo o to abych mohl pomocí mixu řídit fadery v PC a ne naopak. Nebo něco podobného. ŘÍkáš, že bez toho co jsi napsal to nepůjde nakonfigurovat?
Mě šlo o to abych mohl pomocí mixu řídit fadery v PC a ne naopak. Nebo něco podobného. ŘÍkáš, že bez toho co jsi napsal to nepůjde nakonfigurovat?
ne, kvuli tomu ne.
spis me prekvapuje to, kde si vzal, ze by to vubec melo jit...
spis me prekvapuje to, kde si vzal, ze by to vubec melo jit...
- FLAMING.RECORDS
no netusim
Ale tak me napada, že by to celkem usnadnilo práci s mixováním.
No nic díky moc za rady.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
FLAMING.RECORDS píše: Chtěl bych, aby mi fadery na mixu reagovali na virtualni mix v CUBASE, jak?
Tvoje myšlenky je opravdu těžké luštit.FLAMING.RECORDS píše: Mě šlo o to abych mohl pomocí mixu řídit fadery v PC a ne naopak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
No tak to jde přes midi kontroler, kupříkladu toto http://kytary.cz/akai-apc-20/HN114986/
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
pozn.: tohle bych na mix ale asi nedoporucil ... to ma naky kratky savle.
- FLAMING.RECORDS
DJ Murano píše:No tak to jde přes midi kontroler, kupříkladu toto http://kytary.cz/akai-apc-20/HN114986/
Thank you very much a Nero sorry, ja to blbe pochopil, dobre jsi to napsal.
A parisovi taky dik za nazor.
Jeste otazka, co by jsi mi na mix v programu doporucil abych nemusel valit mysi kazdou savli? Myslis ze ten axiom o kterem byla rec by se i na toto sikl? Ja myslim ze by to slo ne?
Dik vsem
- FLAMING.RECORDS
Asi dokoupím tohle, co myslíte? http://www.audiotek.cz/product-38661-m- ... ols-zdarma 
jo. to asi nebude zly (s ohledem na to, jak je to levny). a navic to ma vcelku slusny firewire interface.
akorat z vlastni zkusenosti muzu rict (mam neco podobnyho, akorat vetsiho), ze ten kontroler zustava casto nevyuzity. teda ... kdyz ho nemam k dispozici, sem jak bez ruky (fadery, nektery tlacitka a cast transportu pouzivam hodne, zvlast pri nahravani), ale v mixu tu hlavni cast prace stejne nakonec delam mysi...
akorat z vlastni zkusenosti muzu rict (mam neco podobnyho, akorat vetsiho), ze ten kontroler zustava casto nevyuzity. teda ... kdyz ho nemam k dispozici, sem jak bez ruky (fadery, nektery tlacitka a cast transportu pouzivam hodne, zvlast pri nahravani), ale v mixu tu hlavni cast prace stejne nakonec delam mysi...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kua kluku, ty máš zdá se mi děsně moc peněz a nevíš, co s nimaFLAMING.RECORDS píše:Asi dokoupím tohle, co myslíte? http://www.audiotek.cz/product-38661-m- ... ols-zdarma
Jak psal Paris, v zásadě to je OK (minimálně co se kvality týče). Obecně platí, že pro ovládání SW mixeru lze využít praktocky jakýkoli MIDI kontroler s motorizovanými fadery, ale ty by měly být ještě k tomu tlakově citlivé (touch-sensitive), jinak to bude stejně dost k ničemu práce.
P.
- FLAMING.RECORDS
Zatím pro mne extra vyrobily přístroj jako řešení mého problému http://www.audiotek.cz/product-50132-steinberg-cmc-fd 
Pro přesnost, aby se neozvalo, ale to ti na jiný software než cubase nepůjde. POUŽÍVÁM jenom CUBASE, ale uvažuji i o AVID pro tools na zkoušku.
Pro přesnost, aby se neozvalo, ale to ti na jiný software než cubase nepůjde. POUŽÍVÁM jenom CUBASE, ale uvažuji i o AVID pro tools na zkoušku.
Odpoveď na tvoje požiadavky je Digi002, prípadne Digi003. Má to prevodníky a osem motorizovaných tlakovo citlivých faderov, takže komunikácia s DAW aplikáciou funguje oboma smermi - čo je nastavené na mixe, je aj v PC, a naopak ... akurát jeden malý háčik, je to len pre AVID ProTools.
Digi002 sa už nevyrába, ale ak chceš zároveň aj malý digitálny mixák na live, pozháňaj si radšej ju ako novšiu 003, jebo 003 nemá live standalone mód, vie robiť iba s PC a nie ako samostatný mixák.
Digi002 sa už nevyrába, ale ak chceš zároveň aj malý digitálny mixák na live, pozháňaj si radšej ju ako novšiu 003, jebo 003 nemá live standalone mód, vie robiť iba s PC a nie ako samostatný mixák.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
imho to je úplne zbytočná luxusná prkotina to ovládanie faderov, veď to nastavím raz na pevno v Cubase a hotovo
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2majso: no tak to je základní nedostatek provázející většinu začátečnických mixů - výsledkem je zcela strnulá záležitost bez života
s fadery je třeba pracovat.
2FLAMING: mno nic moc, tohle už jsme trochu na ElectrZone řešili a přikláním se k většinovému názoru, že tohle asi nebude až tak většinová záležitost a bohužel to je pořád jen virtualizace; fyzická "klika" je prostě fyzická klika. Ale třeba si to svoje uživatele najde - ale za sebe bych řekl, že cena mi přijde trochu vyšší
Každopádně pokud se to bude tvářit jako běžné MIDI zařízení, tak to bude fungovat s čímkli - nejen s Cubase/Nuendo (ale s nimi to bude zřejmě fungovat nejlépe díky celkovému návrhu).
P.
2FLAMING: mno nic moc, tohle už jsme trochu na ElectrZone řešili a přikláním se k většinovému názoru, že tohle asi nebude až tak většinová záležitost a bohužel to je pořád jen virtualizace; fyzická "klika" je prostě fyzická klika. Ale třeba si to svoje uživatele najde - ale za sebe bych řekl, že cena mi přijde trochu vyšší
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
myš + automatizace. Motorizované fadery bych taky chtěl, ale dokud to nebudou pořádný šavle, tak to nemá smysl, pro míchání. Kolikrát člověk potřebuje řešit malé nuance a na 5cm faderu to dost dobře stejně nejde.
Imho tu myš máš stejně v ruce, když točíš a mícháš do PC.
Neřikám že mít doma pořádnej pult není fajn
šavle je šavle, ale to sou záležitosti v desetitisících a výše aby to bylo o něčem.
Imho tu myš máš stejně v ruce, když točíš a mícháš do PC.
Neřikám že mít doma pořádnej pult není fajn
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale tyhle jednofaderový věci maj 100mm fadery, to je už paráda na tom pracovat.
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Stovky už joo, samozřejměpavlii píše:Jo, ale tyhle jednofaderový věci maj 100mm fadery, to je už paráda na tom pracovat.
P.
Pravdou je, že bych to řešil až jako poslední věc být tázajícím.
Jsou důležitější věci za co utratit peníze, které ovlivňují zvuk (mikrofony, preamp atd) ale proti gustu
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to souhlas
P.
P.