Malé lehké kombo do 2000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kuliman

Malé lehké kombo do 2000

Příspěvek od Kuliman »

Zdarr, jsem samouk a s mou aparaturou jsem naprosto spokojený, ale máti mě na zkoušku přihlásila na půl roku do kroužku na el. kytaru :D takže si musím koupit nějaké to kombíčko, vybral sem si populárního rolanda 15W, ale má 7,2kg a já se s tím budu jednou do týdne tahat ze školy do toho kroužku, jedu sice jen autobusem ale i tak... hodně by se mi na něm hodil aux in a recording out, jsou tyhle 2 věci použitelné? nebo to nahrává jen nějaké chrčení jak digitech RP70? :D Jinak mi můžete doporučit jiné aspoň 10Wattové kombo, které bude lehčí, nevím jestli do toho kroužku bude stačit minikombo(?). Vím, že se to tady už řešilo, ale je ten Roland vážně tak dobrej(poměr cena/výkon/kvalita) a hodí se k SG?

Díky :)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
SynysterGate$

Re: Malé lehké kombo do 2000

Příspěvek od SynysterGate$ »

Rolandů jsem měl asi 5, od 15W až po 60W a zatím jsem byl se všema spokojený.

Do 2tisíc se dá sehnat i Crate FW15R, které není špatné. Line6 Spiderům bych se vyhl.

Jinak když si tu pročteš vlákna, najdeš tu toho dost o kombech do 2 tisíc.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To v tom kroužku nemají vlastní komba?

Na tohle "kroužkové" hraní bych si klidně vzal 2W MicroCube.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SynysterGate$

Proč nevzít 15W Cube, když stojí stejně jako 2W MicroCube?
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

SynysterGate$ píše:Proč nevzít 15W Cube, když stojí stejně jako 2W MicroCube?
Protože pro něj je rozhodující nejen cena, ale i hmotnost.
Micro Cube 2W - 3,3kg
Cube 15W - 6,9kg
SynysterGate$

MilanT píše:
SynysterGate$ píše:Proč nevzít 15W Cube, když stojí stejně jako 2W MicroCube?
Protože pro něj je rozhodující nejen cena, ale i hmotnost.
Micro Cube 2W - 3,3kg
Cube 15W - 6,9kg
Ajo, na to jsem zapomněl, soráč.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Nero píše:To v tom kroužku nemají vlastní komba?

Na tohle "kroužkové" hraní bych si klidně vzal 2W MicroCube.
no právě že ne, asi napíšu e-mail jaký tam ty děcka mají komba, jinak jaký máte názor na Oragne crush 3W?(Co se týče zkreslení tak bych to na čistej kanál dokopával krabičkou) Ten MicroCube je moc drahej, je o 150Kč dražší než 15W a to už bych se asi radši tahal s tím 15W.

EDIT: no tak teď uvažuju, že bych do toho vrazil víc peněz, protože to MicroCube je dost dobrý, vidím to buď na MicroCube nebo Orange CR3
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

filo01

Příspěvek od filo01 »

Tomu malému Orange Crush se velkým obloukem vyhni, Microcube nesahá zvukem ani po kotníky. Vlastní zkušenost, měl jsem obě.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Všechny tady ty levné komba hrají úplně stejně. Je jedno, jestli koupíš hen Dimavery nebo Orange. Obě to jsou stejné sra*čky.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Jedině toho malýho Rolanda , z těch všech chrastítek co jsou na trhu to hraje za ty peníze nejlépe (pokud berem v úvahu cenu/výkon/váhu)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
SynysterGate$

speed8 píše:Všechny tady ty levné komba hrají úplně stejně. Je jedno, jestli koupíš hen Dimavery nebo Orange. Obě to jsou stejné sra*čky.
U Orange máš aspoň jistotu, že ti po pár metrech chůze nezůstane v ruce jen ucho a rozbitý chodník...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

na první schůzce (tzn. 3. nebo 10.1.2012) se zeptám jestli budou stačit 2W, je ten Roland dostatečně hlasitý? Uznávám, platí mi to rodiče, ale asi budu muset něco přispět, páč je mi to blbý od nich chtít 2200 (mám slevu) a ještě tak 600 za obal na kytaru. Jenom když už jsem u toho tak se chci zeptat do jakýho měkkýho obalu by se krásně vlezlo SGčko? (cena tak kolem 600 a z kytar.cz)

ps. jinak ten Orange se mi ku*evsky líbí co se týče vzhledu a konstrukce :D

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Kuliman píše:na první schůzce (tzn. 3. nebo 10.1.2012) se zeptám jestli budou stačit 2W, je ten Roland dostatečně hlasitý?
Myslím si, že někde ve třídě to ani nevyužiješ na maximální hlasitost.
Kuliman píše: Jenom když už jsem u toho tak se chci zeptat do jakýho měkkýho obalu by se krásně vlezlo SGčko? (cena tak kolem 600 a z kytar.cz)

Tvým podmínkám (okolo 600,-, dostupnost v kytary.cz - Brno,Ostrava? a tvar SG) by mohl vyhovovat tenhle - http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-bas ... /HN002629/
Chce to vyzkoušet s kytarou nebo si SG změřit, ale vejít by se tam mělo.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Tak, myslím že je rozhodnuto, teď už mi to jen musí schválit rodiče :D V nejbližších dnech si teda objednám MicroCube, obal (asi ten od Warwicku), kabel a ještě adaptér od Bosse, to bude zase nákup.. 8)

promiňte že ještě odbočuju, ptal sem se v threadu "kabel" ale je tam mrtvo, jelikož Rockcable by Warwick je pěkný sh*t, sháním kvalitní nástrojový kabel v cenové relaci okolo 700kč, délka 6m a měl by mít aspoň jeden jack lomený, co sem se dával na planet waves tak žádný takový nemají :?

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Kuliman píše:promiňte že ještě odbočuju, ptal sem se v threadu "kabel" ale je tam mrtvo, jelikož Rockcable by Warwick je pěkný sh*t, sháním kvalitní nástrojový kabel v cenové relaci okolo 700kč, délka 6m a měl by mít aspoň jeden jack lomený, co sem se dával na planet waves tak žádný takový nemají :?
V threadu "kabel" není mrtvo! Ptal jsi se tam dnes o půlnoci a nemůžeš čekat odpověď do 60. minut.

Jinak 6. metrový kabel s lomeným jackem se tu řešil poměrně nedávno - baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 28016.html
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

To se omlouvám, ale budu to objednávat asi už dnes večer... Jinak v tom threadu se baví o cenové relaci do 450Kč, já sháním kabel za 700.

speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

kytarycézet? http://kytary.cz/monster-cable-standard ... /HN101506/
Edit: Já měl Planet Waves 6m za nějakých 400Kč a úplně v pohodě. Jen se trošku kroutil.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Teď mám dilema jestli se mám vzdát té krásné volnosti běhání po pokoji při hraní s 6m káblem a koupit si 3,6m moster nebo si i přes to že jsem slyšel několik špatných ohlasů na PW Circuit breaker koupit 6m a být volný jako pták :D

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Kuliman píše:To se omlouvám, ale budu to objednávat asi už dnes večer... Jinak v tom threadu se baví o cenové relaci do 450Kč, já sháním kabel za 700.
Nechápu. Na jednu stranu píšeš, že je ti blbý neustále říkat rodičům o peníze a na druhou stranu pohrdneš třeba kvalitním kabelem za 450 a trváš na sedmi stovkách.

Nechal jsem se do toho zatáhnout a tak se omlouvám za OT.
Asi jsem neměl ve vláknu o kombu do 2000 odpovídat na otázky o gigbagu a kabelu.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Tím jsem chtěl říct, že chci do kabelu vrazit více než 450Kč a mít tím pádem kvalitnější. (Mimo jiné si kabel kupuji ze svého, rodičů se týká jen kombo)
speed8 píše:kytarycézet? http://kytary.cz/monster-cable-standard ... /HN101506/
Edit: Já měl Planet Waves 6m za nějakých 400Kč a úplně v pohodě. Jen se trošku kroutil.
Uvažuju nad tím monster, akorát 6,3m verze za 840Kč, ale nedá se rozmontovat, dá se ten Planet wawes rozmontovat? (http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... /HN020996/)
a který myslíš že je jepší? Monster standart nebo Planet Wawes Circuit breaker?

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“