Má problém s připojením kláves YAMAHA PSR E423 k počítači. Udělal jsem kroky podle návodu, ale když připojím klávesy přes usb kabel k pc a zapnu program Musicsoft down.. tak mi je to nevidí, přitom pc předtím rozpoznalo a nainstalovalo nový software. Chtěl bych si do kláves přidat další písničky, které už mám ve formátu midi, ale bez připojených kláves to půjde dost špatně
Pc nevidí klávesy
Pravidla fóra
Pc nevidí klávesy
Ahoj všichni.
Má problém s připojením kláves YAMAHA PSR E423 k počítači. Udělal jsem kroky podle návodu, ale když připojím klávesy přes usb kabel k pc a zapnu program Musicsoft down.. tak mi je to nevidí, přitom pc předtím rozpoznalo a nainstalovalo nový software. Chtěl bych si do kláves přidat další písničky, které už mám ve formátu midi, ale bez připojených kláves to půjde dost špatně
. Víte někdo jak na to? Díky moc za každou odpověď
Re: Pc nevidí klávesy
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Přečtu díky moc
Bohužel to nepomohlo.
V nabídce nemám možnost navolení žádného vstupu respektive výstupu z kláves.
Také mám jen jeden usb kabel, jiná možnost připojení k pc zde není (usb-kabel-usb).
Nejde mi ani o to abych si zvuky rovnou přenášel do počítače, ale o to aby si do kláves mohl nahrát další midi data (písničky) a ty se pak naučit hrát..
kdyby vás ještě něco napadlo budu moc rád
díky moc
V nabídce nemám možnost navolení žádného vstupu respektive výstupu z kláves.
Také mám jen jeden usb kabel, jiná možnost připojení k pc zde není (usb-kabel-usb).
Nejde mi ani o to abych si zvuky rovnou přenášel do počítače, ale o to aby si do kláves mohl nahrát další midi data (písničky) a ty se pak naučit hrát..
kdyby vás ještě něco napadlo budu moc rád
díky moc
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V nabídce vstupů/výstupů není žádné Yamaha USB nebo tak něco? Potom není nainstalovaný ovladač; co říká Správce zařízení? Je nainstalované Zvukové zařízení Yamaha USB MIDI nebo tak něco? Nebo svítí žlutý otazník/vykřičník u nesprávně nainstalovaného HW?
P.
P.
no problém koukám je v tom že ani ve správci zařízení neni nic co by slovo YAMAHA jen připomínalo, ne no neni to ani ve správci.. co teď? to bude chtít asi nějakej ovladač co? Ovladač MIDI-USB co byl na přiloženém cd jsem nainstaloval, tak nevim.. chce to jinek ovladač?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm...jestli nepomáhá ovladač z CD, tak bych zkusil juknout na stránky výrobce...tenhle ovladač je dost standardní pro všechny Yamaha produkty myslím. Ale pokud ty klávesy uměj komunikovat po MIDI, tak v počítači musí přibýt zvukové zařízení pro MIDI, jinak nic fungovat nebude. Ještě je možné, že je to třeba někde v klávesách přepnout, protože se mohou chovat jako paměťové zařízení (nepřibyl tam disk, jako když připojíš do počítače FLASHku?).
P.
P.
Ahoj
no zkusil jsem stáhnout přímo z YAMAHA stránek ovladač přímo k modelu, ale ten je úplně stejnej. Bohužel se nic jako další zařízení nezobrazí (jak si říkal jako fleska). Tak nevim v čem to může bejt. Sem si řikal jestli v těch klávesách neni někde další komunikační port, ale neni je tam jen to USB. Ve správci zařízení jsem našel ve zvukách přidanej ovladač YAMAHA USB-MIDI, ale zobrazá jen tehdy, když jsou klávesy připojené k PC. Takže očividně něco to mezi sebou dělá. Bohužel ne to, co bych chtěl já. Nenapadá tě ještě něco?
no zkusil jsem stáhnout přímo z YAMAHA stránek ovladač přímo k modelu, ale ten je úplně stejnej. Bohužel se nic jako další zařízení nezobrazí (jak si říkal jako fleska). Tak nevim v čem to může bejt. Sem si řikal jestli v těch klávesách neni někde další komunikační port, ale neni je tam jen to USB. Ve správci zařízení jsem našel ve zvukách přidanej ovladač YAMAHA USB-MIDI, ale zobrazá jen tehdy, když jsou klávesy připojené k PC. Takže očividně něco to mezi sebou dělá. Bohužel ne to, co bych chtěl já. Nenapadá tě ještě něco?
Ja by som pomocou bodu obnovy vrátil celý systém do doby keď si ešte nepripojil kláves, potom nainštaloval origo yamaha ovládač a až následne pripojil kláves.
dobře vyzkoušim děkuju
pardon, ze do toho vstupuju bez znalosti toho programu .... ale je opravdu k tomu, k cemu si myslis ze je? a jestli ano ... ma nejake nastaveni MIDI portu? a jestli ma ... jde tam navolit to Yamaha USB-MIDI? a jestli nema, nepomuze nastavit Yamaha USB-MIDI jako vychozi zarizeni ve windows?bubijada píše:Ve správci zařízení jsem našel ve zvukách přidanej ovladač YAMAHA USB-MIDI, ale zobrazá jen tehdy, když jsou klávesy připojené k PC. Takže očividně něco to mezi sebou dělá. Bohužel ne to, co bych chtěl já. Nenapadá tě ještě něco?
Zdravím,jak sleduji diskusi,tak je nainstalován ovladač,Mus dwn,ale je nutno nastavit v nástroji komunikaci
s PC,pokud vlastníte manuál,tak popis str.75.Klávesy vlastním a přes uvedený kabel lze nahrát midi,naopak
je možno provádet zápis do programů typu music score,tzn. oboustraná komunikace.
s PC,pokud vlastníte manuál,tak popis str.75.Klávesy vlastním a přes uvedený kabel lze nahrát midi,naopak
je možno provádet zápis do programů typu music score,tzn. oboustraná komunikace.
bohužel ani to nepomohlo, zkusil jsem ten program se vším všudy nainstalovat i na druhej počítač, ale výsledek je stále stejný
přesto děkuju
přesto děkuju
nejvic k veci mi pripada ten prispevek, co napsal Radlic ... ten bych asi doporucil precist poradne.
K tomu co psal Radlic.. V počítači mám nainstalovaný ovladač YAMAHA MiDI-USB a program MUSICSOFT DWN.. a i když jsem propojil klávesy s PC tak stejně program MUS DWN nenalezl spojení s klávesami. Respektive vyskočí okno Nepřipojeno... a když zkusím kliknout na "kontrola spojení" tak mi to napíše faled, ale když navolím v tomuto testu klávesy-klávesy tak je to OK. Vím, že budu vypadat jako idiot, ale můžete mi poslat jak krok po kroku mám připojit klávesy k PC abych mohl přenášet midi-data. Děkuju mockrát za vaše rady.
Ještě k tomu co psal Paris.. Program MUSICSOFT Downloader je k přenášení midi-dat mezi PC- a Keyboardem.. nějak nevim kde nastavit tento driver (YAMAHA usb-midi) jako výchozí zařízení, respektive co nastavit jako výchozí zařízení. Jinak YAMAHA USB-Midi by měl být pouze ovladač. Děkuju za příspěvek
ja bohuzel ted nejsem doma, takze nic nevykoumam (myslim, ze doma mam ten soft taky (byl k pianu), ale jeste sem s nim nic nepodnikal...) .. az na novy rok nejdriv...
Ahojky, no to já jsem akorát přijel ze silvestrovského hraní, konečně si dal holandský Heineken a konečně si sednul a rozjímal o novém roce... (to byl letos divný Silvestr, normálně na Silvestra nehraju, ale že to bylo ještě součástí nějaké další dohody ohledně jiných open air akcí, tak jsem to prožil nealko... Hele, radši to příště udělám zase normálně, nebudu hrát a zapařím).
Tak jsem holt teď zaregistroval zajímavý dotaz.
Vypadá to na lehce tupý sw, ale koukni na to, jak stejný problém řeší kolega v tomhle videu:
Přetoč na 7:40 a koukej dál, tam budeš vidět, jak ty chyby přejít a otevřít si nastavení zvoleného MIDI device. Myslím, že to přesně to, co se děje tobě, takže by to mělo být i řešení shodné s tvým... Enjoy, jdu si nalít.
Tak jsem holt teď zaregistroval zajímavý dotaz.
Vypadá to na lehce tupý sw, ale koukni na to, jak stejný problém řeší kolega v tomhle videu:
Přetoč na 7:40 a koukej dál, tam budeš vidět, jak ty chyby přejít a otevřít si nastavení zvoleného MIDI device. Myslím, že to přesně to, co se děje tobě, takže by to mělo být i řešení shodné s tvým... Enjoy, jdu si nalít.
Děkuji všem za pomoc.
Problém je vyřešen, bylo to bordelem v registrech, které dělá windows, teď už jen nějaký software pro přenos midi dat z PC do keyboardu a budu šťastnej, kdyby jste o něčem věděli dejte prosím vědět
Ahoj
Problém je vyřešen, bylo to bordelem v registrech, které dělá windows, teď už jen nějaký software pro přenos midi dat z PC do keyboardu a budu šťastnej, kdyby jste o něčem věděli dejte prosím vědět
Ahoj
bezvadný video... už to chodí tak jak má.... chci vám moc poděkovat za pomoct... snad vám někdy budu moci oplatit vaše služby
ahoj
ahoj