jak se zesilujete na sóla?
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak se zesilujete na sóla?
Jojo, v Ačku možná, ale s tím já zkušenosti opravdu nemám
Bohužel 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
ja jsem strasne vdecny za funkci solo u rectifieru, najednou jsem pri solech venku slyset
dokopavani pred zesakem nebo pridavani volume na kytare mi bohuzel zvysilo vzdy jen gain.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No ono to s tím ''Áčkem'' nebude zase tak horké. Mám na aparátu class A i A/B. Jsou tam rozdíly v barvě zvuku a v dynamice, ale udělat hlasitostní jump jenom volume na kytaře je v kapele nepoužitelné, protože jenom víc nakrmíš preamp, ale na celkové volume to vliv nemá. Na pittbullovi používám spínatelnou ef. smyčku, ve které nic nemám a která funguje jako jump a navíc je závislá na master volume. Musim si to ale ještě nějak vymyslet na thunderu, protože se mi nechce tahat další 2 5m kabely a TSko k tomu. Napadá mě si nechat udělat druhý spínatelný master a nebo spínání ef. smyčky /to nevím jestli je možné u sériové/ a nebo použít multipárový kabel pro TSko i footswitch.
Pozdrav všem kytaristům. Nejsem sice žádný přehnaný jazykový "purista", ale přesto mi vadí, když se používá špatné technické názvosloví. Typickým příkladem je anglické slovo gain. Zatímco (jak se můžete přesvědčit v A-Č slovníku) český význam je "zisk" nebo zesílení, většina kytaristů zde na foru jej používá nesprávně ve významu zkreslení. Toto slovo má také svůj anglický ekvivalent, který určitě znáte - distortion. Vím, že tomu napomáhají i sami výrobci, kteří se ze zjištných důvodů podbízejí zákazníkům a tak se např. potenciometr správně označený "preamp volume" z nejslavnějších Marshallů změnil na "gain" u nových "high gain" zesilovačů. Tedy vězte, že gain je opravdu zesílení (zisk) je tak označen většinou potenciometr za první předzesilovací triodou. Při určité velikosti (když začne docházet v dalších předzesilovacích stupních k deformaci signálu vlivem omezení) se teprve druhotně projeví harmonickým zkreslením a tím i ve zvuku. Tak co kytaristi nepolepšíme se ? Paní učitelky českého a anglického jazyka by to jistě potěšilo
Takže: Nastavte si vždy takový gain (zesílení preampu), abyste byli spokojeni s výsledným distortionem (zkreslením) signálu Vaší kytary, který nejlépe zní.
. Promiňte mi, prosím, tento "minitutorial", ale nemohl jsem se tomu ubránit. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
A můžu se zeptat jakej význam má tenhle komentář v rámci tohohle tématu? Já jen ze zvědavosti...Tube Guru píše:Pozdrav všem kytaristům. Nejsem sice žádný přehnaný jazykový "purista", ale přesto mi vadí, když se používá špatné technické názvosloví. Typickým příkladem je anglické slovo gain. Zatímco (jak se můžete přesvědčit v A-Č slovníku) český význam je "zisk" nebo zesílení, většina kytaristů zde na foru jej používá nesprávně ve významu zkreslení. Toto slovo má také svůj anglický ekvivalent, který určitě znáte - distortion. Vím, že tomu napomáhají i sami výrobci, kteří se ze zjištných důvodů podbízejí zákazníkům a tak se např. potenciometr správně označený "preamp volume" z nejslavnějších Marshallů změnil na "gain" u nových "high gain" zesilovačů. Tedy vězte, že gain je opravdu zesílení (zisk) je tak označen většinou potenciometr za první předzesilovací triodou. Při určité velikosti (když začne docházet v dalších předzesilovacích stupních k deformaci signálu vlivem omezení) se teprve druhotně projeví harmonickým zkreslením a tím i ve zvuku. Tak co kytaristi nepolepšíme se ? Paní učitelky českého a anglického jazyka by to jistě potěšiloTakže: Nastavte si vždy takový gain (zesílení preampu), abyste byli spokojeni s výsledným distortionem (zkreslením) signálu Vaší kytary, který nejlépe zní.
. Promiňte mi, prosím, tento "minitutorial", ale nemohl jsem se tomu ubránit.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
a komu touhle nosočistoplenou prospěješ buditeli? 
tvůj jazykový "cit" se bude muset s některými věcmi prostě smířit, protože kytarista bude přidávat zisk leda tak v účetnictví.
tvůj jazykový "cit" se bude muset s některými věcmi prostě smířit, protože kytarista bude přidávat zisk leda tak v účetnictví.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna v účetnictví asi kytarista moc přidávat zisk nebude, bohužel
Alespoň já jsem si ještě moc věcí hraním nesplatil 
takze ani v ucetnictvi ....nezbyva nez ohulit gain a rock n roll 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Nesnasim, kdyz nekdo napise, ze prida zisk. To je tak nesmyslny, ze z toho boli oci. A jelikoz pridavani cisteho gainu a pridavani zkresleni oddelit nelze, tak ani nelze operovat s nejakou terminologickou dichotomii.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Na aparátu mám napsané gain, tak přidávám gain. Stížnosti bych mířil na výrobce aparátů a jako bonus bych jim vynadal, že popisky nejsou lokalizované 
To by bylo super, mohl bych krome zisku pridavat i pritomnost a prepinat kroupani.bubucci píše:Na aparátu mám napsané gain, tak přidávám gain. Stížnosti bych mířil na výrobce aparátů a jako bonus bych jim vynadal, že popisky nejsou lokalizované
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
AntaresiX9, k příspěvku mě "vyprovokoval" citovaný příspěvek Kinxe. Jsem si jistý, že tím gainem myslel zkreslení. A není pravda, že k dosažení zkreslení je nutný vysoký zisk, že je pak nižší amplituda signálu (chcete-li headroom) je věc další, ale jde to. Je to jen rozdíl mezi technickým názvoslovím a muzikantským slangem, pak může docházet ke špatnému porozumění kytaristových požadavků technikem, který mu má dát do pořádku aparát. Technik sice ví, že když chce kytarista zvýšit gain, myslí tím z 90% zvýšení zkreslení, ale co když chce opravdu jen zvýšit zisk bez zvýšení zkreslení ? Mrzí mě, že jsem nebyl pochopenKinx píše:ja jsem strasne vdecny za funkci solo u rectifieru, najednou jsem pri solech venku slysetdokopavani pred zesakem nebo pridavani volume na kytare mi bohuzel zvysilo vzdy jen gain.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Wohma píše: To by bylo super, mohl bych krome zisku pridavat i pritomnost a prepinat kroupani.
Už nehraju, pouze poslouchám ...
V tomto pripade vetsina inteligentnich bipedu pouzije treba slovni spojeni "cisty gain" nebo headroom. Jeste jsem se nesetkal s tim, ze by to byl problem.Tube Guru píše:Technik sice ví, že když chce kytarista zvýšit gain, myslí tím z 90% zvýšení zkreslení, ale co když chce opravdu jen zvýšit zisk bez zvýšení zkreslení?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ve světě, kde se zařízení, které dělá vibrato efekt, říká tremolo, bych nějaké gain vs. distortion fakt neřešil 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero uvedl další naprosto nepochopitelnou a mylnou záměnu: Vibráto - periodická změna kmitočtu, tremolo - periodická změna amplitudy (hlasitosti). Pokud tohle někdo zamění, není jasné jestli si "jen" spletl terminologii nebo tomu fakticky nerozumí. Když to ale necháme pokračovat tímto směrem dál, můžeme se dočkat, že se bude nazývat bílá barva černou a dopadne to jako u Babylonské věže, ani se spolu nebudeme moci domluvit. Proto jsem se pokusil nenásilně "zabojovat" za správné názvosloví, alespoň v psané formě. Nic jiného v tom, prosím, nehledejte.
Nebo je to opravdu až tak moc OT?
A proc se teda tremolo pace nerika vibrato paka? 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já jí tak třeba říkám (vibra páka) ...Wohma píše:A proc se teda tremolo pace nerika vibrato paka?
Správně je vibrapáka, protože ovládá frekvenci a nikoli amplitudu. Tremolo páka je špatný název i kdyby jej používala půlka zeměkoule
. K šíření špatných názvů přispívá velkou měrou právě Internet neb je to tak svobodné prostředí, že tam může napsat kdokoliv cokoliv a nemusí se prokazovat žádným "vysvědčením", že tomu opravdu rozumí. Někteří možná záměrně uvádějí lidi v omyl, někteří jen z nevědomosti.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Taky odjakživa říkám vibrapákaJester píše:Já jí tak třeba říkám (vibra páka) ...Wohma píše:A proc se teda tremolo pace nerika vibrato paka?