Golden Ton Telecaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Mika.Rybanenn

Golden Ton Telecaster

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, dneska se u nás v shopu objevila cenově dost zajímavá kytara, jetý Tele od jakési značky Golden Ton za 1800 Kč. Nevíte co je tohleto za značku? Googlil jsem a našel jsem někde nějakou diskusi, ale ta je německy a já umím jen angličtinu. Ale alespon tam jsou pěkné fotečky jak ta kytara vypadá. Tady je link http://www.musikertalk.com/testbericht- ... t5632.html
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

za ty prachy bych jí bral jestli si začátečník :) pak pořídíš něco lepšího to je do pohody :lol:

jenže když máš už stagg tak tohle bude něco podobnýho :)
Mika.Rybanenn

kuba182 píše:za ty prachy bych jí bral jestli si začátečník :) pak pořídíš něco lepšího to je do pohody :lol: jenže když máš už stagg tak tohle bude něco podobnýho :)
Mno já právě chtěl vždycky Tele, tak si říkám, vim že je to trošku na palici, že bych si jí pořídil, dva litry nejsou zas tak moc a kdyby třeba nebyla v poho prodat se za dvojku dá vždycky. Akorát nemám absolutně ánunk o značce co to je.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Vypada krasne ... a ma zajimave to znaceni na prazci :D nic o ni nevim vydim to prvne .. sak ji vyzkousej ... mam vlastn zkusenost stim ze i neaky sh*t muze mit lepsi zvuk nez jaky si BC.Rich ci Fender nebo co to mate :D
Mika.Rybanenn

*Twisted.Brother* píše:Vypada krasne ... a ma zajimave to znaceni na prazci :D nic o ni nevim vydim to prvne .. sak ji vyzkousej ... mam vlastn zkusenost stim ze i neaky sh*t muze mit lepsi zvuk nez jaky si BC.Rich ci Fender nebo co to mate :D
Zítra tam zaskočím a zkusím jí v aparátu, ta cena je zajímavá. Tak by mě zajímalo jak hraje. Ale zajímalo by mě takovéto srovnání, jestli někdo nemá zkušenost, kam se dá ta značka Golden Ton zařadit zda někam k zoufalostem typu Dimavery nebo je to trošku lepší z horších(Stagg) případně už někde na úrovni Fokusek či Squier.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

*Twisted.Brother* píše:Vypada krasne ... a ma zajimave to znaceni na prazci :D nic o ni nevim vydim to prvne .. sak ji vyzkousej ... mam vlastn zkusenost stim ze i neaky sh*t muze mit lepsi zvuk nez jaky si BC.Rich ci Fender nebo co to mate :D
Aaaaaaaaaa na to si došel kde??? To myslíš že třeba takový QTX (což ani pádlo není) bude hrát líp než '58 Strat??? :roll: Nemyslím
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Joey píše:
Aaaaaaaaaa na to si došel kde??? To myslíš že třeba takový QTX (což ani pádlo není) bude hrát líp než '58 Strat??? :roll: Nemyslím
No to jsi trocha zveličil, myslím, že fender z 50, let prostě bude hrát líp už jen proto, že má vyzrálejší dřevo. trocha OT : nevyhořeli náhodou Fenderu sklady dřeva a proto jsou ty Fendery z dřívejší doby jak 1960 ceněný víc a hlavně lepší jak ty dnešní? Ale jinak souhlasím s Twisted brotherem, je to možný. Vím to z vlastní zkušenosti, je to prostě fakt. Mám Fender Mexiko a čínu za 5tku a fender fakt není lepší. Spíš pokulhává a je rád, že se ještě hřeje u mě doma. A možná už dlouho nebude. Ale ted nejsem proti němu fér, je to dobrá kytara, ale holt se bohužel dostal do konkurence s čínským zázrakem :D Hele já fakt ještě furt nechápu, jak se té firmě Adonis mohl podařit udělat tak vydařený kus, prostě se to stalo. Říkám, zvuk jak víno
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

RJ píše:
Joey píše:
No to jsi trocha zveličil, myslím, že fender z 50, let prostě bude hrát líp už jen proto, že má vyzrálejší dřevo. trocha OT : nevyhořeli náhodou Fenderu sklady dřeva a proto jsou ty Fendery z dřívejší doby jak 1960 ceněný víc a hlavně lepší jak ty dnešní? Ale jinak souhlasím s Twisted brotherem, je to možný. Vím to z vlastní zkušenosti, je to prostě fakt. Mám Fender Mexiko a čínu za 5tku a fender fakt není lepší. Spíš pokulhává a je rád, že se ještě hřeje u mě doma. A možná už dlouho nebude. Ale ted nejsem proti němu fér, je to dobrá kytara, ale holt se bohužel dostal do konkurence s čínským zázrakem :D Hele já fakt ještě furt nechápu, jak se té firmě Adonis mohl podařit udělat tak vydařený kus, prostě se to stalo. Říkám, zvuk jak víno
Tak jo ono to možná bude pravda. :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

JOey : snad taky někdy na takovou kytaru narazíš :wink: , mě osobně nedala spát dokud jsem si ji nekoupil. A to jsem už žánou kytaru nechtěl
Já to říkám pořád, vybírejte kytary podle zvuku a ne podle značky, ono fakt kromě snímačů a výstupní kontroli fakt není moc vo co stát. Prostě když jsem zjistil, že ty KURWY mexikánský dobrovolně mrví kytary (proč zrovna ve spojení krk - korpus, jedna z nejdůležitějších aspektů na přenos zvuku z krku do těla a délku sustainu, proč tam sakra byla folie, spousta laku a ještě k tomu razítka Quaility garanted? Jediný co mě napadlo je, že fender nechce, aby mexika hráli líp jak ameriky ) tak prostě u mě klesla důvěra ve Fendera. Jo a to dřevo bylo taky nějaký divný. Možná vyzráním měkne, ale to se mi nezdá. Každopádně, značka je jistá záruka .

Mika.Rybanenn : tak takhle krásnou kytaru, jako to teláto, jsem už dlouho neviděl. Být tebou tak si zjistím, co jaký dřevo jde a určitě bych ji okamžitě vyzkoušel :wink:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

RJ píše:JOey : snad taky někdy na takovou kytaru narazíš :wink: , mě osobně nedala spát dokud jsem si ji nekoupil. A to jsem už žánou kytaru nechtěl
Já to říkám pořád, vybírejte kytary podle zvuku a ne podle značky, ono fakt kromě snímačů a výstupní kontroli fakt není moc vo co stát. Prostě když jsem zjistil, že ty KURWY mexikánský dobrovolně mrví kytary (proč zrovna ve spojení krk - korpus, jedna z nejdůležitějších aspektů na přenos zvuku z krku do těla a délku sustainu, proč tam sakra byla folie, spousta laku a ještě k tomu razítka Quaility garanted? Jediný co mě napadlo je, že fender nechce, aby mexika hráli líp jak ameriky ) tak prostě u mě klesla důvěra ve Fendera. Jo a to dřevo bylo taky nějaký divný. Možná vyzráním měkne, ale to se mi nezdá. Každopádně, značka je jistá záruka .

Mika.Rybanenn : tak takhle krásnou kytaru, jako to teláto, jsem už dlouho neviděl. Být tebou tak si zjistím, co jaký dřevo jde a určitě bych ji okamžitě vyzkoušel :wink:
Já si na svůj nástroj taky nestěžuju a to stál kolil...5litrů...ale tipl bych si že by se našel ten Epiphone G400 či jak kerý by ani za zatáčkou nehrál líp než to co mám tu vedle sebe. 8)

Jan Kaplický 1937 - 2009
Mika.Rybanenn

RJ píše:Mika.Rybanenn : tak takhle krásnou kytaru, jako to teláto, jsem už dlouho neviděl. Být tebou tak si zjistím, co jaký dřevo jde a určitě bych ji okamžitě vyzkoušel :wink:
Mno líbí se mi moc co jsem koukal vypadá hezky. Co jsem tak nějak přeluštil z toho německého serveru není to nějaká dřevotříska, ale je to ze tří kusů, co to znamená vzhledem ke zvuku, není to špatný, když není kytara z jednoho "prkna"? Vypadá fakt krásně, asi nedospím zítřka, abych se na ní juknul, desátýho beru tak asi do ní půjdu, telátko jsem chtěl vždycky, i když červený, Mark Knopfler mě prostě nesmazatelně ovlivnil.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Mika.Rybanenn píše:
RJ píše:Mika.Rybanenn : tak takhle krásnou kytaru, jako to teláto, jsem už dlouho neviděl. Být tebou tak si zjistím, co jaký dřevo jde a určitě bych ji okamžitě vyzkoušel :wink:
Mno líbí se mi moc co jsem koukal vypadá hezky. Co jsem tak nějak přeluštil z toho německého serveru není to nějaká dřevotříska, ale je to ze tří kusů, co to znamená vzhledem ke zvuku, není to špatný, když není kytara z jednoho "prkna"? Vypadá fakt krásně, asi nedospím zítřka, abych se na ní juknul, desátýho beru tak asi do ní půjdu, telátko jsem chtěl vždycky, i když červený, Mark Knopfler mě prostě nesmazatelně ovlivnil.
Móje kytara je z tří kusů též a hraje pěkně. Hrál jsem aj na jednoprknové stroje a já osobně čili né moc znalý jsem až tak zásadní rozdíl nepostřehl. Tož tak.

Jan Kaplický 1937 - 2009
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Mika.Rybanenn píše:
Znamená to, že korpus je tvořen z tří kusů dřeva vedle sebe. Teoreticky by mělo být nejlepší mít korpus z jednoho kusu, ale to je docela problém, protože i ten můj fender je ze 2 kusů. Ono spíš záleží jaký to dřevo je , není vůbec na škodu když jsou ty kusy sesterský, tedy z jednoho stromu, než když tam narvou co zrovna najdou. Ale, upřímně, co bys za ty prachy chtěl, 1800 je fakt extrém :D Ale furt to může hrát dobře. MOžný je fšechno :D
Mika.Rybanenn

Tak dneska jsem to Tele držel v ruce a veškeré myšlenky na jeho koupi se rozplynuly. Řeknu vám, že tak lehkou kytaru jsem v životě v ruce nedržel, daly by se s ní doslova plácat mouchy. Měli tam také Tele od Squieru, přesněji toto http://eshop.kytary.cz/squier-by-fender ... 30:0:0:1:0 a když jsem vzal obě kytary do ruky, byl to rozdíl jako hrom, kytara o které je celé toto téma mi přišla jako z papíru. Sice je vidět, že je ze tří kusů dřeva, má také viditelnou kresbu, ale neumím si vážně představit z čeho je zhotovená, tipoval bych překližku. Protože takhle lehounkou kytaru jsem vážně měl v rukou poprvé. Tak alespoň mi ta od Golden Tonu posloužila pro studijní účely, abych přibližně věděl jakou hmotnost má kytara z jiného materiálu než masivu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“