Dobrý den,
koupil jsem efektový procesor Yamaha REX50 (rok výroby 1987) a připojil ho k mé Yamaze DX7, a to tak, že z DX7 vede mono kabel do IN konektoru na REX50 a z OUT konektoru na REX50 mi vede kabel už přímo do reproduktoru.
A problém je v tom, že z procesoru nevychází skoro žádný zvuk, je to extrémně tiché. Sám procesor funguje, z toho mála poznám, že je v pořádku, ale zvuk se v něm ztlumí na minimum. V DX7 potíž není, bez procesoru hraje, jak má.
Jestli by mi mohl někdo poradit, co s tím, moc bych to ocenil.
Yamaha REX 50
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yamaha REX 50
Není chyba v nastavení efektové jednotky? Je třeba mít na paměti, že takto zapojené musí efektová jednotka na výstup posílat v určitých případech i původní (=neefektovaný) signál - takže přepínač "5" je v jaké poloze? Pokud je "OFF", tak se případný poměr (pokud je třeba) musí nastavit v REX50.
Co nastavení "Input Level"? Nezpracovává REX50 příliš slabý signál?
Zkontrolovat poslední dva parametry každého efektu: Balance a Out Lvl (strana 11 manuálu).
Uffff
P.
Co nastavení "Input Level"? Nezpracovává REX50 příliš slabý signál?
Zkontrolovat poslední dva parametry každého efektu: Balance a Out Lvl (strana 11 manuálu).
Uffff
P.
Děkuji za odpověď,
asi bude problém v potenciometru "Input Level", který nereaguje na změnu. Pokud s ním otočím, hlasitost se má zvýšit, případně snížit ? Jestli ano, tak bude nejspíš nefunkční...
asi bude problém v potenciometru "Input Level", který nereaguje na změnu. Pokud s ním otočím, hlasitost se má zvýšit, případně snížit ? Jestli ano, tak bude nejspíš nefunkční...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládal bych totéž. REX50 nevlastním, takže nemohu ověřit
P.
P.
Děkuji. Pokusím se přijít na to, v čem je skutečná závada, ale vše mě zatím odkazuje na nefunkční Input Level.
Dle Vašich odpovědí jsem mylně předpokládal, že REX50 vlastníte
Dle Vašich odpovědí jsem mylně předpokládal, že REX50 vlastníte
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jen klamu tělem - když už pořád prudím se čtením manuálů, tak musím semtam jít příkladem
ale zjevně jsem takovýhle dojem ještě na nikoho neudělal, má poklona
P.
P.