Vaše sny

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Teorge

Re: Vaše sny

Příspěvek od Teorge »

petan píše:http://www.youtube.com/watch?v=utC20_4z ... ure=relmfu
tak třeba na tohle kdybych šetřil, tak se k hraní asi nedostanu :) ale je úžasná
To mě se líbí takovýhle GOLD TOP:-)

http://www.ebay.com/itm/Edwards-ESP-REA ... 2eba1ea3c0
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Rocky_MK píše:Tak ale na druhou stranu si nemyslím, že Bach nebo Fokus musí být nutně špatná koupě, když se vybere dobrý kus - nejsem profi hráč a nepotřebuju tudíž profi nástroj :) Navíc převažuje domácí brnkání, občasné jamování s kámošema, v kapele na kytaru hraju minimálně a live hraní zatím vůbec :wink: jenom jednou jedinkrát, a to jsem byl "kytarista" 4 měsíce a hrál jsem jediný song jako host s kámošovou kapelou :D Jasně, že za ty prachy, co do toho vrazím, chci to nejlepší, ale já nikdy na žádný origo Fender Telecaster nehrál ( dvě minuty brnkání nasucho v kytarách se nepočítá ), stejně jako Gibson LP, SG, apod, takže opravdu nevím, jak se ta kytara za jakých situací chová. Zato Bach jsem v prackách měl ( Les Paulka, nedokážu přesně určit která, snad tahle http://www.bachmusik.com/bach-pl-03-wh-cr_p1790 , hlavní je, že měla lepený krk ) a hrálo se mi na ni krásně pohodlně a člověk prostě při hraní poznal, že to zní jinak než stratík...
No a po Fokuskách se dívám průběžně, čtu na fóru zkušenosti s nimi a převládá spokojenost za ty prachy, takže kdyby byla příležitost, klidně Fokusku vezmu...počítám s bazarem a rozhodně s osobním vyzkoušením a předáním...
Jo jasný. Většina lidí začne na něčem levným, aby si to nejdřív oťukali a zjistili, jestli je to vůbec bude bavit. Já třeba kapelu nemám a o profi hraní by se taky mluvit nedalo, ale už jen pro tu radost. Stejně vždycky když vidím nějakýho pěknýho Les Paula nebo PRSko si řikám, že bych to okamžitě bral a jsem takovej cvok, že jednou si to koupím (možná až jako postarší pán nad hrobem, než na to ušetřím :D). Já třeba mam LPčko od fokusu zhruba 5 let a po nějakým zabroušení pražců se na to dá celkem rozumně hrát i teď, ale třeba ve srovnání s origo LP studiem je to trochu někde jinde. Ale za ty prachy určitě zajímavý.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Když teď jezdím jamovat s odrbaným čínským stratem, který nevyniká zrovna stabilitou ladění ( opravdu bych chtěl jednou aspoň dva dny nešáhnout na ladicí kolíky ) a jsem docela spokojený ( výměna snímačů výrazně prospěla, zabroušení sedla krku taktéž ), tak nevím, proč bych nebyl spokojený s Fokus/Bach LP :) Mj. jsem včera zjistil, že ve městě, kde bydlím, má obchod Bach, což je určitě výhoda.

Ještě, jak píšeš o těch začátcích ... docela se divím, že jsem se na tohle hraní nevysral už dávno, to věčné rozlaďování mě totálně sralo delší dobu :D Ale je to mnohem lepší, od té doby, co jsem se naučil seřídit kytaru :lol:
PaoloCZ

Příspěvek od PaoloCZ »

Obrázek
Obrázek
• 1983 Marshall JCM800 4210 50W 1x12" ... a loupe se omítka •
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Rocky_MK píše:Když teď jezdím jamovat s odrbaným čínským stratem, který nevyniká zrovna stabilitou ladění ( opravdu bych chtěl jednou aspoň dva dny nešáhnout na ladicí kolíky ) a jsem docela spokojený ( výměna snímačů výrazně prospěla, zabroušení sedla krku taktéž ), tak nevím, proč bych nebyl spokojený s Fokus/Bach LP :) Mj. jsem včera zjistil, že ve městě, kde bydlím, má obchod Bach, což je určitě výhoda.

Ještě, jak píšeš o těch začátcích ... docela se divím, že jsem se na tohle hraní nevysral už dávno, to věčné rozlaďování mě totálně sralo delší dobu :D Ale je to mnohem lepší, od té doby, co jsem se naučil seřídit kytaru :lol:
Jo hele, na mojí první fokusce (strat) ladění celkem drželo, na Les Paulu totéž, ladím tak jednou za dva tejdny a přesto ty odchylky jsou minimální (při přenášení prakticky taky nemusím a to mam obyčejnej polstrovanej gigbag), ale je možný, že jsem měl štěstí. Zas ve srovnání s Groverama je to trochu horší (tam ladím většinou znovu až při výměně strun :mrgreen:), ale na to, že je to nějakej Korea Custom celkem slušný. Pár věcí tam sice není uplně OK, ale ta kytara je v pohodě hratelná. Rozhodně to nesnese srovnání s nějaký staggem či jiným odpadem, to byla hrůza snad ve všech aspektech, až na to, že na pohled to občas vypadalo líp.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Rocky_MK píše:Když teď jezdím jamovat s odrbaným čínským stratem, který nevyniká zrovna stabilitou ladění ( opravdu bych chtěl jednou aspoň dva dny nešáhnout na ladicí kolíky ) a jsem docela spokojený
Jen tak pro zajímavost, mám CS strata a ladím každý den (resp. pokaždé když na něho hraju), protože soudruzi z USA udělali chybu a origoš kufr je trochu menší. Takže když je ladicí kolík tenkého éčka na plocho, tak se vždycky při vkládání do kufru pootočí.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Alternátor píše:ladím tak jednou za dva tejdny
Blahopřeju, buď šťastný. Já někdy každých 5 minut ( většinou jenom G ) :?
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Rocky_MK píše: Já někdy každých 5 minut ( většinou jenom G ) :?
No, to jsme dva. Ale většinou ho stačí jenom trochu vytáhnout a zas se srovná.. no, vidím to na dotaz v rychlodotazech >>
Blackwell: Instrumental progressive rock
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

mtmccox píše:JCM2000
anebo
Obrázek
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
impact

Příspěvek od impact »

Nemusí každej jen snít o Gibsonech... :) Mně by se líbila tahle Yamaha.

Yamaha Pacifica 611HFM - splňuje vše, co nutně potřebuju :) (zamykací ladící mechaniky, snímače P90)

http://europe.yamaha.com/en/products/mu ... ca/611hfm/
http://europe.yamaha.com/en/products/mu ... pac611hfm/

Obrázek

Obrázek

Demo:
http://www.youtube.com/watch?v=RIaAtO6OABE
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
minibb

Příspěvek od minibb »

Tak jsem se uskromnil a to jediný co bych chtěl je mesa express(s nějkym pěknym 212 boxem) a PRS SE custom.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

impact: vypadá skvěle a ani není moc drahá. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Objevil jsem, pro mě doposud neznámé, kytary Reverend, jsou parádní. :shock:
Obrázek
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nessino píše:Objevil jsem, pro mě doposud neznámé, kytary Reverend, jsou parádní. :shock:
Obrázek
recenze-vasi-vybavy-f55/reverend-guitar ... 20224.html

recenze-vasi-vybavy-f55/reverend-guitar ... 20220.html
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Pročtu, díky Bulle
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

mám nový sen ( jen bych chtěl u krku P90 )
Obrázek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

impact: musím uznat, že to je vskutku velmi pěkná Yamaha. Dal bych si říct.
Nessino: máš možnost Reverendy vyzkoušet v Rockster Music v Praze.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Když jsme u těch Reverendů ...
Obrázek
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Poslední dobou se mi začala líbit SGčka :P

http://kytary.cz/gibson-sg-61-reissue/HN075843/

Možná bych měla udělat nějaký souhrn všech mých "snů", protože už jsem tu přispívala nespočetněkrát :lol:
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

kristynatrochtova píše:Poslední dobou se mi začala líbit SGčka :P

http://kytary.cz/gibson-sg-61-reissue/HN075843/

Možná bych měla udělat nějaký souhrn všech mých "snů", protože už jsem tu přispívala nespočetněkrát :lol:
přesně po téhle slintám už déle - malý PG, tenoučký krk, super zvuk
Blackwell: Instrumental progressive rock
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“