Schéma 2x HB, 3-way blade switch, 2x volume

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
pedrush

Schéma 2x HB, 3-way blade switch, 2x volume

Příspěvek od pedrush »

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak všechno správně spájet.. Jelikož ve schématech pro 3-way blade switch, vypadá ten switch úplně jinak, než který mám já ( http://www.bachmusik.com/ls30_p154 ). Budu mít 2x HB, oba jsou 4-conductor ( 4 žílový? ), 2x B500k volume ( obyč, žádné push/pull a podobně ) a ten switch. Bez clony.

Polohy switche: HB bridge - Kill Switch - HB neck

Prosím o radu, jsem už docela nešťastný :D
OndrejCvrk

Re: Schéma 2x HB, 3-way blade switch, 2x volume

Příspěvek od OndrejCvrk »

Obrázek

a není to tohle?

a ještě jen tak, omlouvám se za mou neznalost... ale ten "kill switch", to jsou oba snímače dohromady?
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Killswitch znamená, že není zapojený žádný snímač, používá to třeba Tom Morello z RATM, určitě bys našel spoustu videí.. :) Nevím přesně ve které písničce.. Ale hraješ jakoby "přerušovaně", když přepínáš mezi nějakým snímačem a "ničím".. ;)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kašli na KS. Já mám na obou kytarách 2xHB, 3-way switch a 2x volume. Nic víc. Když si dáš KS jakoby doprostřed přepínače, tak nastane problém, že při přechodu z krkového HB na kobylu ti tam vznikne prázdné místo a bude to znít špatně. Dělej to jako já - stáhneš na jednom ze snímačů hlasitost na nulu a pak už jen cvakáš switchem z krkového na oba snímače najednou, nebo z kobylkového na oba najednou (podle toho, na kterém snímači jsi hlasitost stáhl). Ta střední poloha tím pádem nebude hrát, protože přes tu jednu staženou hlasitost se nic nedostane ;) Já tak funguju několik let a pohoda.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Jou, to je taky možnost, která mě ani nenapadla.. A když to budu chtít udělat takhle, jak to bude vypadat na tom switchi? 1-2 neck, 2-4 bridge, kde bude output? V tom mám docela bordel ještě.. :P
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To ti vůbec nepovím :D Já se v elektrice vůbec nevyznám :) Určitě to ale udělej přesně jako mám já. Tisíckrát lepší než přijít o prostřední polohu, kde jedou oba snímače najednou a při přepínání z kobyly na krk tam mít přerušení zvuku.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
OndrejCvrk

Klikni si na ten obrázek pravým tlačítkem a dej zobrazit obrázek v novém okně a nebo si ho spíš ulož a udělej to podle obrázku... =)

jinak děkuji za objasnění toho kill swtiche :)
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Ondro, ale to je schéma i s tónovou clonou.. Tu já právě nahrazuju tím druhým volume poťákem, ale pokud je ten obrázek správně co se týče toho switche, tak díky moc :)
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Stačilo by, kdyby mi někdo popsal, jak zapojit ten 3 way switch, který má těch 8 "pacek" v řadě, tímto způsobem: HBB - HBB + HBN - HBN.. bez push/pull rozepínání na single coil.. Pomůže někdo? :)
OndrejCvrk

Je to tak těžké se kouknout pořádně na ten obrázek? :roll:

n = neck
m = middle
b = bridge

edit: Já to mám konrkétně na jacksonovi takhle... od snímače jde pár drátů, červenej a bílej jsou spojený a zaizolovaný. Pak tu mám zelenej, kterej vede signál do přepínače, krkovej snímač: připájíš na tu druhou a třetí packu (ty dvě mezi sebou spoj drátkém, pokud to třeba nemáš), pak ty další dva musí bejt taky spojený drátkem a z nich jde celkovej signál dál do poťáku, kobylkovej snímač: ten zapoj do těch dalších dvou, který tam jsou, taky musí bejt spojený drátkem. Jinak to spojení je tam kvůli těm mezipolohám. Pokavaď tam chceš ten svůj killswitch, tak je pak holt nespojuj... :)
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Není to těžké, ale já žadný center nemám a prostě potřebuju vědět, jak správně spájet HBB - HBB + HBN - HBN! Tvoje schéma je jiné, než co potřebuju já a posrat to rozhodně nechci ;) Když jsi takový frajer, tak mi řekni, jak bys to spájel, víš co chci, tak se ukaž :)

Sorry, prostě každý dělá něco poprvé, já teď měním celou elektroniku a z toho switche sem trochu zmatený.. Stačilo by napsat třeba 1+2 N 3+4 B a podobně.. Nic víc jsem po nikom nechtěl ;)
OndrejCvrk

:roll: vždyť jsem ti to už popsal... a jestli máš switch, který má 8 pacek, tak si tam ten center musíš nějak udělat, ne? Takže teda znovu:

2. + 3. - neck
4. + 5. - center
6. +7. - bridge

z toho centera ti signál jde pak dál do poťáku a do outputu...
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Ale pokud máš clonu, tak je to trošku jinak mám dojem ;) když ji nemáš, tak jdou jako první drátky na volume poťáky a až pak jdou na switch.. navíc na tom switchi někde musí být output z jackové samice ;) potřeboval bych to nějak takhle:

http://www.dimarzio.com/sites/default/f ... 3w_all.pdf

ale ten switch má ty packy ve dvou řadách, jak si to převedu na jednu řadu? :)
OndrejCvrk

Mám i clonu a všechno mi jde nejdřív sem :)

jinak se koukni na ten obrázek a tam ten switch máš! :)

Obrázek

tady si to porovnej s tímhle a pak si to jednoduše podle písmenek převeď :)
pedrush

Příspěvek od pedrush »

A teď se podívej na moje schéma od DM, je to tam jinak.. :) Vede tam i ten output.. No nic, prostě se poradím s někým kdo bydlí poblíž :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

http://www.seymourduncan.com/support/wi ... c=2h_2v_3w
S tímhle schématem a tím, co máš od DiMarzia to snad dáš dohromady,ne?
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Jj, přesně tohle schéma mám, jen sem si nebyl jistý tím switchem.. A pak že drátky ze snímače jdou první na switch, Ondro já ti říkal že je to blbost..
OndrejCvrk

Blbost to není, lze to zapojit i takhle, klidně ti i udělám fotku jak to mám já, nejdříve mi to jde ze snímače do přepínače a pak do poťáků, blbost to není ;)
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Já na všech schématech mám, že to jde nejdřív na poťáky.. Pochop že ty máš push/pull clonu, je to trochu něco jiného..
OndrejCvrk

:) chlape, pochop, že já mám úplně obyčejné potenciometry a mám to zapojené takto ;) ty si to zapoj jak chceš... já ti jen říkal, jak to mám zapojené já
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“