Praskly Avedis Zildjan Splash

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
fuxleep

Praskly Avedis Zildjan Splash

Příspěvek od fuxleep »

Dnes mi praskl tenhle cinel ..
http://imageshack.us/photo/my-images/37 ... 55510.jpg/

Da se s tim jeste neco delat, nebo uz ho muzu definitivne odepsat ??? Jedna se o Avedis Zildjian Custom 10´ Splash.

Dekuji za rady.
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
ošťa

Re: Praskly Avedis Zildjan Splash

Příspěvek od ošťa »

Pokud je ještě v záruce nebo máš aspoň doklad, tak ho jdi reklamovat. Tohle je výrobní vada.

Jinak na zkušebně na něj hrát dokud se nerozpadne úplně :) Na koncertě klidně taky, pokud ti nevadí, že už to zvukově nebude přesně ono :)
fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

No kupoval jsem ho uz z druhy ruky :/ Ja mam prave strach ze se rozpadne po par uderech ...
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
ošťa

Příspěvek od ošťa »

fuxleep píše:No kupoval jsem ho uz z druhy ruky :/ Ja mam prave strach ze se rozpadne po par uderech ...
To máš smůlu docela potom :) Rozpadnout se to rozpadne pokud do toho hodně pereš a tak. Však uvidíš. Ale jak říkám, pokud ho nemůžeš reklamovat, tak je stejně na odpis. Nenapadá mě nic jak ho spravit nebo využít. Třeba někdo jiný ještě něco poradí.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Bohužel je po něm.Neexistuje žádná technologie, která by si s tímto poradila.
Ber to z lepší stránky. Vybereš si nový dle tvého gusta a budeš mít z něho radost :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

fuxleep píše:Dnes mi praskl tenhle cinel ..
http://imageshack.us/photo/my-images/37 ... 55510.jpg/

Da se s tim jeste neco delat, nebo uz ho muzu definitivne odepsat ??? Jedna se o Avedis Zildjian Custom 10´ Splash.

Dekuji za rady.
je úplně šumák, jaká velikost, typ a značka to je........
Každá prasklina na plechu znamená jeho smrt. Všelijaké ty výbrusy, letovní, odstřihování....to vše jsou zoufalé pokusy o záchranu něčeho, co už odešlo.
Tohle ale vypadá na nějaký skrytý defekt kovu, tedy takhlo po "letokruhu" ti činel nepraskne špatným hraním!!! jak už tu psal někdo výše, je to výrobní vada a pokud máš doklad a běží ještě záruka, zahaj reklamační řízení!! Do 30ti dní by ti měli dát vyjádření a je veliká pravděpodobnost, že dostaneš nový kus, neb tohle je výrobní vada jak vyšitá, která nejde opravit!!! :idea:

Pokud ovšem už je po záruce, nebo na to nemáš doklad....pak gratuluji, vyrobil sis ozdobu na ze´d, nebo máš nové futuristické stínítko na lampu...... :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

fuxleep píše:No kupoval jsem ho uz z druhy ruky :/ Ja mam prave strach ze se rozpadne po par uderech ...

tak je to jasný.... jak jsem psala v předchozí reakci (a nevšimla si tohohle). Činel neopravíš a takovouhle vadu už vůbec ne. Pokud si už při prodeji neviděl mikrotrhlinky, pak ani předchozí majitel na tebe nehrál levou a neměj mu za zlé.... napálit tě nechtěl. Pokud tam ale mikrotrhlnky už byly patrné, věděl o čem to je a hned se plechu zbavil....tohle je přesně záludnost nákupu použítého plechu na inzerát. je potřeba vždy dobře prohlížet, dobře oťukat a i tak je nějaké procento šance, že se projeví skrytá vada.

Já odpravila všeho všudy 2 činely a oba tímto způsobem, tedy chybou materiálu. jeden se reklamovat dal, druhý bohužel už byl po záruce.....

takže máš fajn ozdobu na ze´d nebo stínítko na lampu, jak už jsem psala dříve..... :cry:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jestli mohu mít jako nebubeník jednu připomínku, tak je s podivem, co se s činelem děje po úderu a co všechno musí vydržet.
Tohle video je zajímavé celé, ale od času 4:55 jsem koukal s otevřenou hubou - http://www.srandaweb.com/nejrychlejsi-b ... 90383.html
Z toho videa je patrné, že to žádná oprava nemůže vydržet. Alespoň tedy oprava, která by neměla vliv na zvuk toho činelu.
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Skoro se mi nechce věřit, že tohle blána nebo činel dělá :D To musel mít pěkně poolenou blánu a nějaký jazzový ultratenký činel ne? :) Dělám si srandu. Fakt neuvěřitelné!
fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

takže máš fajn ozdobu na ze´d nebo stínítko na lampu
:)

Me to mrzi no, zrovna sem si setril na novou hajtku a ted tohle...Jinak dekuji za vsechny odpovedi :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

fuxleep píše:
takže máš fajn ozdobu na ze´d nebo stínítko na lampu
:)

Me to mrzi no, zrovna sem si setril na novou hajtku a ted tohle...Jinak dekuji za vsechny odpovedi :)
Co naděláš.... každopádně hajtka je krapet důležitější komponent. Pokud ta tvá současná h.h. nevyhovuje, nech splash na později..... bez splashe se hrát dá (nebo mít nějaký levnější), bez hajtky to jde jen stěží... a dobrá hajtka nakopne zvuk bicích i celé kapely znatelně vejš!!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MilanT píše:Jestli mohu mít jako nebubeník jednu připomínku, tak je s podivem, co se s činelem děje po úderu a co všechno musí vydržet.
Tohle video je zajímavé celé, ale od času 4:55 jsem koukal s otevřenou hubou - http://www.srandaweb.com/nejrychlejsi-b ... 90383.html
Z toho videa je patrné, že to žádná oprava nemůže vydržet. Alespoň tedy oprava, která by neměla vliv na zvuk toho činelu.

Hodně profláklé video...taky jsem na to koukala bez dechu, když jsem to viděla kdysi prvně:) A to jsem někde viděla i víc...někdo takhle natočil, i jak moc se namáhá třeba stojan, korpus bubnu......

To pak každý skeptik a šetřílek musí uznat, že investice navíc do hodně masivních stojanů či rampy je víc než na místě. Stejně tak, všichni ti vyznavači tuningu laciných bubnů z tenké překližky... takoví ti, že když se oblaní dobře třeba stará Amátka, tak že to je k nerozeznání od kvalitnější a dražší sady známějších značek....... ti by koukali, v čem tkví ten masiv mnoha tlustších a pevnějších vrstev dřeva, či jak moc zpevní buben litý ráfek narozdíl od těch z lisovanéhoplechu..... to vše se podepíše jak na životnosti, tak na zvuku hodně moc... víc než si bubeník dokáže bez toho všeho představit!! :roll: :wink: :!:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Monikad píše:To pak každý skeptik a šetřílek musí uznat, že investice navíc do hodně masivních stojanů či rampy je víc než na místě. Stejně tak, všichni ti vyznavači tuningu laciných bubnů z tenké překližky... takoví ti, že když se oblaní dobře třeba stará Amátka, tak že to je k nerozeznání od kvalitnější a dražší sady známějších značek....... ti by koukali, v čem tkví ten masiv mnoha tlustších a pevnějších vrstev dřeva, či jak moc zpevní buben litý ráfek narozdíl od těch z lisovanéhoplechu..... to vše se podepíše jak na životnosti, tak na zvuku hodně moc... víc než si bubeník dokáže bez toho všeho představit!! :roll: :wink: :!:
Tak s tímhle souhlas, obzvlášť po tom videu. Ono to platí obecně u všeho, třeba se stačí podívat na crash testy aut. A tam jde o víc než jen o prasklý činel.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

MilanT píše:Tohle video je zajímavé celé, ale od času 4:55 jsem koukal s otevřenou hubou - http://www.srandaweb.com/nejrychlejsi-b ... 90383.html
Kdysi jsem jako letecký mechanik viděl instruktážní video, jak se chová letadlo při startu a ve vzduchu. Vsadím se, že většina z vás by už do letadla nesedla :D .
Je to přesně o tom materiálu. Musí být kvalitní a kvalitně zpracovaný, aby snesl ty oprovské tlaky, vibrace a přenos energie...
Proto nevěřím v jakoukoli opravu činelů. Tady se s tím člověk musí naučit žít. Je to do jisté míry jako s pneumatikou. Když si koupím novou, vím předem, že ji mám jen na nějakých pár tis.km ...
U činelu tu dobu můžeme aspoň ovlivnit tím, že o něj pečujeme a dáváme bacha na "bezpečné" uchycení na stojanu. :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Však já taky do letadla nesedám:))) Mám panický ztrach z lítání...proto nikdy nebudu světovou rockovou hvězdou:)
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

vyvrtal bych díry na každém konci praskliny, tím by se mohlo na chvíli zabránit rozšiřování praskliny a začít vybírat novej.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Sam Jr. píše:vyvrtal bych díry na každém konci praskliny, tím by se mohlo na chvíli zabránit rozšiřování praskliny a začít vybírat novej.
Tak bys měl mrtvej kus prasklého plechu s dvěma dírama...nic víc....
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“