Elektrika pro holku na vozíku
Pravidla fóra
Elektrika pro holku na vozíku
Dobrý den , kamarádku , která je na vozíku velmi baví kytara když ji občas půjčím svoji a chtěla by vlastní , jaký tip kytary má nejmenší tělo ? Les paul? ...Kytara by se pohybovala kolem 3000 ( nejlépe nějaký Epiphone ) ...Díky předem
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrika pro holku na vozíku
nejmenší tělo ? Ukulele nebo cestovní kytara, to je de facto jenom krk
Ale z těch "normálních" je to podle mě SG ...
edit: Vadila by bazarová kytara ?
edit: Vadila by bazarová kytara ?
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 1.01.2012 18:29, celkem upraveno 1 x.
Do 3000 nevím, ale ibanez řady S nebo SA mají fakt malé tělo. A co délka krku? Klasická?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Dá se říct, že těla budou velmi podobná co do velikosti. Myslím, že by ale mohlo vyhovovat tělo Stratocastru. Já bych si klidně koupil, (předpokládám, že bude asi začátečník) Squier. Já si budu takovou kupovat i když vyšší série, přesto že mám Gibson Les Paul Standard USA. Tělo Strata je vybráno, aby netlačilo pod žebry a v sedě se na něm pěkně hraje. Já sám hraji v sedě, jsem starý a mám nemocná záda, takže s hraním v této poloze mám zkušenost. Řemen na krátko, aby kytara i v sedě visela a hraji tak i 5 hodin (doma).
http://kytary.cz/kytary/fender-squier/s ... er/bullet/
http://kytary.cz/kytary/fender-squier/s ... er/bullet/
Gibson Les Paul Standard 2008 black. Jam Vox, notebook, sluchátka.
do bazarové bych nešel , já na to hraju rok , takže bych nepoznal dobrou kytaru
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Kamarádka je předpokládám začátečník ? Pro ty jde hlavně o pohodlí při hraní, ten stratocaster by fakt byla asi nejlepší volba, sice nemá zrovna nejmenší tělo, ale je pohodlný a z nových kytar do 3k bude asi fakt nejlepší Squier Strat.
Ale SG je při hraní vsedě taky krásně pohodlné
Ale SG je při hraní vsedě taky krásně pohodlné
A u nové poznáš jestli je dobrá nebo špatná? Jinak tvar Stratocaster bude asi ideál.brla95 píše:do bazarové bych nešel , já na to hraju rok , takže bych nepoznal dobrou kytaru
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Strat je moc veliký. Nejmenší, co jsem kdy držel v ruce, tak byl Schecter Omen 6 a ten možná i za trojku seženeš.
Blbou kytaru koupíš i novou. Já hraji po 30leté přestávce 4 roky, taky bych si netroufl říct "to je dobrá kytara"brla95 píše:do bazarové bych nešel , já na to hraju rok , takže bych nepoznal dobrou kytaru
Rozhodně ale poznáš po roce hraní, zda ladí, ladí v oktávách a nemá dohmat, že pod struny strčíš prsty. Důležitý je zda ti sedne do ruky a líbí se ti na ni hrát. Měl jsem stratocastra Bach, moc se mi líbil, poslal jsem ho kytaráři, seřídil ho, neshledal žádné vady. Hrálo se mi na něj dobře, ale přišel čas, že šel z domu. No a přišel blb a začal, křivej krk, neladí, blbej zvuk a bla, bla. Když jsem řekl ať jde domů a kytaru si nekupuje, vyndal peníze popadl kytaru byl pryč. Teď jsem koupi nového Gibsona LP a rovnou ke kytaráři. Neladil, vysoký dohmat atd. Hodinku si s ním pohrál, a hraje jak víno. Řekl, mi že je to běžná praxe, i Gibson dodává na krám kytary neseřízené, převozní struny nehratelné, byl jsem dost zděšen, ale teď pohoda, když vím co se dá čekat.
Prostě se neboj, vyzkoušej jak novou, nebo bazarovou a pokud ti bude sedět, kup. Určitě nepůjdeš rovnou z obchodu na pódium koncertovat. Čím víc toho budeš umět, tak budeš i kupovat lepší kytary.
Naposledy upravil(a) berny dne 1.01.2012 19:33, celkem upraveno 1 x.
Myslím, že k tvé otázce ti nikdo, kdo není upoutaný k vozíku, dobře neporadí.
Jakou kytaru jí půjčuješ? Ta jí nevyhovuje?
Já hraji vsedě na křesílku, které má opěradla asi tam, kde má vozík kola. A pokud mám SGéčko na pravém stehně, tak mi to opěradlo vadí. Je možnost dát kytaru na levé stehno, ale tam může být problémem délka rukou, nehybnost stehen...Také záleží na vzdálenosti stehna od podpaží. Hrála by na vozíku nebo třeba na posteli?
Já osobně si neumím představit, že jsem upoután na vozík a podle tohoto si vybírám kytaru a tak ti asi těžko poradím. Bude ode mě hodně necitlivé když ti poradím zajet do hudebnin a zkoušet?
Ze svého pohledu bych doporučoval podívat se po cestovních kytarách nebo po kytarách Danelectro Dano PRO.
To jsou skoro obdélníkové kytary a nikde jim nic moc nepřečnívá. Jenomže to více než 2x překračuje tvůj limit.
Než jsem tohle odeslal, tak jsem se kouknul na příspěvek Fořta. Fakt dobrý.
Jakou kytaru jí půjčuješ? Ta jí nevyhovuje?
Já hraji vsedě na křesílku, které má opěradla asi tam, kde má vozík kola. A pokud mám SGéčko na pravém stehně, tak mi to opěradlo vadí. Je možnost dát kytaru na levé stehno, ale tam může být problémem délka rukou, nehybnost stehen...Také záleží na vzdálenosti stehna od podpaží. Hrála by na vozíku nebo třeba na posteli?
Já osobně si neumím představit, že jsem upoután na vozík a podle tohoto si vybírám kytaru a tak ti asi těžko poradím. Bude ode mě hodně necitlivé když ti poradím zajet do hudebnin a zkoušet?
Ze svého pohledu bych doporučoval podívat se po cestovních kytarách nebo po kytarách Danelectro Dano PRO.
To jsou skoro obdélníkové kytary a nikde jim nic moc nepřečnívá. Jenomže to více než 2x překračuje tvůj limit.
Než jsem tohle odeslal, tak jsem se kouknul na příspěvek Fořta. Fakt dobrý.
měla moji westernku v obyč. velikosti a byla ji velká
Já myslím, že de facto jakákoliv el. kytara by mohla být v pohodě. Stačí fakt zajet do hudebnin a nejlépe odzkoušet. Jinak stratocaster, telecaster, superstrat, SG, po těhle typech bych se kouknul, ze značek Squier, Cort.brla95 píše:měla moji westernku v obyč. velikosti a byla ji velká
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
To Dano jsem mu chtěl taky poradit, ale je tu ten limit. A za 8 k by pořídila třeba Steinbergera, to už je určitě kvalitní kytara "bez těla".
http://www.audiotek.cz/product-45941-st ... tandard-wh
Jinak se kloním k nějaké normální kytaře, strat nebo SG se na klíně drží dobře.
Tohle mi třeba připadá jako dost malé tělo:
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbr450bk_hss.htm
http://www.audiotek.cz/product-45941-st ... tandard-wh
Jinak se kloním k nějaké normální kytaře, strat nebo SG se na klíně drží dobře.
Tohle mi třeba připadá jako dost malé tělo:
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_hbr450bk_hss.htm
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja si myslim ze krom vecka bude vpohode vsechno
Já osobně bych to viděl na telecaster nebo nějaký sg.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
No jo, tak tím jsi měl začítbrla95 píše:měla moji westernku v obyč. velikosti a byla ji velká
Tak to potom souhlas s tadeaspem - každá elektrika bude menší. Uvědom si, že třeba SG má tlouštku těla od 3,3 cm (Gibson) do 5 cm (Harley Benton, Bach,...).
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Toho Hofnera bych nezatracoval. Cena je OK a je to sice levná, ale hratelná kytara. Pokud by to byla "klasická" elektrická kytara, pak bych byl opatrný u všech možných Ibanezek a jiných superstratů, ze kterých trčí špidlaté hustokruté rohy. To spíš LP nebo možná SG.
Protože kytaru bude mít asi na popruhu, fakt bych šel cestou nejmenšího odporu. Jestliže je Steinberg nad rámec, pak Hofner.
Protože kytaru bude mít asi na popruhu, fakt bych šel cestou nejmenšího odporu. Jestliže je Steinberg nad rámec, pak Hofner.
No nejlíp to opatrně naznačoval MilanT. Tak já to zkusím příměji.
Vem ji do nejbližších hudebnin a vyzkoušejte to - nebudou tam mít jistě ten nejlepší výběr, ale budou tam mít všechna základní provedení.
Každý tady tipuje, co by mohlo jít, ale nikdo Ti nedokáže opravdu poradit - psal si o vozíku, ale k tomu také o omezené hybnosti levé ruky. K tomu je potřeba vyzkoušet jak bude kytaru držet - jak ji bude podpírat stehny, fixovat rukou, loktem... nebo bude viset na krku na popruhu? Jak má dlouhé ruce a velké dlaně apod...
Podle mého názoru - u zdravého člověka by šlo možná trochu o rozmazlenost (čti pohodlí), ale u člověka, který se musí v určitém parametru přizpůsobit může nějaký další parametr znamenat nehratelnost.
Ať se Vám zadaří vybrat něco, co ji bude k hraní motivovat a ne odrazovat
Vem ji do nejbližších hudebnin a vyzkoušejte to - nebudou tam mít jistě ten nejlepší výběr, ale budou tam mít všechna základní provedení.
Každý tady tipuje, co by mohlo jít, ale nikdo Ti nedokáže opravdu poradit - psal si o vozíku, ale k tomu také o omezené hybnosti levé ruky. K tomu je potřeba vyzkoušet jak bude kytaru držet - jak ji bude podpírat stehny, fixovat rukou, loktem... nebo bude viset na krku na popruhu? Jak má dlouhé ruce a velké dlaně apod...
Podle mého názoru - u zdravého člověka by šlo možná trochu o rozmazlenost (čti pohodlí), ale u člověka, který se musí v určitém parametru přizpůsobit může nějaký další parametr znamenat nehratelnost.
Ať se Vám zadaří vybrat něco, co ji bude k hraní motivovat a ne odrazovat
myslím že v audioteku v Brně něco vybereme