Meinl HCS vs. Paiste PST3 ?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Meinl HCS vs. Paiste PST3 ?

Příspěvek od lakyes »

Zdravím všechny chci se zeptat jaké máte zkušenosti s těmito řadami činelů chci si od jednoho z výrobců koupit celou sadu+china18" spalsh8" a které byste mi mohli doporučit.
Vím,že to jsou nejlevnější série,ale né každej má lepší.Díky za odpovědi.
zzbar
Rádce

Re: Meinl HCS vs. Paiste PST3 ?

Příspěvek od zzbar »

Myslím, že ti tu koupi bude každý spíš vymlouvat. Jsou to obě nejzákladnější řady mosazných činelů, které ani nehrají, ani nevydrží (obecně). Asi to neuslyšíš rád..
Pokud nejsou peníze, zatím kašli na chinu a splash a kup něco lepšího, abys mohl na něco hrát. Pak našetříš a doukoupíš další plechy.
HCS i PST3 jsem oťukal jen v prodejně, ten zvukový "propad" je markantní...

Navíc, pokud pořídíš takovou levnou sadu a časem zatoužíš po vyšší třídě, tak se jí zbavíš jen horkotěžko. Proto jsou toho plné bazary. U nikoho to nevydrží dlouho a nikdo to nechce koupit...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

Vím,že to jsou nejlevnější série,ale né každej má lepší....
mohl by mít, stačí si uvědomit jednoduchou zásadu. Činel jako hudební nástroj se po staletí vyráběl ze zvonoviny. To je bronzová slitina.Značí se B a číslem obsahu cínu.
Tyhle atrapy co chceš koupit jsou vyrobeny z mosazi MS63. Mosaz je materiál z něhož se dělají obyčejně kliky, štítky a panty od dveří.
Mohl bych to srovnat třeba s plastovou kytarou nebo papírovými bubny.
Počítej s mizerným zvukem a stejnou výdrží.
Moje rada je (pokud to nechceš na zeď ) nebrat a šetřit, navštívit bazíky a sestavit si sadu z plnokrevných kousků z druhé ruky. Ve výsledku na tom ještě vyděláš protože získáš prodejné kousky přes které se dál finančně odpíchneš při nákupu vyšších řad.

edit:pozdě :)
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lakyes »

asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc ;-)
tak po výplatě jdu do nich.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No jak chceš. Já bych tedy kupoval každý činel zvlášť. Vybral bych si obchod, kde je všechny mají a zkoušel bych jeden po druhém. Kde je na psáno, že musíš mít činely všechny od jednoho výrobce? Co když by se ti líbila hajtka od Meinlu a crash od Zildjianu, nebo třeba Paiste?
Ve finále, až budeš počítat kolik jsi vrazil do bicích, tak ta ušetřená tisícovka za koupi celé sady je zanedbatelná.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

je to tu stále dokola v mnoha threadech s podobnými tématy: nekupuj krabicové sady za pár tisíc!!! je to vyhazování peněz za atrapu hudebního nástroje...... :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

lakyes píše:asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc ;-)

nedělej to...vybírej po jednom. Za 6 tisíc koupiš už solidnější hajtku a třeba i nějaký ten obstojný ride, nebo slušný crash. ta investice do kvality se vyplatí. krabicové sady jsou k ničemu. Ani se nezaobírám tou nebo kterou sadou. 5 plechů spolu v karbici a cena kolem 5-6 táců = nehrající bezcená věc.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lakyes »

Monikad píše:
lakyes píše:asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc ;-)

nedělej to...vybírej po jednom. Za 6 tisíc koupiš už solidnější hajtku a třeba i nějaký ten obstojný ride, nebo slušný crash. ta investice do kvality se vyplatí. krabicové sady jsou k ničemu. Ani se nezaobírám tou nebo kterou sadou. 5 plechů spolu v karbici a cena kolem 5-6 táců = nehrající bezcená věc.
Jak jsem říkal,memám prachy na to aby dal jen za plechy třeba 15tis. a myslím si že je rozdíl dát za sadu 6,5tis,než kupovat každej zvlášť a zaplatit necelých 12tis..to je víc než tisícovka ušetřená :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

lakyes píše:
Monikad píše:

Jak jsem říkal,memám prachy na to aby dal jen za plechy třeba 15tis. a myslím si že je rozdíl dát za sadu 6,5tis,než kupovat každej zvlášť a zaplatit necelých 12tis..to je víc než tisícovka ušetřená :wink:

právě ale proto že nemáš prachy, tak se ti tady snažím poradit, jak se vyvarovat vyhazování peněz!!! respektive jak koupit něco, co má nějakou hodnotu jako nástroj, co má i nějaký obstojný zvuk a co ti vydrží dlouho! To co te´d koupíšm za 5 táců jako celou sadu ti nejen nebude nijak hrát, ale halavně to v brzsku odejde a nebo se toho přinejmenším už nezbavíš ani za polovic. Muzika je drahý koníček a proto je investice vhodné zvažovat. Znáš to pořekadlo "nejsem tak bohatý, abych kupoval laciné věci"??? věř že hodně platí.

Já třeba mám v plechách víc než těch 15 tisích jak píšeš (vlastně v nákupkách by to bylo asi 34 tisíc) a taky jsem to nekupovala zdaleka naráz. Ani mé finanční možnosti nejsou bůchvíjak příznivé....chci ale dělat muziku na nástroj, kterýhraje, který se dá poslouchat a který mi vydrží, nebo alespoň neztratí na ceně, budu-li mít potřebu "upgradovat" na nějaký jiný kousky....
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Podle mě se tady zbytečně zobecňuje Krabice = šmejd. Ano.. Samozřejmě pro mosazné plechy to platí vcelku spolehlivě, ale v sadách se prodávají i lepší řady (Počínaje například PST 5)

lakyes: Dříve jsem si taky myslel, že je fajn mít 2 crashe, hajtku, ride, splash (nebo víc) a chinu bez ohledu na kvalitu.
Každopádně je pro celkový zvuk základem mít dobrou hajtku a pak třeba další dva slušné plechy než hromadu nehrajícího šrotu. Jak se říká: Míň je někdy víc
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Podle mě se tady zbytečně zobecňuje Krabice = šmejd. Ano.. Samozřejmě pro mosazné plechy to platí vcelku spolehlivě, ale v sadách se prodávají i lepší řady (Počínaje například PST 5)

lakyes: Dříve jsem si taky myslel, že je fajn mít 2 crashe, hajtku, ride, splash (nebo víc) a chinu bez ohledu na kvalitu.
Každopádně je pro celkový zvuk základem mít dobrou hajtku a pak třeba další dva slušné plechy než hromadu nehrajícího šrotu. Jak se říká: Míň je někdy víc

Máš pravdu s tím..i když i ty PST5 co jsou v krabici jsou zpravidla "nějak" výrobcem vybrány ne podl toho kdo co potřebuje, ale jak by se výrobce vešel do ceny. takže i ty tvé PST5 (jakkoliv mě tedy zvukově moc nenadchly nikdy) jsou v krabici v celkem tenčích provedeních, a podobně.... na krabicové sadě ( a to zobecnit lze) je vždy to špatné, že si nevybereš to co potřebuješ, ale vždy musíš vzít co ti za ty prachy dali, což má za následek že to třeba není zvukově dle tvého gusta, nebo hůř: je to jiná váhová kategorie, tedy to celkem brzo rozmlátíš!!

Jinak ale máš v celém příspěvku velkou pravdu!! K tomu se podepíšu! :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Pořád si myslím, že i za těch cca 7,5K bys mohl mít plechy, se kterýma můžeš v klidu hrát, které ti při normálním hraní a slušném zacházení vydrží a které nebudou "na ostudu".
Uvedu příklad činelů, se kterýma mám zkušenost (ať už současnou, nebo z dřívějška)...
Když vybíráš kus po kuse, dají se opravdu vybrat zvukově slušné kusy i v této třídě.
Nedovedu si představit, že rozbalíš krabici a pak zjistíš, že ti jeden plech nehraje-nesedí... Půjdeš to vracet? Reklamovat?

Pořídíš si slušný základ a postupně, s našetřenými penězmi, můžeš doplňovat a vyměňovat až do tvého ideálu...

http://kytary.cz/meinl-c-14mh-classics- ... /HN086695/
http://kytary.cz/meinl-c-16mc-classics- ... /HN117751/
http://www.drumcenter.cz/eshop/paiste-2 ... 74863.html

a spousta No name...
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lakyes »

zzbar píše:Pořád si myslím, že i za těch cca 7,5K bys mohl mít plechy, se kterýma můžeš v klidu hrát, které ti při normálním hraní a slušném zacházení vydrží a které nebudou "na ostudu".
Uvedu příklad činelů, se kterýma mám zkušenost (ať už současnou, nebo z dřívějška)...
Když vybíráš kus po kuse, dají se opravdu vybrat zvukově slušné kusy i v této třídě.
Nedovedu si představit, že rozbalíš krabici a pak zjistíš, že ti jeden plech nehraje-nesedí... Půjdeš to vracet? Reklamovat?

Pořídíš si slušný základ a postupně, s našetřenými penězmi, můžeš doplňovat a vyměňovat až do tvého ideálu...

http://kytary.cz/meinl-c-14mh-classics- ... /HN086695/
http://kytary.cz/meinl-c-16mc-classics- ... /HN117751/
http://www.drumcenter.cz/eshop/paiste-2 ... 74863.html
Vím že ty krabicáky jsou docela na pi...pač to nejsou výběrové kusy,já už hraju cca 10let..ale časy byly zlý parkrát jsem se stěhoval atd a tak jsem musel prodat bici a myslel jsem že skončím už jsem v nich měl narvaných přes 50tis. a co se týče činelů tak jsem měl pěknej mix co si pmatuju HH a splash meinl Raker ,Ride Zildjian ZXT,crashe,chinu a splash DH briliant ted jsem si zase koupil nový(jetý) bicí a dal jsem to dohromady s kapelou ale vím jak jsem na tom finančně a co bych si mohl dovolit...a pokud by se mi ten zvuk nelíbil tak to můžu do 14ti dnů vrátit bez udání důvodu a zkusit jiný. můj názor.
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lakyes »

jo a tu 201 paiste mám 16" a moc mi ten zvuk nesedi...Meinl a Zildjian už mám docela oťukaný.Tak bych vybíral asi jen mezi těmito značkami.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

lakyes píše:ale časy byly zlý parkrát jsem se stěhoval atd a tak jsem musel prodat bici a myslel jsem že skončím už jsem v nich měl narvaných přes 50tis. a co se týče činelů tak jsem měl pěknej mix co si pmatuju HH a splash meinl Raker ,Ride Zildjian ZXT,crashe,chinu a splash DH briliant ted jsem si zase koupil nový(jetý) bicí a dal jsem to dohromady s kapelou ale vím jak jsem na tom finančně a co bych si mohl dovolit
Tak to znám úplně přesně.

Jak jsem uvedl, byl to jen příklad.
Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem... Ale prostě kus po kusu.
A s tím vrácením zboží, to jsi mě zaskočil. To mě ani nenapadlo, že by vzal někdo zpátky ohrané činely (byť jenom měsíc..)..
Vážně to lze?

a spousta No name...
lakyes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lakyes »

zzbar píše:
lakyes píše:ale časy byly zlý parkrát jsem se stěhoval atd a tak jsem musel prodat bici a myslel jsem že skončím už jsem v nich měl narvaných přes 50tis. a co se týče činelů tak jsem měl pěknej mix co si pmatuju HH a splash meinl Raker ,Ride Zildjian ZXT,crashe,chinu a splash DH briliant ted jsem si zase koupil nový(jetý) bicí a dal jsem to dohromady s kapelou ale vím jak jsem na tom finančně a co bych si mohl dovolit
Tak to znám úplně přesně.

Jak jsem uvedl, byl to jen příklad.
Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem... Ale prostě kus po kusu.
A s tím vrácením zboží, to jsi mě zaskočil. To mě ani nenapadlo, že by vzal někdo zpátky ohrané činely (byť jenom měsíc..)..
Vážně to lze?[/quot
u všech e-shopu lze vrátit zboží do 14 dnů bez udání důvodů viz:

CITACE Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoníku § 53 odst. 7
7) Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění. V případě, že dodavatel nepředal spotřebiteli informace, které je povinen předat písemně nebo jiným obdobným způsobem podle ustanovení odstavců 4 a 6, činí tato lhůta pro odstoupení 3 měsíce od převzetí plnění. Jestliže však jsou informace řádně předány v jejím průběhu, dochází k ukončení tříměsíční lhůty a počíná od té doby běžet lhůta čtrnáctidenní.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak jasně, je to napsáno v obchodních podmínkách každého e-shopu...
Ale funguje to v praxi? A jak? To mě zajímá...
Znamená to, že si koupíš krabicovou sadu činelů, nebude se ti líbit a oni ti ji do 14. dní vezmou zpátky :?:
A jak je to potom u blán? Koupíš sadu blán, řekněme PWS3, natáhneš to, zjistíš že na tvojí sadě to nezní podle tvého gusta, tak to shodíš a jdeš to vrátit?
Nebo chceš koupit činel. Objednáš si schválně 20 kousků, z nichž si vybereš jeden (jinak správný postup) a zbytek vrátíš?
To se mi nezdá to by byl ráj na zemi :wink:

a spousta No name...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tahle podmínka se netýká spotřebního zboží. A blánu bych asi jako spotřební zboží klasifikoval, stejně jako například struny. U činelů to vracení podle mě problém nebude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Když už tu rozebíráme podmínky prodeje přez e-shop. Ano, zákazník má ze zákona právo na vrácení zboží do 14dní bez udání důvodu, jenže........ nakupuju takhle často třeba módu... prostě oblečení...... a tam je vždy napsáno, že zboží musí být vráceno pochopitelně nepoškozené, nenošené a "v původním nepoškozeném obalu"!!! A to je ten problém!! Tričko mi prodají nejčastěji v zavařeném igelitovém sáčku...... abych zjistila, že se mi třeba nelíbí materiál, střih, nebo že mi nesedí velikost.... na to vše musím triko vyndat z obalu a ten pytlík tím poškodím.......

Myslím že na stejnm principu (vlk se nažral - koza zůstala celá) fungují i e-shopy třeba v našem, tedy hudebním, sortimentu. tedy bych na to nespoléhala....navíc z praktického muzikantského hlediska bych fakt nekupovala přez e-shop buben nebo činel, ale i třeba kytaru, housle, nebo podobně....
maximálně tak už dříve vyzkoušený model paliček, známé blány, struny, trsátka, možná nějaký ten stojan, či futrál,..... ale nic víc.
Nového muzikanta do kapely taky přece nebereme jen tím, že nám napíše mejlem jak hraje úžasně, ale až když si navzájem společně zahrajeme a poslechneme. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbar píše:.,....Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem...
já taky, vlastně já už ted vybírám jedině mezi turkama, přešel jsem na ně (anatoliany) po dvacetiletém hraní a shánění všeho možného i nemožného a nemůžu si to vynachválit. Cena je až o třetinu nižší, velký výběr ruzných řad a kvalita za tu cenu proti konkurenci bezkonkurenční. Materiál B20 je ušlechtilá slitina s výbornými mechanickými a zvukovými vlastnostmi.

Krabicáky vidím jako předražené samostatně neprodejné šity určené lidem bez chuti pro výběr nástroje něco víc obětovat, těm co chtějí všechno hned, nekoukají na kvalitu ale hlavně že je to levné a nové. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“