Odstineni HW medenou paskou

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Odstineni HW medenou paskou

Příspěvek od core88 »

Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
koko

Příspěvek od koko »

Jenom doplnim z pohledu elektrikare, ze ke spravne funkci je potreba aby jednotlive useky byly hvezdicove spojeny pouze jednim kablikem ktery by vzdy koncil v jednom zemnicim bode, coz je kovovy obal nektereho z potaku. Takze zapojeni "kleci" nesmi vytvorit obvod.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak jsem ti zkoušel ale nějak mi to nevyšlo. Moh by mi někdo jako uplnýmu pitomci jednodušše vysvětlit jak to odstínit?
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

AntaresX9 píše:Tak jsem ti zkoušel ale nějak mi to nevyšlo. Moh by mi někdo jako uplnýmu pitomci jednodušše vysvětlit jak to odstínit?
vypepit vsěchny dutiny a pick guard Cu pakou a vodivě to zpojit a uzemnit v jednom bodě kde se zbíhaj ostatní uzemění z kytary většinou to bejva na plášti jednoho z potenciometrů . a pak to nak propískat ad mas jistotu ze je to vodivě spojený . a podle ceho si usoudil ze to je spatne jestli mas foto tak ho posli . jestli mas kytaru nejakj supr smejd tak to nemusí bejt ani moc poznat naky rozdili .
Obrázek
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

No jen že jsem to asi měl špatně vodivě spojený. Bohužel v tuhle chvíli nemám doma měřák abych to propískal tak musim počkat až si nějakej budu moct pučit a udělat to znova
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

AntaresX9 píše:No jen že jsem to asi měl špatně vodivě spojený. Bohužel v tuhle chvíli nemám doma měřák abych to propískal tak musim počkat až si nějakej budu moct pučit a udělat to znova
a cim si to dělal Cu paskou nebo něčim jiným. ta ceupaska se nasebe musi poradne primacknout k sobe treba trsatkem aby to bylo vodive spojený
Obrázek
Pettr

Příspěvek od Pettr »

Ahoj chtel bych se zeptat koko pise ze klece by nemely byt zapojene seriove (kdyz je to seriove tak to nefunguje ?). Ja se asi totiz seriovemu zapojeni nevyhnu mam ibanez grg170 a ta ma snimace zepredu a dutinu pro potaky a pro tremolo zezadu a zepredu je prisroubovan zemnici kablik ale ten zasahuje vyleza v zadni dutine tim padem mi vznika seriove zapojeni je mozne ze to tedy nebude fungovat ?

jinak dale bych se chtel zeptat kdyz budu pridelavat potaky a petipolohovy prepinac musim mezi prepinac a medenou pasku nalepit neco nevodive abych nespojil prepinac s tou kleci nebo to nevadi kdyz se to bude dotykat ?

a posledni otazka stale se tu pise ze to musi byt spojene se zemi a to znamena co ? ( co s cim spojit aby to bylo spojeno se zemi ?)

predem dekuji za odpovedi :)

az bude dokonano a bude-li to funkcni poslu foto :)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Pettr píše:Ahoj chtel bych se zeptat koko pise ze klece by nemely byt zapojene seriove (kdyz je to seriove tak to nefunguje ?). Ja se asi totiz seriovemu zapojeni nevyhnu mam ibanez grg170 a ta ma snimace zepredu a dutinu pro potaky a pro tremolo zezadu a zepredu je prisroubovan zemnici kablik ale ten zasahuje vyleza v zadni dutine tim padem mi vznika seriove zapojeni je mozne ze to tedy nebude fungovat ?

jinak dale bych se chtel zeptat kdyz budu pridelavat potaky a petipolohovy prepinac musim mezi prepinac a medenou pasku nalepit neco nevodive abych nespojil prepinac s tou kleci nebo to nevadi kdyz se to bude dotykat ?

a posledni otazka stale se tu pise ze to musi byt spojene se zemi a to znamena co ? ( co s cim spojit aby to bylo spojeno se zemi ?)

Ne, můžou být i sériově. Ale nesmíš tím vytvořit obvod. Třeba budeš mít dutinu pro přepínač na jednom konci kytary a poťáky na druhám konci kytary. Tak obě ty dutiny vylep alobelem nebo tou měděnou páskou, uzemni na kryt potenciometru a ten spoj s zemnícím kolíkem na jacku (ring - kroužek na jackový samici).

No, bude jistě lepší, když se ti pak ani potenciometry ani přepínače nebudou dotýkat stínění, protože by ti tam mohli vznikat zemní smyčky a v horším případě by ti mohl vzniknou kontakt země a signálu.
Pettr

Příspěvek od Pettr »

Pikus píše:
Pettr píše:Ahoj chtel bych se zeptat koko pise ze klece by nemely byt zapojene seriove (kdyz je to seriove tak to nefunguje ?). Ja se asi totiz seriovemu zapojeni nevyhnu mam ibanez grg170 a ta ma snimace zepredu a dutinu pro potaky a pro tremolo zezadu a zepredu je prisroubovan zemnici kablik ale ten zasahuje vyleza v zadni dutine tim padem mi vznika seriove zapojeni je mozne ze to tedy nebude fungovat ?

Ne, můžou být i sériově. Ale nesmíš tím vytvořit obvod. Třeba budeš mít dutinu pro přepínač na jednom konci kytary a poťáky na druhám konci kytary. Tak obě ty dutiny vylep alobelem nebo tou měděnou páskou, uzemni na kryt potenciometru a ten spoj s zemnícím kolíkem na jacku (ring - kroužek na jackový samici).

No, bude jistě lepší, když se ti pak ani potenciometry ani přepínače nebudou dotýkat stínění, protože by ti tam mohli vznikat zemní smyčky a v horším případě by ti mohl vzniknou kontakt země a signálu.

OK a muzu to zapojit i tak ze mam treba tri dutiny v prvni je snimac v druhe tremolo a v treti potaky tak ze vsechny vylepim alobalem a pak spojim dratkem prvni dutinu s druhou a druhou s treti a tu treti priletuju na volume ?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

jo, to by taky mohlo fungovat :D... Ale já osobně bych ty dutinky propojil drátkem s potenciometrem... takhle to mám já a funguje to.
Pettr

Příspěvek od Pettr »

Tak uz mam take hotovo kdyby jste meli zajem muzete se podivat :) jinak je to vazne parada humbuckery jsou zcela potichu i kdyz se vubec nedotykam kytary singl jde trochu slyset ale neni to nic hrozneho takze vrele doporucuji na levnejsich kytarach urcite :D

tady odkaz :

http://picasaweb.google.com/10765380690 ... ur87KXEpwE#
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Není tam náhodou smyčka?

Plech natahující pružiny je spojen se zemí kabelem a zároveň vruty s měděnou fólií. Nevadí to?
Pettr

Příspěvek od Pettr »

dayslypper píše:Není tam náhodou smyčka?

Plech natahující pružiny je spojen se zemí kabelem a zároveň vruty s měděnou fólií. Nevadí to?
No normalne by tam asi smycka vznikla ale ja sem to obesel tak ze sem vsechny klece napojil kablikem pod ten plech natahujici pruziny a pak to mam ke kostre chyceno jen jednim dratkem prave od toho plechu :) takze teoreticky by to vadit nemelo a prakticky zatim vypada ze taky ne zkousel sem kytaru zapojit i na nahravadlo kde sem mel vzdy problem s tim ze kdyz sem nemel ruku na necem kovovym tak sem tam mel sum a nyni sum zmizel :)
Děda

Příspěvek od Děda »

Omluvám se, jestli to sem někdo psal, ale rozhodl jsem kytaru vylepit albolem. Ne kvůli tomu, že je páska drahá, ale spíše kvůli tomu, že ze zkušeností z práce páska moc nelepí. Potenciometry nebo přepípač se podle mě pásky (alobalu) mohou dotýkat, nebo se mýlím? Pouzdro přepínače nebo potenciometrů jsou přece také uzeměna, takže jediný co vlastně udělám je to, že celé pouzdr udělané páskou (alobalem uzemním). Jolany dřívě měly pod potenciometry plech, který byl uzemněn. Já to hodlám vyzkoušet na svém LP od Staggu. Chápu, kytara s nic moc pověstí, ale za ty peníze, za které jsem ji pořídil nehraje vůbec špatně + vyměněné snímače za hamb. od Kent Amstronga. Je to asi jeden kus z mála co trošku hraje, jak mi řeklo už několik lidí :-)

http://img43.imageshack.us/i/dsc04437cr.jpg/
http://img269.imageshack.us/i/dsc04440mf.jpg/
Davyd

Příspěvek od Davyd »

Tak a mám to za sebou :D . Vylepil jsem Telecaster Standard USA - ten brumil hodně, a dnes i Gibson Les Paul
Standard - ten brumil hlavně na lead kanálu lampového komba. Obě kytary hučely, když jsem se nedotýkal strun ani kobylky.
Použil jsem měděnou samolepící pásku firmy ELCHEMCo http://web.elchemco.cz/medena-paska.php na vylepení dutin v těle kytar a na pokovení krytů a pickguardu spray http://web.elchemco.cz/graphit.php
Oba materiály dražší, ale u nástrojů v ceně 20, resp.50 000,- jsem to neřešil.
Efekt fantastický, veškerý brum je pryč :D Vřele všem doporučuju, jen nechápu, proč to nedělají už u Fenderů a Gibsonů při výrobě.
Wakizashi

Re:

Příspěvek od Wakizashi »

qwer píše:nene zadni dutinu vylepovat nemusis... ten drat co tam vede jen zemni kobylu... vylep dutiny kde jsou snimace a potaky, dbej na to,a by to bylo vsechno spojene. taky polep zespodu pickguard. no a pak davej bacha, aby se ti nekde te dutiny nedotkla treba nejaka cast prepinace, kde jde zrovna signal.. ja to delam tak, ze vylepim vsechny dutiny a dutinu, kde jsou potaky, vylepim jeste navrch nejakou paskou... nemusi to byt primo izolacka, staci obyc pruhledna nebo neco takoveho
Zdravím všechny. Pokud jsem to dobře pochopil, tak ta Cu páska se polepí všude, mělo by to být spojené celé (1 klec) - to nevím, jak se mi u RG povede, když je část dutiny vepředu pro snímače, část pro poťáky vzadu. A z příspěvku chápu, že tam, kde vevniř je potencionální kontakt poťáků s dřevem (teď prakticky Cu páska), tak se okolí té díry musí oblepit například izolačkou, nebo umělou podložkou - nebo i vnitřek díry? Hádám, že venkovní viditelná strana díry nepotřebuje nic. Btw ta cu páska se má ideálně ještě pájit u spojů? hádám, že není potřeba ani cín, protože Cu do sebe steče (kdyžtak mne prosím opravte).

Nezkoušel jsem to a nevím.

Btw. nenapadá někoho dobrá stránka se schématy? Mám HB S HB a tone knob push/pull, který bych rád využil. Pořád tak nějak nechápu, kde je ideální dát zemnící drát. Díky.

kytara je 1x volume1x tone (na ten bych chtěl dát .020 ?kondik-resistor?

HB
http://www.guitarheadspickups.com/wiring/wiringhb.htm

S
http://www.guitarheadspickups.com/wiring/wiringsc.htm
Naposledy upravil(a) Wakizashi dne 5.01.2012 22:40, celkem upraveno 1 x.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

schémata maj třeba tady http://www.rmpickups.cz/schema.html jen si musíš najít jak sou tvoje snímače zapojený ( začátek konec cívky atd...) jinak všechny země se svedou na plášť jednoho z potenciometrů ...
Obrázek
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

core88 píše:schémata maj třeba tady http://www.rmpickups.cz/schema.html jen si musíš najít jak sou tvoje snímače zapojený ( začátek konec cívky atd...) jinak všechny země se svedou na plášť jednoho z potenciometrů ...
Ahoj díky za tip. Já vím, že drátek byl připájen k "spring clawu" u tremola, proto se ptám. A taky jsem maličko zmaten z seriově a paralelně zapojených konfigurací. Jaký je hlavní rozdíl ve vlastnostech. Jinak schémata moc pěkná. Díky.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

Nebo to nevest na poťák a použít úpravu popsanou na http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/shield3.php
jednoduchej obrázek pro toho, komu to neni hned jasný: http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/innards.php
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím,

prosím tedy ještě jednou o ujištění. V okolí díry, kudy vede poťák musí být na Cu pásce třeba isolepa o průměru stejném nebo maličko větším než je průměr celé styčné plochy u poťáku, ktera je v kontaktu s dřevem. Nyní Cu páskou. Ano? Díky
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“