housle vs. viola

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Kopretina

housle vs. viola

Příspěvek od Kopretina »

Ahoj muzikanti,
zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi hoslema a violou. Nemyslím samozřejmě velikost, rozsah, barvu, ladění a tak... Spíš mě zajímají rozdíly v technice hry, držení nástroje a smyčce, prstokladech, pocitech hráčů, obtížnosti hry... Je to hodně jiné?
Díky za vaše odpovědi.
vencl7

Re: housle vs. viola

Příspěvek od vencl7 »

Kopretina píše:Ahoj muzikanti,
zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi hoslema a violou. Nemyslím samozřejmě velikost, rozsah, barvu, ladění a tak... Spíš mě zajímají rozdíly v technice hry, držení nástroje a smyčce, prstokladech, pocitech hráčů, obtížnosti hry... Je to hodně jiné?
Díky za vaše odpovědi.
samozřejmě ...
1. rozdíl ve zminované velikosti
2. rodíl v ladění
3. rozdíl je ten že se hraje na violu ve violovém klíči ..
atd ....
říká se ... že dobrý houslista je vinikající violista....
na violu musí mít zkrátka človek velké ruce ;)
schecter c-1 hellraisser- cry baby classic- Boss TU3- Mooer Hostler drive- TS 808- line6 m5- kombo Vox AC4 TV
vencl7

Příspěvek od vencl7 »

jinač držení a techniky prakticky uplně to samé jako housle ...
schecter c-1 hellraisser- cry baby classic- Boss TU3- Mooer Hostler drive- TS 808- line6 m5- kombo Vox AC4 TV
baxa

Příspěvek od baxa »

Na violu musis vyc zabirat - kdyz hrajes na housle forte na violu je to piano :D kdyz pak veme violista po dvaceti letech do ruky housle idealne urve kobilku min. znici smycec :DD violovy klic na violu se cte jako houslovy na houslych ve treti poloze :D tj noty jsou o tercku niz ;-) na viole musis roztahovat prsty ale to je automaticky pokus hrajes na husle prechod je hladky jelikoz ruce dal od hlavy jedou automaticky sirsi prstoklad :D nejvetsi problem je asi cteni klice a to konkretne prstoklady na spodnim cecku a cteni predznamenani ;-) :D vlastne nejvetsim probleme violistu je ze se jim vetsina hudebniku v orchestru posmiva a ma na nas mnoho vtipu :DD viz. http://nova-zuzka.wz.cz/vtipy_violy.htm
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“