Očíslovat notu číslem prstu. A jestli nato není Software. Díky
Překlad not na čísla prstu
Pravidla fóra
Překlad not na čísla prstu
Vážený Klávesaci prosím o pomoc snažím se přijit nato jak je možní přeložit noty na prstoklad.

Re: Překlad not na čísla prstu
Klávesák nejsem, ale něco takového možné není. Noty odpovídají tónům, které jsou na různých klávesách různě položeny, a jednoznačně přiřadit prstům nejdou.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Myslím, že než se snažit zalgoritmizovat takovouhle úlohu, je jednodušší se ty noty naučit.
Jinak bych to rovnou šoupl sem:
co-se-nikam-jinam-neveslo/nejlepsi-hlas ... 11602.html
EDIT: Tak a teď sem někdo napíše, že je to už dávno vyřešená úloha a půjdu do hlášek já.
Jinak bych to rovnou šoupl sem:
co-se-nikam-jinam-neveslo/nejlepsi-hlas ... 11602.html
EDIT: Tak a teď sem někdo napíše, že je to už dávno vyřešená úloha a půjdu do hlášek já.
Nic takového neexistuje. Než začneš hrát, tak si to všechno projeď a popřemýšlej, jakým prstokladem by to bylo nejideálnější a piš si to do toho...
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2mtm: já jsem chtěl původně odpovědět velice podobně, ale pak mi došlo, že v rámci skladby lze přece prstoklad vytvořit (však je to také i součástí not - etudy apod.) a vzhledem k určité ergonomii hraní mi už ten dotaz tak nesmyslný nepřišel. Ale nejedná se samozřejmě o obecnou jednoznačnost, ale v rámci jedné skladby nebo jejího úseku.
2Jester: o tomhle ten dotaz IMHO není. Zase bych to za hlášku nepovažoval
P.
EDIT: 2Scorpi - manuální možnost je vždy, ale mít možnost si to "předzpracovat" by byla výhoda.
2Jester: o tomhle ten dotaz IMHO není. Zase bych to za hlášku nepovažoval
P.
EDIT: 2Scorpi - manuální možnost je vždy, ale mít možnost si to "předzpracovat" by byla výhoda.
pavlii: Nebo v rámci piána s 10 klávesami 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Já jsem si prvně myslel, že chce najít vhodný prstoklad pro hraní skladby. Nicméně po dalším čtení dotazu mi to přišlo, jako kdyby chtěl spíš "zatabovat" noty.pavlii píše: 2Jester: o tomhle ten dotaz IMHO není. Zase bych to za hlášku nepovažoval![]()
No uvidíme, jak se k tomu tazatel vyjádří.
ja si takovy software predstavit dokazu (asi by to nebylo o moc komplikovanejsi, nez treba software, co hraje sachy) .... ale jestli nejaky existuje, to nevim.
Mňo, já bych to viděl takto: klavírista, který absolvoval "lidušku" nebo i něco víc, se musel prstoklad naučit přesně! A když potom začne hrát sám, určité věci si upraví podle sebe, jak mu vyhovují, ale většinu těch školních návyků si ponese ve své hře dál z toho důvodu, že ono se většinou těžko něco lepšího vymýšlí!
No a klávesák samouk si na ten prstoklad musí přijít sám - asi to bude trvat déle, ale pokud ta hra má za něco stát, tak postupně dojde k tomu samému výsledku - a program je podle mě na nic. Daleko důležitější je cit pro hru!
No a klávesák samouk si na ten prstoklad musí přijít sám - asi to bude trvat déle, ale pokud ta hra má za něco stát, tak postupně dojde k tomu samému výsledku - a program je podle mě na nic. Daleko důležitější je cit pro hru!
]Učím se hrát a nechci se učit něco špatně a pak to předělávat , když se kouknu na hrany
Beethoven - Fur Elise na svých klávesách pomoci výuky . tak zjistím ze je každý hra stejnýma prsty jak je to možný ?
http://narocnej.cz/images/071.jpg
potřebuji přeložit toto .
Já to hraju : 2,3,5,4,3 4,3,2,4,3,4,3,4,3 dále se to opakuje. a pak dál nevím
.
Beethoven - Fur Elise na svých klávesách pomoci výuky . tak zjistím ze je každý hra stejnýma prsty jak je to možný ?
http://narocnej.cz/images/071.jpgpotřebuji přeložit toto .
Já to hraju : 2,3,5,4,3 4,3,2,4,3,4,3,4,3 dále se to opakuje. a pak dál nevím
Poslednímu dotazu vůbec nerozumím!?
Píšeš o Beethovenově "Pro Elišku" a screen máš z Noci na Karlštejně - a nakonec nějaký prstoklad čeho/čí?
Píšeš o Beethovenově "Pro Elišku" a screen máš z Noci na Karlštejně - a nakonec nějaký prstoklad čeho/čí?
Beethoven - Fur Elise na mých klávesách pomoci výuky má určeny prstoklad a lide po celem světe ho hraji stejně. Náhoda ?? nebo je nato nejakej návod ?
a když už to někdo ví tak jak hrát . Lásko má já stůňu. dekuji
a když už to někdo ví tak jak hrát . Lásko má já stůňu. dekuji
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lidé ho hrají stejně, protože to tak je myslím uvedeno v notách (to je let, co jsem tu skladbu hrál, noty bych možná někde našel - pro ověření - ale ber to bez záruky).
P.
P.
pavlii - ty máš noty s prstokladem? To jsem naposledy viděl někdy v 1. - 2. třídě na lidušce u nějakých etud. 
janux - přesně jak píše pavlii - všichni pianisté to budou hrát více méně stejně, protože je to optimální prstoklad a ono se to jiným prstoklade m ani moc zahrát nedá - teda pokud to provedení má být správné! 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Hush: jak píšu - třeba jsou jen prstoklady v etudách a podobně
pak to ovšem pro složitější věci vyplyne částečně samo a částečně z důvodu vedení učitelem. Musel bych se kouknout, ale nemyslím, že je to nutný bod řešení. Prakticky jsme se shodli na tom, proč tu kterou skladbu budou hrát všichni klavíristi prakticky shodně (co se prstokladu týče).
P.
P.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Víte pánové, ono existuje něco jako stupnice a třeba také rozložené akordy a kadence, stupnice ve všech toninách a také v různých intervalech a na nich se velmi vkusně naučíte optimální prstoklady pro dané běhy v daných tóninách - to je základ.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..